Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 28 Cze 2012 15:16 

Mam problem ponieważ jutro rano mam wylot wizz Air-em, a gdy drukuje karte pokładową to nie czyta kodu kreskowego tzn wszystko jest tylko zamiast kodu i generalnie wszelkich obrazków są białe kwadraciki. Macie jakis pomysł na rozwiązanie ?
 Profil Relacje PM off  

Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈ Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈
City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN
#382 PostWysłany: 28 Cze 2012 17:43 

niebieski
a zapisałeś kartę na dysk?
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 28 Cze 2012 19:10 

już rozwiązałem :D Dziekuję ;p
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 28 Cze 2012 19:16 
Moderator forum

hesio07 napisał(a):
już rozwiązałem :D Dziekuję ;p

podziel się rozwiązaniem

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 02 Lip 2012 16:14 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
Mam pytanie odnośnie literówki w nazwisku na bilecie Wizzaira. Błąd zauważyłem dopiero po odprawieniu i wydrukowaniu biletu. Zamiast: Mesjasz jest Mesjarz. Czy taki błąd może spowodować, że będą problemy na lotnisku (Katowice - Luton)?

#386 PostWysłany: 02 Lip 2012 19:58 

Cytuj:
Mam pytanie odnośnie literówki w nazwisku na bilecie Wizzaira. Błąd zauważyłem dopiero po odprawieniu i wydrukowaniu biletu. Zamiast: Mesjasz jest Mesjarz. Czy taki błąd może spowodować, że będą problemy na lotnisku (Katowice - Luton)?

Absolutnie nie. Nawet nie fatyguj się dzwonić czy pisać do Wizzair, chyba że przez ten błąd nie potrafisz spać.
Ogólnie przyjęte jest że do 3 liter błędu nie ma tematu, a już w ogóle jeżeli chodzi o wschodnio-europejskie nazwiska pomijam już fakt że w Katowicach często w ogóle nie sprawdzają kart pokładowych.

P.S Skoro lecisz do Londynu, powiedź jak wygląda twoja karta pokładowa tj. musiałeś podawać numer paszportu itp. ?
Wielka Brytania nie jest w Schengen ale jest w UE, wobec tego ciekawi mnie jak w przypadku tego kraju sprawy się mają.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 02 Lip 2012 20:07 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
Pacjonek napisał(a):
Cytuj:

Absolutnie nie. Nawet nie fatyguj się dzwonić czy pisać do Wizzair, chyba że przez ten błąd nie potrafisz spać.
Ogólnie przyjęte jest że do 3 liter błędu nie ma tematu, a już w ogóle jeżeli chodzi o wschodnio-europejskie nazwiska pomijam już fakt że w Katowicach często w ogóle nie sprawdzają kart pokładowych.

P.S Skoro lecisz do Londynu, powiedź jak wygląda twoja karta pokładowa tj. musiałeś podawać numer paszportu itp. ?
Wielka Brytania nie jest w Schengen ale jest w UE, wobec tego ciekawi mnie jak w przypadku tego kraju sprawy się mają.

Niestety zanim zdążyłem przeczytać Twoją odpowiedź zadzwoniłem do Wizzaira. O dziwo cała rozmowa trwała zaledwie 1:45, łącznie z odsłuchaniem automatycznej sekretarki. Straciłem ponad 8 zł, żeby usłyszeć, że po odprawie nie da się już nic zrobić i wszystko zależy od dobrej woli odprawiającego na lotnisku. Jak nie, to będę musiał się na nowo odprawiać za 68 zł.
Czyli ogólnie nadal nic nie wiem i do środy będę się denerwował :P

Co do podawania danych, to TAK, przy odprawie musiałem podać numer i serie paszportu lub dowodu osobistego.
Pozdrawiam

#388 PostWysłany: 03 Lip 2012 17:41 

niebieski
Przez pomyłkę zrobiłem w Ryanie dwie rezerwacje na ten sam lot na jedno nazwisko.
Obiło mi się o uszy, że taki podwójny booking da się odkręcić - czy to prawda?
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 03 Lip 2012 19:35 

mikerus napisał(a):
Przez pomyłkę zrobiłem w Ryanie dwie rezerwacje na ten sam lot na jedno nazwisko.

Zamiast siedzieć na forum i czekać na odpowiedź DZWOŃ na infolinię Ryanair'a.
Tu liczy się czas.
Powiedź że wyskoczył ci jakiś błąd systemu czy cuś i pobrało ci 2x kasę.
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 04 Lip 2012 13:57 

Pacjonek napisał(a):
mikerus napisał(a):

Zamiast siedzieć na forum i czekać na odpowiedź DZWOŃ na infolinię Ryanair'a.
Tu liczy się czas.
Powiedź że wyskoczył ci jakiś błąd systemu czy cuś i pobrało ci 2x kasę.

Nie prawda, tu nie liczy sie czas, w przypadku podwojnej rezerwacji na jedna osobe ryanair oddaje pelna wartosc (nie jestem pewien czy tanszego czy kupionego jako drugi) biletu, nie ma potrzeby klamac wystarczy podac oba numery rezerwacji + pelen komplet danych uzytych do rezerwacji i zwrot bedzie w ciagu 14 dni
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 04 Lip 2012 13:58 

jacek69 napisał(a):
Domyślam się, ze wpisanie imienia i nazwiska na odwrót nie trzeba korygować, ale proszę o potwierdzenie, tym bardziej, że lot międzykontynentalny.
I co z milami, bo nazwisko na bilecie nie będzie się zgadzało z nazwiskiem na karcie.

a jakimi liniami lecisz? ja bym dla pewnosci zadzwonil przed zrobienie odprawy online jesli masz takowa
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 04 Lip 2012 15:55 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Prz odprawie online na nowej stronie Wizzaira w żadnym momencie nie zapytano mnie o rodzaj i numer dokumentu, na karcie pokładowej oczywiście z tego powodu też nic nie figuruje. Czy teraz to norma czy coś przeoczyłam?
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 04 Lip 2012 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
on zmiany layout'u strony wizz - lecac ze strefy Schengen do strefy Schengen nie potrzebujemy podawać danych dowodów ID itp - wystarczy nasze imie i nazwisko
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 04 Lip 2012 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Sayel napisał(a):
Witam. Nie wiem czy to błąd wysokiego kalibru. Otóż w odprawie w typie dokumentu zamiast typ dokumentu: paszport, zostawiłem 'inny'. Zorientowałem się dopiero po kliknięciu zachowaj. Jednakże natychmiast poprawiłem to i znów kliknąłem 'zachowaj' przed kliknięciem 'przejdź do odprawy'.

Teraz boje się, że przez to będę miał problemy. Czy będzie ok? Wszystkie inne dane 100% poprawne.

podejrzewam, że już odbywłeś swój lot

napiszę tylko tak w ramach wyjaśnienia, po kliknięciu 'zachowaj' bardzo często typ dokumentu przeskakuje na 'inny' nawet jeśli wcześniej był zaznaczony 'dowód osobisty'
nie należy się tym przejmować
można przeklikać lub nie... nikt nie sprawdza jaki typ dokumentu był wpisany
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 05 Lip 2012 19:13 

uratuje Cie angielska infolinia? Information and Bookings: +44 (0) 871 423 0717
obawiam sie ze nikt nie udzieli Ci 100% odpowiedzi poza infolinia
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 06 Lip 2012 02:30 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Czy pomyłka w rezerwacji Grzgorz zamiast Grzegorz jest na tyle poważna, że trzeba robić korektę?

#397 PostWysłany: 06 Lip 2012 02:48 
Awatar użytkownika

srebrny
nie trzeba

#398 PostWysłany: 06 Lip 2012 02:50 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki

#399 PostWysłany: 07 Lip 2012 00:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak rozwiązać problem jeżeli wykupiło się niewłaściwą rezerwację.
To znaczy kupiłem bilet na ten sam dzień i w to samo miejsce,ale przeoczyłem fakt, że były dwa loty.
Na pierwszy nie zdążę bo to są loty łączone.
Jak rozwiązać ten problem najniższym kosztem?

#400 PostWysłany: 07 Lip 2012 00:39 

sprawdz ile kosztuje nowy bilet na 99% bedzie taniej niz przebukowanie, innego rozwiazania nie ma, nie przysluguje zaden pomylkowy zwrot, jedyne co sie moze stac to przewoznik zmieni godzine lotu i zaproponuje przebukowanie badz zwrot kosztow, lub tez lot sie nie odbedzie i otrzymasz zwrot kosztow o ile sie odprawiles
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości