Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 30 Sty 2024 11:33 

niebieski
U mnie podobna sytuacja tzn na wylocie godzina się nie zmienia ale godzina lądowania jest 40min później

Dostałem maila z Koreana z tą informacją i adnotacja „ If you would like to change to an alternative flight, please contact your booking agency for assistance.”

Rozumiem, że jeśli chciałbym np przesunąć lot, to musiałbym kontaktować się przez Saudia. Tylko ktoś już chyba gdzieś tu pisał, że druga zmiana jest płatna ?

W aplikacji Saudia mam opcję potwierdź / anuluj. Zastanawiam się, czy w braku potwierdzenia nie zaakceptują mi tego automatycznie ? Podróż mam we wrześniu i w razie nieprzewidzianych okoliczności mógłbym go ew anulować (gdyby automatycznie to nie zostało zaakceptowane)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#502 PostWysłany: 30 Sty 2024 11:37 
Awatar użytkownika

złoty
Również dostałem taką adnotację i zastanawiam się czy dałoby radę wydłużyć pobyt. Pozmieniały mi się plany i chętnie bym zmienił bezpłatnie. Kiedyś na infolinii mi powiedzieli że bezpłatnie można zmienić tylko raz. Nie wiem jak teraz podejdą do tych zmian.

#503 PostWysłany: 30 Sty 2024 12:49 

Otrzymałem również resztę na loty tam i z powrotem. Chcesz powiedzieć, że jeśli zadzwonię do Saudii, to mogę przesunąć termin wyjazdu i powrotu o 2-3 tygodnie, a także przedłużyć pobyt?
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 30 Sty 2024 13:12 
Awatar użytkownika

złoty
Nie mam pojęcia ale chciałbym aby tak było. Zmiana była tylko na jednym locie i chyba tylko on może być potencjalnie ruszony.

#505 PostWysłany: 30 Sty 2024 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 463 009
niebieski
Druga zmiana płatna to raczej w tym sensie, że jak już zmienisz raz po zmianie rozkładowej to nie możesz sobie bezpłatnie zmienić po raz kolejny bo np zmieniłeś zdanie. Ale w przypadku kolejnej istotnej zmiany rozkładu powinna być możliwa kolejna bezpłatna modyfikacji rezerwacji. Mi powiedzieli na infolinii, że któryś z lotów musi się przesunąć o minimum 1h by była możliwa kolejna darmowa modyfikacja rezerwacji. No ale to było jeszcze w czasie, kiedy zmieniali na inne linie. By się przekonać jak teraz do tego podejdą to musicie po prostu zadzwonić do nich :)
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 30 Sty 2024 14:26 
Awatar użytkownika

złoty
Też mi się tak wydawało, że po kolejnych zmianach licznik się zeruje i przysługuje możliwość bezpłatnej zmiany. W moim przypadku wylot z ICN jest wcześniej o 2h10" i przylatuje wcześniej do VIE dokładnie o 1h, niż pierwotna rezerwacja.

#507 PostWysłany: 30 Sty 2024 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Podpowie ktoś, gdzie zaakceptować zmiany rozkładowe w Korean:
1) apka Saudi (tutaj był kupowany bilet)
2) apka Korean (dopiero teraz otrzymałem, maila z Korean o zmianach lotu - z Saudii nie mam takiego info).
W obu apkach jest opcja akceptacji zmian.
....a może nie ma znaczenia ?
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 30 Sty 2024 16:38 

Mam też przesiadkę w podróży tam, z przyjazdem 1 godzinę później, a podróż powrotną 2h10 godzin wcześniej. Zadzwoniłem do Saudii we Włoszech i powiedziano mi, że nie mogą już zmienić lotu do innego przewoźnika, ale mogą to zrobić tylko na locie Saudia i trzeba poczekać do połowy lutego, ponieważ obecnie nie są one dostępne. To dziwne, bo ostatnim razem powiedziano mi, że jeśli KoreanAir zmieni godzinę, będę mógł dokonać bezpłatnej przesiadki zarówno w datach, jak i na lotnisku odlotu, a zamiast tego dzisiaj dziewczyna powiedziała mi, że nie jest to możliwe. Chcesz powiedzieć, że mam spróbować oddzwonić, a będę miał więcej szczęścia?
 Profil Relacje PM off
trunks uważa post za pomocny.

#509 PostWysłany: 30 Sty 2024 17:01 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
@DERKER wątpię by to miało jakieś znaczenie, tam gdzie Cię puści, ja zaakceptowałem w apce Saudii i rezerwacja jest "Confirmed" również u Koreana.
DERKER lubi ten post.
DERKER uważa post za pomocny.

#510 PostWysłany: 30 Sty 2024 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki - o taką odpowiedź mi chodziło
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 30 Sty 2024 17:39 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Kontakt poprzez czat z Koreanem przyniósł taką odpowiedz: Jak sprawdziliśmy, bilet został zakupiony w Saudi Arabian Airlines.
w celu zmiany rezerwacji biletu może być konieczne skontaktowanie się z pierwotnym miejscem rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#512 PostWysłany: 30 Sty 2024 19:50 

ale czy możemy wiedzieć, kiedy zostaną przywrócone loty z Saudią do Seulu? Dlaczego nie można zmienić firmy na inną?
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 30 Sty 2024 20:28 

srebrny
Dlatego, bo kupiłeś loty Saudią, a nie jakąkolwiek "firmą".
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#514 PostWysłany: 31 Sty 2024 01:14 

ale na stronie Saudii są już loty z Wiednia do Seulu, ale są też loty z innych miast..dlaczego kazali mi czekać do połowy lutego Twoim zdaniem?
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 31 Sty 2024 05:51 

niebieski
Lufthansa także wprowadziła kosmetyczną zmianę. Więc zaakceptowałem na stronie Saudii.
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 31 Sty 2024 10:33 

My po niecałym miesiącu dostaliśmy zwrot od Saudii ( zrezygnowaliśmy.) Płaciliśmy za bilety kartą Revolut. Na różnicy kursów straciliśmy 97 zł/szt.
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 31 Sty 2024 11:02 

tiskone napisał(a):
ale na stronie Saudii są już loty z Wiednia do Seulu, ale są też loty z innych miast..dlaczego kazali mi czekać do połowy lutego Twoim zdaniem?

Really? od 64 do 111h layovera :D nie uznawałabym tego jako "loty z Wiednia do Seulu" :D
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 31 Sty 2024 11:36 

Widziałem, że jest Paryż Seul z tylko 2-4 godzinnym postojem. Czy mogliby mnie przenieść na ten lot, jeśli zmienię daty?
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 31 Sty 2024 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
było, zmiana miasta wylotu nie wchodzi w grę

#520 PostWysłany: 31 Sty 2024 11:53 

Chciałem się was zapytać ile czekaliście na zwrot pieniędzy za bilety. Płaciłem kartą Visa z Revoluta. Pytam ponieważ autor wcześniejszego posta czekał prawie miesiąc a na stronie Saudi znalazłem zapis: If the ticket is issued by using a credit card to make the purchase we shall submit the request for a refund to the credit card issuer within 7 business days of receiving the completed request for refund. The credit card issuer will refund the purchase price under the terms of the credit card agreement.
Jak to wyglądało w waszym przypadku ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 760 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 38  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Hexel, Trendiction [Bot] oraz 11 gości