Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 04 Sty 2024 13:42 

HON fly4free
Nie bardzo sobie wyobrażam, że mam bilety na wrzesień, do sierpnia Saudia idzie w zaparte i ja też idę w zaparte, realnie planując cokolwiek na taki wyjazd, "aż stanie się cud". Co innego jeśli wyjazd całkowicie na spontanie, no ale mało kto ma taki komfort (choćby pod kątem urlopowym).
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
#442 PostWysłany: 04 Sty 2024 14:34 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Trochę czułem pismo nosem zmieniając swoją rezerwacje na Korean i LOT/Austrian. Ktoś w innym wątku o Saudia pisał, że warto poczekać.. ale warto wg mnie czekać, gdy linia robi zmianę w rozkładzie otwierając w ten sposób rezerwacje do modyfikacji.. bo de facto ta staje się elastyczna, a nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka :). Ale tutaj szczodrość była spora, z przebookowaniem na inne, lepsze połączenia w innych sojuszach. Nie dziwię się, że to (być może czasowo), ograniczyli.
 Profil Relacje PM off
karpik lubi ten post.
karpik uważa post za pomocny.

#443 PostWysłany: 04 Sty 2024 15:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@KKL - wyszedłem z podobnego założenia - założyłem, że "życzliwość" do prawie dowolnej zmiany SAUDIA będzie miała tylko przez jakiś czas.
Poszedłem nawet dalej i pozostałem przy jednej linii (KOREAN) na oba loty (RT) - pomyślałem, że tak będzie mi łatwiej dokonać kolejnych zmian jeśli ponownie się coś "wysypie" z rozkładem lotów.
 Profil Relacje PM off
trunks lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#444 PostWysłany: 04 Sty 2024 17:02 

marek2011 napisał(a):
@man4business, @z4wodowiec
A bilety mieliście z OTA czy bezpośrednio na SV

Bezpośrednio
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 05 Sty 2024 05:23 

Loty: 128
Kilometry: 243 973
ja niestety u OTA i walczę już 3tyg z nimi bo na stronie Saudii nic nie mogę zmienić
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 05 Sty 2024 11:00 

HON fly4free
Na FT też ludzie donoszą, że SV rzeczywiście zmieniła zasady rebookingów i wyraźnie ograniczyła elastyczność; więc raczej trzeba się przyzwyczaić do nowych reguł ;-)
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#447 PostWysłany: 05 Sty 2024 11:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli lepiej w zmienionym Qatar Airways zaakceptować już zmianę nieznaczna 1h niż z tym zwlekać i zostawiać sobie to jako lukę do anulowania całości jakby coś się stało co uniemożliwi mi wyjazd?

#448 PostWysłany: 05 Sty 2024 15:41 

Loty: 101
Kilometry: 204 085
jacus1000 napisał(a):
ja niestety u OTA i walczę już 3tyg z nimi bo na stronie Saudii nic nie mogę zmienić

Czy dzwoniłeś w tej sprawie do Saudia lub OTA? Jestem w podobnej sytuacji, mój lot w lipcu 2024 został przesunięty o 20 minut i chciałbym zmienić rezerwację tak, aby obejmowała nocleg w Dżuddzie. Ale jeśli będzie to trudne, po prostu zaakceptuję zmianę.

#449 PostWysłany: 05 Sty 2024 16:00 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Nie ma szans.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 06 Sty 2024 07:57 

Loty: 128
Kilometry: 243 973
lza napisał(a):
jacus1000 napisał(a):

Czy dzwoniłeś w tej sprawie do Saudia lub OTA? Jestem w podobnej sytuacji, mój lot w lipcu 2024 został przesunięty o 20 minut i chciałbym zmienić rezerwację tak, aby obejmowała nocleg w Dżuddzie. Ale jeśli będzie to trudne, po prostu zaakceptuję zmianę.

narazie tylko chat/mail z OTA, ostatnio mi napisali, że odpowiedź dostanę w ciągu 24h... to było 3 dni temu...
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 06 Sty 2024 22:06 

A co w sytuacji że zmienili mi loty vie-jed-icn i powrót na Turkish i nie mogę znaleźć biletów w aplikacji Turkisha a w aplikacji Saudi się pojawiły?
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 07 Sty 2024 06:32 
Awatar użytkownika

srebrny
W Turkish'u musisz się posługiwać innym numerem PNR. Nie tym co w Saudii tylko inny. Musisz go znaleźć gdzieś gdzieś na e-tixach lub w mailach. Wtedy sprawdzając w Turkish'u swoją rezerwację za pomocą nowego PNRa wszystko będziesz widział.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 07 Sty 2024 08:15 

platynowy
Alananiss napisał(a):
A co w sytuacji że zmienili mi loty vie-jed-icn i powrót na Turkish i nie mogę znaleźć biletów w aplikacji Turkisha a w aplikacji Saudi się pojawiły?

U mnie podobnie. Dostałam od Turkisha nowy PNR, ale nie wiele to dało, bo próbując się z nim zalogować strona w kolejnym kroku prosi też o podanie Turkishowego nru e-tixa, którego oczywiście nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 07 Sty 2024 11:18 

Loty: 82
Kilometry: 122 035
niebieski
Po kontakcie z infolinią Saudii powinniście dostać dwa emaile i w jednym z nich, w którymś wersie "ukryty" jest numer PNR przypisany dla Turkisha. Wygląda to mniej więcej tak jak na obrazku poniżej.
Załącznik:
tk.PNG
tk.PNG [ 5.75 KiB | Obejrzany 1124 razy ]

Dodatkowo na samym dole emaila jest drugi numer, który potrzebujcie wpisać: TICKET: SV/ETKT xxx
I nie wiem czy tylko u mnie, ale po wpisaniu danych dla konkretnego pasażera na rezerwacji widnieje właśnie tylko ten pasażer (bez współpasażerów), więc być może jest potrzeba instalacji aplikacji na telefonie każdego z podróżnych, żeby każdy miał swoją rezerwację.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#455 PostWysłany: 08 Sty 2024 03:16 

Skoro Saudia nie jest skora do zmiany lotów na te obsługiwane przez innych przewoźników, to jakie pozostają opcje? Czy ktoś w ostatnim czasie kontaktował się z infolinią?
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 08 Sty 2024 03:22 

Refund, albo oczekiwanie na nowy rozkład lotów ich linią, gdzie te loty mają być ponownie.
 PM off  

#457 PostWysłany: 09 Sty 2024 16:22 

Opieram się na tym co mówią konsultanci o przywróceniu połączeń z Wiedniem od wiosny. Pewnie jak nie przywrócą to znów będzie można wybierać jak sie chce lecieć do ICN.
 PM off  

#458 PostWysłany: 09 Sty 2024 16:47 

HON fly4free
Na jakiej podstawie "pewnie"? Z moich dwóch długich rozmów wynikała raczej postawa, że jeśli nie będzie lotów z VIE, to tylko pełny zwrot jest opcją.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 09 Sty 2024 16:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Cześć wszystkim. Nie dokonywałem jeszcze żadnych zmian, czytałem cały wątek.
Moja sytuacja jest następująca: lot do BKK 20.01 potwierdzony, bez zmian. Powrót 04.04 disrupted.
Nie spodziewam się żadnych problemów z lotem tam, jedynie z powrotem. Czy jestem w błędzie?
Chcę polecieć i później dzwonić jak już będę na miejscu, najwyżej zmienię powrót na marzec.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 09 Sty 2024 17:02 

@man4business To wynika z prawa. To ze konsultanci w Indiach go nie znają nie znaczy że nie obowiązuje. Moim zdaniem teraz grają na zwłokę by nie ponosić dodatkowych kosztów, ale jeżeli nie ruszą to nie będą mieli dużego wyboru.
Jeśli lot został odwołany, pasażer ma prawo wyboru pomiędzy:

· zmianą lotu na następny możliwy lot lub na inny termin, uzgodniony pomiędzy pasażerem a linią lotniczą

· rezygnacji z lotu za zwrotem pełnego kosztu biletu
Linia lotnicza jest zawsze zobowiązana do zaoferowania pasażerowi wyboru między zmianą lotu a zwrotem pieniędzy za lot. Zasada ta obowiązuje bez względu na to, z jakiego powodu lot odwołano, oraz kiedy pasażer otrzymał informację o odwołanym locie.

@malaj. Nie wiem jak w SV ( chyba najlepiej zadzwonić i dopytać ) czy tak można zrobić ale w Lufthansie, gdzie mam powrót po 8 miesiącach nie godzili sie na lot bez akceptacji lub zmiany daty lotu powrotnego po zmianach.
 PM off
malaj lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości