Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zasada NO SHOW nie funkcjonuje w ' tanich liniach '
Ryanair, Wizz, itp
można wykorzystać 'powrót' nie lecąc 'tam'

Również w przypadku Pegasusa opuszczenie pierwszego odcinka lotów łączonych na jednej rezerwacji NIE WPŁYWA na kolejny odcinek.

Scoot - odpuszczenie odcinka kasuje kolejne

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 939 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 03 Wrz 2022 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
jeśli przesiadka jest dosc dluga prosisz o bag stop przy check inie i powinni ci to zrobic ale tylko jesli lot jest w jedna strone, jesli masz lot powrotny i opuscisz odcinek tam to loty powrotne zostana skasowane i nie polecisz w podroz powrotna i bedziesz musial kupowac nowy bilet
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️ W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️
Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱 Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱
#842 PostWysłany: 03 Wrz 2022 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@kacperb detale są najistotniejsze. Napisz 1. czy na jednym bilecie; 2. sektory i operatorzy.

Jeżeli zamierzasz opuścić ostatni sektor (nie lecieć i chcesz bagaż odebrać), pewnie będą kręcić nosem. Metoda na to jest taka, że co do zasady bagaż nie może lecieć bez pasażera, a więc czekasz do samego końca, final call, zamykają gate i podchodzisz po zamknięciu ze smutną miną, że musiałeś np. pilnie skorzystać z toalety. Bagaż zostanie za wczasu wycofany, odbierzesz go i podpowiedzą, że masz iść do kasy biletowej przepisać na nowe połączenie. Oczywiście wyrażasz taką chęć, żegnasz się i odchodzisz z bagażem.

Jeżeli zamierzasz cokolwiek opuścić w środku podróży, to wszystko po "no-show" zostanie "zawieszone" (skasowane - do ewentualnej ponownej walidacji na nowym bilecie, po uiszczeniu odpowiednich opłat).

Jeżeli natomiast masz np. całonocną przesiadkę, to jest to argument - potrzebujesz odebrać bagaż, bo masz tam rzeczy osobiste, jedziesz do hotelu a rano stawiasz się na lotnisku, nadajesz bagaż i lecisz dalej.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#843 PostWysłany: 04 Wrz 2022 00:14 

platynowy
Jezeli chodzi nocne stopy to wiekszosc linii wrecz zmusza pasazerow do odebrania bagazu i nadaniu go ponownie rano przed lotem, wiec w tym przypadku nie ma problemu.
 Profil Relacje PM off  

#844 PostWysłany: 04 Wrz 2022 10:57 

Loty: 52
Kilometry: 141 243
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi,
Jest to bilet w dwie strony, i dla oszczędności czasu chciałem wysiąść w Sajgonie by pozwiedzać południe. Do Hanoi (skąd jest przylot/wylot) przyjechać pod sam koniec podróży i stamtąd wrócić do kraju.
Co do przesiadki w Sajgonie jest to przesiadka w dzień około 2h oczekiwania. Może spróbuje za jakiś czas zadzwonić do AF z prośba o zgodę na wcześniejsze zakończenie podróży, z jakaś ciekawą argumentacją .... :)
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 04 Wrz 2022 11:24 

platynowy
Czyli klasyczny noshow, stracisz bilet powrotny.
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 11 Wrz 2022 16:48 

potrzebuje kupic bilet z Mauritius do Rio de Janerio, korzystniej wychodzi kupic bilet z Reunion do Rio. Pierwszy lot jest Air Mauritius, drugi i trzeci Emirates. Czy opuszczenie pierwszego lotu w tej konfiguracji bedzie liczone jako no-show i kolejne loty zostana anulowane?

Załączniki:
lot.PNG
lot.PNG [ 60.29 KiB | Obejrzany 9863 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 11 Wrz 2022 16:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak tak zrobisz to zamiast Ciebie poleci anulacja.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Ami921 uważa post za pomocny.

#848 PostWysłany: 02 Paź 2022 19:25 

-- 02 Paź 2022 19:23 --

Nie wiem czy dobry wątek wybrałem, ale potrzebuje pomocy.

Kupiliśmy z małżonką lot do Francji. Lecimy z Krakowa do Lyon. Lot bezpośredni, ale niestety ze względu na pracę ja nie mogę lecieć w terminie w którym kupiliśmy bilety, więc nie anulowaliśmy tego lotu, ale kupiłem osobny bilet (one way ticket) na lot "tam".

Czy mogę skorzystać z biletu "z powrotem" na pierwotnym bilecie na którym zrezygnuje z lotu "tam"? Jak podchodzi do tego WizAir?

Dzięki wszystkim za pomoc :)

-- 02 Paź 2022 19:25 --

EDIT: Nie mamy bagażu do zarejestrowania, zwykły bagaż podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 02 Paź 2022 19:26 

platynowy
Możesz skorzystać z lotu powrotnego.
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 02 Paź 2022 19:33 

Chyba źle napisałem i wolę doprecyzować.

Kupiliśmy two way ticket, Kraków - Lyon, Lyon - Kraków.

I lot "tam" małżonka leci sama, a ja lecę 4 dni później, ale chce wrócić na tym samym bilecie (pierwotnym).

Dużo informacji trafiam w google, że to jest No show i wtedy cały bilet zostanie anulowany. Nie chce zostać w ręką w nocniku i kupować biletu 3x droższego w dniu wylotu bo się okaże, że nie mogę lecieć.
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 02 Paź 2022 19:42 

platynowy
Możesz skorzystać z lotu powrotnego.

Post #784, korzystaj z lupy.
 Profil Relacje PM off
szfarcjeger lubi ten post.
szfarcjeger uważa post za pomocny.

#852 PostWysłany: 16 Paź 2022 19:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Taka sytuacja - lot z Europy do Kanady OW (layover ok. 20 h w USA). Bagaż podręczny.
Czy jak zostanę w USA i nie będę kontynuował podróży do Kanady to nie będzie problemu ?

Normalnie nie, ale pytanie czy to że jest to USA i Kanada to coś zmienia ?
Mam wizę do USA i kupię eta za 7 CAD dla Kanady.
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 17 Paź 2022 04:52 

srebrny
Nie będzie problemu.
Przechodzisz normalnie przez emigration i po kilku pytaniach będziesz w US.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#854 PostWysłany: 17 Paź 2022 07:02 
Awatar użytkownika

niebieski
kacperb napisał(a):
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi,
Jest to bilet w dwie strony, i dla oszczędności czasu chciałem wysiąść w Sajgonie by pozwiedzać południe. Do Hanoi (skąd jest przylot/wylot) przyjechać pod sam koniec podróży i stamtąd wrócić do kraju.
Co do przesiadki w Sajgonie jest to przesiadka w dzień około 2h oczekiwania. Może spróbuje za jakiś czas zadzwonić do AF z prośba o zgodę na wcześniejsze zakończenie podróży, z jakaś ciekawą argumentacją .... :)

Rozumie ze lecisz do SGN , potem masz przesiadke do Hanoi. Mimo ze jest to na 1 bilecie to w Wietnamie juz polecisz lokalna linia I musisz zmienic terminal. I teraz pytanie do tych ktorzy juz tak lecieli czy w SGN musisz odebrac bagaz I nadac go ponownie na 2 domestic terminalu. Bo jesli tak to 2h moze byc za malo zwlaszcza ze jeszcze musisz przejsc emigration ( nie jestem pewien poniewaz ostatnio w SGN staly babki z Vietnam Airlines I pytaly czy ktos jest na transfer) moze wtedy jest inna procedura. Ja mialem oddzielny bilet takze musisz dopytac czy ktos tak juz lecial jak Ty.
 Profil Relacje PM off  

#855 PostWysłany: 02 Lut 2023 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 51 609
Nie zlinczujcie mnie jeśli było

Jeśli mam zakupione bilety KTW - IST - MEX - CUN
I powrotny CUN - IST - KTW
to mogę wysiąść w MEX bez problemu żeby nic się nie wydarzyło z lotem powrotnym?
 Profil Relacje PM off  

#856 PostWysłany: 02 Lut 2023 21:29 

platynowy
Nie, nie możesz.
 Profil Relacje PM off
DejvDejv uważa post za pomocny.

#857 PostWysłany: 02 Lut 2023 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Jeżeli to jeden bilet RT to reszta lotów przepadnie po niestawieniu się na lot MEX-CUN

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
DejvDejv uważa post za pomocny.

#858 PostWysłany: 03 Lut 2023 12:01 
Awatar użytkownika

platynowy
W teorii mozesz o ile zdazysz na MEX-CUN ;)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 08 Maj 2023 00:55, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#859 PostWysłany: 08 Lut 2023 23:18 

Hej, mam pytanko.

WAW-MUC kosztuje powiedzmy 1000, ale już WAW-MUC-NUE jest o połowę tańszy.
Potrzebuję dostać się do Monachium. WAW-MUC jest Lotem, MUC-NUE Lufą.

Czy bez problemu mogę polecieć do Monachium i tam po prostu zakończyć podróż?
Lecieć będę tylko z podręcznym...
 Profil Relacje PM off  

#860 PostWysłany: 08 Lut 2023 23:21 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Tak.
Bez bagażu rejestrowanego to już całkiem bez problemu.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 939 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości