Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gran Canaria - noclegi
#1 PostWysłany: 09 Sie 2012 20:31 

Czesc!
Zakupilismy bilety na Gran Canaria na II połowę września w zaiązku z tym poszukuje apartamentów z aneksem kuchennym.

Stosunek ceny/jakości bardzo fajnie wychodzą 2 apartamenty w Puerto Rico (Miriam i Tamanaco)

Dużo drożej kształtują się ceny w Maspalomas.

Planujemy wziąć auto na 2 dni na początku wyjazdu i 2, 3 dni na końcu wyjazdu (łacznie będziemy 9 dni).

Czy nocowanie w Puerto Rico to dobry pomysł? Raczej jesteśmy nastawieni na zwiedzanie piękne widoki i takie tam niż imprezy;)
Może sie ktoś orientuje ile kosztuje autobus Puerto Rico - Playa de Ingles?

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#2 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:10 

Bylismy w Puerto Rico w marcu 3 dni bylo ok nocleg w Apartamentos Montebello bez Niemcow i Angoli wiekszosc Skandynawowie czysto dosyc tanio bez robali

#3 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:28 

srebrny
autobus nie powinien byc drogi. zalezy czego szukacie na tej gran canarii. gwaru i pijanych gowniarzy - to polecam play de ingles :lol:
czegos pomiedzy to puerto rico. swietego spokoju - to polecam zadupia. albo wrecz inne wyspy.
co do apartamentow to osobiscie korzystam z www.holidaylettings.co.uk lub www.directowners.co.uk
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:39 

my do tej pory zwykle korzystaliśmy z booking.com ale chetnie zajrze na inne stronki thx.
Zastanawia mnie czy w Puerto Rico bez auta będzie co robić mała miejscowość a zależy nam żeby było gdzie się przejśc i żeby była ładna plaża. Z tego co oglądałam na google street to cała miejscowośc jest jakby na skale.
Czy ten Apartamentos Montebello miał ładny widok na ocean??

#5 PostWysłany: 09 Sie 2012 21:54 

wydaje mi sie ze widok bedzie wszedzie podobny miejscowosc jest w dolinie i na zboczach po obu stronach sa hotele oczywiscie im blizej oceanu tym lepszy widok ale tez cena

#6 PostWysłany: 15 Sie 2012 09:45 

Zarezerwowałam Hotel w Puerto Rico. Po powrocie zdam relacje ;)

#7 PostWysłany: 18 Sie 2012 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Może ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia? Gdzie szukać żeby nie było totalne zadupie ale, żeby nie było też disco na disco i Las Vegas na maksa?
Może ktoś coś doradzić?

#8 PostWysłany: 19 Sie 2012 00:11 
Awatar użytkownika

złoty
Zastanawiałem się na Puerto Rico. Czy ktoś może potwierdzić to, że stamtąd jest gorsza komunikacja ? Chcielibyśmy poplażować ale też i pozwiedzać wyspę.

#9 PostWysłany: 19 Sie 2012 10:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
Zastanawiałem się na Puerto Rico. Czy ktoś może potwierdzić to, że stamtąd jest gorsza komunikacja ? Chcielibyśmy poplażować ale też i pozwiedzać wyspę.

Ale czym chcesz jeździć? Samochodem będzie ok, busem troche juz gorzej. Swoją drogą bus na kanarach to nie jest dobry pomysł IMO. Głupi dojazd do Las Palmas wyjdzie was prawie 9€ na głowe, a przy np. 4 osobach dacie mniej za samochód + paliwo a jeszcze staniecie sobie np. w Carrefourze w Vecindario i zrobicie zapasy. O dojeździe do ciekawszych miejsc w ogole nie wspominam - do Arucas bedzie drogo, Pico de las Nieves raczej autobusem ciężko, Roque Nublo również odpada, o Tamadabie (o której prawie nikt nie wie a to jeden z moich ulubionych punktów na GC!) nie wspominając:
Image

Z autem więc obojętne gdzie będziecie, jednak przy transporcie busem zastanawiałbym się czy jednak nie prościej w Playa del Ingles, choc nigdy po GC autobusem nie jezdzilem wiec nie chce wprowadzac w błąd :) Z Puertorico mielibyscie taki plus, ze Amadores blisko tylko.. ile mozna sie opalac na sztucznej plazy z brakiem widoków w wodzie imilionem turystów dookoła.. Inna sprawa ze w Maspalomas jest mniej wiecej to samo tylko piasek brzydszy :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Sie 2012 19:55 
Awatar użytkownika

złoty
Będzie nas 4 osoby więc rozważam wzięcie samochodu, żeby trochę pojeździć po wyspie tak na 3-4 dni a żeby 3 dni się pobyczyć na plaży.
Blackall a gdzie konkretnie spałeś możesz podać jakieś nazwy hotelu/ apartamentów itp? Zawsze sprawdzone trochę pewniejsze niż coś z netu.

#11 PostWysłany: 19 Sie 2012 19:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
Będzie nas 4 osoby więc rozważam wzięcie samochodu, żeby trochę pojeździć po wyspie tak na 3-4 dni a żeby 3 dni się pobyczyć na plaży.
Blackall a gdzie konkretnie spałeś możesz podać jakieś nazwy hotelu/ apartamentów itp? Zawsze sprawdzone trochę pewniejsze niż coś z netu.

2xCS, 1xParque Mar (domek). Wychodził nieźle jak na niewielki okres wyprzedzenia i stosunek cena/jakość
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Sie 2012 20:04 
Awatar użytkownika

złoty
Blackall napisał(a):

2xCS, 1xParque Mar (domek). Wychodził nieźle jak na niewielki okres wyprzedzenia i stosunek cena/jakość[/quote]
2xCS?? nie czaję?
Nad tym Parque Mar się zastanawiałem.

#13 PostWysłany: 19 Sie 2012 20:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
2xCS?? nie czaję?

couchsurfing
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Sie 2012 20:43 
Awatar użytkownika

złoty
a spał ktoś może tutaj ?
http://www.booking.com/hotel/es/bungalo ... ooking.com

#15 PostWysłany: 20 Sie 2012 11:19 

srebrny
Blackall napisał(a):
Z Puertorico mielibyscie taki plus, ze Amadores blisko tylko.. ile mozna sie opalac na sztucznej plazy z brakiem widoków w wodzie imilionem turystów dookoła.. Inna sprawa ze w Maspalomas jest mniej wiecej to samo tylko piasek brzydszy :)

ok sa gusta i gusciki, ale wole duzo bardziej maspalomas niz te sztuczne, nieciekawe amadores. przez to ze w maspalomas wydmy sa duze, moze tych tlumow az tak sie nie czuje, do tego w maspolomas kupuje sobie lokalne piwo dorada, ide z nim na plaze i w srodku zimy leze na wydmach
z zimnym piwkiem, jak dla mnie bomba :lol:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Sie 2012 11:26 
Awatar użytkownika

srebrny
ogólnie to w GC ja bym widział dwie opcje do spania:
1. MasPalomas / playa ingles
2. Las Palmas

reszta to wiochy zabite dechami, 5 knajp i 3 puby na krzyż, a plaże w ich okolicach też dupy nie urywają
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Sie 2012 11:26 

srebrny
Gaszpar napisał(a):

teoretycznie booking.com powinno byc ok, ale ja osobiscie jak juz to wole
szukac mieszkania poprostu, wychodzi taniej,
http://www.holidayletting.co.uk
lub ownerdirect.co.uk
ewentualnie szukalem hotelu przez wyszukiwarke hotelowa ryanaira, nie pamietam adresu :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 20 Sie 2012 11:35 

srebrny
rw30 napisał(a):
ogólnie to w GC ja bym widział dwie opcje do spania:
1. MasPalomas / playa ingles
2. Las Palmas

reszta to wiochy zabite dechami, 5 knajp i 3 puby na krzyż, a plaże w ich okolicach też dupy nie urywają

kwestia podejscia czego oczekujesz na wakacjach. jesli kiczowatego kurortu zeby sie tylko dobrze napic z kumplami
to playa de ingles jest swietnym miejscem. wszystko jest kwestia podejscia, ja staram sie omijac te turystyczne miejsca
i wybieram spokojnie ciche hiszpanskie wiochy zabite dechami. glowa mi wtedy odpoczywa. co do plaz, to w sumie
masz racje, przynajmniej mi sie najbardziej podoba maspalomas. tak wiec osobiscie na gran canarii wybieram jakies
wioski, a na plaze dojezdzam do maspalomas/playa de ingles. co do las palmas, to i owszem, osobiscie
lubie, mam nawet ulubiony hostel, w starym domu, bardzo klimatyczny. michcioj
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 20 Sie 2012 17:44 
Awatar użytkownika

niebieski
michcioj napisał(a):
Blackall napisał(a):
Z Puertorico mielibyscie taki plus, ze Amadores blisko tylko.. ile mozna sie opalac na sztucznej plazy z brakiem widoków w wodzie imilionem turystów dookoła.. Inna sprawa ze w Maspalomas jest mniej wiecej to samo tylko piasek brzydszy :)

ok sa gusta i gusciki, ale wole duzo bardziej maspalomas niz te sztuczne, nieciekawe amadores. przez to ze w maspalomas wydmy sa duze, moze tych tlumow az tak sie nie czuje, do tego w maspolomas kupuje sobie lokalne piwo dorada, ide z nim na plaze i w srodku zimy leze na wydmach
z zimnym piwkiem, jak dla mnie bomba :lol:

ale ja nie powiedzialem, ze wole amadores :)
podzielam opinie, na amadores jedynie ładny jest piasek i ew. góry dookoła, reszta z powodu zagęszczenia ludzi odpada, też wole wydmy :)

ps. nie wiedziałem, że Dorada tez jest z Kanarów :) Ja jakos zawsze wolalem Tropical :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Sie 2012 18:48 

srebrny
Blackall napisał(a):
michcioj napisał(a):
ps. nie wiedziałem, że Dorada tez jest z Kanarów :) Ja jakos zawsze wolalem Tropical :)

wlasnie mam dokladnie na odwrot, wole dorade niz tropical, po tropical mam zgage nie wiem czemu :)
tropical jest z gran canarii a dorada z teneryfy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość