Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Lut 2016 09:58 

Ja mogę polecić przewodnika-kierowcę o imieniu Jude Fernando, kontakt judefernando22@yahoo.com
Zależało nam na sprawnym i szybkim przemieszczeniu się z Colombo do Anuradhapura (przylecieliśmy ok. 18, ok. 22 byliśmy na miejscu), następnego dnia rano zwiedzanie i dalsza podróż w kierunku Sigiriya/Pollonaruwa (inne po drodze), trzeci dzień to podróż w kierunku Kandy, gdzie zakończyliśmy naszą trasę z przewodnikiem, dalej na własną rękę, co zdecydowanie polecam! Przewodnika wzięliśmy tylko z powodu ograniczeń czasowych, środkami komunikacji publicznej nie bylibyśmy w stanie tyle zwiedzić/objechać. Zaznaczam, że czasy przemieszczania się po Sri Lance wyglądają zupełnie inaczej niż w Polsce, należy wziąć pod uwagę podczas planowania.
 Profil Relacje PM off  

🔥 TOP 🔥 Loty do Tajlandii z Krakowa i Warszawy od 1603 PLN 😎✈️🧳 🔥 TOP 🔥 Loty do Tajlandii z Krakowa i Warszawy od 1603 PLN 😎✈️🧳
Zimowy relaks na Cyprze 🌴☀️ 4* hotel z basenem w Pafos za 1772 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌴☀️ 4* hotel z basenem w Pafos za 1772 PLN
#22 PostWysłany: 24 Lut 2016 21:21 

Fringe napisał,że jego podróż z Buddhiką Gomis była bardzo udana,więc cieszę się, bo go wcześniej polecałam jako znakomitego kierowcę na Sri lankę. Czas, który poświęca klientowi na miejscu ( jest właściwie na każde skinienie), dbałość o czystość( codziennie wyczyszczony samochód),wysoka kultura i mnóstwo ciekawych informacji jakie przekazuje o swoim kraju pozwala mi go podobnie jak fringe polecić każdemu, kto chce odbyć bezstresową wyprawę. Ktoś wcześniej napisał, że miał problem z komunikacją mailową, myślę,że to wydarzyło się wyjątkowo. Jest całkowicie godny zaufania i zawsze robi dla swoich klientów więcej niż w umowie.
A to prezentacja zdjęć jakie zrobiłam podczas podróży z Buddhiką. Jeszcze raz kontakt: Fb:Buddhika Gomis, tel, +9477194751
+94312240123, mail:buddhikagomis@gmail.com

Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Lut 2016 11:03 

Właśnie zakończyliśmy 10 dniową objazdówkę po Sri Lance z naszym kierowcą, którego zdecydowanie polecamy.

Nazywa się Buddhika Gomis.
Nasza podróż po Sri Lance była dzięki Buddhiemu bardzo komfortowa pod każdym względem. Troskliwy przewodnik i bardzo dobry kierowca. Zna realia, jest bardzo pomocny pod każdym względem.
Skorzystaliśmy z opcji kierowca + noclegi, co bardzo ułatwiło wszelkie przygotowania. Poza tym Buddhi od 6 lat pracuje jako przewodnik, a od 3 lat jeździ wyłącznie z Polakami, więc nas zna :)
Polecam szczerze Buddhiego każdemu kto chce poznać bliżej ten bardzo interesujący kraj, jego różnorodne oblicza, bez niepotrzebnego stresu.
Podsumowując 100% profesjonalizmu, dzięki czemu koncentrujemy się na cieszeniu się tą niewątpliwie piękną wyspą. Dobrze mówi po angielsku.
Ogólnie przesympatyczny człowiek:)

PS. Czasem Buddhi nie odpowiada za szybko na maila lub przez Facebook - wynika to z faktu iż jest na kolejnej wyprawie z nową grupą a nie zawsze jest dostęp do internetu.

namiary na naszego przewodnika:
Buddhika Gomis
tel: 0094777194751
email: buddhikagomis@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 02 Mar 2016 22:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Właśnie wróciliśmy z podróży na Sri Lankę, w tym osiem dni spędziliśmy podróżując wynajętym samochodem z kierowcą. Wybraliśmy Malitha ze względu na najniższą cenę i był to strzał w dziesiątkę. To niezamożny człowiek pochodzący z wiejskich terenów, który wynajmuje komfortowy samochód Toyota Allion na czas podróży. Malith służy radą, ale taktownie, bez narzucania się. Świetnie zna alternatywne drogi, żeby uniknąć korków i potrafi wiele załatwić. Przez osiem dni podróży bardzo się z nim zżyliśmy i zdecydowanie polecamy go!

mammothmalith@gmail.com
Malith ma też profil na facebooku, ale najlepiej kontaktować sie mailem:
https://www.facebook.com/DriverSriLanka/?fref=ts

Załączniki:
malithIMG_1370.JPG
malithIMG_1370.JPG [ 235.25 KiB | Obejrzany 2740 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Mar 2016 09:33 

niebieski
Tez polecam dopiero co sprawdzonego kierowce i przewodnika, Buddhika Gomis.

Wrocilismy wczoraj. Bylo mega fajnie. Bardzo polecam naszego kierowce i przewodnika, z ktorym sie zaprzyjaznilismy i spedzilismy kilka milych wieczorow z gitara i zubrowka;) a potem whisky kokosowa (fuj) ;)

Buddhika Gomis
buddhikagomis@gmail.com
https://www.facebook.com/buddhika.gomis?fref=ts

napiszcie ze macie kontakt od Karoliny, woda na cala objazdowke gratis;)

Pozytywny czlowiek, dobre opinie mega zasluzone, dobry angielski i spora wiedza, ciekawie opowiada i spelnia kazda prosbe:) Nie jedzie od punktu A do B tylko stara sie sporo pokazac i wyjasnic po drodze. Zatrzymal sie w paru miejscach proponujac krotki postoj na fotki - drzewa obwieszone wielkimi nietoperzami, paw przy drodze, stada bawolow przechodzace przez droge; raz postawil nam kolacje - dla 5 osob rotti i kothu rotti na wynos (pyyycha)
Wiekszosc miejsc zwiedzal z nami, 60ty raz wdrapal sie z nami na Mihinthale;) Na koniec za zwrot tylko kosztu benzyny odwiozl nas na lotnisko, dostalismy tez ciastka kokosowe upieczone przez jego mame. Naprawde polecam.
Skorzystaliśmy z opcji kierowca + noclegi, co bardzo ułatwiło wszelkie przygotowania, w pakiecie wyszlo taniej niz gdybysmy placili sobie sami za hotele (ma sprawdzone z noclegiem na siebie i rabatem dla lokalsa).

PS. Czasem nie odpowiada od razu na maila lub przez Facebook (woli kontakt fejsbukowy), nie zniechecajcie sie- wynika to zwykle z faktu iż jest z nową grupą a nie zawsze jest tam (dobry) dostęp do internetu.

W razie dodatkowych pytan piszcie, postaram sie pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 10 Mar 2016 14:49 

Potwierdzam, że Buddhika czasem długo nie odpisuje na maile, bo też negocjowałem z nim warunki i komunikacja była opóźniona, niemniej zawsze odpisał. Chłopak jest pewnie zarobiony.

Ostatecznie wzięliśmy Malitha, bo był dużo tańszy + komunikację mailową zapewnia jego żona, z którą on jest na stałym łączu telefonicznym (z czego mieliśmy wspólny ubaw podczas podróży:P)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Mar 2016 15:04 

niebieski
Ja z Malithem tez pisalam, ale w naszym terminie byl juz zajety i zaproponowal swojego innego kierowce. Jak spytalam o nazwisko to juz sie nie odezwal. :(

A cene w naszym przypadku mial lepsza Buddhika, akurat... pewnie zalezy od ilosci ludzi (nas bylo 5 osob) i dlugosci objazdu (6+2 dni u nas).
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Mar 2016 19:12 

Właśnie wróciłam ze Sri Lanki. Spędziliśmy tam 13 dni. Podróż była wspaniała m.in. dzięki przewodnikowi i kierowcy Irango. Polecam w 100%. To jeden z najmilszych ludzki jakich spotkałam. Można się z nim skontaktować poprzez mail ruwaniranga@yahoo.it. Podróż nie ograniczyła się do miejsc znanych z przewodnika. Irango pokazał nam mnóstwo atrakcji wykraczających poza nasz plan. Szczególnie polecam pokaz gotowania w wiosce lankijskiej.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Sty 2017 12:58 

Witam wszystkich
Chciałbym prosić o sugestie ile realnie można dać za 3 dniową wycieczkę z kierowcą obejmującą odjazd rano z negombo, plantacje herbaty, safari w udawalawe i odstawienie w tangalle. Rozesłałem trochę zapytań do polecanych tu driverów i jestem lekko mówiąc przerażony ofertami jakie otrzymałem. Najtańsza, od Buddiego, który osobiście jest zajęty ale może poprosić kolegów, opiewa na 270 dolarów i zawiera auto, paliwo, koszty zakwaterowania i wyżywienia kierowcy, parkingi. Dodatkowo nasze koszty. Mam też ofertę na 490 (!!) dolarów, niby zawiera wszystko łącznie z noclegami ale bez przesady...
Oczekiwałem raczej czegoś na poziomie 50-60 dolarów za dzień, a w takich realiach nie wiem czy w ogóle warto szukać...Wiadomo, że coś negocjować można ale czy aż tyle?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Sty 2017 21:31 

My dostaliśmy ofertę od Buddhiki za 4 dni w lutym ( Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe) plus podwózka z Mirissy na lotnisko w ostatni dzień pobytu 400 dol. - noclegi po naszej stronie, co prawda będziemy w sześć osób i koszt się rozkłada ale nie wiem jak to się ma do tych-50 dolarów za dzień,

#31 PostWysłany: 02 Sty 2017 21:13 

Loty: 8
Kilometry: 26 365
marscha napisał(a):
My dostaliśmy ofertę od Buddhiki za 4 dni w lutym ( Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Udawalawe) plus podwózka z Mirissy na lotnisko w ostatni dzień pobytu 400 dol. - noclegi po naszej stronie, co prawda będziemy w sześć osób i koszt się rozkłada ale nie wiem jak to się ma do tych-50 dolarów za dzień,

Hej.
W jakim terminie będziecie w lutym? Bo my mamy zarezerwowanego Buddhike od 5-13.02 i 18.02 na powrót do Colombo - chyba terminy się nie pokrywają :o

http://www.4x4pila.kadan.pl
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 02 Sty 2017 22:19 

Hej.
W jakim terminie będziecie w lutym? Bo my mamy zarezerwowanego Buddhike od 5-13.02 i 18.02 na powrót do Colombo - chyba terminy się nie pokrywają :o[/quote

Lądujemy 13.02. o 20:00 :) a wracamy 23.02. możesz mi napisać na priv jaki macie od niego plan i jakie koszty i ew. jak robicie z noclegami?

#33 PostWysłany: 10 Lut 2017 23:49 

Właśnie wrócilismy z 14 dniowego objazdu po Sri Lance. Korzystając z adresu na tym forum napisałam do kierowcy Malitha Mammotha. Odpowiedział natychmiast oferując atrakcyjną cenę - w cenie były jego noclegi i wyżywienie, nie musieliśmy sie o to martwić. Skorzystaliśmy z jego usług w zasadzie w ciemno ufając tylko Waszym opiniom na forum (dziekujemy!). Był to świetny wybór. Malith czekał na nas o 4 rano na lotnisku (spał w samochodzie)! Punktualny, taktowny, nigdy się nie narzucał. Pogodny a nawet dowcipny, nigdy się nie denerwował na drodze. Prowadzi świetnie, a jest to trudne na Sri Lance - ma świetny refleks i duże doświadczenie. Samochód nie jest jego własnością - wypożycza go na prywatnej umowie (przestronna toyota nie ma ani jednego zadrapania). Może także wypożyczyć większy samochód, gdy jedzie więcej osób. Malith może także na miejscu załatwić noclegi (na bieżąco, bez konieczności wcześniejszej rezerwacji). Po prostu mówicie jaki zakres cenowy i standard Was interesuje i taki załatwia negocjując cenę za Was - obu stronom się to opłaca, więc hotele spuszczają cenę licząc, że następnym razem Malith też ich poleci. Nie denerwujcie się gdy Malith nie odpisuje - odpisze na pewno, może czasem z opóźnieniem, bo zwykle jest w trasie, a komunikacja z klientami odbywa się przez żonę (też przemiła osoba - dzwoni do Malitha, przekazuje mu korespondencję i odpisuje w jego imieniu). O co chodzi? Otóź facet świetnie zna angielski ale tylko ze słuchu - nie umie pisać i czytać w naszym alfabecie! Żona umie - jest farmaceutką, ale obecnie wychowuje 2 synów i pomaga Malithowi. Malith pracuje ciężko, żeby pomóc rodzinie i zarobić kiedyś na własny samochód, a może i na aptekę dla żony. Jak widzicie zaprzyjaźnilismy sie z Malithem i dużo o nim wiemy. Jeszcze dobrze nie ochłonęliśmy po powrocie a już pisał (żona) czy szczęśliwie dolecieliśmy do domu. Bardzo lubi jeździć z Polakami choć jeździł już z różnymi nacjami. Reasumując - POLECAMY. Sami będziecie mieli pożytek i pomożecie pewnej miłej rodzinie ze Sri Lanki.
Umie już nawet sporo polskich słów (jak ci Azjaci szybko łapia języki...). Namiary juz były podawane.
https://www.facebook.com/DriverSriLanka/
mammothmalith@gmail.com
 Profil Relacje PM off
Lucas84 lubi ten post.
Lucas84 uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 19 Lut 2017 21:52 

Dobrze slyszec dobre rzeczy o Malicie, bo to przesympatyczny i uczciwy czlowiek. Bardzo lubi polskie kabanosy - warto zabrac ;)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 20 Lut 2017 03:38 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 337 738
niebieski
Ja zdecydowanie polecam wynajmowanie samochodu na własną rekę bez kierowcy.Pełna swoboda w podrózowaniu. Co do samej jazdy - wiadomo,trzeba uważać na skutery i mieć respekt do większych pojazdów. Stan dróg jest różny,ale nie gorszy niż w Albanii,Jordanii czy Czarnogórze. Na skrzyżowaniach zasada prawej ręki nie obowiązuje,ale intuicyjnie można wyczuć czy można jechać czy nie:) Jazda po lewej stronie też nie jest jakaś tam bardzo kłopotliwa.Kwestia kilku chwil na przyzwyczajenie.

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 20 Lut 2017 11:09 

Tylko, czy nasze prawo jazdy tam obowiązuje? Chyba trzeba mieć międzynarodowe? Bo Policji na drogach dość sporo.
Warto wtedy też wykupić odpowiednie OC - które jednak najpewniej nie będzie działać, jeśli będziemy jeździć bez uprawnień.

Drogi w Czarnogórze, w porównaniu do dróg w centralnej części Cejlonu wypadają, jak nasze autostrady, przy drogach za Uralem. Czyli moim zdaniem, ni jak nie da się porównać komfortu jazdy.
Nie wiem jak w Jordanii, ale na Bałkanach generalnie jeżdżą lepiej niż u nas, szczególnie w Bośni i Czarnogórze (która jest pod tym kątem państwem policyjnym).

Na Sri Lance na pewno da się przyzwyczaić i wtopić w ich ruch uliczny, ale trzeba mieć świadomość, że nie można tego przyrównać do jakiegokolwiek ruchu spotykanego w Europie.

-- 20 Lut 2017 10:09 --

Tylko, czy nasze prawo jazdy tam obowiązuje? Chyba trzeba mieć międzynarodowe? Bo Policji na drogach dość sporo.
Warto wtedy też wykupić odpowiednie OC - które jednak najpewniej nie będzie działać, jeśli będziemy jeździć bez uprawnień.

Drogi w Czarnogórze, w porównaniu do dróg w centralnej części Cejlonu wypadają, jak nasze autostrady, przy drogach za Uralem. Czyli moim zdaniem, ni jak nie da się porównać komfortu jazdy.
Nie wiem jak w Jordanii, ale na Bałkanach generalnie jeżdżą lepiej niż u nas, szczególnie w Bośni i Czarnogórze (która jest pod tym kątem państwem policyjnym).

Na Sri Lance na pewno da się przyzwyczaić i wtopić w ich ruch uliczny, ale trzeba mieć świadomość, że nie można tego przyrównać do jakiegokolwiek ruchu spotykanego w Europie.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 20 Lut 2017 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
A jakim niby problemem jest międzynarodowe prawo jazdy? Idziesz do urzędu gminy płacisz kilka dyszek i w niecały tydzień masz (tylko nie zapomnij o zdjęciu).
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Lut 2017 17:32 

Na Sri Lankę trzeba mieć prawo jazdy zatwierdzone przez ich urzędy. W tym celu trzeba nawiązać kontakt z wypożyczalnią samochodów, wysłać im stosowne dokumenty i oni resztę załatwią oczywiście za opłatą. Długo gryzłam się z podjęciem decyzji. Tez lubimy swobodę i zwykle wypożyczamy auto, ale tym razem pod wpływem wielu rad zdecydowaliśmy się na auto z kierowcą i mój mąż, który zwykle prowadzi (robi to świetnie-jeździliśmy w Malezji, Indonezji) przyznał,że to była dobra decyzja. Cena zaproponowana przez Malitha - 600$ za 2 tygodnie była porównywalna do ceny wynajęcia samego auta (a benzyna, stres, że uszkodzimy auto ...). Polecamy Malitha Mammotha - będziecie mieli bezstresowe wakacje - nie narzuca się, zawiezie od punktu A do B i znika, jeśli go już nie potrzebujecie lub pomaga, jeśli wystąpicie z taką prośbą.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 21 Lut 2017 12:50 

Witam wszystkich

Jeśli szukacie kierowcy i przewodnika w jednym to polecam Shashika Welagedara!!! Bardzo fajny, przyjazny i pomocny chłopak, który pokaże Wam najpiękniejsze miejsca na tej cudownej wyspie. My byliśmy w 2016 roku w Maju i jesteśmy bardzo zadowoleni! Przez całe 3 tygodnie był razem z Nami i dzięki temu nasza przygoda stała się niezapomniana;-)
Podrozowalismy z 14 miesięczna córeczka i jak to z dzieckiem trzeba mieć większą cierpliwość. Nie mieliśmy jakichkolwiek problemów z Shashika. Stanął w 100 procentach na wysokości zadania!
Pzy okazji chciałem dodać ze cenowo jest bezkonkurencyjny.

Super chłopak! !!
Poniżej podaję jego stronę internetową oraz maila:

Lillytravelslanka.blogspot.com

Mail; shashika19870717@gmail.com

Można go również znaleźć na facebooku:

Shashika Welagedara

Pozdrawiam serdecznie i życzę super przygody:_)
Damian
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 03 Mar 2017 17:58 

W styczniu odbyliśmy 14dniowy objazd z Buddhiką Gomisem. Potwierdzam wszystkie pozytywne opinie o nim, które tu pojawiły się wcześniej.

To świetny człowiek, doskonały kierowca i bardzo sprawny przewodnik. On sam w rozmowach podkreślał, że pracuje nie tylko dla pieniędzy, ale też dla pasji i to się czuje. Naprawdę świetnie się czuliśmy będąc w jego towarzystwie i chyba się trochę zaprzyjaźniliśmy. Większość naszej kameralnej grupy (8 osób) chce jeszcze raz wybrać się na Sri Lankę a jednym z powodów, żeby tam wrócić, jest jego osoba.

Kontakt był podawany wcześniej a najszybciej można go namierzyć na FB wpisując nazwisko Buddhika Gomis.

Bardzo polecam Buddiego!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 174 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość