Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 950 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Luźne gatki
#701 PostWysłany: 01 Lut 2022 18:13 

niebieski
Możesz sobie pisać, co chcesz - bo nie zmieni to faktu, że mam rację. A ty tylko próbujesz - dość nieudolnie - "politykować". :mrgreen: :lol:
Nawet autor się zgodził, bo poprawił. :D
 Profil Relacje PM off
snooka lubi ten post.

First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN
🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏 🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏
#702 PostWysłany: 01 Lut 2022 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@sanchopan Chyba trochę przesadzasz z posądzaniem o złośliwość. Ponadto to, że autor się zgodził, nie oznacza z automatu, że macie rację ale w tym przypadku wydaje się oczywiste, że macie rację! Jeśli nie, to bardzo chętnie przeczytam uzasadnienie strony przeciwnej.
@pemat :?:

#703 PostWysłany: 01 Lut 2022 19:13 

HON fly4free
uzasadnienie jest w zacytowanym fragmencie - wypowiedź (post) kolegi też jest skonstruowana na zasadzie wyraźnego przeciwstawienia:
z jednej strony wyraża podekscytowanie natrafieniem na mapce na nowy, ciekawy kierunek do Maghrebu, a następnie przeciwstawia temu stwierdzeniu konstatację, że to nie [jest] prawda - nacisk tu jest położony nie na tym, że to "nieprawda" (kłamstwo, fałsz), a na tym, że to nie [jest] "prawda"

wyrażenie "to nie prawda" to równoważnik zdania (wyrażenie bez orzeczenia, oddające tę samą treść, co zdanie)
np. można powiedzieć: to nie jest ptak lub to nie ptak (a nie: to "nieptak" ;))

nasza mowa jest bardzo elastyczna i wiele zależy od kontekstu, wypowiedź należy odczytywać całościowo.
np. jak będzie poprawnie: język polski, czy język Polski? i tak, i tak...
zależeć to będzie od kontekstu wypowiedzi - czy nacisk położymy na określenie danego języka, czy na mowę danego kraju
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#704 PostWysłany: 01 Lut 2022 19:46 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@pemat Dzięki. Według mnie z kontekstu wynika, że powinno jednak być łącznie, ale nie będę się mądrzył, bo może faktycznie się mylę.

#705 PostWysłany: 02 Lut 2022 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Pilne żebry...

Sytuacja emergency: czy ktoś kto ma dinersa mógłby pomóc? Będę wdzięczny bardzo za prv.

#706 PostWysłany: 02 Lut 2022 12:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@makdeb Pisz prv. Zobaczymy co da się zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#707 PostWysłany: 02 Lut 2022 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
sprawa zamknięta, dziękuję.
onufry_z lubi ten post.

#708 PostWysłany: 05 Lut 2022 23:01 

Zbanowany
kojarzycie linie lotniczą sandair ? jak z jakością ? czy jest jakiś posiłek na pokładzie na trasie do grecji ?
 Profil Relacje PM off  

#709 PostWysłany: 05 Lut 2022 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@dominikanin chyba pomyliłeś forum z jakimś czatem albo fb, gdzie jest niekontrolowany flood na każdy temat. Forum ma taką konstrukcję, że jest uporządkowane, zapytaj we właściwym temacie ;)
Sundair, nie sandair.
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#710 PostWysłany: 10 Lut 2022 16:14 

srebrny
Gucio76 napisał(a):
W czwartek 14.01.22 lecę na GC z Katowic. Będzie ktoś tam w tym czasie?

pewnie i mieszkańcy i turyści.
2 ludzi lubi ten post.

#711 PostWysłany: 11 Lut 2022 09:57 
Awatar użytkownika

złoty
Jak opisać regularnie piszących na tym forum w 2 zdaniach:
onufry_z napisał(a):
To musiałbym 18 czy 20 durnolotów zrobić, koszt conajmniej ok. 1000zł, conajmniej 4 weekendy stracone. [...]
Mimo to nie wykluczam.

:lol:

(żeby nie było, sam bym się pod tym podpisał :shock: )
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#712 PostWysłany: 11 Lut 2022 19:45 

niebieski
Ja w takim temacie... w sumie podróżniczym, bo głównie o wyjazdy mi chodzi: Czy ktoś wie, gdzie jeszcze można kupić - wycofane najwyraźniej - cukierki Kopiko?
Jedyne, co znalazłem, to na ebayu (wysyłka z... Tajlandii! albo z UK albo z Indii - i nie wiadomo, co wyślą :lol: ) oraz na niemieckim Amazonie, gdzie za samą wysyłkę ponad 10 EUR liczą?
Zawsze w podróży lubię, bo wygodnie zamiast kawy i sprawdzały się. A tutaj klops...! :shock: :o
 Profil Relacje PM off  

#713 PostWysłany: 11 Lut 2022 20:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie odpowiem na pytanie, bo to nie mój asortyment, ale podpowiem, że jeśli faktycznie nie znajdziesz lepszych źródeł, a bardzo Ci zależy na tych Kopiko, to trzeba będzie wybulić za dostawę.
Ostatnio postanowiłem nabyć dla żony izraelski likier Sabra. Okazało się, że najbliższy sklep oferujący ten trunek jest w Niemczech, no i trzeba było uiścić 11,90 EUR (!) za kuriera. Poszło jednak błyskawicznie. Zamówiłem w piątek, a w poniedziałek było już w domu.
Niestety, z zakupami obarczonymi elementem emocjonalno-nostalgicznym nie ma żartów :D
Ty masz o tyle lepiej, że możesz liczyć na jakąś dobrą duszę, która Ci to ewentualnie przywiezie.
 Profil Relacje PM off  

#714 PostWysłany: 11 Lut 2022 20:32 

niebieski
Ano racja. :D
Choć akurat tutaj nostalgii nie ma, a jedynie ułatwienia w podróży - wolę zassać taki cukierek w podróży niż za - niejednokrotnie duże - kasę kupować kawę, która... nie wiadomo, jaka będzie. A i czasem czasu nie ma i okazji, bo w biegu do gate'u. ;)
A swoją drogą baaaardzo dziwne... :shock:
 Profil Relacje PM off  

#715 PostWysłany: 12 Lut 2022 01:07 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Kashpir napisał(a):
Magicznym sposobem po 23 - a być może nawet wcześniej - zniżka na flex nie była już dostępna (rano widziałem, że działała), a na loty wciąż obowiązuje :roll:

Kupiłem tylko ... 10 😉
 Profil Relacje PM off  

#716 PostWysłany: 13 Lut 2022 00:03 

niebieski
sanchopan napisał(a):
Ja w takim temacie... w sumie podróżniczym, bo głównie o wyjazdy mi chodzi: Czy ktoś wie, gdzie jeszcze można kupić - wycofane najwyraźniej - cukierki Kopiko?
Jedyne, co znalazłem, to na ebayu (wysyłka z... Tajlandii! albo z UK albo z Indii - i nie wiadomo, co wyślą :lol: ) oraz na niemieckim Amazonie, gdzie za samą wysyłkę ponad 10 EUR liczą?
Zawsze w podróży lubię, bo wygodnie zamiast kawy i sprawdzały się. A tutaj klops...! :shock: :o

Zamówiłem tam gdzie najtaniej (choć i tak niezbyt tanio, wiadomo, jak coś jest niedostępne): najtaniej wyszło... z USA. :lol: A że produkują je bodajże w Indonezji, to jak przyjedzie do Polski, to będzie chyba jakiś Around the World. :lol:
Mimo przesyłki z amerykańskiego Amazona (~18 USD) wyszło o 1/3 taniej niż z niemieckiego. :shock:
Za to wziąłem 4 wielkie słoiki, to albo będę dużo jeździł - albo handlował tymi cukierkami. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#717 PostWysłany: 13 Lut 2022 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
jeszcze chyba cło i VAT

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#718 PostWysłany: 13 Lut 2022 11:34 

niebieski
Cła nie ma - chyba coś do 150 EUR.
Doliczają przesyłkę, jak pisałem oraz polski VAT.
I moje wyliczenia to uwzględniają.

P.S. Dzisiaj już nie ma, skończyły się również tam (póki co). Co ciekawe zakup w USA od firmy... Polaka. :lol:
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#719 PostWysłany: 21 Lut 2022 01:15 

niebieski
robertrze napisał(a):
Czy jest możliwość kupienia testu fit to fly na lotnisku East Middle

Nie ma takiego lotniska.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#720 PostWysłany: 26 Lut 2022 10:55 
Awatar użytkownika

srebrny
kittycate napisał(a):
Hej, odkowię ten temat z wykopalisk
... :)

Złota Łopata :)
Prawie 10 lat .
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 950 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: RKS1926 oraz 3 gości