Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy i covid
#21 PostWysłany: 31 Gru 2020 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
@M_Karol Co do możliwości przemieszczania się między wyspami nieresortowymi to nie wiem nic poza tym, co jest napisane na forum. Poczytaj.
Jeśli bukujesz pobyt w resorcie, to resort organizuje transport z MLE na wybraną wyspę więc nie musisz się martwić, musisz tylko wypełnić formularz i przesłać do resortu przed przylotem.
Co do testu, to nie jest wymagany na lotnisku tranzytowym w DOH ale jest wymagany po przylocie na Malediwy.
 Profil Relacje PM off
2catstrooper lubi ten post.

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#22 PostWysłany: 01 Sty 2021 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@maginiak tak sie ciesze, ze pobyt mieliscie udany!!! Ja juz sie nie moge doczekac powrotu na Malediwy, mam nadzieje, ze w tym roku sie uda.

@M_Karol turysci w tej chwili nie moga korzystac z transportu publicznego pomiedzy wyspami nieresortowymi. Transport musi byc uprzednio zarezerwowany i potwierdzony, guesthousy to zalatwiaja dla gosci. Kiedy turysci beda mogli korzystac z transportu publicznego (np. promy) tego nie wie nikt.
 Profil Relacje PM off
maginiak lubi ten post.
maginiak uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 03 Lut 2021 05:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Malediwy borykaja sie z bardzo powazna trzecia fala wirusa.

Malediwskie ministerstwo zdrowia oglosilo we wtorek, ze w tej chwili Malediwy sa krajem wysokiego ryzyka, i ze kraj "is no longer safe."
Niepokojace jest to, ze w trzeciej fali 55% chorych ma objawy, a szpitale sa zapelnione po brzegi.

Rzad w tej chwili mowi, ze "nie ma zadnych planow na zamkniecie granic." Zamiast tego chce jak najszybciej zaszczepic pracownikow na wyspach wczasowych.

https://edition.mv/news/21868
 Profil Relacje PM off
HandSome lubi ten post.

#24 PostWysłany: 03 Lut 2021 11:27 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
To dlaczego od grudnia do teraz zmarło tam zaledwie 5 osób? Taka wybitna służba zdrowia czy łącznie wszystkie malediwskie szpitale mogą przyjąć maksimum 10 osób?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Lut 2021 16:57 
Awatar użytkownika

Jak trzecia fala wybuchla teraz to umieralnosc moze byc za 3 tygodnie, obym sie mylil.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Kwi 2021 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Czy ktoś jakoś ostatnio był na Malediwach?
Za 2 tygodnie mam lot.
Chciałem chwile poprzebywac w Male tak do 36h, ale mój surfhouse odradza przebywanie tam i mówią, żeby od razu uderzać do nich.
Czy ktoś ma jakieś ostatnie doświadczenia z bezproblemowym przebywaniem w male?

#27 PostWysłany: 13 Kwi 2021 06:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@Robaku Twoj surfhouse dobrze radzi. Dzis wieczorem zaczyna sie Ramadan i przez najblizszy miesiac wszystko (no, prawie wszystko) w calym kraju bedzie zamkniete od wschodu do zachodu slonca. Dwa lata temu nie bylo nawet gdzie butelki wody kupic w ciagu dnia (oprocz lotniska i guesthouse'ow). A jak juz sie mialo butelke wody czy coli, to trzeba bylo ja w torbie trzymac i nie wolno bylo na ulicy wyciagac. Policja bardzo grzecznie upominala.

Podczas Ramadanu nie bedzie w Male godziny policyjnej, wiec juz teraz rzad przewiduje, ze covid znowu skoczy do gory po tych czterach tygodniach.

Na ktora wyspe jedziesz?
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.
Robaku uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 13 Kwi 2021 08:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za odpowiedź.

Na Thulusdhoo.
Jednak liczyłem przynajmniej na 1 dzień w Male, tak dla ogólnego odwiedzenia stolicy, ale wracam 5.05, także i wtedy ramadan się nie skończy, no cóz, czyli pozostanie tylko wyspa

#29 PostWysłany: 14 Kwi 2021 06:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Jesli masz wylot z Male wieczorem, to po prostu przyplyn do stolicy wczesniej i sobie pospaceruj po okolicy.
Popytalam sie znajomych i mowia, ze Sea House Cafe (blisko terminalu promowego na lotnisko) bedzie otwarte od 9 rano tylko i wylacznie dla turystow i cudzoziemcow. Maja typowy malediwski podwieczorek - hedika - polecam. Ceny przystepne, ale podczas Ramadanu moga pojsc w gore.
Hotelowe resturacje tez moga byc pootwierane (Azur, albo Belle Amie), ale trzeba by zadzwonic i sie zapytac o godziny i czy trzeba robic rezerwacje. Oprocz tego bedziesz mogl sie przespacerowac zasmiecona plaza w Hulhumale i to wszystko. Bedzie zasmiecona bardziej niz zwykle, bo godziny sprzatania beda skrocone podczas Ramadanu.

Albo zadzwon i sie zapytaj czy Royal Garden Café (Male) bedzie otwarta w ciagu dnia - super miejsce dla lokalnych, miesci sie w historycznym budynku.

Jak chcesz spedzic noc w Male albo Hulhumale, to tez moze byc interesujace, bo wszystko otworzy sie po zachodzie slonca, ludzie wyjda na ulice, itp, ale jak to bedzie wygladac w tym roku podczas pandemii, tego nie wiem.

Ogolnie, ja Male (i Hulhumale) bardzo lubie, ale nie podczas Ramadanu.
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.
Robaku uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 14 Kwi 2021 10:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Okej, no ja mam wylot 5.05 o 7.00 rano, także myśle, żeby tam wczesniej rano 4.05 poleciec i spedzic caly dzien w Male.

#31 PostWysłany: 14 Kwi 2021 16:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak masz wylot o 7 rano, to przeciez i tak powinienes byc w Male dzien wczesniej. Ramadan czy nie, to jedyne rozsadne wyjscie. Tylko poinformuj swoj guesthouse o tym odpowiednio wczesniej, zebys dostal wyniki testu przedwylotowego w odpowiednim czasie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 14 Kwi 2021 17:19 

2catstrooper napisał(a):
Jak masz wylot o 7 rano, to przeciez i tak powinienes byc w Male dzien wczesniej. Ramadan czy nie, to jedyne rozsadne wyjscie. Tylko poinformuj swoj guesthouse o tym odpowiednio wczesniej, zebys dostal wyniki testu przedwylotowego w odpowiednim czasie.

Witam serdecznie, tez wybieram się na Malediwy na własną rękę i wiem, że należy mieć wynik testu PCR i wypełnioną stosowną deklarację na przelocie i wylocie, ale nie wiedziałam, że przy wylocie również test PCR
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Kwi 2021 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@ela.b to dla turystow na lokalnych wyspach. Wiele z nich jest rowniez w tej chwili monitorowanych, to zmienia sie niemal kazdego dnia. Guesthouse powinien miec informacje na biezaco.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 14 Kwi 2021 18:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzieki za tipa,
czyli moze sie okazac,ze bez testu pcpr nie wroce do swojego ojczystego kraju!?

#35 PostWysłany: 14 Kwi 2021 18:56 

platynowy
W tych czasach taka sytuacja nie powinna Cię dziwić.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 14 Kwi 2021 20:50 

Zbanowany
Na dodatek jak ktoś z samolotu którym przylecisz na Malediwy, będzie miał test pozytywny to CAŁY samolot /pasażerowie/ idą na kwarantanne w miejscach gdzie się znajdują albo w rządowym obiekcie.
Jak jesteś z rodzina a ich objawy są późniejsze /testy pozytywne/ niż Twoje to podobno Twoja kwarantanna jest przedłużana o ta różnice kiedy wykryto u nich wirusa.
 Profil Relacje PM off
2catstrooper lubi ten post.

#37 PostWysłany: 15 Kwi 2021 01:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak. Jesli przebywa sie na wyspie lokalnej to pcr test bedzie wymagany przed wylotem z Malediwow.

Cytuj:
Prior to departure from Maldives, PCR testing is mandatory for any tourist who stayed on a tourist guest house island including in the capital area if the stay is more than 48 hours.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 15 Kwi 2021 02:06 

Zbanowany
I chyba tez, od linii lotniczej która wraca z Male zależy czy ten test na powrocie będzie potrzebny.
Dlatego obecnie odpuściliśmy sobie wjazd tam /w planach był resort/, od kiedy najechało dużo Hindusów skoczyła im liczba wykrytych przypadków wiec można się liczyć z nowymi obostrzeniami.
A w samolocie z Europy czy Emiratów tez możne się ktoś trafić u kogo wykryją wirusa na miejscu, wiec przy obecnych zasadach jakie tam panują gra dla nas nie warta świeczki.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Kwi 2021 14:47 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Dobre wieści dla zaszczepionych: https://twitter.com/MoTmv?fbclid=IwAR04 ... Q00w1SY5Uk

Travel to #Maldives has become easier.
No negative PCR test required for tourists who visit #Maldives two weeks (14 days) after their 2nd dose of COVID19 Vaccine.
@Visitmaldives
@UNWTO
@PATA_HQ
@WTTC
#VisitMaldivesNow
3 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 24 Kwi 2021 14:59 

Dzień dobry. Kto może coś powiedzieć na temat przemieszczania się pomiędzy wyspami , chodzi mi o wyspy: h
Hangnaameedhoo , Mathivieri, Gulhi. Na każdej wyspie mam po 4 dni zabukowane w guesthausah. Czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na zmianę wyspy? Z tego co wyżej ktoś napisał, to zaszczepieni nie potrzebują testu przed przylotem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości