Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Sty 2020 22:57 

Loty: 159
Kilometry: 267 654
Mogę potwierdzić, że autobusy 777 ciągle jeżdżą, musieliśmy skorzystać - metro po 22 było już zamknięte, w autobusie byliśmy jedynymi pasażerami przez całą trasę do West Bay :)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 06 Mar 2020 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Ja za to przestrzegam, by mieć gotówkę planując autobus w późniejszych godzinach 8-) Mieliśmy przesiadkę w Doha około 6h. Co prawda w zasadzie wieczorno-nocną, ale zdecydowaliśmy się pojechać do centrum.

Z lotniska oczywiście metro. Ładne, czyściutkie i pan do pomocy przy automacie. Wszystko tłumaczy, daje mapkę. Już po wejściu do wagonu jakiś inny pracownik podpowiada, że można przenieść się do rodzinnego, ale zostaliśmy w standard:)

Powrót to autobus z Al Ghanin. 747. Po wejściu do autobusu okazuje się, że nie można zapłacić kartą, nie ma też żadnych pracowników z terminalami, których ktoś wspominał. Automat do kart też tylko gotówka. Ktoś podpowiedział, żeby iść do biura. Tam wszystko miło i pewnie udałoby się od razu rozwiązać problem, ale nie miałem dolarów ani euro :) Przełożony powiedział jednak kierowcy żeby nas zabrał za darmo na lotnisko i tam się rozliczymy. Oczywiście jechaliśmy sami, a na miejscu pobiegłem do bankomatu i uiściłem opłatę :)

#23 PostWysłany: 07 Mar 2020 02:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dokladnie, autobus czy taxi tylko gotowka, ale na lotnisku sa ATM i nie ma problemu. ;)
A tak poza tym zawsze zabieram cash w USD na nieprzewidziane sytuacje.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Mar 2020 02:36 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
Wlasnie sprawdzilam w aplikacji. Za ubera (duzego) dla 5 osob zaplacilam QAR 14,36 z lotniska do Hilton Doha w kwietniu 2019.
Warto rozwazyc przy wiekszej liczbie osob
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Paź 2023 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Będę potrzebował dostać się na lotnisko DOH w grudniu na lot w niedzielę o 6:50
W związku z tym, że metro chodzi dopiero od 5:30 to będę musiał się dostać inaczej.
Google Maps pokazuje mi po wybraniu w planerze autobus A787 jeżdżący przez całą noc co 5 minut (!)
Czy ktoś korzystał z takiego dojazdu i może potwierdzić, że działa ?

https://www.mowasalat.com/English/Our-S ... -Schedules

Załączniki:
doh.JPG
doh.JPG [ 203.69 KiB | Obejrzany 336 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Paź 2023 00:17 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale obstawiam że są to kursy pod Mistrzostw Świata 2022. Data ich ogłoszenia jest z Maja 2022.
Autobus od 3-5 rano co 5 minut na lotnisko do souq waqif ? nie widze sensu.
Ewidetnie jest to pod rzesze turystów z MŚ2022.
Zawse możesz wysłać mejla do przeoźnika do którego podałeś linka. Ale naprawde nie wierzę w cuda by ten autobus jeździł co 5 min, nawet info na stronie lotniskowej nie ma żadnego.

Image
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Paź 2023 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Przyzwyczaiłem się, że Google Maps jest na bieżąco aktualizowana.
Tutaj wynikałoby, że prawie rok bez aktualizacji.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości