Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Lip 2016 13:52 

Loty: 5
Kilometry: 7 434
Hej :)

Mam zarezerwowany lot na GC na pierwszy tydzień listopada. Podpowiedzcie, w której części wyspy można się spodziewać najlepszej pogody?? Jest sens kierować się takim kryterium przy wyborze kwatery?? Znalazłam mieszkania do wynajęcia za ok 1200zł za tydzień na 2 osoby. Ale w Las Palmas i się zastanawiam, czy brać ;)
 Profil Relacje PM off  

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#42 PostWysłany: 22 Lip 2016 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Najlepsza pogoda będzie na południu, w Maspalomas. Różnica między pogodą w Las Palmas, a południem może być znacząca.

#43 PostWysłany: 22 Lip 2016 18:02 

niebieski
Początek listopada to na Grand Canarii zimno nigdzie nie będzie. Różnice. między południem a północą nie są jednak duże, chyba, że będzie pochmurno. Byłem w Las Palmas w grudniu i marcu i było ciepło /22-25 C/ a w słońcu wręcz gorąco. Na plaży bardzo dużo ludzi.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 22 Lip 2016 22:47 

Loty: 61
Kilometry: 105 593
niebieski
Ja co prawda byłem w lutym, ale różnice klimatyczne były wyraźnie odczuwalne. Maspalomas, a jeszcze bardziej okolice taurito - śliczna pogoda, La Palmas chłodniej ale też zazwyczaj ładnie. Okolice Puerto de la Nieves,oraz z drugiej strony wyspy mniej więcej od Arinagi do Bahia Feliz często pochmurnie i deszcz (w związku z tym temperatura odczuwalna sporo niższa).
W cenie 1200 złotych dla 2 osób znajdziesz noclegi również w okolicach Maspalomas (na przykład na airbn).
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 24 Lip 2016 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 179 751
niebieski
Danas napisał(a):
Hej :)

Mam zarezerwowany lot na GC na pierwszy tydzień listopada. Podpowiedzcie, w której części wyspy można się spodziewać najlepszej pogody?? Jest sens kierować się takim kryterium przy wyborze kwatery?? Znalazłam mieszkania do wynajęcia za ok 1200zł za tydzień na 2 osoby. Ale w Las Palmas i się zastanawiam, czy brać ;)

Zdecydowanie południe, Maspalomas, Playa del Inglés. Pogoda na południu zawsze będzie lepsza, na środku wyspy są góry które zatrzymują chmury. W czasie gdy Las Palmas tonie w chmurach to na południu świeci słońce. Po drugie Las Palmas to duże miasto jak tam wypocząć?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 25 Lip 2016 14:58 

Loty: 5
Kilometry: 7 434
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 26 Lip 2016 10:47 

Witam witam,

w drugiej połowie października planuje lecieć na Gran Canarie ze znajomymi (4os), dokładnie na południe wyspy.

Chciałbym was prosić o pomoc. Na airbnb są fajne apartamenty w dobrej cenie ale zastanawiam się nad opcją ze śniadaniami. Ile by wyniósł pokój albo apartament ze śniadaniami w okolicach Maspalomas?? Jedziemy na 11 nocy, budżet lekko ograniczony (studencki :) ).

Czekam na pomoc i dziękuje :)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 28 Lip 2016 10:27 

Loty: 61
Kilometry: 105 593
niebieski
Tak spojrzałem na kilka stron, to ceny ze śniadaniami aktualnie nie wyglądają korzystnie (około 3000zl na 11 dni przy 4 osobach). Cena orientacyjna (nie podałeś dokładnych dat).
Nie wiem dlaczego tak drogo, zwykle było taniej. Może jeszcze za wcześnie.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 14 Sie 2016 06:03 

My korzystaliśmy z airbnb, które polecam. Będziemy dwa tygodnie w okolicach Playa del Ingles - wynajęliśmy apartament z aneksem kuchennym i basenem. Niestety nie wiem ile może wynosić nocleg ze śniadaniami, jednak polecam wynająć apartament właśnie z aneksem kuchennym-wtedy jesteście zupełnie niezależni....
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 12 Wrz 2016 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 121 363
Hej,

Chcę zorganizować wyjazd grupowy na ok 20 osób na Gran Canarię. czy ktoś z Was zna jakieś ciekawe opcje na ogarnięcie noclegów? Wyjazd będzie dla osób "dość wygodnych" więc poszukuję opcji na hotel z 2-3 posiłkami
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 11 Paź 2016 12:57 

@‌Danas‌

Ja również wybieram się z rodzinką (2+1) na GC początkiem listopada, dokładnie 02.11 wylot z Berlina.
W jakiej części wyspy i jaki hotel udało Ci się zarezerwować? Ja jeszcze nie mam zarezerwowanych noclegów bo ku mojemu zdziwieniu ceną są kosmiczne póki co. Mam nadzieję, że bliżej terminu będą bardziej realne. Planuję od razu po przylocie wynająć autko na cały tydzień żeby nie bujać się autobusami. Na razie plan mam taki żeby znaleźć hotel gdzieś na północy na pierwsze 2-3 dni i je poświęcić na zwiedzanie i atrakcje, a później na resztę pobytu przemieścić się na południe i tutaj w planie już plażing.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 11 Paź 2016 13:49 
Awatar użytkownika

srebrny
My będziemy od 05-13.11. Auto mamy na cały termin (przy okazji, jak ktoś chciałby dołączyć do auta i podzielić koszty to PW). Jeden nocleg mamy w Marriott w Las Palmas, dwa noclegi w Agaete. A 5 noclegów chcemy gdzieś na południu. Tylko właśnie:

networker napisał(a):
ku mojemu zdziwieniu ceną są kosmiczne póki co. Mam nadzieję, że bliżej terminu będą bardziej realne.

Wg mnie, to ceny nie będą niższe. Z prostego powodu, brak miejsc w hotelach (szczególnie tych tańszych), jest obłożenie ok 85-90 % :o

Bardzo żałuję, że jak była promocja to nie brałem Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort, co było jedną z tańszych opcji. Teraz pozostaje szukać jakiegoś promo, bo ceny nagle nie spadną.

Jak ma ktoś coś ciekawego, albo jakiś namiar na wolne apartamentos na południu to piszcie odwdzięczę się 8-)

Aha..Booking i Airbnb nie wchodzi w grę :mrgreen:

#53 PostWysłany: 11 Paź 2016 14:55 

niebieski
A próbowałeś MMT? Dziś mają jakiś kod MMTTRAVELNOW
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 11 Paź 2016 15:25 

horacy19 napisał(a):

Wg mnie, to ceny nie będą niższe. Z prostego powodu, brak miejsc w hotelach (szczególnie tych tańszych), jest obłożenie ok 85-90 % :o

Obawiam się, że może być jak napisałeś. Mam jednak cichą nadzieję, że część rezerwacji to tylko rezerwacje i niektóre zostaną zwolnione przed terminem końcowym. Swoją drogą to nie wiem co się dzieje, że jest takie obłożenie w listopadzie...
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:18 
Awatar użytkownika

srebrny
MMT odkąd wprowadziło min. 2-3 noce, to ich rabaty nie są dla mnie zadowalające :P
Wstępnie zarezerwowałem ale nie ta lokalizacja co bym chciał - Vecindario.

#56 PostWysłany: 11 Paź 2016 20:27 

niebieski
Ale wrzutki rzędu tej dzisiejszej przy rozbiciu np. na 3x2 nocki juz chyba są bardziej akceptowalne:)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 11 Paź 2016 21:06 

Ja to chyba jednak za cienki w uszach jestem bo nawet nie wiem co to MMT :(
W każdym razie gdyby ktoś miał jakieś namiary na tego typu promo gdzie można także znaleźć coś ciekawego na GC to będę wdzięczny. Chyba, że ktoś ma bezpośredni namiar na fajny hotel/apartament na GC dostępny w ludzkich pieniądzach ro również poproszę.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 11 Paź 2016 21:21 

Żadna tajemnica. Oświecę Cię.
MakeMyTrip. :D
GC i Teneryfa faktycznie mocno podrożała. Chyba dlatego że Egipt itp wynalazki wypadł z rynku, to ciśnienie na Kanary wzrosło.
Jeszcze Fuerta i Lanzarote w miarę cenowo wychodzą.
Co to będzie ? :roll: Gdzie latać przezimować .
Chociaż w zeszłym roku byłem w grudniu/styczniu na Cyprze prawie miesiąc. W tym chyba powtórzę. Cenowo nieźle. Pogoda także. Tylko ze 2-3 dni były deszczowe.
Pogodowo i cenowo lepiej niż Malta.
Nawet od 300€/ miesiąc widziałem oferty noclegowe.
 PM off  

#59 PostWysłany: 11 Paź 2016 21:21 
Awatar użytkownika

srebrny
@‌networker‌ MMT: makemytrip,81,82269

#60 PostWysłany: 11 Paź 2016 21:39 

niebieski
No GC strasznie cenowo się zrobiło. Ja jeszcze wakacje na 8 dni robiłem w Puerto Rico w Terraza Amadores za 1300 gdzie na bookingu było pod 2 tys. Dlatego tez uważam że MMT warto czasami rozważać przy jakiś poszukiwaniach i przy możliwości rozbicia na kilka dubli.

Na zimę chyba z wysp tylko fuerta i lanza tak jak Jaca pisze są w rozsądnych cenach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości