Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#461 PostWysłany: 19 Cze 2023 15:03 

srebrny
Jeśli by się jednak obraziły to o sensownych połączeniach lotniczych do Azji moglibyśmy zapomnieć.

Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN Relaks na tunezyjskiej wyspie 🏝️ All inclusive w 4* hotelu na Dżerbie za 1943 PLN
W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️ W poszukiwaniu słońca ☀️ Wycieczka na Cypr za 531 PLN 🇨🇾 Loty i noclegi z basenem 🏖️
#462 PostWysłany: 19 Cze 2023 15:07 

HON fly4free
Spróbuj sobie to zobrazować, że się "obraziły" i straciły w efekcie rynek europejski. Serio? Prędzej obrażą się na Rosję...
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 19 Cze 2023 15:20 

niebieski
man4business napisał(a):
Wiesz, w Unii Europejskiej mają fioła na punkcie zasad równej konkurencji, prawda? W przypadku sankcji na Rosję, te zasady są poważnie zaburzone na niekorzyść europejskich linii lotniczych. I dobre pytanie - co by było, gdyby UE miała cojones i takie właśnie obostrzenie by wprowadziła jako kolejny pakiet sankcji nałożonych na Rosję? Co zrobiłyby wzmiankowane linie lotnicze? Wątpię, żeby się "obraziły".

Pytanie rzeczywiście dobre i nie zdziwiłbym się, że to jak sytuacja wygląda może być wynikiem tego, że już sobie na nie odpowiedziano. Abstrahując od tego, że loty na tereny poszczególnych państw UE z państw trzecich są regulowane umowami bilateralnymi, także możemy zacząć machać szabelką nawet bez oglądania się na "bezcojonesową" EU. No i w ramach owej równej konkurencji też powinniśmy chyba wymagać od tych wspomnianych już linii, żeby funkcjonowały na takich zasadach jak te z UE, czyli niedozwolona pomoc państwowa itp itd. Inaczej banik. Me likey, głównie chyba za wątek polityczno-międzynarodowy. No i wreszcie nikt by się nie burzył na wrzucanie na forum do działu z promocjami ofert za 4k do Azji.
Ale jedziemy z OT...
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 19 Cze 2023 15:42 

Loty: 115
Kilometry: 138 119
niebieski
Ok Więc odpowiem Wam na moje pytanie :) Dostałem od firmy mój numer biletu i dalej nic nie wchodziło. Dopiero jak agencja która kupowała dodała mój paszport z automatu pokazało się to w apce Air China i mogłem wybrać miejsce więc może to jest klucz. Natomiast w Chinach kupowalem bilet na lotnisku I też miałem problem z dodaniem go do apki więc to raczej słaby system a było kupowane u źródła więc. Co do tego co napisał @man4business to jeżeli Eu ma zbojkotować Air China bo lata nad Rosja i trzeba bojkotować to mam nadzieję że sam też bojkotuje Emirates, Qatar, Turkish i parę innych linii 😀
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 19 Cze 2023 15:49 

HON fly4free
Tak, moja wypowiedź jest całkowicie spójna (mam na myśli wszystkie linie lotnicze operujące nad rosyjskim niebem). Natomiast Chiny mają dodatkowy punkt antypatii, za Covid.
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 06 Lip 2023 08:17 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
Mam pytanie do osób, które w ostatnim czasie leciały chińczykiem, tam się nic nie zmieniło i normalnie posiłek jest serwowany?Bo patrzę na stronie mają jakieś "głupoty" i info no meal service 🤔:

Załączniki:
Screenshot_2023-07-06-08-13-57-512-edit_com.opera.browser.jpg
Screenshot_2023-07-06-08-13-57-512-edit_com.opera.browser.jpg [ 149.3 KiB | Obejrzany 2145 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 06 Lip 2023 08:25 

Loty: 105
Kilometry: 230 160
Tak, normalnie serwują na tym locie dwa posiłki obiad i kolacje (stan na 08.06.23)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#468 PostWysłany: 06 Lip 2023 16:03 

Loty: 128
Kilometry: 243 973
Wiadomo kiedy będzie dostępny kalendarz lotów od kwietnia 2024 na stronie? Chodzi mi konkretnie o WAW-BKK, loty tylko do końca marca są dostępne. Szukałem info, ale nie znalazłem.
Chociaż mniej więcej kiedy się go spodziewać?
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 06 Lip 2023 16:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W październiku? W listopadzie? W wrześniu?

Nie ma daty
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 18 Lip 2023 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 70 434
Witam,
Czy w przypadku długiego oczekiwania na lotnisku w Pekinie jest szansa na wyjście w miasto ? :)
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 18 Lip 2023 21:42 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Nawet wskazane :)
Zeus lubi ten post.

#472 PostWysłany: 18 Lip 2023 21:43 

Przeszukaj forum, jest cały wątek o wizach tranzytowych w Pekinie
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#473 PostWysłany: 20 Lip 2023 09:24 

hej, czy Wam strona Air China te ż tak się zacina? Nie korzystam z Chrooma, niby wpisuję datę tylko do końca marca, a po zaznaczeniu lotu w dwie strony okienko wyszukiwania na powrót jest wyszarzone....
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 24 Lip 2023 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 70 434
Czy komuś udało się zarejestrować na stronie Airchina ?
Niestety ale kod weryfikacji nie przychodzi na polski numer. Jeżeli nie, to przez kogo najlepiej kupić bilety ?
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 24 Lip 2023 18:55 

HON fly4free
Przez kogokolwiek. I tak nie uda ci się (najprawdopodobniej) ani miejsc wybrać, ani odprawić przez internet. Wszystko dopiero na lotnisku przed odlotem...
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 24 Lip 2023 20:12 

srebrny
Aminin napisał(a):
Witam,
Czy w przypadku długiego oczekiwania na lotnisku w Pekinie jest szansa na wyjście w miasto ? :)

tak oczywiscie, jezeli dalej lecisz air china to do 72h mozesz wyjsc na miasto bez wizy.
tak jak wpomniano wyzej jest caly watek na ten temat, mozesz spokojnie podjechac sobie metrem do centrum i
zobaczyc np. plac Tiananmen, Zakazane Miasto czy hutongi (jesli jeszcze sa)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 25 Lip 2023 20:30, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 25 Lip 2023 09:00 
Awatar użytkownika

Aminin napisał(a):
Czy komuś udało się zarejestrować na stronie Airchina?
Ale na której stronie, bo jest ich kilka? :) Na tej międzynarodowej rejestrowałem się na e-mail bez podawania nru telefonu.
Aminin napisał(a):
Jeżeli nie, to przez kogo najlepiej kupić bilety?
Do kupna biletów rejestracja nie jest wymagana (i ogólnie niewiele daje).
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 25 Lip 2023 13:53 

@michcioj nie wprowadzaj w błąd bo aktualnie nie można wychodzić na miasto na free transit visa.

Jest cały wątek o tym na forum, że celnicy odmawiają wyjścia na miasto. Mnie 22.06.23 nie wypuścili z lotniska.

michcioj napisał(a):
Aminin napisał(a):
Witam,

tak oczywiscie, jezeli dalej lecisz air china to do 72h mozesz wyjsc na miasto bez wizy.
tak jak wpomniano wyzej jest caly watek na ten temat, mozesz spokojnie podjechac sobie metrem do centrum i
zobaczyc np. plac tieniamen, zakazane miasto czy hutongi (jesli jeszcze sa)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#479 PostWysłany: 25 Lip 2023 16:45 

Loty: 94
Kilometry: 212 331
niebieski
Instalował ktoś ostatnio tą ich aplikacje? Niby jest ok ale sms do założenia konta nie przychodzi :(

Edit. Nieaktualne za 6 razem doszło 😅
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 27 Lip 2023 19:09 

Czy można zmienić jakoś dane pasażera? Zarezerwowałem bilety, ale pomyliłem się w dacie urodzenia, czy to będzie jakiś problem? czy da się to jakoś zmienić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 932 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości