Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:21 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Jeżeli jest równie dobry - to po cholerę pracuje dla kogoś ?

Chyba jednak nie ma sensu Ci tego tłumaczyć.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#122 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:21 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
@dzierzyslaw Ty się przyjrzyj, :mrgreen: on jest nieludzko umorusany, chyba nawet jedzeniem jedzeniem, a nie umierający z głodu. Ale jak chcesz smutny obrazek to masz:
Image

A propos mojego podejścia do zatrudniania pracowników:
W sklepie z ptakami sprzedawca oferuje klientowi trzy papugi:
- Ta - mówi pokazując na wielką piękną papugę - zna sześć języków, stenotypię i Szekspira na pamięć... Kosztuje 10 tys. dolarów.
- Strasznie drogo - narzeka klient. A ta mniejsza, mniej kolorowa...
- Ta kosztuje 25 tys. dolarów. Zna dwanaście języków, obsługę komputerów i jest specem od giełdy i marketingu...
- A ta najmniejsza? - pyta klient.
- Kosztuje sto tysięcy - odpowiada sprzedawca.
- Co?! Ten oskubany wyskrobek? A w takim razie co ona umie!
- Nie wiem proszę pana, ale pozostałe dwie mówią do niej: "SZEFIE!"

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#123 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:25 

boots napisał(a):
Cytuj:
Jeżeli jest równie dobry - to po cholerę pracuje dla kogoś ?

Chyba jednak nie ma sensu Ci tego tłumaczyć.

Wytłumacz, jestem ciekawy innego punktu widzenia (uargumentowanego, a nie "mam rację bo mam") ;)
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 13 Gru 2018 18:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dzierzyslaw napisał(a):
jestem ciekawy innego punktu widzenia (uargumentowanego) ;)

Inny punkt widzenia: :D

Cytuj:
Pani w szkole pyta Jasia kim chce zostać w przyszłości.
Jasiu mówi:
- Proszę pani ja chce zostać menelem.
- Jasiu menelem? Jak to?
- Proszę pani, bo stał bym sobie pod sklepem z kolegami, a to samo w sobie jest już przyjemne. No i niech pani pomyśli zero ZUS-u, podatków, NFZ się tobą nie interesuje. W lato będę spał pod gołym niebem, w zimę w przytułku, ludzie się mną zaopiekują, bo ludzie z natury są dobrzy. Byłbym szczęśliwym, wolnym człowiekiem.
Pani pośmiała się z Jasia, że głupi.
Trzydzieści lat później Jasiu spogląda z 80 piętra swojego hotelu w Dubaju na szereg nieruchomości, patrzy na helikopter, który zabierze go za chwilę na jego wyspę, patrzy na jego jacht, który kołysze się w jego przystani i mówi.
- Qur..! Gdzie popełniłem błąd!?

Take care.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 13 Gru 2018 19:23 

złoty
Tak sobie czytam i sie zastanawiam są jakieś fora odwrotne do f4f?
Gdzie ludzie nie zastanawiaja sie ile ktos zarabia i ile ma urlopu tylko np czy kawa w biznesie byla swiezo mielona czy nie? Czy ktos dostal wejsciowke na otwarcie nowego Hiltona w Swinoujsciu i czy bedzie lepiej niz w Radisson?
Istnieje takie forum? ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 13 Gru 2018 20:11 

Nie wiem czy widzisz, ale dyskutujesz sam ze sobą ;) Czy ja gdzieś napisałem, że to źle, że ktoś dużo podróżuje ? A o pieniądzach w ogóle nie wspominałem, istniał inny temat, gdzie podawano jaki % dochodów / kwoty poświęcacie na wyjazdy. Typowo polskie to jest ściąganie w dół, a nie równanie do góry - pytając o urlopy szukałem raczej dodatkowych możliwości jego rozszerzenia, a nie sprowadzania kogoś do parteru, albo - co w ogóle nie miało miejsca - "a to złodziej, jak to tak, że raczy tyle podróżować" (taka jest Twoja projekcja - mylna). Buziaczek ;)
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 13 Gru 2018 20:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy widzisz, ale odpisywałem pod konkretnym postem, akurat nie Twoim. Ty odpisujesz pod moim, więc zakładam że do mnie, nie ukrywam że nie bardzo zrozumiałem.
Zeus lubi ten post.

#128 PostWysłany: 13 Gru 2018 21:04 

srebrny
Są w Polsce korporacje, które dodają kilka dni płatnego urlopu od siebie, do ustawowych 26 dni. Wystarczy się rozejrzeć na rynku pracy.
Ponadto możesz sobie spłodzić dziecko, będziesz miał wtedy przez 14 lat dodatkowo 2 dni płatnej opieki nad dzieckiem, czyli w zasadzie dodatkowego urlopu. ;)
W wielu firmach możesz pracować w nadgodzinach i później to odbierać, jeśli nie chcesz płatnych, z reguły dodatkowe kilka dni bez problemu się uzbiera, zwłaszcza pracując w weekendy.
I nagle okaże się, że w sumie można mieć około 2 miesięcy płatnego urlopu.
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 13 Gru 2018 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Z kolei mój pracodawca oprócz ustawowych 20/26 dni płatnego urlopu dodaje 1 dzień dodatkowo i wraz ze wzrostem stażu pracy dorzuca kolejne dni.
Dodatkowo odgórnie narzucony jest jeden dzień wolnego w połowie roku.

Tym sposobem mam 27 dni do wykorzystania wg mojego uznania + 1 dzień (piątek) by zrobić sobie przedłużony weekend.

#130 PostWysłany: 13 Gru 2018 21:13 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Oprócz tego można w ogóle nie pracować i podróżować za 500+ ;-)
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 13 Gru 2018 21:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dzierzyslaw napisał(a):
Powiem wprost - niektórym mocno zazdroszczę pracy / możliwości na realizowanie rok w rok takich tras, jak niektóre w podsumowaniach rocznych ;)
Może przy okazji jakaś lista stanowisk / zawodów, które pozwalają na połączenie przyzwoitych dochodów z możliwością swobodnego podróżowania ? :) No i ogólnie jakieś ciekawostki odnośnie Waszego planowania, przebojów z przełożonymi (o ile ich macie), itd. ? Mój niestety nie podziela mojej pasji.:twisted:

@dzierzyslaw, chcialbym przypomniec, ze to nie jest forum kto i gdzie tylko fly 4 free.
Czytajac Twoj post ma sie mocne wrazenie, ze chodzi Ci o to, kto jaka prace wykonuje i jakie ma dochody. 8-)
Btw jeden przeladuje na wyjazdy wiecej, inny mniej, bo mu szkoda kasy, z kolei inny bedzie jetowal x tyg. w roku na bezplatnym, daj Boze kazdem jak najlepiej.
Zazdrosc jest niezdrowa!
Jak ktos jest magikiem taniego latania to moze skorzystac wiecej niz taki kogo na wiecej stac.
Zawod nie odgrywa decydujacej roli, chyba ze masz na mysli wlasna dzialalnosc, mozliwosci zdalnej pracy etc.
Znam ludzi naprawde bogatych i podrozuja tylko 2 tyg. rocznie, tak prywatnie aby odpoczac. Dziwne co nie, a przeciez mogliby non-stop swobodnie podrozowac. :D
Jesli masz prace, ktora Cie nie zadowala, tak jak z Twojego postu wynika i szef nie chce udzielac dluzszych bezplatnych urlopow to mozesz zmienic czy sie przekwalifikowac. ;)
Mozesz nawet otworzyc wlasny biznes i nie byc naburmuszonym na szefa, ze nie zamierza popierac Twojej pasji.
Napisz prosze podsumowanie, gdzie byles w 2017 i w 2018, chetnie polukamy, moze nie jest az tak zle. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.

Ostatnio edytowany przez cccc, 13 Gru 2018 21:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#132 PostWysłany: 13 Gru 2018 21:39 
Awatar użytkownika

srebrny
a ja się zastanawiam skąd wy macie tyle czasu na forum, praktycznie 24/h, co poniektórzy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 13 Gru 2018 22:28 

No, nareszcie , a więc można ;)

tydzień w Alpach w ferie (na szczęście wypadały w styczniu, w lutym nie zapinam nart, bo szkoda nerwów)
12 dni w Japonii
tydzień w Portugalii
weekendówki: Stambuł, Kijów, Oslo

pozostały urlop na wyjazdy po kraju na długie weekendy, uroczystości rodzinne, Wszystkich Świętych, itd.
Żeby nie było - wiem, że nie mam nad czym płakać, ale chciałoby się dwa razy tyle, po prostu ;)

///

"Wystarczy się rozejrzeć na rynku za inną firmą" - bez urazy, porada godna "niech każdy zacznie programować albo będzie dermatologiem to wszyscy będziemy bogaci". No i zakładasz, że każdy mieszka w jednym z kilku największych miast i ma duże pole wyboru ? Oczywiście, w ostateczności mogę z rodziną przenieść się np. do Krakowa, ale nie jest to dla mnie warte tych paru dni urlopu więcej, które oferuje jakaś fajna firma - zapominasz również, że tego typu firmy to ta pozytywna, ale MNIEJSZOŚCIOWA część rynku pracy. Swoją oceniam jako normalną (a więc mimo wszystko górna połówka), wszystko zgodnie z prawem, na czas, itd. ale bez czegoś "od serca". Więc ogólnie jest fajnie, ale by było super fajnie w przypadku mojego miasta (przedział 150-250 tys. mieszkańców) to pewnie bym się musiał przenieść.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 13 Gru 2018 22:44, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 13 Gru 2018 23:20 

srebrny
dzierzyslaw napisał(a):
No i zakładasz, że każdy mieszka w jednym z kilku największych miast i ma duże pole wyboru ?

Jak nie mieszka to zawsze może się przenieść... Pytanie co dla kogo jest ważne i na ile jest zdeterminowany, żeby do tego dążyć.
Albo ktoś ma jaja i chce coś zrobić ze sobą, żeby się spełniać, albo lubi sobie tylko pomarudzić i szukać zrozumienia, a może współczucia, którego pewnie tu nie znajdzie. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#135 PostWysłany: 13 Gru 2018 23:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
dzierzyslaw napisał(a):
Swoją oceniam jako normalną (a więc mimo wszystko górna połówka), wszystko zgodnie z prawem, na czas, itd. ale bez czegoś "od serca". Więc ogólnie jest fajnie, ale by było super fajnie w przypadku mojego miasta (przedział 150-250 tys. mieszkańców) to pewnie bym się musiał przenieść.

Mysle, ze niekoniecznie nalezy sie przenosic. ;)
Otwierasz wlasny biznes, wlasna dzialalnosc, zatrudniasz ludzi, troszcza sie o Twoj biznes a Ty sobie spokojnie podrozujesz po Swiecie i dajesz pracownikom tak "od serca" dluzsze urlopy niz przecietna przewiduje i w ten sposob popierasz ich pasje podroznicze. :D
Gwarantuje, ze beda Cie uwielbiac, w koncu mamy kapitalizm.
Btw "górna połówka" i lubimy ponarzekac nie gdzie indziej tylko akurat na fly4free, gdzie ludzie ogarniaja Norwegie w tydzien za 100 zeta. :lol:

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#136 PostWysłany: 13 Gru 2018 23:32 

sranda napisał(a):
dzierzyslaw napisał(a):
No i zakładasz, że każdy mieszka w jednym z kilku największych miast i ma duże pole wyboru ?

Jak nie mieszka to zawsze może się przenieść... Pytanie co dla kogo jest ważne i na ile jest zdeterminowany, żeby do tego dążyć.
Albo ktoś ma jaja i chce coś zrobić ze sobą, żeby się spełniać, albo lubi sobie tylko pomarudzić i szukać zrozumienia, a może współczucia, którego pewnie tu nie znajdzie. ;)

Najwidoczniej nie jest to aż tak istotne, aby zakryło minusy, które by się wiązały z przeprowadzką - to nie jest kwestia jaj młody człowieku, tylko np. zabrania nastoletniemu dziecku przyjaciół. Po tonie wpisu daję Ci maksymalnie 25 lat.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 13 Gru 2018 23:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@dzierzyslaw, mysle ze srednia wiekowa na forum to 23-30 kilka lat, ale sa i mlodsi. :D
Nie wspominam o starych wyjadaczach.
Przykladowo studenci z forum maja wiele wiecej wolnego czasu i sie nie przejmuja urlopami.
Znow inni mlodzi ludzie lubia rzucic wszystko, nawet w miare lukratywna prace w corpo i wyleciec z tradycyjnych schematow na rok czy dwa z checia poznania swiata.
Tutaj urlopy az tak nie interesuja, jak np. poleciec do Norwegii za 10 zeta, zjesc taniego kebaba w Berlinie czy dostac coda znizkowego na hotel, niektorzy maja juz zaplanowany i porezerwowany caly nastepny rok. :)
Sa i tacy, ktorzy nocuja i jedza sniadania w hotelach opodal domu. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc 14 Gru 2018 00:13, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 13 Gru 2018 23:50 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
ja ... , no to srednią podbijam dwukrotnie :)

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 14 Gru 2018 00:19, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#139 PostWysłany: 14 Gru 2018 00:00 

Zbanowany
Praca zdalna, ekstra urlop od pracodawcy, możliwość zrobienia sobie 2 miesięcy wolnego to jest jednak myślę margines, sądzę, że 90 % przypadków musi się pogodzić z 20/26

No i jest jeszcze planowane l4, no, ale wtedy nici z fejmu na fejsiku czy insta :mrgreen:

Ciekawą opcją jest łączenie świąt z urlopem w PL- styczeń ( 1 i 6 ) , marzec i kwiecień ( wielkanoc ) , majówka, listopad ( 1 i 11 ) oraz grudzień, który można połączyć ze styczniem - tu jednak zależy czy firma/korpo stoi między świętami a nowym rokiem

Image
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Gru 2018 00:53 

A skąd wiesz, że nie mam innej pasji ? I zdecydowałbyś się w końcu, czy 200-tysięczne miasto to wieś czy miasto, jeżeli to pierwsze, to pisząc troll miałeś na myśli samego siebie ?

I nie wypada się nie zgodzić z kimś, kto napisał:

Cytuj:
Praca zdalna, ekstra urlop od pracodawcy, możliwość zrobienia sobie 2 miesięcy wolnego to jest jednak myślę margines, sądzę, że 90 % przypadków musi się pogodzić z 20/26

Radzę wyjść z bańki wielkiego miasta / forum. Ja tak jak pisałem nie narzekam, ale mnóstwo ludzi może w ogóle pomarzyć o tym, by należący im się zgodnie z kodeksem urlop móc wybrać w dowolnym momencie.

Przypominam, że rozpocząłem wątek z pytaniem na zasadzie "jak Wy to robicie", a nie "ojej, jak mi źle i niedobrze" - ale być może chcielibyście to widzieć, żeby móc dyskutować z samym sobą.

Tak czy siak, dziękuję za odpowiedzi wszystkim, którzy podeszli do tematu na poważnie, ale i z przymrużeniem oka - niestety niektóre wpisy są zwyczajnie burackie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 11 gości