Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#1321 PostWysłany: 04 Cze 2024 16:59 

Otóż tak właśnie - nie ma.

To, że hotele przyznają upgrd, jest ich dobrą wolą - niezależnie od sieci, czy jej braku.

Nie zmienia to faktu, że zgodnie z zasadami programu Hilton Honors marka HGI (i kilka innych) wyłączona jest z upgrd jako przywileju wynikającego ze statusu.

P.S. Gratulacje upgrd w Radomiu ;)
 Profil Relacje PM off  

Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴 Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴
Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️
#1322 PostWysłany: 04 Cze 2024 17:44 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Astana

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do apartamentu, wstawka powitalna, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położony w centrum miasta, blisko największych atrakcji. Obsługa bardzo miła, pokoje w dobrym standardzie no i przede wszystkim porządku upgrade do apartamentu :). Śniadania też były bardzo dobre, chociaż rano nie wszystko było jeszcze dostępne. Cena/jakości zdecydowanie na plus. Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1323 PostWysłany: 04 Cze 2024 18:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wracając do HGI Radom i upgrade, którego "rzekomo" system nie daje z automatu, to apartament wygląda następująco:[/[/img]ImageImageImageImage
ImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1324 PostWysłany: 04 Cze 2024 23:31 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Malaga

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadanie, voucher na dowolnego drinka/napój w barze/restauracji/sklepiku hotelowym

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Absolutnie standardowy HGI zlokalizowany między lotniskiem (4 czy 5 przystanków od terminala autobusem - kilka minut jazdy) a centrum Malagi - do którego można dotrzeć metrem w ciągu kilkunastu minut - stacja jakieś 400 m od hotelu. W pobliżu trochę fajnych restauracji - można dojść spokojnie na piechotę. Obsługa sympatyczna, bezproblemowa. Pokój kompletny standard w starszym designie HGI, na miejscu nieduży basen odkryty z leżakami + bardzo skromna siłownia. Śniadania w formie typowego hiszpańskiego bufetu - coś tam na ciepło, dużo słodkich wypieków, jogurty, sery, wędliny itp - nie szczególnego ani zaskakującego. Generalnie wybrałem hotel ze względu na akceptowalną w mojej dacie stawkę punktową względem $ i ogólnie bardzo wysokie ceny innych hoteli w Maladze w tym dniu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1325 PostWysłany: 05 Cze 2024 07:41 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton Riga Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Super King Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Napój i przekąska

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położony przy lotnisku. Jakieś 15 minut szybkim marszem. Brałem go z uwagi na wczesny wylot i niską cenę. Jeden z nowszych hoteli w nowym standardzie Hamptona. Bardzo szerokie wygodne łóżko, śniadania gdzieś ze środka stawki, brakowało mi tylko bitej śmietany do gofrów ;).

Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1326 PostWysłany: 17 Cze 2024 02:42 

HON fly4free
-- 09 Cze 2024 17:30 --

Nazwa hotelu:Hilton Berlin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wczesne zameldowanie o 12, późne wymeldowanie do 15:30, EL, śniadanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Duży, przestronny EL zlokalizowany na parterze, czynny od 6 do 23, happy hours są od 18 do 20:30 - bufet z zupą, jednym daniem na ciepło, i zimnymi opcjami - generalnie sałatki, warzywa, jakiś makaron, pierożki na zimno, akurat było też carpaccio, dodatki, deska serów, poza jakimiś pakowanymi biszkoptami brak deserów. Z alkoholi wino, piwo, jakieś mocniejsze których nie sprawdzałem. Generalnie spokojnie można zjeść kolację, aczkolwiek wybór / jakość jedzenia nie jest jakaś zapadająca w pamięć. Obsługa bardzo sympatyczna. Rano śniadanie - nie sprawdzałem, potem softy, kawa, herbata, jabłka i słone przekąski

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Znakomita, bardzo centralna lokalizacja, tuż obok stacji metra. Hotel ma swoje lata więc wystrój już trąci myszką, ale ogólnie wszystko jest zadbane. Brak upgradu, ale hotel był rzeczywiście kompletnie wyprzedany w systemie - doceniam więc bezproblemowy wcześniejszy check-in i równie bezproblemowy późniejszy check-out zgodnie z moim życzeniem. Pokoje dość standardowe, ale w zasadzie mają wszystko co potrzeba. W hotelu jest basen (nie korzystałem) i nienajgorzej wyposażona siłownia w której można zrobić sensowny trening. Śniadanie w formie bufetu - dość standardowego z domieszką niemieckich specjałów (muesli, pieczywo, jakieś sałatki ze śledzi itp.). Można zamówić omlet przy stacji. Ogólnie solidny hotel w samym centrum .

Inne uwagi:Po wymeldowaniu nie było problemu z pozostaniem do woli w EL

-- 17 Cze 2024 01:42 --

Nazwa hotelu:Hilton Garden Iquique

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wstawka powitalna - mała butelka wina + 3 różne ciastka jak z cukierni, śniadania, voucher na drinka alkoholowego (wino, pisco sour, piwo), późniejsze wymeldowanie o 13:30 (zgodnie z prośbą)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Typowy Garden zlokalizowany bardzo blisko największej plaży w mieście Cavancha, do ścisłego centrum jest ok. 2 km spacerem wzdłuż wspomnianej plaży. Pokoje są przestronne, w już przestarzałym designie - nie wiem czy był jakiś upgrade, bo przyjechałem w nocy i tego nie analizowałem, ale popżoj był na wysokim piętrze z ładnym widokiem na plażę. Śniadania w formie dość standardowego bufetu (4 rzeczy na ciepło, wędliny, sery, dużo słodkich wypieków, owoców, jogurty, możliwość zamówienia omletu, brak ekspresu do kawy - tylko przelewowa. W hotelu jest basen (czynny 8-22) na najwyższym piętrze - wąski ale długi i z podgrzewaną wodą - można spokojnie popływać + słabiutko wyposażona siłownia. Obsługa bardzo grzeczna, ale w dużej części oczywiście wyłącznie hiszpańskojęzyczna

Inne uwagi:Był problem z płatnością w USD kartami debitowymi - żadna nie działała, a z kolei w przypadku przeliczenia na CLP muszą doliczyć podatek, z którego obcokrajowcy płacący w USD są zwolnieni. Ostatecznie przeszła kredytowa
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1327 PostWysłany: 19 Cze 2024 13:01 

srebrny
Nazwa hotelu: Hilton Tallinn Park

Twój status w programie lojalnościowym: diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Deluxe Room with View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadanie, dostęp do EL

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Dość duży salonik na ostatnim 11-tym piętrze, z dobrym widokiem na stare miasto i zatokę. Happy hours pomiędzy 17:30-19:30, ale bez szału, zwłaszcza porównując np. do saloniku w pobliskim Swisshotelu. Na ciepło paluszki krabowe + jako przekąska kalafior w cieście. Do tego trochę sałatek i sera. Standardowy wybór mocniejszych alkoholi + 2 rodzaje piwa i wina. Śniadanie serwowane tylko w restauracji na dole, rano brak czegokolwiek w EL oprócz wody i kawy - nawet lodówka z softami była otwierana po godz. 12.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W zasadzie tak, ale było kilka niedociągnięć jak na 5* hotel. Specjalnie rezerwowałem droższy pokój licząc na dobry upgrade, może nawet do pokoju z sauną. Nie było żadnej informacji o upgrade na 2 dni przed pobytem, jak często zdarza się w innych Hiltonach. Tuż przed przyjazdem sprawdziłem w aplikacji jakie są dostępne pokoje i widzialem, że trochę apartamentów różnego rodzaju było. Ale po przyjeździe od recepcjonisty dowiedziałem się, że niestety nie dostanę żadnego upgrade'u bo hotel jest niemal pełny (na co nie wyglądało), a jak wspomniałem, że w aplikacji widzę wolne apartamenty to powiedział, że do tych typów suite nie dają upgrade. Nie ciągnąłem już dalej wątku. Sam pokój deluxe w porządku, dość spory, z ładnym widokiem.
Hotel jest położony dość daleko od centrum, ok. 20 minut pieszo, przy niewielkim parku. Posiada niezbyt duży basen z saunami oraz jacuzzi. Śniadania przyzwoite, było wszystko co powinno, ale jak na 5* brakowało może większej różnorodności składników (np. więcej rodzajów wędlin, czy serów). Obsługa uprzejma, choć nieco sztywna i zdystansowana.

Inne uwagi: Nie jestem człowiekiem roszczeniowym, ale zastanawiałem się przez moment nad zgłoszeniem claima w związku z brakiem upgrade pomimo sporej dostępności lepszych pokoi. Ale odpuściłem, bo otrzymany pokój koniec końców też nie był zły, na 9-tym piętrze z niezłym widokiem. W każdym razie hotel dość oszczędnie rozdaje upgrade'y, więc warto to mieć na uwadze i najlepiej nie mieć żadnych oczekiwań w tej kwestii.
Poza tym kilka dni po pobycie zostałem obciążony za wino z mini-barku na 18 EUR, ale po stanowczej informacji że z niczego nie korzystałem, zostało to cofnięte. Warto więc sprawdzać, bo mają tam jakiś bałagan.

Załączniki:
pokoj.jpg
pokoj.jpg [ 156 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
lazienka.jpg
lazienka.jpg [ 109.17 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
EL_softy.jpg
EL_softy.jpg [ 282.79 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
EL_alko.jpg
EL_alko.jpg [ 306.39 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
EL_jedzenie.jpg
EL_jedzenie.jpg [ 303.26 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
sniadanie.jpg
sniadanie.jpg [ 235.64 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
basen.jpg
basen.jpg [ 360.2 KiB | Obejrzany 1201 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1328 PostWysłany: 19 Cze 2024 14:11 

Nazwa hotelu: Waldorf Astoria Seychelles Platte Island

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Deluxe Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Grand One Bedroom Hawksbill Pool Villa, wstawka powitalna, śniadanie, godzinna wycieczka katamaranem, bezpłatne rowery

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel oddany do użytku kilka miesięcy wcześniej. Znajduje się na prywatnej wyspie na która można się dostać tylko samolotem (ekstra płatne 700Euro/osoba). Wszytsko na najwyższym poziomie jak przystało na luksusowy hotel. Willa ogromna (prawie 200 metrów) z prywatnym basenem oraz ogródkiem z którego na plażę ma się 5 metrów. W hotelu jest kilka restauracji - jedzenie dobre ale dość drogie, fajny bar z mega drinkami i widokiem na ocean i zachód słońca. Śniadania z karty można wybierać do oporu. Każdy dostaje do dyspozycji podpisany rower, którym można pojeździć po wyspie i pasie startowym :) Loungu nie ma ale w jeden wieczór zapraszają do baru na bezpłatne drinki - nie wiem czy leją bez końca, bo jestem mało alkoholowy. Polecam!
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#1329 PostWysłany: 19 Cze 2024 23:15 
Awatar użytkownika

srebrny
@Arek15 - czyta się to jak marzenie, tylko fotek brak!!! ;)
 Profil Relacje PM off  

#1330 PostWysłany: 19 Cze 2024 23:55 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Hilton Maldives Amingiri Resort & Spa

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1BR Beach Pool Villa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadania dla 3 osób (2+1), popołudniowe happy hours

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie było, ale były popołudniowe happy hours. Obsługa trochę powolna. Miejsce z super widokiem na morze.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel bajka na wymarzone wakacje. Otwarty był jakoś rok przed naszym pobytem. Wszystko wygląda jak nowe i jest naprawdę świetnie dopracowane. Zaraz po przypłynięciu speedboatem (podróż trwa ok 20-30 min) jesteśmy witani przez obsługę. Zajmuje się nami jeden z pracowników, który później towarzyszy nam przez cały pobyt. Kontakt przez whatsapp i można zamówić transport na śniadanie, happy hours, wycieczki, itd. Śniadania były niesamowicie różnorodne. Jedne z najlepszych, jakie widziałem, jeśli nie najlepsze. Jeśli zaś chodzi o samą willę, to jest niesamowita. Olbrzymia z prywatnym basenem infinity, kawałkiem plaży z hamakiem i leżakami i bezpośrednim dostępem do plaży.

Inne uwagi:Była możliwość zamiany willi na tą nad wodą. Byliśmy nawet ją obejrzeć, ale nie powaliła nas i jednak zrezygnowaliśmy z zamiany.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1331 PostWysłany: 20 Cze 2024 03:33 

HON fly4free
Po tych Seszelach z samolotami za 700 ojro i Malediwach powrót na ziemię do Hilton Garden Inn Santiago Airport (Chile) :lol: Hotel już recenzowałem kiedyś w poście #1063 więc tylko update po prawie 2 latach od ostatniego pobytu:
1. Wreszcie poprawili mechanizm działania darmowego shuttle busa - nadal trzeba go z wyprzedzeniem zarezerwować (wystarczy w dniu przyjazdu mailem lub przez whatsup), ale odjeżdża już z samego lotniska a nie jakiegoś parkingu pod lotniskiem. Bus odbiera gości obecnie z parkingu znajdującego się w połowie drogi między terminalem 1 i 2 - po przylocie krajowym droga od wyjścia z samolotu do miejsca pick upu zajęła mi jakieś max 8-10 minut. Bus kursuje co godzinę i dostaje się rezerwację na konkretną godzinę - ponieważ mój samolot przyleciał ok 15 minut przed czasem udało mi się zdążyć na wcześniejszy kurs i nie było żadnych problemów - tyle że akurat czekali też inni goście - gdyby nie to, kursu mogłby nie być bez rezerwacji, więc warto o tym pamiętać. Rano bus odjeżdża o pełnej godzinie - trzeba się zapisać w recepcji na konkretny kurs.
2. Poza voucherem na drinka / napój w restauracji dostałem całkiem sensowną wstawkę w postaci buteleczki wina i ciastek (ostatnio jej nie było)
3. Śniadanie serwowane od 6 w formie bufetu ale dość podstawowego - gorszy wybór niż np. w HGI w Iquique. Jeśli ktoś ma rano wylot i jedzenie w poczekalni LATAM albo na pokładzie to można spokojnie sobie podarować samo śniadanie w hotelu
4. Basen, sauny i skromniutka siłownia czynne do 22
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1332 PostWysłany: 20 Cze 2024 09:25 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Darek M.
Możesz proszę napisać więcej o tym Hilton Maldives Amingiri Resort & Spa? Widzę, że stawki punktowe są bardzo przyzwoite.
Ile kosztował speed-boat i skąd wypływa? Co wchodzi w skład popołudniowego happy-hours? Czy korzystaliście tam z restauracji na lunch/kolację, jak to wypadało cenowo?
Jakie są inne atrakcje w hotelu/na wyspie i jaki jest koszt?
 Profil Relacje PM off  

#1333 PostWysłany: 20 Cze 2024 10:40 
Awatar użytkownika

złoty
Byliśmy właśnie za punkty na 5 nocy w promocji 5 noc gratis.

Co do atrakcji, to za darmo można wypożyczyć sprzęt do nurkowania i dostajesz mapkę z trzema miejscami do snorkelingu.

Z synem byłem na nocnym łowieniu ryb ze sznurka, co i młodemu i mi bardzo się podobało. Nie pamiętam dokładnie ceny ale chyba 100 USD za dorosłego i 50 USD za dziecko.

Speedboat to 300 USD + 27.6% podatku za dorosłego i 150 USD + podatek 27.6% za dziecko od 6 do 12 lat. Pracownik hotelu czeka z kartką tuż przy wyjściu z lotniska i prowadzi już niemal za rękę. Do przejścia jest może z 200 metrów.

Happy hours to drinki i inne napoje alkoholowe i bezalkoholowe + czasem doniosą jakąś przekąskę.

Jeśli chodzi o ceny w restauracjach to odsyłam do strony z menu:
https://hellogiri.glideapp.io/
Tutaj akurat nie szaleliśmy z uwagi na ceny
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.
flus uważa post za pomocny.

#1334 PostWysłany: 21 Cze 2024 18:54 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hampton Inn by Hilton Arequipa

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Queen Scenic, wstawka powitalna (ładnie zaaranżowany talerz z ciastkami), dwie dodatkowe butelki wody i jakieś batoniki na powitanie, wcześniejsze zameldowanie o 12

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nowy, ładnie urządzony hotel na skraju ścisłego historycznego centrum Arequipy. Wejście do hotelu, lobby i restauracja zostały urządzone w historycznym, starym budynku, a część mieszkalna jest w dostawionej do niego nowoczesnej części. Hotel posiada w zasadzie tylko dwie kategorie pokoi: bez widoku na wulkan i z widokiem, więc upgrade obejmował tę lepszą kategorię. Pokoje urządzone wg typowego schematu dla Hamptonów w Am. Pd. tj. umywalka jest osobno wydzielona z zamykanej łazienki i oddzielona niepełną ścianką od pozostałej części pokoju. Generalnie wszystko nowe, czyste, funkcjonalne. Gdy przyjechałem ok. 10:30 pokój nie był jeszcze gotowy, ale recepcjonista zapewnił, że postarają się aby był na 12 (i tak też się stało). Śniadanie w formie całkiem sympatycznego bufetu - z lokalnymi daniami na ciepło, sałatką z miejscową kukurydzą, dużym wyborem słodkich opcji itp. Jedzenie dobrej jakości. Na miejscu działa też restauracja - jedzenie dobre, choć ceny dość wysokie. W hotelu jest taras widokowy na miasto i wulkan z dwoma jacuzzi (z którym po zgłoszeniu w recepcji można korzystać). Jest też niewielka siłownia
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Temat postu: HH
#1335 PostWysłany: 24 Cze 2024 09:08 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Nazwa hotelu:.Hilton Strasbourg

Twój status w programie lojalnościowym:diamentowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upp do executive i salonik

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Dramat. Poziom salonika lotniskowego w jakieś koziej wólce. Absolutnie niejadalna zupa i dwa "dania" na ciepło/ Z alko jakieś podstawowe są, ale np gin tylko z ciepłym tonikiem. Piwo tylko z nalewaka, który jednak nie działał i obsługa donosiła z baru na zewnątrz. Dawno nie widziałem tak spektakularnie fatalnego salonika. Przy pustym hotelu brak wczesnego check in, o późnym check out zapomni, a mimo dostępnych pokoi damy ci głowniany widok zamiast widoku na katedrę.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nie ma alternatywy jeśli ktoś ciuła nocki w HH. Pokój ładny odnowiony, Cała reszta z zewnątrz i wewnątrz przypomina hotel Gromada lub jakikolwiek Nowotel lat 90. Śniadanie poziom poniżej Hamptona. Poszła taka reklamacja za pobyt jakiej dawno nie napisałem. Wstyd dla sieci, że w Europie jest Hilton, który przypomina standard w USA.

Inne uwagi: Duży plus - autobus luffy do FRA staje pod hotelem i nie trzeba drałować do miasta.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
karder uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: HH
#1336 PostWysłany: 24 Cze 2024 13:07 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Nie do końca rozumiem na co składałeś reklamację, że hotel nieładny, stary - prawda taki jest ale nigdzie nie jest powiedziane że to nowy z nowoczesnym designem hotel.
Z opisu wynika że to Twój pierwszy pobyt w tym hotelu - dostałeś upgrade i wszystkie wymagane przywileje. Salonik to prawda w dziwnym ciemnym pomieszczeniu i jedzenie bardzo słabe, ale jest a w wielu hiltonach nie ma go w ogóle.
Standard - lepszy niż większość amerykańskich hiltonow, analogiczny do starych hiltonow w Europie.
Porównując do tego co można dostać w Strasbourgu za określoną cenę - często to najlepszy wybór.
W ten weekend był za 85 Euro czyli w cenie pokoju w hostelu młodzieżowym.
Oczywiście jeżeli chce się zapłacić powyżej 250 Euro za noc można znaleźć lepszy hotel np Maison Rouge.
Jeżeli jestem w Strasbourgu i ten hotel ma cenę do 125 Euro (a często jest powyżej 200) uważam go za najlepszy wybór, jeżeli się ma status.
2 ludzi lubi ten post.

#1337 PostWysłany: 24 Cze 2024 13:22 

niebieski
Reklamacja była na śniadanie, które nie przystoi nawet do Ibisa, a co dopiero do podobno 4* hotelu i tego jak wygląda salonik.
Pozwolisz, że przy około 30-40 podróżach służbowych do różnych miast w Europie i Świecie będę miał swoją skale ocen dla Hiltonów.
Szczerze wolałbym żeby EL nie było w ogóle, bo sorry ale "pomieszczenie" wyglądające jak podrzędna speluna jest żenujące.
Niech zrobią z tego Hamptona i nie będzie problemu - to jest poziom tego hotelu i tyle.
Nie przesadzajmy że 85 euro *ja zapłaciłem ponad 140) to cena za Hostel bo pierwsza noc spędziłem za około 40 euro w normalnym b&b.
BTW Moderacja proszę o scalenie z odpowiednim działem! ;)
 Profil Relacje PM off  

#1338 PostWysłany: 24 Cze 2024 16:18 

HON fly4free
Tylko po co osobny wątek aż nt tego że złożyłeś reklamację....
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#1339 PostWysłany: 24 Cze 2024 16:24 

niebieski
Bo się pomyliłem :D posty już zgłoszone ale @moderacja się nie spieszy :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1340 PostWysłany: 24 Cze 2024 17:44 

HON fly4free
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Berlin Ku'damm

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do Superior, późniejsze wymeldowanie do 14:30, voucher na dwa drinki w barze

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Lokalizacja w fajnej części miasta, blisko do kolejki i metra, mnóstwo knajp itp w okolicy. Hotel jest nowy, w związku tym wszystko urządzone wg współczesnych standardów, przyjemny bar i lobby, wygodne pokoje z ekspresem do kawy, zaletą są tez otwierane okna (co staje się ostatnio rzadkością w hotelach). Śniadania w formie bufetu: standardowy wybór + możliwość zamówienia omletów, ładna prezentacja jedzenia. W hotelu jest przestronna siłownia (24 h/d) i sauny (do 22). Personel sympatyczny, dużo Polaków. W ramach vouchera można zamówić dwa napoje / drinki z baru - limit przysługuje na dzień pobytu. Ogólnie polecam ze względu na lokalizację i nowoczesność obiektu
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości