Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 326 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 08 Wrz 2022 09:52 

Hej! Mam pytanie odnośnie rezerwacji miejsc przez Hotels.com w Las Vegas. Czy komuś doliczyli dodatkowe opłaty na miejscu? Wiem, że rezerwując przsz Booking raczej nie ma tego problemu ale zależy mi na rezerwacji przez Hotels.com :)
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#302 PostWysłany: 08 Wrz 2022 09:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Czytaj, co napisze hotels - część do zapłaty przy bukowaniu (nocleg), część na miejscu (resort fee)
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 08 Wrz 2022 09:57 

Ok! Rozumiem, że hotels.com jest tak samo transparentne jak booking :) dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 08 Wrz 2022 10:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Opłaty resortowe oraz podatki lokalne w hotelach w LV mogą (ale nie muszą) być ujęte w cenie bazowej rezerwacji. Informacje co jest zawarte w cenie są zazwyczaj podane, i nie zależy to od platformy rezerwacyjnej.

#305 PostWysłany: 08 Wrz 2022 10:05 

Dziękuję za wyjaśnienia!
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 04 Paź 2022 13:48 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
ale zdziwko miałem gdy zobaczyłem że nie mają już polskiej strony językowej
odeszli totalnie bez słowa
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 04 Paź 2022 14:28 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
A wystarczylo zajrzeć na poprzednią stronę w tym temacie i nie byłoby zaskoczenia.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#308 PostWysłany: 21 Lut 2023 14:18 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
Japonka76 napisał(a):
Wpisując dane na portalu - rachunek z hotels bedzie wystarczający do zwrotu kosztów podróży.
A dodatko, zawsze możesz poprosić o wystawienie faktury/rachunku już w hotelu.

kiedyś w Redzie mocno się boksowałem bo twierdzili, że nie są uprawnieni do wystawienia rachunku ( fakt rezerwowałem z płatnością od razu przez portal)
więc to chyba zależy od formy płatności / on line vs na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Lut 2023 14:27 

HON fly4free
ja kiedyś pytając o fakturę w hotelu, dostałem taką wykładnię:
płacisz w hotelu -> hotel wystawia fakturę
płacisz przez hotels.com -> generujesz fakturę samodzielnie na stronie
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 26 Gru 2023 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Po tych wszystkich zmianach nie mogę się zalogować. Normalnie wpisuję hasło > dostaję info, że jesteśmy teraz jedna firmą razem z Expedia i z (chyba) Vrbo, i że mam przepisać kod z maila, a potem utworzyć nowe hasło... a gdy to zrobię, wyskakuje mi info:
Sorry, something went wrong on our end. Please wait a moment and try again.
Oczywiście "try again" niczego nie zmienia.
Ostatnio rezerwowałem w listopadzie i dało się normalnie zalogować (choć parę msc. wcześniej mieli chwilowy epizod j/w, ale samo przeszło).
Dziś mnie to bardziej irytuje, bo mam uzbierane 2 pieczątki + 9 zarezerwowanych noclegów (którymi nie wiem jak zarządzać, skoro nie mogę się zalogować). Chciałem dziś domówić parę nocy, a tu klops (tudzież d...).
Macie takie przeboje j/w?

#311 PostWysłany: 26 Gru 2023 21:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

U mnie w aplikacji działa wszystko poprawnie.
Mam jednak problemy przy logowaniu na komputerze przez stronę. Tam z automatu loguje mnie na tę nową platformę.

#312 PostWysłany: 08 Sty 2024 16:14 

Loty: 163
Kilometry: 270 462
Ma ktoś najnowsze informacje jak wygląda sprawa wystawiania faktur VAT za noclegi rezerwowane przez hotels.com? Hotel w Polsce, płatność przed noclegiem przez hotels.com. Gdzie, kiedy i komu zgłosić, że chce się dostać fv?

#313 PostWysłany: 08 Sty 2024 16:37 

HON fly4free
W większości wypadków nie dostaniesz FV, tylko możesz sobie wygenerować rachunek / potwierdzenie zapłaty, jeśli opłata za rezerwację nastąpiła w systemie pośrednika.
Fakturę można ewentualnie otrzymać, jeśli płatność następuje bezpośrednio w hotelu na podstawie rezerwacji z Hotels.com
 Profil Relacje PM off
freddy_gonzalez uważa post za pomocny.

#314 PostWysłany: 09 Mar 2024 11:28 

złoty
Jakie macie doświadczenia w temacie zmiany terminu rezerwacji na hotels.com? U konkurencji działa to bardzo sprawnie, tutaj - jakaś inna rzeczywistość. Próbuję dokonać zmiany przy pomocy ich Wirtualnego Agenta, wprowadzam nowe daty i pyk.. komunikat: "We don't have this room available for the new dates." Wcześniej oczywiście upewniłem się, że nowy termin jest dostępny. Jakiej kombinacji terminów bym nie wybrał, zawsze komunikat o braku dostępności.

Ok, pozostaje mi jeszcze kontakt z agentem. Łączę się na czacie, podaję konsultantowi nowy termin i to samo... niestety brak dostępności w tym terminie. Przesyłam mu screen, że są pokoje dostępne w tych datach, odpowiedź - on tego nie widzi, niestety nic nie może poradzić :?

Jakieś pomysły?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 09 Mar 2024 20:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ostatnio przesuwałam terminy w hotels, bo pomyliłam daty. Wirtualny agent w kółko właściwie pisał mi te same regułki wiec w końcu przełączyło do człowieka. Aczkolwiek do końca trudno mi jednoznacznie potwierdzić, czy nie był to kolejny wirtualny. Na początku okazało się, że w nowym terminie pokoje są tańsze, i zmienią mi rezerwację i zwrócą nadwyżkę. Potem się okazało, że pokoje są jednak droższe i będę musiała dopłacić. Rozłączyłam się. Sprawdziłam dostępność i były dostępne pokoje taniej. Więc ponownie połączyłam się z agentem i znowu te same formułki. Więc się rozłączyłam. Za trzecim razem szybko połączyło mnie z agentem (nie wirtualnym) i załatwiłam sprawę - zmiana rezerwacji, niższa taryfa, zwrot środków.
Miałam też inną rezerwacje, w której musiałam skrócić pobyt i tutaj spotkałam się z bardzo pomocnym agentem, który mi wiele rzeczy naobiecywał, ale w efekcie końcowym oprócz miłego listu nic nie wyszło :D
Ogólnie, to nie lubię tych wirtualnych agentów, wolałam do nich dzwonić i normalnie rozmawiać. Ale to chyba kwestia naszych czasów - większość firm ma już tylko czaty z botami, a dopiero pożnij dopuszczają do "żywego agenta".
Moja rada - próbować do skutku.
Mar77 uważa post za pomocny.

#316 PostWysłany: 09 Mar 2024 22:12 

złoty
Tylko pytanie dlaczego to nie może tak wyglądać jak w booking, tyko jakieś zabawy w czaty, z botami czy nie. Na booking zmiana to kilka sekund, bez względu na to czy cena niższa, wyższa czy taka sama. Z wirtualnym agentem próbowałem do skutku (a raczej bez skutku), łącznie z randomowymi datami z kalendarza, w kółko to samo, brak dostępności. Z realnym (przynajmniej w teorii) póki co nie chciałem (na razie) drugi raz się bawić, bo rozmowa była dość długa, oprócz kurtuazyjnych formułek, po kilka razy potwierdzanie, więc kilka minut wyjęte z życia na darmo, a nie spodziewałem się zwrotu akcji wychodząc z założenia, że skoro jeden nie widzi tego co ja widzę, to dlaczego inny by miał widzieć...
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 09 Mar 2024 22:45 

srebrny
Ceny za to mają chyba lepsze niż booking. Na ostatnie dwa wyszukiwania znajdowałem u nich niższe ceny, niż na bookingu z tym ich geniuszem nr 3 (plus jakiś nowy VIP). :)
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 10 Mar 2024 00:21 

złoty
Ceny cenami (z tym akurat jest różnie), ale zdarza się, że w danej lokalizacji mają obiekty, których nie ma na bookingu, szczególnie te z niższej półki cenowej, co sobie cenię ;)

Misiatek napisał(a):
plus jakiś nowy VIP
Co to za VIP? Pierwsze słyszę.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 10 Mar 2024 00:28 

srebrny
We can't thank you enough for sharing our love of travel. So we added a secret VIP status to your Genius level until 1 Sept 2024.
This status is only for our top customers.
Better savings across the world
From now until 1 Sept 2024, your new status helps you save even more on your trips.
Extra savings on select stays Book properties with the VIP reward label for extra savings instantly. This stacks on top of any other discounts.

Załączniki:
VIP.PNG
VIP.PNG [ 3.22 KiB | Obejrzany 2611 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#320 PostWysłany: 10 Mar 2024 00:41 

złoty
@Misiatek Nie mam... jeszcze :? A nie ukrywam, że czekałem na coś ponad Genius 3.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 326 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości