Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 07 Kwi 2012 22:57 

Dzwoń, wielka sobota nie dla wszystkich jest wielka:) tak jak na stacjach paliwowych się pracuję tak myślę, że linie lotnicze sprzedające bilety z dziś na jutro mają obsługę 24/7 również przy telefonie ;) Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊 Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊
Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
#302 PostWysłany: 08 Kwi 2012 07:12 

Polska linia jest obsługiwana pon-pt, a ta irlandzka widoczna na stronie to jest niby dla tych dzwoniących z Irlandii (i czynna też w weekendy) - zanim zaryzykuję najdroższą rozmowę w swoim życiu to może znajdą się jeszcze jakieś podpowiedzi?
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 08 Kwi 2012 15:06 

niebieski
paulaa napisał(a):
Polska linia jest obsługiwana pon-pt, a ta irlandzka widoczna na stronie to jest niby dla tych dzwoniących z Irlandii (i czynna też w weekendy) - zanim zaryzykuję najdroższą rozmowę w swoim życiu to może znajdą się jeszcze jakieś podpowiedzi?

Dzwoń do nich przez Skype albo inny Voip :) albo weź akt urodzenia + akt ślubu i z tym na lotnisku próbuj :) powinno się udać
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 09 Kwi 2012 12:26 

Moi mili,

udało się, a poradziłam sobie następująco:

najpierw zadzwoniłam na numer anglojęzyczny, który znalazłam na jeszcze innym forum: +448712460000, gdzie Pan podał mi numer faksu do przesłania nr rezerwacji i aktu małżeństwa (nr tel 0035318121649), ale niestety coś mi mówiło, że on mnie nie wysłuchał dokładnie i myśli, że jestem klasycznym przypadkiem, że Pani Anna Kowalska, wyszła za Nowaka i bilet ma Anna Nowak a dowód/paszport Anna Kowalska - to mogą być całkiem różne osoby i to jest DUŻY problem przy podróżach. Jak opisywałam, moja sytuacja była inna: zamiast Anna Kowalska-Nowak (jak w dowodzie), na bilecie miałam Anna Nowak :/ (czyli zamiast nazwiska podwójnego, tylko po mężu)

dlatego spróbowałam zadzwonić na polski numer, na tym tańszym nie odbierał nikt, zadzwoniłam na ten droższy, gdzie odebrał przemiły Pan i powiedział, że zrobi zmianę za 40 parę złotych, bo takie rzeczy trzeba zmieniać do 2h po rezerwacji!!!!!!!! Zwróciłam mu uwagę, że to był wieczór Wielka Sobota i dzwonię w pierwszy możliwy do kontaktu dzień, Pan przyznał mi rację i uwaga MAM REZERWACJĘ ZMIENIONĄ BEZ ŻADNYCH KOSZTÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

jak to mówią: ALLELUJA :))))))))))))))
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 09 Kwi 2012 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Mój problem wygląda następująco, zrobiłem rezerwacje w Wizzie dla 9 osób i rozpędu zaznaczyłem tylko Adults, a jeden pasażer skończył w marcu 13 lat dopiero, jego rodzice lecą tym lotem oczywiście, moim zdaniem nie powinno być żadnego problemu, a wy jak myślicie? Zostawić wszystko jak jest, czy lepiej zadzwonić na infolinie i prosić o zmianę i czy zrobią to bezpłatnie? Jeśli już pojawiło się takie pytanie w tym wątku to przepraszam, ale nawet w święta brak czasu doskwiera i nie mam go na tyle aby przestudiować cały wątek :)

EDIT: Chyba jednak trzeba będzie zadzwonić, bo będzie problem z wpisaniem daty urodzenia przy odprawie czy dobrze myślę?

EDIT2: No tak sprawdziłem na stronie Wizza dla dorosłego rok urodzenia do 1998 minimalnie a chłopak jest 1999 rocznik, więc trzeba zadzwonić

EDIT3: sprawa załatwiona 2 minuty 8 sekund połączenia z infolinią koszt 12,75 zł ;/ tyle co bilety dla 3 osob na ten lot ech :p

#306 PostWysłany: 09 Kwi 2012 16:39 

Loty: 324
Kilometry: 672 195
Witajcie forumowicze,

przy odprawie online w Wizzair zaznaczyłam omyłkowo złą datę ważności dowodu, zamiast 14.09.2016 zaznaczyłam 14.08.2016. Myślicie, że mogę mieć przez to jakieś problemy na lotnisku? Lepiej dzwonić na infolinię, czy zaryzykować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

#307 PostWysłany: 09 Kwi 2012 16:45 
Awatar użytkownika

srebrny
pry napisał(a):
Witajcie forumowicze,

przy odprawie online w Wizzair zaznaczyłam omyłkowo złą datę ważności dowodu, zamiast 14.09.2016 zaznaczyłam 14.08.2016. Myślicie, że mogę mieć przez to jakieś problemy na lotnisku? Lepiej dzwonić na infolinię, czy zaryzykować?

Nikt sie tym nie przejmie :)
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 09 Kwi 2012 17:29 

Loty: 324
Kilometry: 672 195
m3lm4k napisał(a):
pry napisał(a):
Witajcie forumowicze,

Mam nadzieję, bo nie wiem czy niepotrzebnie się stresuję. Czy ktoś orientuje się ile by kosztowało naprawienie tej pomyłki? Czy przy zadzwonieniu na infolinię zażądają jakiejś dodatkowej opłaty? Denerwuje się tym, bo nie leciałam z Okęcia wieki (i Wizzairem też nie) i nie wiem jak to tam wszystko wygląda.

#309 PostWysłany: 09 Kwi 2012 18:36 
Awatar użytkownika

srebrny
pry napisał(a):
m3lm4k napisał(a):
pry napisał(a):
Witajcie forumowicze,

Mam nadzieję, bo nie wiem czy niepotrzebnie się stresuję. Czy ktoś orientuje się ile by kosztowało naprawienie tej pomyłki? Czy przy zadzwonieniu na infolinię zażądają jakiejś dodatkowej opłaty? Denerwuje się tym, bo nie leciałam z Okęcia wieki (i Wizzairem też nie) i nie wiem jak to tam wszystko wygląda.

Echhh po co pytasz jak nie ufasz odpowiadajacemu :) Mozesz nawet pokazac paszport zamiast dowodu osobistego i w moim przypadku nie robilo im to roznicy tym bardziej nie beda dociekac czy data rozni sie o miesiac 4 lata do przodu. Milej podrozy!
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 10 Kwi 2012 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
pry

Luzik, bluzik.
Niczym się nie przejmuj.
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 18 Kwi 2012 12:25 

Błagam o pomoc!

Ryanair. Odprawiałam online mojego dziadka. Zorientowałam się, że zamiast ID chcą paszport, więc to przerwałam, nic nie zapisywałam. Potem przeszłam do odprawy mojej mamy. Wpisałam wszystkie dane ALE nie kliknęłam ODPRAWA. W międzyczasie, korzystając z tej samej przeglądarki (wiem, głupota), otworzyłam kolejne okno dla dziadka.
Kliknęłam odprawa dla mamy. No i wyszło, że system zapisał mojego dziadka z danymi ID mojej mamy.
Przepraszam, że tak chaotycznie.

Czyli-> dziadek zamiast swoich danych paszportowych ma dane ID mojej mamy.
Co robić ;( ??
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 18 Kwi 2012 12:28 

Dodam jeszcze, że lot jest z KRAKOWA do Trapani.

Moją mamę z kolei odprawiłam bez problemu. Tyle, że ona i dziadek mają te same dane dokumentów :(

Wylot 24.04 (wt). Nie mogę dodzwonić się na infolinię :(
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 18 Kwi 2012 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Duzo mozliwosci nie masz, albo to zmienisz albo zostawisz jak jest ;)
Ad1 - dzwon szybko na infolinie, mow ze to blad bo 2 okna przegladarki byly otwarte, powinni zmienic za darmo jesli nie minely 24h (to nie zasada, a raczej ich "uprzejmosc").
Ad2 - mozesz tez to zignorowac, dane dowodu i paszportu nie pojawiaja sie na karcie chec-in, wiec nie bedzie problemu. Ja bym to olala, ale zdaje sobie sprawe ze dziadek jako starsza osoba moze sie tym denerwowac.
BTW, opcja wpisania danych z dowodu przy locie wewnatrz UE pojawia sie dopiero po wybraniu obywatelstwa (system stwierdza ze jestes z UE i mozesz leciec tylko na dowod)

#314 PostWysłany: 18 Kwi 2012 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Przejdzie bez zajakniecia.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 18 Kwi 2012 13:21 

@ Magaa, dzięki, chyba jednak przedzwonię, dziadek padłby jak by go skuli w kajdany ;)
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 18 Kwi 2012 13:23 

a orientujecie się ile kosztuje połączenie z komórki na polską infolinię? Nie znam za bardzo inglisza :(
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 18 Kwi 2012 13:47 

niebieski
Odnośnie zmian w rezerwacjach Wizzaira, przypominam nieśmiało o ukraińskim, stacjonarnym numerze w Kijowie: +380 44 2064888. Jest to mimo wszystko tańsza opcja niż płatna infolinia.

#318 PostWysłany: 19 Kwi 2012 10:46 

niestety dodzowniłam się na infolinię ryanaira, kosztowało mnie to 20 zł i NIC nie załatwilam bo tępa dziunia 100 razy prosiła o powtórzenie literki C, potem chciała adres domowy mojego dziadka i jego telefon, kiedy to NIE JEST potrzebne, tylko żeby zedrzeć kase, NIE ROZUMIAŁA prostego pytania-

prosze o usuniecie zapisanego dokumentu na mojego dziadka I TYLE ! a ta dalej nic nie kuma. Dodam, ze rozmawial z nia moj chlopak ktory swietnie mowi po ang.

CO ROBIC ?????? Nowy bilet kosztuje prawie 400 złl :(
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 25 Kwi 2012 17:48 

niebieski
Wklepałem Magda zamiast Magdalena (Ryanair)

Będzie problem?
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 27 Kwi 2012 13:56 

hey, mam problem. Chcialem sie opdprawic w bergen na piatkowy lot z oslo ale chyba zrobilem to pol godziny za wczesnie. Na poczatku po wpisaniu moich danych wyskoczylo obok nazwisk ze "za wczesnie na odprawe online" a teraz juz po prostu nic nie pisze. Pierwsza osoba to osoba ktora kupowala nam bilety, wczesniej po prostu nic tam nie pisalem wiec to chyba nie problem. Prosze o pomoc!:) lot mamy o 13:35 jezeli to istotne
http://images41.fotosik.pl/1477/bd44138bb35d08c5.jpg
ogolnie caly problem polega na tym ze nie ma linku do pdfa z karta pokladowa

wyslam jeszcze to: http://images37.fotosik.pl/1494/fda68220867ec1ae.jpg
czy bede musial zaplacic za odprawe na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości