Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 173 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 11 Lut 2020 23:48 

peter1956 napisał(a):
Poniżej oferta jaką dostałem od Sangeetha, czekam na kolejne, napisalem do większości polecanych tutaj kierowców. termin 27.01-02.02.2020, 2 doroslych 2 dzieci (5,7)
Powiedzcie proszę co sądzicie o ofercie. Plan trasy jest mój z jego drobnymi poprawkami. Jeśli to prawda, że paliwo, nocleg dla kierowcy i park narodowy jest w cenie to wg mnie kompletnie nie opłaca się brać auta na własną rękę.

27th, Jan - Sigiriya.
(Sigiriya and Pidurangala)

28th, Jan - Kandy.
( On the way Dambulla Golden cave temple - Herbal plantations - Muththumari Amman Hindu temple - Proceed to Kandy).

29th, Jan - Adams peak (real one).
( Kandy attraction - On the way with tea plantations and live tea factory - Ramboda waterfall and other falls - Proceed to Adams peak).

30th, Jan - Ella
( Climb Adams peak - Take the train from Hatton to Ella and rest after climed real Adams peak).

31st, Jan - Unawatuna beach.
( Morning climb little Adams peak - ** Included to my total amount do Udawalawa afternoon wild safari with our expert safe people and Proceed to Unawatuna).

1st, Feb - Unawatuna beach.
( Visit Jungle beach e.c.t).

2nd Feb - Airport drop from Unawatuna.
( On the way Colombo city tour)

* All your total amount - 450 U.S.D.
(With Udawalawa afternoon safari)

* Including things to above total amount..

For all your transport including things..
* A/C brand new luxury car.
* Petrol.
* Come in side the airport with your name
card for arrival (airport expenses).
* English speaking, experience, kind full,
safe driver.
* Driver accommodation and meals.
* Fully insurance.
* High way tolls.
* Parking tickets for car.
* Included all the taxes and vats.

For all your Udawalawa afternoon wild safari including things..

* Udawalawa national park you can see soooo many wild elephants with babies, spotted deers, monkeys, crocodiles, wild cats, Peacocks and many kinds of birds, mongoose, rabbits and many more animals.

* Park entry tickets for all.
* Special safari jeep only for your family.
* Back up jeep.
* Water bottles and fruits.
* All the taxes and vats Included.

Czy skorzystałeś z tej oferty? Podróżowałeś z Sangeethem czy innym jego kierowcą?
Jak wrażenia?
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎 All inclusive na greckiej wyspie Korfu za 1806 PLN ☀️💙 Tydzień w 4* hotelu przy plaży 🏝️😎
Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊 Malta z weekendem za 609 PLN ☀️😎 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel spa 😊
#82 PostWysłany: 12 Lut 2020 08:28 

niebieski
Skorzystałem z oferty. Wszystko było zgodnie z ustaleniami. Kierowca był Alex. Generalnie pozytywnie. Był elastyczny. Nie narzucał się. Minus to słabszy angielski ale tak jak mówiłem było OK. Polecam

tapnięte..
 Profil Relacje PM off
Korhil lubi ten post.

#83 PostWysłany: 12 Lut 2020 10:14 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Opiszę moje spostrzeżenia.
6 dni objazdu w drugiej połowie stycznia dla 2 osób. W listopadzie napisałęm do Buddhiego i Malitha, odezwał się tylko Buddhi i sprawnie ustaliliśmy szczegóły - podałem, co mnie interesuje a on zaproponował trasę. Objazd na trasie Colombo, Dambulla, Sigriya, Pollonaruwa, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Colombo.
2 noclegi w Habarana (ładny i wygodny hotel Acme Grand), 1 nocleg w Kandy (przeciętny Sandriana Lake View hotel ale z ładnym widokiem) i 2 noclegi w Ella (Ravan Face, niezły i z pięknym widokiem na wzgórza, wodospad i wiadukt kolejowy). Na objeździe wyżywienie HB.
W trasy jeżdżą różni kierowcy, Buddhi podobno bierze większe grupy. Nasz kierowca w porządku: jechał spokojnie i ostrożnie, znał angielski, do tego trochę opowiadał o atrakcjach i o samej Sri Lance, które zwiedzaliśmy sami a on czekał na nas. W trasie spotkaliśmy polską parę jadącą analogiczną trasą a będącą dzień przed nami i też nie narzekali, ale ich kierowca chyba słabiej władał angielskim, jeśli dobrze pamiętam wymianę uwag i wrażeń.
Odbiór z lotniska i zakwaterowanie w pensjonacie Buddhiego w Negombo, tam też lokalna kolacja z pokazem gotowania (nawet miło) a rano po śniadaniu wyjazd.
Ostatniego dnia trasa z Ella na lotnisko (ok. 6 godz. jazdy plus przystanki) i wieczorny wylot.
Ogólnie jesteśmy zadowoleni i nie mamy żadnych krytycznych uwag. Kierowca trzyma się planu, Buddhi na bieżąco monitoruje sytuację telefonicznie. Udało się w Kandy wkleić krótkie zwiedzanie ogrodu botanicznego, czego nie było w planie a poza tym zrealizowane wszystko, zarówno zwiedzanie jak i przejazd pociągiem. Dobry kontakt z Buddhim, odpowiadał na maile tego samego dnia wieczorem swojego czasu przepraszając czasem, że jest w trasie.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 13 Lut 2020 14:29 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Dostałem plan objazdu od Dinala. 29 III - 04 IV. 6 nocy, 7 dni, 6 osób:

Thanks for reaching out . Would love to help you organize this tour. I will change the itinerary a bit for your benefit. So we can cover few more places.
1 day airport to kandy.
*mileniyam elephant * Botanical garden
*the tooth relic temple
* cultural show
*kandy city tour
*kandy lake
Stay in Kandy
2 day kandy to nuwara eliya
* Ramboda water fall
*tea garden & factory
*gergory lake
* Pink post office
Stay in nuwara eliya
3 day nuwara eliya to Ella
*tea train ride nanuoya to Haputael
* liptan set
*mini Adam’s peak
Stay in Ella
4 day Ella to yala
* ela rock hiking
*nine arch railway bridge
*rawana water fall
* Diyaluma water fall
Stay in yala
5 day yala to mirissa or galle
*morning safari in yala national park
* relax the beach
Stay in mirissa or galle
6 day mirissa or galle to negombo
* galle fort
* 64 islands madu river safari
* Colombo city tour
Stay in negombo
Last day negombo to airport

I charge $60 per day and for 7 days it will be $420 US dollars includes all highway toll tickets , parking tickets and all driver accommodations included. It will be a safe tour for you and my van is a Toyota hiace it’s very clean and got Air conditioning for your comfort. Let me know if you wanna go ahead with the plan. Looking forward to hear from you.

Wygląda fajnie. Cena też raczej OK. Najprawdopodobniej go weźmiemy.

#85 PostWysłany: 29 Lut 2020 19:27 

Loty: 172
Kilometry: 220 925
Wróciłem właśnie z trzydniowego pobytu na Sri Lance. Naszym kierowcą był Buddhi. Było nas 8 osób.
Nasz plan to wyjazd z Colombo pierwszego dnia o 9:30. Buddhi bardzo nalegał, aby odebrać nas prosto z lotniska, jednak musieliśmy odhaczyć się w hotelu w centrum. Pojechaliśmy na południe do Mirissy. Po drodze zaproponował nam water safari. Półtorej godziny pływania wzdłuż rzeki, gdzie było więcej śmieci niż zwierząt, ale operator łódki wypatrzył dla nas orły, krokodyle, ptaki i warany. Za osobę zapłaciliśmy 1000 LKR, o jakieś 400 za dużo uważam. Potem zabrał nas na plażę, tam spędziliśmy resztę dnia. Wieczorem wyjechaliśmy w kierunku Udawalawe i tam za $22 za dwójkę załatwił nam nocleg w klimatyzowanym i czystym miejscu, kilka km od bram parku.
Drugiego dnia załatwił nam safari za $35 od osoby, potem Ella, Little Adams, Liptons Seat. Nocleg w Haputale ogarnęliśmy samodzielnie. Polecam Leisure Mount View Holiday Inn - $25 za pokój plus $2,5 śniadanie. Widoki z balkonu przepiękne.
Trzeciego dnia przejażdżka pociągiem i fabryka herbaty. W Colombo byliśmy na 16:30, ale była możliwość wykorzystania czasu do późnego wieczora.

Jeśli chodzi o Buddhiego - bardzo wyrozumiały na nasze kręcenia nosem, szalony i bezpieczny kierowca. Bardzo się starał, aby wszystko było w porządku. Elastyczny jeśli chodzi o plan, nie narzuca atrakcji, z których być może ma prowizję. Coś zaproponuje, coś odradzi. Z pewnością kolejnym razem skorzystamy z jego usług.

Cena za trzy dni za 8 osób - $ 280.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 01 Mar 2020 14:33 

-- 01 Mar 2020 14:16 --

Jak obiecałem wcześniej wystawiam opinię o kierowcy, którego
polecał i "zorganizował" Malith Prasantha. Pobyt w dniach 9.02.2020 - 25.02.2020,
objazd większości interesujących miejsc na wyspie.
Kierowca to Vishan Fernando:
vishan.fe@gmail.com, call: 0777-819155, 0724-576072.
Z całą odpowiedzialnością polecam wszystkim, poniżej moja opinia.
Polecam objazd Sri Lanki z Malith Prasantha. Malith pożyczył nam
Toyotę Prius z 2015 roku z zaprzyjaźnionym kierowcą Vishan Fernando.
Vishan prowadzi swoją firmę, tym razem dostał zlecenie od Malitha.
To był strzał w dziesiątkę. Spędziliśmy zadziwiające chwile na Cejlonie.
Koszt wynajęcia to 50$ za dzień bez limitu kilometrów. Przejechaliśmy
prawie 1400 km w dwa tygodnie. Podziękowania dla naszego kierowcy
Vishana, który był dla nas bardzo przyjacielski i pomocny. Zawsze
pomagał znaleźć dodatkowe atrakcje oraz tanie (lecz bardzo dobre)
noclegi i jedzenie. Vishan mówi całkiem dobrze po angielsku, chociaż
ma problemy z wymową i czasami trudno go zrozumieć. Generalnie
nie jest to istotne utrudnienie. Bardzo polecam Vishana, z pewnością
będziecie zadowoleni. Ważne, nie zapomnijcie o codziennych napiwkach,
to bardzo motywuje, a kierowca będzie także Waszym przewodnikiem i
przyjacielem. Średnio dawaliśmy napiwek 10% ceny, tzn. 5$ za dzień.

-- 01 Mar 2020 14:33 --

Przepraszam za kolejny wpis ale nie umiem (jeszcze?) edytować postów.
Jeżeli są osoby zainteresowane moim planem podróży, to
proszę dać znać, a ww. plan udostępnię na forum.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 09 Sty 2022 02:06 

Przeczytałam polecenia na forum -napisałam do pięciu wymienionych tu kierowców, odpowiedziało 3. Propozycję zorganizowania wyjazdu złożył jeden - Dinal. Wszystko niby ok. zgodził się na nasz plan, zaproponował rezerwację hoteli, biletów wstępu i jeepów do PN, ale poprosił o przesłanie pieniędzy na rezerwacje hoteli. Trochę się obawiam tego...faceta znam tylko z opisu na naszym forum, a chce kilkaset dolarów ( bo jedzie nas 6 par) wysyłka w ciemno ? czy ktoś z Was to praktykował? jak sadzicie czy znalezienie noclegów dla 12 osób z dnia na dzień to już problem na Sri Lance? Z drugiej strony : jak rozliczaliście się z Waszymi kierowcami: płaciliście z góry? czy codziennie? a może na koniec ?
Dzięki za wszelkie opinie i sugestie
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 09 Sty 2022 07:52 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Podczas naszej (opisywałem wrażenia) podróży rozliczaliśmy się ostatniego dnia czyli z dołu. Nie potrzebowaliśmy wnosić żadnych zaliczek czy przedpłat, w tym zaliczek na rezerwację hoteli. Też miałbym opory w wysyłaniu takiej kwoty nieznanej osobie i bym tego nie zrobił. Sytuacji na Sri Lance nie znam, spodziewałbym się, że że ruch turystyczny jest niewielki ale też nie wiadomo, ile hoteli czy pensjonatów funkcjonuje.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 09 Sty 2022 09:12 

niebieski
@Jagodzianka57 my bralismy samochod z kierowca bardzo dawno temu!/tzn przed pandemia ;) / ale chodzi mi o to ze bylo to przy normalnym ruchu turystycznym. I facet nawet nie zajaknal sie o zaliczkach. Hotele zalatwial na biezaco. Tzn dwa pierwsze bo te "resorty" do ktorych on nas zabral byly na tyle syfiaste, ze po zobaczeniu drugiego powiedzialam dosc i majac komorke z ichniejsza karta wyszukiwalismy kwatery z dobrymi opinoami i czyste. Mi sie wydaje ze oni maja prowizje od naganiania ludzi dla poszczegolnych hoteli.
Slowem, nie wyslalabym zaliczki. Ale tez nie jestem w stanie odniesc sie jak funkcjonuje teraz turystyka w covidzie tam
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 09 Sty 2022 10:29 

Dziękuję za podzielenie się Waszymi odczuciami i upewniłam się, że wysyłanie pieniędzy to chyba nie najlepszy pomysł. A rezerwacje mozna zrobić przez booking....nawet jak to wyjdzie drożej, to jednak bezpieczniej...
nie mówiąc o sytuacji kiedy wszystko trzeba będzie odwołać bo perspektywa lockdownu jednak istnieje....
Miejcie lepszy rok - nie tylko podróżniczo !
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 17 Lut 2022 17:19 

Byliśmy na Sri Lance 8 dni (04.02-12.02), z czego 4 dni, skorzystaliśmy z pomocy polecanego tutaj kierowcy Vishana Fernando. Bardzo kontaktowy człowiek, uśmiechnięty i rozmowny/, pomógł nam w zaplanowaniu naszego wyjazdu (po wysłaniu wstępnego planu) i polecił parę miejsc, których nie mieliśmy na nasze liście. Bardzo miło spędzony czas, polecam serdecznie Vishana jako przewodnika po Sri Lance. Za 1 dzień wziął 50$. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to podaje dane kontaktowe:

vishan.fe@gmail.com
Whatsapp: 0094777819155
 Profil Relacje PM off
Remigo1 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 08 Mar 2022 23:20 

@jbadera

Można prosić o informację jaki plan zwiedzania zrealizowaliście przez te dni
i czy pod wpływem sugestii wprowadziliście jakieś modyfikacje
i czego z tego co chcieliście zobaczyć można by sobie spokojnie odpuścić.?.
Z góry dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 07 Maj 2022 19:57 

Byliśmy na Sri Lance 7 dni w 7 osób. Co dzień inne miejsce, zwiedzanie i trochę plażowania. Wyjazd super dzięki Buddhika Gomis https://www.facebook.com/buddhika.gomis.71 - był naszym kierowcą, przewodnikiem i opiekunem od przylotu do wylotu. Wszystko nam zorganizował hotele, dobre jedzonko, podróż wygodnym busem choć był i pociąg, łódki, jeep na safari, traktor po wiosce. Zdecydowanie polecam tę opcję zwiedzania tego kraju. Bezpiecznie i ciekawie. Mimo stanu wyjątkowego i wyłączeń prądu podróż była cudowna. Buddhika jest niezastąpiony, starał się spełnić wszystkie nasze oczekiwania a nawet więcej.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 06 Cze 2022 10:25 

Cześć, ja osobiście polecam wyjazd u Anton’em.
Zaplanowałem wycieczkę na 13dni, zawarłem wszystko co chciałbym w danym dniu zwiedzić. Po lekkich korektach i rekomendacjach od antona dostaliśmy plan:

Day 01 Dambulla (3rd)
Pick up from Airport and drive to Sigiriya. On the way visit Dambulla Cave temple, Evening visit Sigiriya Lion Rock and overnight stay at dambulla.

Day 02 Dambulla (4th)
After breakfast visit Polonnaruwa, Evening visit Pidurangala. Overnight stay at Dambulla.

Day 03 Nuwara Eliya (5th)
After breakfast drive to Nuwara Eliya, on the way visit Kandy tooth relic temple, Kandy Botanical garden, Ambuluwawa, Ramboda waterfall,Damro tea factory. Overnight stay at Nuwara Eliya.

Day 04 Haputale (6th)
After breakfast drive to ella , visit nine arch bridge, little adam's peak and zipline, Ella waterfall. Overnight stay at Haputale.

Day 05 Tangalle beach (7th)
Morning visit Lipton Seat, Babarakanda waterfall. Overnight stay at Tangalle beach.

Day 06 Tangalle (8th)
Visit Rekawa beach,Goyambokka beach.
Overnight stay at Tangalle.

Day 07 Tangalle (9th)
Enjoy the beach.
Overnight stay at Tangalle.

Day 08 Mirissa (10th)
After breakfast drive to Mirissa, on the way visit Dikwella beach, Weurukannala Temple, Matara City and beach. Overnight stay at Mirissa.

Day 09 Mirissa (11th)
Morning Whale watching tour, evening enjoy the beach.Overnight stay at Mirissa..

Day 10 Mirissa (12th)
Visit Coconut Hill, Secret beach Mirissa. Evening enjoy the beach
Overnight stay at Mirissa.

Day 11 Hikkaduwa (13th)
After breakfast Drive to Hikkaduwa, On the way visit Taprobane Island (weligama), Unawatuna Beach, Galle Dutch Fort. Overnight stay at Hikkaduwa.

Day 12 Hikkaduwa (14th)
Visit Turtle Hatchery, T- Sunami Museum. Overnight stay at Hikkaduwa.

Day 13 Airport (15th)
Late checkout from hotel and drive to Negombo,Visit Negombo beach, Dinner at Negombo beach, Drive to Airport to drop off.

Jeździliśmy z Panem Thushara - z którym spokojnie mogliśmy się porozumieć, czasem wymagała to ciut dłużej rozmowy, ale na pewno nie było problemów :) Thushar zawsze załatwiał sobie jedzenie i spanie w okolicach naszych hotelów, był na czas, auto fajne i klimatyzowana (azjatycki odpowiednik hondy jazz).

Zostawiam namiary do Antona:
Email: antonsaparamadu@gmail.com
telefon: +94779893805
jego strona: mydriversrilanka.com
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 24 Mar 2023 09:23 

Polecam bardzo naszego kierowcę - Ruwan'a.

Bardzo pozytywny i profesjonalny człowiek, zabrał nas w wiele miejsc spoza utartych szlaków. Duże i wygodne auto i indywidualne podejście!

Telefon: +94 77 966 7237
www: http://www.evergreenlk.com/index.php
Opinie na tripadvisor: https://www.tripadvisor.com/Attraction_ ... vince.html
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 20 Kwi 2023 14:54 

Cześć,
mam do polecenia super kierowcę. Na Sri Lance byliśmy tylko tydzień, ale w 100% wypełnił nam ten czas, nie zmarnowaliśmy ani chwili.
Zaliczyliśmy wszystkie "must see"; Sigiriya, 2x safari, Nuwara Eliya, plantacje herbaty, pociąg do Ella, świątynie, a na koniec mieliśmy 1,5 dnia odpoczynku w Mirissie. My oddaliśmy mu całą inicjatywę w planowaniu, ale jeżeli zależy Wam na konkretach to wszystko jest do ustalenia.
Dodatkowo absolutnie niepowtarzalnym doświadczeniem było podróżowanie zabytkowym (ultra komfortowym) autem. To opcja raczej dla par, ale Shiro obsługuje też większe grupy, busami.
Super człowiek, bardzo ciepły, uprzejmy i pomocny. Po jednym dniu już czuliśmy się jak z członkiem rodziny.
Bardzo dba o dobro i zadowolenie turystów, nie musieliśmy się o nic martwić. Nie namawia też na zakupy w turystycznych miejscach, jak to niektórzy kierowcy mają w zwyczaju.
Poniżej zostawiam kontakt:

Siroshan Silva
siroshan@hotmail.com / siroshan77@gmail.com
whatsapp - 0094(0)763334198
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 24 Kwi 2023 20:13 

Niedawno wróciliśmy ze Sri Lanki, wcześniej napisałem chyba do wszystkich wyżej wymienionych, najszybciej odpowiedział Dinal Trasanga. Po wymianie kilku emaili i dograniu szczegółów jego wybraliśmy. Ma duży 9 osobowy samochód, bardzo zadbany. Odebrał nas z lotniska. Atrakcje z nim konsultowaliśmy, te najbardziej turystyczne (Sigiriya, safari) odpuściliśmy. Dinal zawiózł nas w miejsca gdzie spotkaliśmy stado kilkudziesięciu małych słoni, kilka dużych i to za darmo. Cały czas się nami opiekował, na atrakcje chodził z nami gdzie inni kierowcy czekali na parkingu, dzięki temu nikt nas nie naciągał. Bardzo dobrze mówi po angielsku. Ale najważniejsze stało się na końcu, przedostatniego dnia moja żona złamała kość goleniową, wyścig z czasem, zaopiekował się nami, dzięki swoim kontaktom szybko przyjęli nas w prywatnych szpitalach (oczywiście na koszt ubezpieczyciela), przed wylotem zabrał nas do rodzinnego domu gdzie ugościł nas własnoręcznie zrobioną kolacją (wykształcenie ma gastronomiczne). Człowiek bardzo życzliwy dzięki czemu potrafił załatwić rzeczy niemożliwe - pokaz tańca, pierwsze rzędy zarezerwowane dla rosjan i Japończyków, ale zagadał i dostawili dwa krzesła, innym razem zawiózł nas na mega atrakcję - kąpiel w jeziorze w jaskini. Punktualny, uczciwy, kocha swoją pracę, POLECAMY!!!! Jedna rada, jak macie wynajętego kierowcę, idealnym prezentem jest przywiezienie zagranicznego alkoholu (Chivas, JD, Jaś wędrowiczek) na Sri Lance importowane alkohole są baaaardzo drogie, dla nas to 60-100zł, dla nich kupno takiej butelki na Sri Lande to średnia miesięczna pensja.

Dinal Trasanga email: trasangadinal12345@gmail.com
Whatsup +94 77 421 6071
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 173.67 KiB | Obejrzany 1226 razy ]

Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 201.76 KiB | Obejrzany 1226 razy ]
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#98 PostWysłany: 01 Cze 2023 12:16 

niebieski
Pytanie do osób które w ostatnim czasie korzystały z auta z kierowcą. Jakie obecnie są mniej/więcej stawki? Z tego co czytałem to ceny podrosły po ostatnich problemach u nich, więc jestem ciekawy jak to się obecnie kształtuje.
65/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 05 Cze 2023 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 7 293
Nie korzystałem z tego ale dowiadywałem się, że to koszt ok 20$/doba + paliwo.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 09 Cze 2023 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 7 293
-- 09 Cze 2023 22:47 --

igiko napisał(a):
Z tego co czytałem to ceny podrosły po ostatnich problemach u nich, więc jestem ciekawy jak to się obecnie kształtuje.

Nie mogę zedytować poprzedniego posta więc napiszę tak.

Z tego co się orientuję w ostatnim czasie na Sri Lance wprowadzony został zakaz rejestrowania pojazdów o napędzie spalinowym i hybrydowym niemalże z dnia na dzień. Zarejestrować można tylko elektryki.
W związku z tym ceny samochodów znacząco wzrosły a ich dostępność spadła.
Może to dziwić bo Sri Lanka chce odbudowywać swoją gospodarkę po bankructwie dzięki turystyce. A turyści raczej chcą jeździć wygodnymi i nowoczesnymi pojazdami, a nie łatanymi szrotami. Dlatego mam nadzieję, że jak doprowadzi to kraj do kolejnego kryzysu to się z tego przepisu wycofają.

-- 09 Cze 2023 22:47 --

igiko napisał(a):
Z tego co czytałem to ceny podrosły po ostatnich problemach u nich, więc jestem ciekawy jak to się obecnie kształtuje.

Nie mogę zedytować poprzedniego posta więc napiszę tak.

Z tego co się orientuję w ostatnim czasie na Sri Lance wprowadzony został zakaz rejestrowania pojazdów o napędzie spalinowym i hybrydowym niemalże z dnia na dzień. Zarejestrować można tylko elektryki.
W związku z tym ceny samochodów znacząco wzrosły a ich dostępność spadła.
Może to dziwić bo Sri Lanka chce odbudowywać swoją gospodarkę po bankructwie dzięki turystyce. A turyści raczej chcą jeździć wygodnymi i nowoczesnymi pojazdami, a nie łatanymi szrotami. Dlatego mam nadzieję, że jak doprowadzi to kraj do kolejnego kryzysu to się z tego przepisu wycofają.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 173 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: AgaGy, sell-well oraz 0 gości