Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 950 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Luźne gatki
#641 PostWysłany: 21 Lis 2021 19:26 
Awatar użytkownika

srebrny
@correos Clickbaitowe mity... Jasne, nikt do samolotow nie leje perriera czy innej muszynianki. Ale oczywiscie ze co jakis czas zbiorniki sa czyszczone, i oczywiscie ze czasami zalogi (rowniez kokpitowe) wypija kawe/herbate na pokladzie.
2 ludzi lubi ten post.

Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒 Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒
Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN
#642 PostWysłany: 21 Lis 2021 19:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Źródło nr 1 wielu forumowiczów

https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114 ... ajace.html

Pozostaje życzyć smacznego @Zeus
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 21 Lis 2021 19:51 

złoty
To teraz konkurs kawa w samolocie czy burger w fastfoodzie?
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 21 Lis 2021 19:54 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Herbata z czajnika prosto z akademika.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#645 PostWysłany: 21 Lis 2021 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zapytaj kogoś, kto lata zawodowo czy wypije :lol:
Gregggor napisał(a):
@correos Clickbaitowe mity... Jasne, nikt do samolotow nie leje perriera czy innej muszynianki. Ale oczywiscie ze co jakis czas zbiorniki sa czyszczone, i oczywiscie ze czasami zalogi (rowniez kokpitowe) wypija kawe/herbate na pokladzie.

#646 PostWysłany: 21 Lis 2021 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Czyli pozostają napoje butelkowane/puszkowane i fermentowane, jak też destylowane.
Szczerze, to nie pamiętam abym pił herbatę w samolocie, chyba, że dostałem w ramach standardowego posiłku. Moja usłużna wyobraźnia podsuwa mi sekwencję zdarzeń: herbata-wrzątek-stolik-turbulencja-gotowane jajka.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#647 PostWysłany: 21 Lis 2021 22:04 

złoty
Szkoda, że przeczytałem ten wątek dopiero teraz. Dziś czekając na wolne WC w E175 stałem obok dwóch stewardess popijających kawkę. Tak bym się spytał, czy wrzątek zabrały ze sobą ;)
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.
szmer uważa post za pomocny.

#648 PostWysłany: 21 Lis 2021 23:26 
Awatar użytkownika

niebieski
eskie napisał(a):
Moja usłużna wyobraźnia podsuwa mi sekwencję zdarzeń: herbata-wrzątek-stolik-turbulencja-gotowane jajka.

W zależności od linii potrafią dawać kubki z pokrywkami.
A na otwarte mam dwie techniki, jak robi się groźnie.
1) szybkie wylanie napoju w wykładzinę
2) zamknięcie dłonią z góry (nie polecam, długo się goi) ;-)
3 ludzi lubi ten post.

#649 PostWysłany: 22 Lis 2021 13:37 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
eskie napisał(a):
Moja usłużna wyobraźnia podsuwa mi sekwencję zdarzeń: herbata-wrzątek-stolik-turbulencja-gotowane jajka.

W przypadku załogi kokpitowej w A350 kilka razy skończyło się na zalanym pedestal panelu.
https://www.businessinsider.com/airbus- ... ign-2020-9
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 22 Lis 2021 20:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Coś w tym jest, w weekendy byłem na minitargach samochodowych, i - jak w to w Norwegii - wyświetlaczowozy na baterie. W kilku modelach, pierwsze co przychodziło mi do głowy to, że gdyby się kawa wylała czy długopis spadł, to nie będzie już nawigacji ;-) I raczej bez znaczenia czy kawa zalana przenajczystszanką czy zbiorniczanką.
A tak między nami - z pozycji kierowcy nie widać tego strasznego przodu, a kryształowe regulatory pozycji przewygodnych foteli... całkiem sprytne auto.

#651 PostWysłany: 01 Gru 2021 01:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Japonka76 napisał(a):
Ktoś już pisał na forum, że pieniądze lubią ciszę.

W takim razie mozna zamknac ten watek. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#652 PostWysłany: 02 Gru 2021 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
cccc napisał(a):
...Spotkalem 2 Pijaczkow. ... wreczam 2 banknoty,...

Nie przyszło ci do głowy, że ich skrzywdziłeś, może zabiłeś, może pośrednio żonę zgwałciłeś a dziecko pobiłeś???
Kiedyś ci już to tłumaczyłem
viewtopic.php?f=18&t=3895&p=1476912#p1476912

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#653 PostWysłany: 04 Gru 2021 19:41 

srebrny
lubie = oklaski
pomogl = aplauz
lubie i pomogl = wiwaty i owacje
wiecej niz raz = meksykanska fala
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
eskie uważa post za pomocny.

#654 PostWysłany: 06 Gru 2021 19:27 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
cccc napisał(a):
klimas napisał(a):

Krótkie pytanie :) czy wg Was w tej chwili latanie jest ryzykowne czy nie ?

Sam powinienes oszacowac ryzyko, szczegolnie gdy podrozujesz z rodzina i sa problemy zdrowotne, ale moim skromnym zdaniem nie jest bardziej ryzykowne niz wyjsc z domu i przebywac wszedzie tam, gdzie jest zageszczenie ludzi np. na meczach, w kinach, sklepach, dworcach czy srodkach komunikacji publicznej.
W okresie najwiekszych nasilen pandemii podrozowalem i staralem sie nie zaprzatac glowy koronawirusem, powiedzialem sobie, ze nie bede niewolnikiem tego wirusa i tak naprawde wcale mniej nie podrozowalem niz przed pandemia, wydaje mi sie, ze poza szalonymi weekendami w NY, HK czy np. Addis to nawet wiecej. Anulowali mi ok. 20 biletow, ale zamawialem kolejne. Straty byly, ale nie byly duze, z reguly linie grzecznie zwracaly za bilety, a niekiedy tylko byly dluzsze kresy oczekiwania. Jedynym problemem bylo to, ze destynacje mi sie ciagle zmienialy, np. zamiast romantycznego wypadu z dziewczyna do Porto byly Niemcy, zamiast Pragi byla Warszawa, zamiast Laosu byla Medera, zamiast Vietnamu Serbia, zamiast Indonezji Etiopia, zamiast Nowej Zelandii i Malezji byly Emiraty, zamiast Ekwadoru Afganistan, zamiast Korei byla Ukraina, zamiast Bahrajnu i Kuwejtu byl Kirgistan itd. To wlasnie dzieki koronawirusowi moglem zwiedzic egzotyczny Afganistan, ktorego nie planowalem. Btw Jemen i Egipt wypalily planowo, Ekwador z Galapagos zrealizowalem pozniej w innym terminie, a linie Air France zafundowaly mi na deser mega weekend w Panamie. 🙂
Owszem powinno sie zachowac wszelkie mozliwe srodki ostroznosci podczas podrozy, ale nikt nie zagwarantuje, ze gosc obok w samolocie bedzie mial nalezycie zalozona maske.

Zycze z calego serca zdrowia i kolorowych podrozy.

Rozumiem, że zamiast Pragi była ta warszawska Praga :D
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#655 PostWysłany: 06 Gru 2021 20:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Ja tam nie narzekam i jestem zadowolony z moich podrozy. De facto ponad 5 tyg. w podrozy, Madera, Serbia oraz magiczna Etiopia w okresie pandemii, ktorej nie planowalem to byly najpiekniejsze wakacje, nawet nie da sie opowiedziec na forum. ;)

klimas napisał(a):

Rozumiem, że zamiast Pragi była ta warszawska Praga :D

@klimas nie, tym razem tylko samo Centrum i Nowy Swiat, ale wczesniej mialem okazje zwiedzic lokale na Pradze razem z kolega @michzakiem. :D

Btw dla mnie Wa-wa jest egzotyczna destynacja, bo nie znam dobrze PL.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Gru 2021 20:12, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
klimas lubi ten post.

#656 PostWysłany: 10 Gru 2021 20:04 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
Tak sobie pomyślałem.

Wielu z nas robi tutaj świetne zdjęcia, ale mało kto publikuje jakieś vlogi czy video z "egzotycznych" podróży. Fajne są te wszystkie relacje z podróży, zdjęcia, porady. Zwróćcie uwagę na takiego YouTube'ra jak Casey Neistat. Robi niesamowite filmy, swego czasu daily vlogi. No i teraz zaczyna ze swoją miesięczną "szkołą": jak krok po kroku robi swoje filmy (które osobiście uważam za fenomenalne).

http://www.monthly.com/casey

Samego Casey'a znajdziecie na YouTube bez najmniejszego problemu, był nawet raz w Warszawie. To żadna reklama i niech nikt nie pomyśli, że za polecenia mam jakieś profity :) Po prostu pomyślałem, że z perspektywy podróżniczej (a ogrom Was posiada bardzo dobre aparaty) może ktoś będzie zainteresowany i wydanie 249$ nie będzie jakimś tam wydatkiem. Sam się nad tym zastanawiam (tylko w tym aspekcie, że nie będzie mnie wtedy w Polsce i nie będę miał dostępu do regularnych lekcji a jedynie postprodukcji) i super byłoby wziąć udział w takim porządnym, YouTube'owym szkoleniu: jak robić świetne filmy - takie, które wciągają i po ich obejrzeniu chce się jeszcze.

Zerknijcie sobie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#657 PostWysłany: 10 Gru 2021 23:35 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
:shock: Nosił wilk razy kilka…

ale mam nadzieję, że to tylko chwilowo, bo dzięki temu człowiekowi zawsze dwa razy się zastanowię, zanim cokolwiek napiszę… ;)

Załączniki:
AAAA9F4F-4311-44F8-AC69-FB56A02E5DFC.jpeg
AAAA9F4F-4311-44F8-AC69-FB56A02E5DFC.jpeg [ 57.46 KiB | Obejrzany 1523 razy ]
cccc lubi ten post.

#658 PostWysłany: 11 Gru 2021 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
@benedetti hahaha to właśnie było najlepsze :D dopraszać się o bana, podczas kiedy przez przypadek wyeliminowałem innego zawodnika z gry :D tego się nie spodziewam tutaj po chwilowym powrocie :) on jednak za 6 dni wróci do gry, przy 2-gim ostrzeżeniu ban trwa tydzień.
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 12 Gru 2021 17:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Holenderska policja finansowa aresztowała mężczyznę, który rzekomo oferował dostawę koronawirusów do samozarażenia w Internecie. Podejrzany ma związek ze stroną internetową, która została dezaktywowana, poinformowały władze.

Jak donosi gazeta „De Telegraaf”, oferowano tam dostawę pocztą tzw. zestawu koronowego za 33,50 euro. Podobno powinien zawierać probówkę z płynem z wirusem i autotest. W związku z tym dostawcy obiecali, że wirusy nie są starsze niż 3 miesiące, a kupujący mogą w związku z tym „być pewni, że uwzględnione są również najnowsze mutacje i warianty”.

Według FIOD potencjalnym nabywcom obiecano, że po samozakażeniu i wyzdrowieniu z choroby, władze służby zdrowia mogą wydać zaświadczenie dla tych, którzy wyzdrowieli zgodnie z zasadą 2G.

Urząd ochrony zdrowia ostrzegał przed samozakażeniem: „Każdy, kto celowo się zaraża, w sposób zawiniony zagraża zdrowiu publicznemu”.

https://www.br.de/nachrichten/deutschla ... en,SrIV0GI

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 13 Gru 2021 23:17 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Chupacabra napisał(a):
Jest też i projekt przedłużenia zakazu lotów do niżej wymienionych państw, do 27. 12. 2021
1) Królestwa Eswatini;
2) Królestwa Lesotho;
3) Republiki Botswany;
4) Republiki Mozambiku;
5) Republiki Namibii;
6) Republiki Południowej Afryki;
7) Republiki Zimbabwe.

A tak chciałem mieć kreskę z Modlina do Mbabane. I znowu człowiekowi wiatr w oczy...
7 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 950 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pawi oraz 5 gości