Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#4381 PostWysłany: 07 Maj 2024 10:26 

złoty
Oczywiście
Tyle, że ten przypadek nie ma zastosowania do Wizzair. I kilku innych linii lcc.

Przemyśl @Hose zanim znowu coś napiszesz gdzie piszesz i czego temat czy zagadnienie dotyczy :!:
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#4382 PostWysłany: 07 Maj 2024 10:52 
Awatar użytkownika

srebrny
@dg72 Rozumiem, że nadal obstajesz przy tym, że pasażer, który nie obdył lotu, ba nawet nie stawił się na lotnisku może ostrzymć odszkodowanie za ew. opóźnienie tego lotu na podstawie historii innego pasażera, który stawił się na lotnisku, ale z powodu znacznego opóźnienia skorzystał z alternatywnego lotu, który nabył we własnym zakresie ?
Kothson lubi ten post.

#4383 PostWysłany: 07 Maj 2024 11:10 

złoty
-- 07 Maj 2024 11:09 --

Nie interesują mnie dziwne teksty, sformułowania oraz dywagacje @Hose

Podałem przykład bliźniaczy do opisanego, byś zauważył że nic nie jest zero jedynkowe w przypadku Wizzair Hungary czy Wizzair Malta przy realizacji reklamacji przez nich.

Ja o tym jak realizuje reklamacje Wizzair, a ten o tym jakie jest orzecznictwo sądów. :shock:

-- 07 Maj 2024 11:10 --

Hose napisał(a):
Rozumiem, że nadal obstajesz przy tym, że pasażer, który nie obdył lotu, ba nawet nie stawił się na lotnisku może ostrzymć odszkodowanie

Ostatnio edytowany przez dg72 07 Maj 2024 11:44, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#4384 PostWysłany: 07 Maj 2024 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
@dg72 Twój przykład jest nijak bliźniaczy do opisanego i linia lotnicza nie ma tutaj żadnego znaczenia. EOT.
Kothson lubi ten post.

#4385 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:12 

niebieski
Poradźcie proszę
Od kilku dni przy próbie zakupu biletów system wizzair dolicza mi aż 184 zł. Zarówno w aplikacji jak i w komputerze Usunęłam aplikację, odczekam i zainstalowałam ponownie. Niestety, nic to nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł, jak uniknąć opłaty? Mam wykupiony klub do października więc nie wchodzi w grę zakup z innego konta itp
 Profil Relacje PM off  

#4386 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kupno i reklamacja niestety.

IMO trochę śmieszne ze redakcja flaja nie robi nić z tego...
 Profil Relacje PM off  

#4387 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:29 

niebieski
Czytałam, że wizz nie uwzględnia reklamacji :(
 Profil Relacje PM off  

#4388 PostWysłany: 08 Maj 2024 09:34 

złoty
Uwzględnia, strona wcześniej #4368

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492&p=1696118&hilit=Zwrot#p1696118

To kup i reklamuj, skoro tych biletów potrzebujesz

Poszła PW
 Profil Relacje PM off  

#4389 PostWysłany: 08 Maj 2024 10:41 

Witajcie, na początku przepraszam że może nie ten dział i możliwe że taka informacja już publikowana na forum.

Jestem zainteresowana zakupem biletu do Norwegii poprzez Wizzair. Nigdy wcześniej nie leciałam liniami lotniczymi Wizzair więc nie mam kompletnie doświadczenia.
Bilety są nadzwyczaj tanie (około 70zł) więc ta cena jak najbardziej mi odpowiada. Mam tylko w związku z tym pytanie. Co gdybym chciała zrezygnować jednak z lotu? Szukałam na stronie głównej Wizzair ale tam są informacje że koszt anulowania rezerwacji to 300-400zł. I teraz nie rozumiem, gdybym chciała anulować lot to będę musiała dodatkowo dopłacić taką kwotę 300-400zł czy też po prostu przepada mi tylko kwota 70zł za bilet w jedną stronę ?
 Profil Relacje PM off  

#4390 PostWysłany: 08 Maj 2024 10:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie anuluj, tylko olewasz bilety i przepadaja 70 pln
 Profil Relacje PM off
crianca lubi ten post.
crianca uważa post za pomocny.

#4391 PostWysłany: 08 Maj 2024 10:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Przy cenie 70 zł po prostu nie lecisz. Przy cenie 800 zł opłacałoby ci się anulować bilet za wspomnianą opłatą. Możesz rozważyć zakup usługi flex - pozwala ona potem przełożyć bilet na inny termin (za dopłatą jeśli będzie droższy) lub zwrócić środki na konto Wizz (oczywiście samą cenę biletu po odliczeniu kosztu flexa). Informacje tutaj https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... /wizz-flex
A na forum wizzair-bilet-z-flex,181,118095
crianca lubi ten post.

#4392 PostWysłany: 08 Maj 2024 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
wczoraj kupowałem bilety, doliczyło mi 184 zł (2 osoby RT) systemowej opłaty dodatkowej
od razu po dokonaniu rezerwacji złożyłem reklamację
dziś rano @ o uznaniu reklamacji, część środków wróciło na konto wizz, reszta ma wrócić na blik
 Profil Relacje PM off
ona123 uważa post za pomocny.

#4393 PostWysłany: 09 Maj 2024 08:41 

niebieski
jean@ na jakiej stronie/formularzu składałeś reklamację?
 Profil Relacje PM off  

#4394 PostWysłany: 09 Maj 2024 19:03 
Awatar użytkownika

Loty: 203
Kilometry: 278 325
niebieski
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... -pochwaly/
później usługi, kod rezerwacji z dodatkową opłatą i parę słów opisu
 Profil Relacje PM off
ona123 uważa post za pomocny.

#4395 PostWysłany: 11 Maj 2024 23:09 

Kochani, potrzebuję szybkiej odpowiedzi na następujące pytania:
1. Zarezerwowałam bilet na swoje imię i nazwisko, natomiast w paszporcie mam dwa imiona i nazwisko. Czy to w czymś przeszkadza? W formularzu zakupu biletu były tylko pola imię (nie imiona) i nazwisko.
2. Jako że to podróż służbowa to w w polu faktury wpisałam dane na firmę w której pracuję. Teraz w polu rezerwacji biletu wyświetla mi się ten adres firmy w której pracuję a nie adres gdzie mieszkam. Czy to w czymś przeszkadza?
 Profil Relacje PM off  

#4396 PostWysłany: 11 Maj 2024 23:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. Nie będzie problemu
2. Nie będzie problemu
 Profil Relacje PM off
crianca lubi ten post.

#4397 PostWysłany: 13 Maj 2024 20:54 

Szymon2020 napisał(a):
podepnę się. Mam to samo - dolicza 45 PLN za segment za osobę. W aplikacji, w trybie incognito i po zmianie urządzenia również :/

Dziś wstawiłem posta w tym temacie. Cały tydzień próbowałem zrobić kilka rezerwacji, za każdym razem opłata serwisowa. W końcu jedną zrobiłem na przelew, a drugą przez konto żony - cena z WIZZ Club i bez była taka sama i na jej koncie nie doliczona została ta opłata. Jestem zatem pewien, że system WIZZAir dopina do konta - adresu mailowego- fiszkę BIURO PODRÓŻY/AGENT i dolicza 10 Euro/ za pasażera / za lot. Dzwoniłem dziś rano na infolinię, jedyne co się dowiedziałem, to wyczyszczenie plików COOKIE w komputerze i w aplikacji :-) Powiedziałem Pani, że APKA nie ma możliwości czyszczenia COOKIES. Po wyczyszczeniu ciasteczek na laptopie po ponowne próbie zrobienia rezerwacji opłata nadal wyskakuje przy próbie płatności.

Napisałem dziś w tej sprawie do WIZZAIR, zażądałem również zwrotu opłaty serwisowej oraz zmiany statusu mojego konta na konsumenta, a nie pośrednika/ biura podróży. Raczej pewne jest, że system sprawdza "inteligentnie" tych, którzy dokonują dużo prób wyszukiwania lotów/biletów i dokleja im fiszkę pośrednika tym samym doliczając opłatę serwisową. Dla mnie to oszustwo, jak przegapisz tą opłatę i nie zrobisz reklamacji albo nie wiesz, że ta opłata nie powinna zostać Tobie naliczona, to jesteś w plecy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4398 PostWysłany: 14 Maj 2024 08:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak się dzieje już od października zeszłego roku, a Wizz ma to gdzieś. Pisałem o tym na poprzedniej stronie wątku.
O tyle dobrze, że podobno ostatnio szybko uwzględniają reklamacje i oddają te 10 € za osobę za lot.
Dlatego radzę wszystkim przeszukiwanie lotów bez logowania na konto, żeby nie mieć niepotrzebnych kłopotów.
 Profil Relacje PM off  

#4399 PostWysłany: 14 Maj 2024 10:03 

niebieski
Od miesiąca mam to samo
Radzicie, by nie logować się na swoje konto -ale jak mam wykupiony wizz club to wtedy muszę płacić za bilety drożej
po 10 euro
Ręce opadają, bo juz i czyściłam ciasteczka, i odinstalowywałam aplikację i na nowo ja wgrywałam, próbowałam na komputerze i nic. Opłata nadal jest
Próbowałam napisac do Wizzair ale formularz nie przechodzi poniewaz musze wpisać kod rezerwacji A kodu nie mam, bo nie chcę rezerwować biletów z haraczem
Pat na całej linii
Jedynym wyjściem jest założenie konta na męża ale wtedy znów trzeba opłacać klub (mój jest jeszcze ważny ponad pół roku ale co z tego, skoro nie mogę z niego korzystać bo mam łatkę pośrednika/agencji i nalicza mi 45 zł/odcinek).
 Profil Relacje PM off  

#4400 PostWysłany: 14 Maj 2024 10:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Porada jest dla tych, którzy jeszcze nie awansowali na status pośrednika turystycznego :) Logujesz się tylko na moment zakupu, a przeszukiwania lotów robisz bez logowania.
Jak opłata się dolicza, to już jest za późno. Pozostaje kupienie ze swojego konta i złożenie od razu reklamacji albo założenie nowego konta i strata paru miesięcy WDC. Nic innego nie pomoże, bo Wizz ma to w ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4591 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość