Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1421 PostWysłany: 01 Mar 2021 20:22 

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Kasprowy Zakopane

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy z widokiem na Tatry

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2x Welcome drink, upgrade do pokoju De Lux z widokiem na Tatry, wstawka z poczęstunkiem (sery, oliwki, wedlina), wcześniejsze zameldowanie i późniejsze wymeldowanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata (50/50)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Hotel działa w reżimie 50% zajętych pokoi - obłożenie było pełne. Z pobytu jestem zadowolony. Wspaniały widok z pokoju, uśmiechnięta i pomocna obsługa. Basen niestety nie działał - remont, za to była darmowa możliwość korzystania z części SPA (2 bulgotniki :lol: , sauny, pokoje wypoczynkowe, grota solna - wszystko nowiutkie, warto odwiedzić). Narciarze mogą chodzić po hotelu w butach narciarskich :!: , jest też darmowa przechowalnia nart obok recepcji.

Inne uwagi:
Są trzy możliwości zaparkowania samochodu: parking niestrzeżony, parking strzeżony i garaż.
Przed wejściem zatrzymuje się hotelowy bus jeżdżący przez centrum Zakoapnego do Kuźnic - cena w zależności od miejsca docelowego od 3 PLN do 5 PLN. Bus jeździ co godzinę do 17:00 lub 19:00 w zależności od sezonu.
Załącznik:
Zakopane01.jpg
Zakopane01.jpg [ 159.03 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane02.jpg
Zakopane02.jpg [ 183.72 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane03.jpg
Zakopane03.jpg [ 181.42 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane04.jpg
Zakopane04.jpg [ 206.63 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane05.jpg
Zakopane05.jpg [ 119.19 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane06.jpg
Zakopane06.jpg [ 130.06 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane07.jpg
Zakopane07.jpg [ 167.48 KiB | Obejrzany 3651 razy ]

Załącznik:
Zakopane08.jpg
Zakopane08.jpg [ 161.59 KiB | Obejrzany 3651 razy ]
6 ludzi lubi ten post.

W stronę słońca! ☀️🏖️ Tanie okołoweekendowe loty na Cypr od 179 PLN 😍🌊 W stronę słońca! ☀️🏖️ Tanie okołoweekendowe loty na Cypr od 179 PLN 😍🌊
Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN Egipt all inclusive 🎄🏝️ 4* resort przy plaży w Marsa Alam za 1880 PLN
#1422 PostWysłany: 29 Mar 2021 20:12 
Awatar użytkownika

złoty
(Marzec 2021, wyjazd w dniu rozpoczęcia Narodowego Lockdownu)

Nazwa hotelu: Mercure Kraków Stare Miasto

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: PRIVILEGE ROOM WITH A LARGE BED

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Ponoć upgrade do junior suite (ale na drzwiach pisało Privilege), trufle premium, późniejsze wymeldowanie o 16.00, drink (softy, piwo, wino)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? ---

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): ---

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Na wizytę w tym hotelu miałem ochotę od dłuższego czasu czytając bardzo entuzjastyczne opinie blogerów zaproszonych przez hotel przy okazji otwarcia kilka lat temu – ale cena, droższa od wielu pięciogwiazdowych, powodowała że mimo dość regularnych wizyt w Krakowie, korzystałem z innych hoteli. Teraz w pandemii cena noclegu spadła o ponad połowę, więc z tego skorzystałem.

Na pewno zainwestowano sporo w projekt i wyposażenie wnętrz, ale wydaje mi się, że raczej robiono to dla wrażenia czy wyglądu, niż myśląc o funkcjonalności.

Tak, "apartament" jest ładny, pomysł z obracanym telewizorem (albo do łóżka albo do kanapy) pomysłowy, ale jest sporo „ale”.
Po pierwsze, szafa z telewizorem, lodówką, zestawem do parzenia herbaty jest duża, masywna i opiera się o koniec łóżka, które (może przez to) wydaje się krótsze niż standardowo i w połączeniu z wąskim przejściem z jednej strony, biurkiem blokującym dużą część przejścia z drugiej, obniżonym sufitem ze względu na klimatyzator z trzeciej powoduje, że człowiek leżąc czuje się lekko klaustrofobicznie.
Po drugie, w łazience nie ma żadnego źródła ogrzewania a duże przeszklenie powoduje że jest w niej bardzo chłodno – i nawet po długiej kąpieli szybko się wychładza.
Po trzecie, wyjście na taras jest wysoko nad podłogą i wymaga dużego kroku by ominąć parapety.
Po czwarte, sterowanie klimatyzacją jest proste, ale dość długo zajęło mi skojarzenie, że otwarcie okna powoduje reset ustawień co, przy sympatycznej pogodzie i częstymi wizytami na tarasie powodowało że niezbyt byłem w stanie zrozumieć dlaczego ciągle mam domyślne ustawienia...
I jeszcze kilka mniejszych uwag można by znaleźć.

Muszę powiedzieć, że raczej do tego hotelu nie wrócę, bo najnormalniej w świecie nie jest warty „regularnej” ceny. Jeśli będę potrzebował czegoś w centrum, to zapewne będę korzystał z pobliskiego ibisa. Jeśli lokalizacja nie będzie grała roli, to skorzystam z Novotela West – który ma dużo lepszy stosunek cena\jakość.

Inne uwagi:
Sporym zaskoczeniem dla mnie był problem z późniejszym wymeldowaniem – ponieważ miałem mieć ważne online’owe spotkanie w dniu wyjazdu o 13, a prawie wszystko na mieście pozamykane, poprosiłem mailowo kilka dni przed przyjazdem o wymeldowanie o 16. Odpisano mi, ze nie wiadomo jakie będzie obłożenie i żebym ustalił to na miejscu. Przy zameldowywaniu się (na dwudniowy pobyt), dostałem taką sama odpowiedź – dzisiaj nie wiadomo, pytać w dniu wyjazdu. No rzesz, przecież zgodnie ze sławetnym „rozporządzeniem” hotele mogą mieć maksymalnie 50% obłożenia. W końcu dostałem to co chciałem, ale niesmak pozostał...

Załącznik:
IMG_20210321_100248.jpg
IMG_20210321_100248.jpg [ 278.97 KiB | Obejrzany 3439 razy ]

Innym zaskoczeniem był dopisek na kartce do zamawiania śniadania, że mozna zamówić tylko jedną rzecz na ciepło. Jeśli mielibyśmy fantazję by połączyć jajecznicę z parówkami – dodatkowo trzeba zapłacić. Jak na śniadanie które ponoć kosztuje 70 zł, kiepsko. Szczególnie że już i tak wybór jest ograniczony.

Załączniki:
IMG_20210320_175547.jpg
IMG_20210320_175547.jpg [ 262.15 KiB | Obejrzany 3439 razy ]
IMG_20210320_175611.jpg
IMG_20210320_175611.jpg [ 279.75 KiB | Obejrzany 3439 razy ]
IMG_20210320_201108.jpg
IMG_20210320_201108.jpg [ 226.05 KiB | Obejrzany 3439 razy ]
IMG_20210320_175532.jpg
IMG_20210320_175532.jpg [ 313.75 KiB | Obejrzany 3439 razy ]
IMG_20210320_180214.jpg
IMG_20210320_180214.jpg [ 333.7 KiB | Obejrzany 3439 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1423 PostWysłany: 29 Maj 2021 19:57 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
Nazwa hotelu : Hotel Mercure Wrocław Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: Gold/Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju Privilege, plus pózne wymeldowanie do 17ej w dniu wyjazdu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty plus dopłata 74zł

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)?-

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):-
Według mnie bardzo słaby hotel i jak dla mnie maksymalnie naciągane 3*

Hotel najbliżej rynku (z grypy Accora), jednak moim zdaniem nie warty swojej ceny, byliśmy w nim 1 noc bo tylko na tyle udało się nam pozałatwiać wolne w pracy, i wybraliśmy go tylko ze względu na odległość od rynku ,pełna cena to 196zł ( ze zniżkami) + dodatkowo śniadanie 59zł (tak wychodziło najtaniej), braliśmy 2 najtańsze pokoje z tym , że żona ma tylko silvera ale mimo to dostaliśmy upgrade na wszystkie pokoje, nie wiem jak w tym hotelu wyglądają zwykłe pokoje classic bo w privilege też szału nie było no ale jak wiadomo w pokoju raczej się tylko śpi więc nie ma co narzekać.Śniadanie jeszcze tylko do pokoju i oczywiście dostaliśmy całkiem inne niż zamawialiśmy , po interwencji donieśli to co miało być ale przez to mieliśmy lekki poślizg w dalszym zwiedzaniu.

Inne uwagi: ....... Hotelu nie polecam chociaż to moja opinia, my jednak wolimy Novotel Wroclaw City z dala od centrum i pomimo tylko 3* to jednak o poziom wyżej niż opisywany Mercure

Załączniki:
2021-05-29.png
2021-05-29.png [ 755.56 KiB | Obejrzany 3132 razy ]
2021-05-29 (10).png
2021-05-29 (10).png [ 505.79 KiB | Obejrzany 3132 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1424 PostWysłany: 31 Maj 2021 09:22 

srebrny
-- 31 Maj 2021 09:58 --

Nazwa hotelu: Mercure Kasprowy Zakopane

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standard double z widokiem na Tatry + dostawka

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do apartamentu, welcome drinki dla wszystkich osób, wstawka powitalna, późniejsze wymeldowanie o 15tej, 10% zniżki na wydatki w hotelowych barach i restauracjach

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? N/D

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Wiele już było napisane o tym hotelu, więc nie będę powielał poprzedników. Ostatni raz byłem w nim 5 lat temu i od tego czasu remont strefy spa/basenowej, lobby, restauracji oraz niektórych pokoi robi pozytywne wrażenie. Apartament wygląda naprawdę dobrze, jedynie balkony zostały jak za starych czasów, a dodatkowo ma lepszej klasy kosmetyki niż te standardowe spotykane w Mercure. Przy basenie jest obecnie stworzony niewielki bar, piwa czy drinki w normalnych 'knajpianych' cenach. Śniadanie było miłym zaskoczeniem, nie dość że bardzo bogaty wybór, zwłaszcza owoców czy wędlin/serów, to przede wszystkim była samoobsługa jak za dawnych czasów, a nie stanie w kolejkach, żeby obsługa coś nałożyła lub czekanie na doniesienie do stolika.

Inne uwagi: W hotelu panuje swobodne podejście do obowiązku noszenia maseczek w przestrzeniach wewnętrznych, więc jak ktoś ortodoksyjnie podchodzi do zaleceń epidemiologicznych lub boi się zakażenia, to raczej nie powinien tam jechać. ;)

-- 31 Maj 2021 10:22 --

Nazwa hotelu: Ibis Styles Nowy Targ

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: pokój rodzinny

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinki dla wszystkich osób, późniejsze wymeldowanie o 14tej

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? N/D

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel odwiedziliśmy bardziej z ciekawości po drodze do Zakopanego, bo jest nowy i jak mało który Ibis ma basen. Choć sam basen stosunkowo niewielki i płytki (120 cm), to jednak da się w nim trochę popływać. Jest też jacuzzi. Niby czynny od 9tej, ale tak naprawdę można tam wejść już nawet o 7mej, bo szatnie, recepcja i wejście na basen nie są zamykane. Przy recepcji basenowej można kupić napoje i piwa i wejść z nimi (przelewają do plastikowych kubków).
Zdecydowanie polecam pokój rodzinny, jest bardzo przestronny, dodatkowo posiada balkon. Spokojnie można byłoby zrobić w nim małą imprezę ze znajomymi i nikt nie narzekałby na tłok. ;) Jeśli chodzi o widok na Tatry, to najlepiej wybierać numer 302, bo jest położony najwyżej.
Śniadania w porządku, ale niestety podawane przez obsługę, która dodatkowo musiała sprzątać stoły, więc 3 osoby na wszystko to zbyt mało i powodowało dość długie, nawet 10 min kolejki.

Inne uwagi: Dania w restauracji hotelowej naprawdę bardzo smaczne, a ceny przystępne, wręcz niskie jak na hotel (np. burger z jagnięciny 30 zł, ravioli 24 zł). Nawet nie warto tracić czasu i szukać czegoś na mieście. Jeśli jednak komuś nie podpasuje menu, to dość blisko hotelu znajduje się lokal o nazwie Zajezdnia, gdzie stołują się głównie lokalsi, a dania są nie do przejedzenia, przy tym świeże, smaczne i tanie.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1425 PostWysłany: 02 Cze 2021 21:40 
Awatar użytkownika

złoty
Pobyt w poprzedni weekend, niewiele się różni od tego sprzed prawie roku.
abelincoln napisał(a):
Nazwa hotelu: Novotel Kraków City west

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jestem w tym hotelu co roku, więc nic zaskakującego mnie nie spotkało, ale ciekawe, że po lockdownie z pokoju zniknął stojak na walizkę, szklanki do napojów oraz saszetki z kawą rozpuszczalną...

Tutaj dla odmiany jedzenie na śniadaniu się zamawia, ale już napoje się nalewa samemu. Ciekawy pomysł jest na sztućce - każdy zestaw zapakowany jest w kopertę. Łyżeczek i widelczyków to nie dotyczy, leżą obok luzem...

Szklanki do napojów wróciły, pozostałe rzeczy nie. Z różnic - tym razem pomimo wielkiej pieczątki "free room upgrade" na liście od managera recepcji, nie było żadnego upgradu, w ramach upominku była czekolada Karmello.
Z uwag, pomimo obłożenia 50% na sali śniadaniowej w weekend jest Sajgon. Ogromne kolejki do bufetu, stoliki pozajmowane w tejże sali, w barze, a nawet te dostawione przy strefie recepcyjnej. W dodatku obsługa jest na tyle sprawna, że jak człowiek idzie po dokładkę (i czeka 10-15 min w kolejce) to w oba dni mój stolik został uprzątnięty i zajęty przez nowych gości, więc trzeba było łapać obsługę i szukać nowego...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1426 PostWysłany: 08 Cze 2021 12:13 

srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Styles Bolesławiec

Twój status w programie lojalnościowym: Classic

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 x Standardowy w tym jeden z dostawką

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty +dopłata + bon turystyczny

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest nowy i to widać na każdym kroku. Czystość, ciekawy wystrój nawiązujący do bolesławieckiej ceramiki, wygodne łóżka, super obsługa. Pokoje są na tyle duże że nawet przy dostawce nie jest ciasno i nie trzeba się obijać o siebie i meble.
Mieliśmy też szczęście bo pobyt nam się trafił tuż po kolejnym zluzowaniu obostrzeń. Dzięki temu śniadanie było w formie bufetu (zafoliowane porcje na talerzach) z możliwością zamówienia czegoś na ciepło.
W hotelu jest też restauracja z menu w którym każdy coś dla siebie znajdzie, ceny są przystępne a do tego przy zameldowaniu dostaliśmy 10% zniżki na restaurację. Warto skorzystać bo posiłki są bardzo smaczne.
Ogólna opinia jest bardzo pozytywna. Życzyłbym sobie za każdym razem trafiać na taki hotel. Polecam wszystkim.

Inne uwagi: W budynku jest kręgielnia ale nie było okazji skorzystać. Nie wrzuciłem zdjęć bo te na stronie Accora są jak najbardziej aktualne.
 Profil Relacje PM off
danziger lubi ten post.

#1427 PostWysłany: 22 Cze 2021 16:37 
Awatar użytkownika

platynowy
-- 20 Cze 2021 13:14 --

Nazwa hotelu: ibis Styles Tbilisi Center

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2 x upgrade: pierwsza noc do pokoju premium, druga noc do apartamentu (sami zapytali czy jestem zainteresowany drugą zmianą pokoju, bo się zwolnił apartament). Vouchery na darmowego drinka - do wyboru piwo, wino lub napoje bezalkoholowe. Powitalnik jak na zdjęciu.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy

Bardzo ładny nowy hotel z przemiłą obsługą i nowoczesnym designem. Zaczynając od meldunku przyjechaliśmy do hotelu po godzinie 8.00 rano. Wczesny check in bez problemu. Dodatkowo mogliśmy skorzystać z darmowego śniadania zaraz po zameldowaniu. Z uwagi na brak pokoi wyższej kategorii dostaliśmy na chwilę standardowy pokoj, żeby odpocząć. Popołudniu był już gotowy pokoj Premium. Następnego dnia mila niespodzianka, ponieważ obsługa przygotowała dla nas apartament na najwyższym piętrze, który składał się z dwóch pokoi (salon i sypialnia) i balkonu z pięknym widokiem na pomnik Matki Gruzji - symbol Tbilisi.
Śniadania bardzo dobre. Jajecznica, parówki, wedliny, sery, jogurty, salatki, itd. można zamówić także omlet lub jajka sadzone. Obsługa proponuję kawe, ale można też zrobić samemu. Do wyboru różne dania na ciepło i zimno. Do wyboru dwa rodzaje wody minarnej. Codziennie była zmieniana część potraw na ciepło. Obsługa miła i bardzo pomocna.

Inne uwagi: Hotel w dobrej lokalizacji - wszędzie blisko. Ok. 1 minuty pieszo od Liberty Square, skąd odjeżdża Georgian Bus do lotniska w Kutaisi. Ogólnie bardzo polecam.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

-- 22 Cze 2021 16:37 --

Nazwa hotelu: Mercure Tbilisi Old Town

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do dużego pokoju Deluxe Privilege. Vouchery na darmowego drinka - do wyboru piwo, wino lub napoje bezalkoholowe. Powitalnik jak na zdjęciu. Możliwość późniejszego wymeldowania do 18:00 (potrzebowałem do 14:00, ale obsługa sama informowała, że dla statusu Platinum mogę do 18:00 bezpłatnie). Darmowy barek w pokoju - do wybory same softy: cola, fanta, woda, soki.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy
Piękny butikowy hotel z przemiłą obsługą i nowoczesnym designem. Super lokalizacja na starym mieście. Bardzo ładne pokoje z dużą łazienką. Widać, że wszystko nowe i dopracowane. Pięknie zadbana roślinność w całym hotelu. Oryginalny design restauracji, która serwuje też wysokiej klasy steki z sezonowanej na widoku z przeszklonej lodówce wołowiny. Jest też taras na dachu, ale pierwszego dnia nie zdążyliśmy go obejrzeć, a rano był zamknięty :-( Meldunek sprawnie i szybko. Miałem zarezerwowany sam pokój bez śniadania. Ale dostałem zniżkę na śniadanie, więc dokupiłem – i tak było dość drogie jak na Gruzję, ale chciałem spróbować i się nie zawiodłem. Duży wybór różnych dań na ciepło i zimno, świeże soki, owoce. Kilka rodzajów wody w tym słynna Borjomi. Śniadanie przygotowane tak, że oczy same chciałyby wszystkiego spróbować. Obsługa bardzo miła, gość jest tam „dopieszczony” w każdym calu.

Inne uwagi:
Hotel w doskonałej lokalizacji w samym centrum starego miasta. Starając się porównać ten hotel Mercure z Ibisem Styles Tbilisi Center to wybór nie jest prosty. Mercure droższy i bardziej luksusowy. Ibis tańszy, ale także bardzo ładny ze smacznym śniadaniem i miłą obsługą. W Ibisie apartament z balkonem zrobił na mnie naprawdę pozytywne wrażenie. Mercure za to w samym centrum starego miasta z pięknym designem. Hotele oddalone od siebie o ok. 15 minut spacerkiem, więc jeśli koszty noclegu są istotne, śmiało polecam tańszy Ibis Styles Tbilisi Center.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.

#1428 PostWysłany: 24 Cze 2021 10:50 

niebieski
Nazwa hotelu:Ibis Skopje City Center

Twój status w programie lojalnościowym:obecnie najniższy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink x 2 (buteleczki zimnego białego wytrawnego wina 183 ml)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty+dopłata

Największym przywilejem było darmowe miejsce parkingowe przed hotelem (jedno z ośmiu), wszędzie płatna strefa max 2h lub garaże podziemne w innych obiektach.

Dobry bufet śniadaniowy w cenie i w maseczkach działał! (w innym hotelu było tylko serwowane śniadanie z powodu pandemii)

Standard pokojów normalny jak Ibis, macedońskie 4* to jak nasze 3*.

Inne uwagi:Lokalizacja rewelacja tuż obok Placu Macedonia. Wewnętrzny zadaszony dziedziniec z popielniczkami i wifi. Jest bankomat Sparkasse.
 Profil Relacje PM off  

#1429 PostWysłany: 30 Cze 2021 22:32 

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Athenes

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior (czyli najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, upgrade do suity

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie ma

Jeśli dobrze policzyłem był to jedenasty pobyt, ale nigdy w tak pustym hotelu. Chyba pierwszy raz otrzymałem upgrade o dwa poziomy czyli do suity, która sprawdziła się idealnie jako miejsce pracy. Polepszyły się śniadania, które moim zdaniem były najsłabszym punktem, więc często ich nie kupowałem, chociaż świeży sok bez limitu kusił. Być może jest to zasługa nowego GM, poprzedni objął stery MGallery.

Inne uwagi: Hotelu używam do wyjazdów służbowych. Do rodzinnych jest inny. Największa zaleta dla mnie to darmowy parking. Dzielnica wiadomo niespecjalna, chociaż powoli i tutaj coś się dzieje z remontami, poza tym w okolicy dobre, tanie arabskie jedzenie, polski kościół, główna stacja kolejowa Aten i tylko 25 minut marszu do Monastiraki.
Image
Image

Image
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 lubi ten post.

#1430 PostWysłany: 09 Lip 2021 09:25 

srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Styles Trani

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty +dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b]nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Gdzieś w internecie przeczytałem że to jest nowy hotel z 2017 r. dlatego po przyjeździe ze zdziwieniem obserwowałem wystrój zastanawiając się czy to akurat taki design sobie wymyślili. No ale jak dotarliśmy do pokoju to już wiedziałem że to jednak nie jest kwestia koncepcji tylko coś musiałem źle przeczytać albo zrozumieć. Hotel ewidentnie nie jest nowy a np. drzwi do łazienki to na moje oko pamiętają jeszcze lata 90 poprzedniego wieku. Jeśli ktoś zatem oczekuje że trafi do dobrze mu znanej sieciówki to będzie mocno zaskoczony. Zdjęcia na stronie accora niekoniecznie oddają rzeczywistość. Mimo to pobyt uznajemy za udany. W hotelu pojawiliśmy się skoro świt w zasadzie tylko po to żeby zostawić bagaże i ruszyć w trasę ale okazało się że za chwilę będziemy mieli przygotowany pokój. Skierowaliśmy się zatem do hotelowego lobby gdzie dostaliśmy darmową kawę i ciastka. Sam pokój może i bez szału ale jest czysto, miejsca sporo a klima działa bez zastrzeżeń. Obsługa hotelu jest miła i przyjazna. Plusem jest to że do stacji kolejowej jest przysłowiowy rzut beretem więc nie trzeba targać bagażu przez całe miasto. Problemem natomiast może być to że część pokoi ma okna blisko torów kolejowych. My dostaliśmy pokój z widokiem na ulicę więc żadnych pociągów nie słyszeliśmy. Śniadania po włosku - kawa i ciastka są ok, poza tym nie bardzo jest z czego wybierać, można sobie dobrać jogurt i jakiś owoc.

Inne uwagi:

Załączniki:
DSC01613.JPG
DSC01613.JPG [ 151.06 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
DSC01562.JPG
DSC01562.JPG [ 208.09 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
DSC01561.JPG
DSC01561.JPG [ 69.33 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
DSC01559.JPG
DSC01559.JPG [ 223.12 KiB | Obejrzany 1839 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1431 PostWysłany: 13 Lip 2021 22:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Hotel już ma już kilka recenzji, ale nie widziałem aktualnej za czasów covid.

Nazwa hotelu: Novotel Praha Wenceslas Square

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do dużego pokoju narożnego Superior. Vouchery na darmowego drinka. Powitalnik bardzo skromny (kilka czekoladek w woreczku) jak na zdjęciu. Dwie butelki wody.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna, promocja ze śniadaniami gratis

Pokoje wyposażone podstawowo jak na Novotel, który ma już swoje lata. Łóżko bardzo wygodne, a w łazience bardzo fajne „grube” ręczniki. W pokoju lodówka, ekspres na kapsułki, herbata i dwie butelki wody. Pokój nie był sprzątany i obsługa przy meldunku nie informowała o zasadach sprzątania. Informacja o sprzątaniu była wywieszona w windzie. Basen niestety był nieczynny z powodu covid, o czym nie wiedziałem, bo nie było informacji na stronie przed dokonaniem rezerwacji, nie było też informacji w mailu z potwierdzeniem rezerwacji. Jeśli chodzi o śniadania to chyba jedne z najgorszych jakie jadłem w Novotelu. Jajecznica z proszku, do tego na ciepło skromnie parówka, bekon i jajko na twardo. Na weekend dodali jajko sadzone (jak nie było jajka sadzonego w danym dniu, to nie można było zamówić). Poza tym bardzo skromny wybór potraw podanych na małych talerzykach zafoliowanych: pomidor i ogórek, oddzielnie talerzyk serów, talerzyk wędlin, talerzyk z dwoma kawałkami pokrojonej bagietki - codziennie to samo. Były jeszcze jogurty i talerzyk owoców zafoliowanych. Ogólnie nie polecam śniadań. Hotel ma fajny taras na dachu, gdzie kiedyś przed covidem był bar. Aktualnie zostały krzesełka, gdzie można posiedzieć, ale bar zamknięty.

Inne uwagi:
Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, blisko starego miasta i metra. Tuż obok (za ścianą) Ibis Praha Wenceslas Square, który w lipcu 2021 był nieczynny, ale dostępny do rezerwacji. Jest tańszy o min. 20%, więc zakładam, że po rezerwacji można liczyć na darmowe przeniesienie w niższej cenie do Novotela :-)

Image
Image
ImageImageImage
ImageImage
ImageImage

Ostatnio edytowany przez pawfazi 14 Lip 2021 08:26, edytowano w sumie 8 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1432 PostWysłany: 13 Lip 2021 23:06 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Z hoteli Accor w Pradze, szczerze polecam MGallery, kiedyś wrzuciłem recenzje w tym wątku.
 Profil Relacje PM off  

#1433 PostWysłany: 16 Lip 2021 09:08 
Awatar użytkownika

Loty: 41
Kilometry: 74 583
niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Szczecin Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój rodzinny z dużym łóżkiem i podwójna sofą

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty +dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony w ścisłym centrum Szczecina, co umożliwia zwiedzanie ważniejszych zabytków jak i pobyt na bulwarach na piechotę. Możliwość skorzystania z parkingu podziemnego w cenie 40 zł /doba, choć przy samym Hotelu znajduja się parkingi Płatnej Stefy parkowania w cenie 20 zł /dzień (parkowanie płatne od pon. - pt. w godzinach 8-17, a więc w weekendy jest darmowy). Pokój wykończony w standardzie, przestrony, łóżko wygodne, choć poduszki już nie. W hotelu znajduje się miejsce zabaw dla dzieci. W restauracji obowiązek noszenia maseczek oraz rękawiczek jednorazowych podczas nakładania sobie jedzenia z bufetu. W dniu pobytu możliwość wspólnego oglądania finału Euro 2020.

#1434 PostWysłany: 19 Lip 2021 10:20 

Loty: 245
Kilometry: 458 156
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Bologna Centro

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: .pokój standardowy double

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Sam hotel był już tutaj opisywany, jest stary, jak większość w Bolonii. Miła obsługa, brak problemu z zameldowaniem, pokój gotowy około 12.00. Czysto, wystrój i meble nie z tej epoki, ale tego się spodziewałem. Naprzeciwko dworca kolejowego,w pobliżu sporo rowerów miejskich do wypożyczenia.
 Profil Relacje PM off  

#1435 PostWysłany: 02 Sie 2021 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Nazwa hotelu: Pullman Riga Old Town

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Premium Deluxe King Room with Park View + 2x voucher na drinki

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel mieści się w XVIII-wiecznym budynku dawnej stajni, w hotelu w wielu miejscach napotykamy się elementów nawiązujących do koni.

Pokój przestrony, nowocześnie urządzony, zestaw kaw, herbat, woda - codziennie uzupełniane. Codzienne kompleksowe sprzątanie, z wymianą ręczników oraz szlafroków.

Śniadania bardzo ok, w szczególności zadowolone będą osoby lubiące ryby, których codziennie było około 10 rodzajów. Ponadto, standardowo możliwość zamówienia omletów, jajecznicy, kilka rodzajów świeżo wyciskanych soków. Generalnie całkiem w porządku.

Centrum spa i fitness oferuje masaże, plus zabiegi kosmetyczne. Dostępna jest sauna, nie wiem jak to wygląda w czasach poza-pandemicznych, ale teraz trzeba godzinę wcześniej zgłaszać chęć z jej skorzystania, standardowo jest wyłączona.
Basen to raczej tor wodny (20 metrowy) - dwie osoby nie są w stanie się wyminąć.

Załączniki:
20210731_135412 (Copy).jpg
20210731_135412 (Copy).jpg [ 320.88 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_100517 (Copy).jpg
20210730_100517 (Copy).jpg [ 165.47 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_100439 (Copy).jpg
20210730_100439 (Copy).jpg [ 182.11 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_094041 (Copy).jpg
20210730_094041 (Copy).jpg [ 192.21 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_094009 (Copy).jpg
20210730_094009 (Copy).jpg [ 178.06 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_093920 (Copy).jpg
20210730_093920 (Copy).jpg [ 178.32 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_093655 (Copy).jpg
20210730_093655 (Copy).jpg [ 193.16 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210730_093645 (Copy).jpg
20210730_093645 (Copy).jpg [ 191.6 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210729_191230 (Copy).jpg
20210729_191230 (Copy).jpg [ 89.83 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210729_190840 (Copy).jpg
20210729_190840 (Copy).jpg [ 74.85 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210729_190626 (Copy).jpg
20210729_190626 (Copy).jpg [ 118.22 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
20210729_190604 (Copy).jpg
20210729_190604 (Copy).jpg [ 123.76 KiB | Obejrzany 1392 razy ]
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1436 PostWysłany: 10 Sie 2021 21:11 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Style Lviv Center

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju Comfort, check-out o 15

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Doskonała lokalizacja w samym centrum miasta, w odległości krótkiego spaceru od rynku. Obsługa w recepcji kompetentna i sympatyczna. Pokój comfort z narożnym widokiem jest przestronny, funkcjonalnie i nowocześnie wyposażony, duża łazienka z prysznicem walk-in, kosmetyki w dozownikach (mydło) i małych opakowaniach (pozostałe), dobre wyciszenie ścian i okien. Śniadania w formie bufetu z ładną prezentacją i bardzo solidnym jak na Ibis wyborem opcji słodkich i standardowych, zarówno na ciepło, jak i zimno. Przez cały czas przy recepcji dostępna kawa z ekspresu i herbata. Ogólnie bardzo przyzwoity hotel w świetnej lokalizacji

Inne uwagi: Drobna, nieuciążliwa rzecz: personel sprzątający nie został prawdopodobnie przeszkolony w kwestii rezygnacji gości ze sprzątania - można zostawić zawieszkę na drzwiach informującą o braku potrzeby serwisu w zamian za dodatkowe punkty (100/2 dni), ale panie - pewnie w dobrej wierze - i tak przychodzą sprzątać.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
ghostwriter uważa post za pomocny.

#1437 PostWysłany: 19 Sie 2021 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mövenpick Hotel Berlin City Centre

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: późne wymeldowanie, upgrade do family room i w związku z tym 4 razy welcome drink (przy 3 gościach)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): ----------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowaliśmy się na ten hotel, ponieważ był to jeden z niewielu, który pozwalał na zakwaterowanie 3 osób dorosłych w jednym pokoju. Sam hotel zapowiadał się bardzo fajnie - został urządzony w dawnej fabryce Siemensa. I to by chyba było na tyle, bo w środku (poza fragmentami różnych urządzeń w gablotach na korytarzach) totalnie brak industrialnego klimatu. Pokoje jak z lat 90. po lekkim odświeżeniu. Łazienka za ścianą z luksferów - polecam tylko w przypadku bardzo bliskich stosunków między podróżującymi. Inaczej robi się krępująco ;) Bar działa tylko w godzinach porannych i wieczornych, w pozostałych godzinach można wymienić voucher na welcome drinka na napój z lodówki (woda, softy, piwo, wino). Generalnie jest to porządny hotel, do którego już raczej nigdy będąc w Berlinie nie wrócę, bo za podobne pieniądze można mieszkać ciekawiej.

Kolejną kwestią jest lokalizacja. Jest ona z jednej strony bardzo dobra - blisko do Potsdamer Platz, Gropius Bau i Tempodromu, do Bramy Brandenburskiej jakiś kwadrans piechotą, podobnie do Checkpoint Charlie. Jakieś 20 minut spacerem do sławnego Mustafa's Kebab ;) Pod kątem zwiedzania - super. Z drugiej strony minusem jest sama okolica, bo w pobliżu brak restauracji, kawiarni, a wieczorem miejsca do posiedzenia. Okolica zamiera wraz z nastaniem wieczoru (podobnie jak Potsdamer Platz). Więc jeżeli ktoś lubi sobie po zwiedzaniu wypić jeszcze wieczorem piwo w okolicy hotelu, to raczej polecam wybrać coś innego.

Inne uwagi: Jeżeli mimo powyższych wybierzecie ten hotel, odradzam pokoje od strony podwórka nad częścią jadalnianą - od 7.00 do 11.00 non stop odgłosy z sali śniadaniowej, nawet przy zamkniętych oknach. Gościom statusowym polecam prosić o pokoje na najwyższych piętrach od strony Anhalter Bahnhof.
4 ludzi lubi ten post.

#1438 PostWysłany: 19 Sie 2021 16:39 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
-- 19 Sie 2021 16:27 --

Rockriderr napisał(a):
Nazwa hotelu: Mercure Bologna Centro

...

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Sam hotel był już tutaj opisywany, jest stary, jak większość w Bolonii. Miła obsługa, brak problemu z zameldowaniem, pokój gotowy około 12.00. Czysto, wystrój i meble nie z tej epoki, ale tego się spodziewałem. Naprzeciwko dworca kolejowego,w pobliżu sporo rowerów miejskich do wypożyczenia.

Dodam, że zamówiłem śniadanie na wynos z odbiorem przy check oucie przed godz. 6.00. Otrzymaliśmy torebeczkę z: wodą mineralną, jabłkiem, wafelkiem i słodką bułeczką. Jeżeli, ktoś chciałby skorzystać z oferty śniadania na wynos to proponuję kupić kanapkę i wodę w automacie na dworcu kolejowym.
Miłym zaskoczeniem było, że przy statusie gold oprócz podniesienia standardu pokoju i napoju powitalnego otrzymaliśmy barek pokojowy (napoje bezalkoholowe i piwo w puszce) za darmo.

-- 19 Sie 2021 16:39 --

Nazwa hotelu: Mercure Ajaccio

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: clasic z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny, brak podniesienia statusu pokoju (rzekomo brak dostępności, co może być prawdą)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna odpłatność

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? -

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):-

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel w bardzo dobrej lokalizacji, dostępny mały podziemny parking, co w tej lokalizacji jest super rozwiązaniem (chyba 12 euro za dobę). W hotelu czysto, obsługa miła. Fajny basen wewnętrzny. W hotelu dużo gości (koniec lipca), śniadania skromne, ale wystarczające.

Inne uwagi: rozważyłbym pobyt w tańszym i blisko zlokalizowanym hotelu IBIS.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1439 PostWysłany: 19 Sie 2021 17:29 

srebrny
potek7 napisał(a):
Miłym zaskoczeniem było, że przy statusie gold oprócz podniesienia standardu pokoju i napoju powitalnego otrzymaliśmy barek pokojowy (napoje bezalkoholowe i piwo w puszce) za darmo.

Często w Mercure pokoje typu 'privilege' mają barek za darmo, prawdopodobnie dzięki statusowi dostałeś upgrade właśnie do tego typu pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#1440 PostWysłany: 19 Sie 2021 19:01 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Nazwa hotelu:ibis Styles Barcelona City Bogatell

Twój status w programie lojalnościowym:gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Pokój standardowy z 2 łóżkami

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:voucher na drink powitalny x2, butelka wody, słodycze

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty+dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel blisko plaży Ok 700m , do metra około 100m.
Dostaliśmy pokoj na 7 pietrze, tym samy co basen. Basen mały ale do schłodzenia OK. Czynny 10-20tej. Fajnie byłoby wieczorem popływać ale drzwi od 19:59 sa zablokowane dla wchodzących.
W pokoju miejsca wystarczająco dla 2 osób. Śniadania smaczne, tylko na zimno poza tostami. Kawa z ekspresu. Można zjeść śniadanie na zewnątrz. Hotel fajny, mogę polecić na krótki wypad do Barcelony. My jechaliśmy głównie na mecz, a przy okazji kolejny raz powłóczyć się po mieście.

Załączniki:
20210809_101240.jpg
20210809_101240.jpg [ 134.25 KiB | Obejrzany 871 razy ]

Ostatnio edytowany przez Krzysztof76, 19 Sie 2021 20:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości