Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
tutaj piszemy tylko o umawianiu się, wartościowe posty proszę umieszczać w tematach do tego przeznaczonych.

Kto z kim i jak leci

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 542 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 28 Lut 2024 21:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Gaszpar napisał(a):
Dzięki za relacje.
Próbował ktoś ogarnąć jakiś lokalny i dostępny najlepiej w 3 krajach internet w telefonie? Ew. Jakieś eSIM co by tam działał?

Owszem.
1. ESIM wychodził nieopłacalnie - nie znam się, ale kumpel sprawdzał i taki wniosek.
2. Zimbabwe: NetOne, jest na lotnisku, ok. 30 zł.
3. Botswana: Orange, ok. 10 zł.
4. Zambia: MTN, ok. 10 zł.

Wszystko to ceny pojedynczego sima na co najmniej parę dni, z limitem danych starczającym paru osobom na wszystko via hotspot. Były też mniejsze/tańsze opcje.

Ergo: wszędzie brać lokalny SIM, bo żaden pieniądz, a korzyść ogromna.
5 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#502 PostWysłany: 29 Lut 2024 23:12 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Jeszcze pytanko o sprawy sanitarne.

Czy szczepiliście się na coś przed wyjazdem ?
Jak z komarami i kwestią ochrony przed nimi ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 29 Lut 2024 23:33 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Przed tym konkretnym nie. Mam WZW A, błonica, tężec, krztusiec, polio, dur brzuszny z innego wyjazdu. Na cholerę nie.

Komary - trochę ich lata, ale nie jakoś strasznie dużo. Najwięcej w VF, pewnie ze względu na okolice noclegu (dużo zieleni). Brany falcimar dla spokoju plus rozpylana mugga.

#504 PostWysłany: 01 Mar 2024 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
22.02 tego roku paczyłem na krokodyle i flamingi, więc te słonie przeniosłem na 31.01.25..
LH,LH,4Z,4Z,LH,LH, via JNB w dwie strony
marcino123 lubi ten post.
marcino123 uważa post za pomocny.

#505 PostWysłany: 01 Mar 2024 09:56 

Gdyby ktoś chciał namiary na transport to na priv proszę pisać, ceny niestety wzrosły ale do przeżycia, zwłaszcza jak się jedzie w grupie, ale i przy 2 osobach w miarę ok.
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 01 Mar 2024 09:59 

niebieski
Ale transport gdzie?

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#507 PostWysłany: 01 Mar 2024 12:00 
Awatar użytkownika

złoty
Też mam namiar na gościa z porządnym autem, z Livingstone na granicę, do wioski tradycyjnej czy kazunguli na granicę z Botswana
 Profil Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#508 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Zapowiada się niestety tragedia - i najmniej mi o wodospady chodzi.

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... plony.html
2 ludzi lubi ten post.

#509 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:22 

A ja tak od kilku tygodni obserwuję pogodę i zastanawiałem się gdzie te ulewne deszcze i powolne obniżanie się temperatury... Aktualna aura wydaje się zupełnie nie pasować do historycznej pogody, którą prześledziłem w serwisach meteo.

#510 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:24 

niebieski
Doleciałem, lot z CPH do ZRH opóźniony ponad 30 minut, a na przesiadkę miałem godzinę, ale na płycie lotniska czekał bus który zawiózł pod sam samolot tych co lecieli do JNB, z szybkim jakimś na boku sprawdzeniem paszportów. Kierowca busa był na tyle przygotowany że miał ze sobą listę pasażerów których ma zabrać.
Na odcinku JNB-VF,niespodzianka, Pani z Airlink poinformowala mnie ze zostałem przeniesiony bo biznes klasy 😁
Na 1,5 h locie, wino, piwo, whisky, pyszny obiad 😁

Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#511 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
W nawiązaniu do artykułu.
No fakt było do 40 stopni i jedynie dwukrotnie w nocy była burza i deszcz. Pobyt 5/6 dni na miejscu w VFA i okolicach (koniec lutego)

A w Livingston kiedy w markecie rzucili 25kg worki opisanego w artykule, podstawowego składnika lokalnej sadzy, na miejscu od razu pojawiła się TV robiąc o tym materiał, a kolejki do kas były gigantyczne i oprócz Naszej grupy, każdy wynosił na głowie ten wór 25kg, wyglądało nawet na przydział 1 worek na osobę.

Image
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#512 PostWysłany: 03 Mar 2024 15:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do pogody i częstotliwości opadów się zgodzę, ale stwierdzenie "że nie ma kaskad wody tylko skalne ściany i mgły też nie widać" trąci podrasowaniem w celu dramaturgii. Bo i mgłę widać (także z samolotu) i jest sporo wody, a wodną bryzę czuć na twarzy także poza terenem samego parku z wodospadami. Chyba, że coś przez te dwa dni od mojego powrotu się zmieniło. Nie umniejszam całemu problemowi suszy, ale akurat inne (także opisane w tekście) zjawiska lepiej oddają jego skalę niż akurat rzekoma marność wodospadów.
3 ludzi lubi ten post.

#513 PostWysłany: 03 Mar 2024 23:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ostatni raz taki temat przy okazji deala. Wszystko co pomocne, ginie w tonie spamu i wątków pobocznych.

Gdyby ktoś jeszcze chciał lecieć, polecam uwadze szanownych możliwość eksluzywnego "stopa" w WDH, trwającego 2h40m zamiast 1h50m.
Można tak pozmieniać tixy, gdy z WDH startują 2 sztuki 4Y w odstępie godzinnym po sobie.
Plusy? Możliwość wyjścia z samolotu po VFA-WDH, salonikowanie w WDH, a może nawet pieczątka z tranzytu jak w JNB.
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#514 PostWysłany: 05 Mar 2024 19:07 

niebieski
Wiem że było, także z góry dziękuję za ewentualny hejt.
Ale aktualnie jestem w Livingston,mam wizę Kaza kupiona, za 50 USD na lotnisku VFA, jutro jadę do Kasane, mam tam 2 noclegi. Wiadomo że do Botswany wjadę bez problemu, ale będę miał problemy na powrocie do VFA dlatego że siedziałem w Botswanie więcej niż 1 dzień?

Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 05 Mar 2024 19:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Formalnie tak. Praktycznie również tak, ponieważ pogranicznicy dość skrupulatnie sprawdzali nam wszędzie stemple wjazdowe/wyjazdowe (musieliśmy się cofać z ostatniego posterunku Botswany do budynku granicy po "wjazd" do Botswany) oraz wizę (w przypadku Zimbabwe)
Zeus lubi ten post.

#516 PostWysłany: 05 Mar 2024 19:33 

niebieski
Czyli musiałbym wykupić wizę do Zimbabwe za 30 USD jeszcze raz?

Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 05 Mar 2024 19:50 

złoty
Tak, chyba że pogranicznik nie zwróci uwagi (co jest możliwe ;) )
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 05 Mar 2024 20:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Soulfly napisał(a):
Wiem że było, także z góry dziękuję za ewentualny hejt.

Nie dziwota że było w tym hasjoku a nie na wskazanym temacie
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 05 Mar 2024 20:26 

niebieski
Zaryzykuje te 2 noce, będę wracał do Zimbabwe przez Livingston to może nie zwrócą uwagi

Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 08 Mar 2024 08:22 

niebieski
Wydaje mi się że udało mi się tanio ogarnąć game driver i rejs po Zambezi - zapłaciłem 780 pula (220 zł około) Gość z noclegi podpowiedział mi że jak się to zrobi w 1 dzień tylko raz zapłacę za wstęp do Parku Chobe w tak musiałbym 2 razy(biket kosztuje 200 pula
O 5:30 rano przyjechał gość po mnie na Game Driver, odwiózł spowrotem o 10 i na 15-ta zawieźli mnie na Rejs po Zambezi który trwał prawie do 19-tej

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 542 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości