Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 24 Maj 2012 21:16 

Loty: 214
Kilometry: 405 745
Witam,

Czy jedna literówka w nazwisku w Ryanair to problem? Chodzi konkretnie o pierwszą literę - B zamiast D.
Przeszukałem forum i wyczytałem, że w Ryanair są dopuszczalne 3 literówki bez żadnego ale.
Z drugiej strony wyczytałem w niektórych postach, że powinny się zgadzać 3 pierwsze litery...
Oczywiście jutro będę próbował doładować Skypa i dzwonić do Irlandii ale chciałem się spytać na wypadek gdyby na infolinii nic mi na to nie pomogli.

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

🇪🇪Bałtycka perła z klimatem 🏰🌊 City break z weekendem w Tallinie za 609 PLN ✨ 🇪🇪Bałtycka perła z klimatem 🏰🌊 City break z weekendem w Tallinie za 609 PLN ✨
M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏 M-E-G-A‼️🔥😱 Wyspy Kanaryjskie bezpośrednio od 73 PLN (w jedną stronę) 😍🔥👏
#342 PostWysłany: 24 Maj 2012 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Cytuj:
Oczywiście jutro będę próbował doładować Skypa i dzwonić do Irlandii ale chciałem się spytać na wypadek gdyby na infolinii nic mi na to nie pomogli.

Olać. Nie dzwoń.
Normalnie się odpraw i w drogę :)
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 24 Maj 2012 22:09 

Od 2 dni próbuję zarezerwować lot w ryanie i na etapie płatności za każdym razem wyskakuje error. strona "zarządzaj rezerwacją" też nie działa. Czy ktoś ma jakieś info na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 24 Maj 2012 22:17 
Moderator forum

hockiklocki napisał(a):
Od 2 dni próbuję zarezerwować lot w ryanie i na etapie płatności za każdym razem wyskakuje error. strona "zarządzaj rezerwacją" też nie działa. Czy ktoś ma jakieś info na ten temat?

zob ostatnie posty z strona-ryanair-zamknieta-18-19-maja-na-24h,15,13392&start=40
Używasz linku z maila czy klikasz na stronie ?
zmień przeglądarkę

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 31 Maj 2012 18:55 

niebieski
Czy zaznaczenie w Wizzair MR zamiast MRS przejdzie? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 31 Maj 2012 19:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Bez problemu, sprawdzone.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 01 Cze 2012 02:27 

spotkala mnie dzis taka sytuacja: podczas platnosci prepaidem za lot Ryaniara na samym koncu wyskoczyl komunikat Blad 501...
wszystko byloby ok, ale przyszedl meil z numerem rezerwacji, ale bez nazwiska pasazera i z kwota zero zlotych...
na chwile obecna nie sciagnelo kasy z karty...

mail ktos kiedys podobny przypadek?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 01 Cze 2012 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak - to jeden z błędów po aktualizacji strony. Nie ma czego się bać - rezerwacji nie ma, kasy z karty nie ściągnie. Po prostu kup jeszcze raz.

viewtopic.php?p=111056#p111056

#349 PostWysłany: 02 Cze 2012 00:31 

dzieki...straszne dziadostwo na tej stronie Ryanaira teraz...ale wkrotce rusza OLT z BYDGOSZCZY i problem zniknie :D
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 11 Cze 2012 22:31 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
czy jeśli moje nazwisko zawiera literę Ł a nie wiem jakim trafem na karcie pokładowej wygenerowało mi L stanowi to jakiś problem. lecę ryanem . bardzo proszę o odpwiedź.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 11 Cze 2012 23:28 
Moderator forum

Damianoo7 napisał(a):
czy jeśli moje nazwisko zawiera literę Ł a nie wiem jakim trafem na karcie pokładowej wygenerowało mi L stanowi to jakiś problem. lecę ryanem . bardzo proszę o odpwiedź.

Stanowi to dobre wyjscie,
problem bylby gdyby pojawil sie tam jakis znak-krzak :)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 13 Cze 2012 19:01 

Witam. Nie wiem czy to błąd wysokiego kalibru. Otóż w odprawie w typie dokumentu zamiast typ dokumentu: paszport, zostawiłem 'inny'. Zorientowałem się dopiero po kliknięciu zachowaj. Jednakże natychmiast poprawiłem to i znów kliknąłem 'zachowaj' przed kliknięciem 'przejdź do odprawy'.

Teraz boje się, że przez to będę miał problemy. Czy będzie ok? Wszystkie inne dane 100% poprawne.
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 13 Cze 2012 19:23 

Dzięki :) To się uspokoiłem. Jako tako nie widzę jaki typ dokumentu został wybrany na boarding card. Tylko Passport/Natl Id No.: .....

No ale zgaduję, że jest ok ;)
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 13 Cze 2012 20:20 

niebieski
frei napisał(a):
Wszystko będzie OK. Poza tym, na karcie pokładowej będziesz miał napisane, jaki rodzaj dokumentu finalnie wybrałeś.

Swoją drogą, w zeszły weekend na Okęciu, jak leciałem Wizzairem, to nikt w ogóle ani razu(!) nie chciał ode mnie żadnego dokumentu tożsamości. Przeszedłem wszystkie bramki i wszedłem do samolotu wyłącznie z kartą pokładową w ręku... Wracając parę dni później, na Sztokholm Skavsta, tuż przed startem okazało się, że do naszego samolotu wsiadła przez pomyłkę dziewczyna, która miała lecieć zupełnie gdzie indziej i przy boardingu nikt z obsługi nie zwrócił nawet uwagi, że kobieta ma bilet na kompletnie inny samolot... W Wizzair chyba nie są zbyt skrupulatni w sprawdzaniu, kto lata ich samolotami :)

Nie tylko Wizzair ;) Kiedyś leciałem Ryanairem z Rygge do Krakowa. Stewki przeliczyły paxów i coś im się nie zgadzało. Po dwukrotnym liczeniu zapytano przez głośniki czy aby na pewno wszyscy lecą do Krakowa. Jakiś Niemiec nieśmiało podniósł rękę, że on leci do Berlina. ;) Pan zmienił samolot o wszyscy byli happy. Tylko czemu nikt się wcześniej nie zorientował?
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 13 Cze 2012 22:39 

A jeszcze przy okazji zapytam. W skład numeru paszportu wchodzą także dwie litery, czy zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 13 Cze 2012 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Sayel napisał(a):
A jeszcze przy okazji zapytam. W skład numeru paszportu wchodzą także dwie litery, czy zgadza się?

literki i cyfry to seria i numer, tak samo jak w dowodzie.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 13 Cze 2012 23:11 

Ale czy w odprawie należy wpisać także litery? I jeszcze jedno pytanie. Rezerwując bilet pisałem imię i nazwisko bez polskich znaków. Zamiast 'ó' wpisałem 'o'. Tak samo zrobiłem w odprawie online. Chyba tak będzie ok?

Wielkie dzięki z góry za rozwianie moich wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 13 Cze 2012 23:29 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
Sayel napisał(a):
Ale czy w odprawie należy wpisać także litery? I jeszcze jedno pytanie. Rezerwując bilet pisałem imię i nazwisko bez polskich znaków. Zamiast 'ó' wpisałem 'o'. Tak samo zrobiłem w odprawie online. Chyba tak będzie ok?

Wielkie dzięki z góry za rozwianie moich wątpliwości.

Oczywiście tak, litery i cyfry tworzą razem serię dokumentu :)
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 13 Cze 2012 23:32 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
suszek napisał(a):
Oczywiście tak, litery i cyfry tworzą razem serię dokumentu :)

Nie pisz "tworza serie", bo w formularzu jest podany "numer" i znow ktos bedzie mial watpliwosci ;) literki i cyferki tworza numer, ktory trzeba podac przy odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 18 Cze 2012 16:18 

niebieski
Wole sie upewnić. W przypadku zamiany miejscem nazwiska i imenia na bilecie oraz karcie pokłądowej nie ma problemów na lotnisku? Będę leciał wizzem WAW BUD. Nie ma sensu sie bawić w zamiany?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości