Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 04 Lis 2018 00:28 
Awatar użytkownika

niebieski
benjamin napisał(a):

Generalnie jestem średno zadowolny z tej karty.
Plusy
-PP choć wskakuje na wyższy lewel MM i też będę miał wejścia do saloników -przynajmniej tych, z których najczęściej korzystam.

Minusy
-[..]
A może po tej "elitarności" za dużo oczekiwałem??

Każdy ma nieco inne wymagania i inaczej korzysta. PP używam w salonikach w PL, bo SK na regionalnych nie jest honorowany, ale z kolei w Norwegii PP chyba nigdzie nie daje saloników, we Fra czy Muc tez trzeba mieć sporo czasu żeby skorzystać, podczas gdy na *G można wejść po drodze na kawę mając naście minut czasu.
Natomiast liczenie ile kosztuje wejście i jak szybko karta się zwróci jest wg mnie błędem logicznym. Gdy miałem okresy że nie miałem na co wejść do saloniku to... nie wchodziłem.

Co do samej karty WE i jej zalet - wypożyczałem auto ze 20 razy, i samo ubezpieczenie wkładu własnego mogłoby już być warte posiadania takiej karty, nawet odpłatnie. A często są jeszcze inne , jak np rezygnacja z podróży, czy medyczne - oby się nigdy nie przydały.

Ostatecznie przy normalnym użytkowaniu i bezproblemowych podróżach może się wydawać ze się nie opłaca. Ale chyba lepiej mieć i nie skorzystać niż potrzebować i nie mieć.

I na koniec odnośnie „najlepszej” karty. Najlepsza jest taka która daje najlepsze korzyści szeroko pojęte. Jeśli ktoś trzyma bańkę w banku A to nie będzie na sile kombinował z bankiem B, żeby dostać kilka stówek taniej kartę. A cześć tych kart chyba nie jest dostępna z ulicy, niektóre w ogóle nie biorą pod uwagę kryterium zarobków miesięcznych.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#362 PostWysłany: 04 Lis 2018 01:17 

BrunoJ napisał(a):
benjamin napisał(a):

Generalnie jestem średno zadowolny z tej karty.
Plusy
-PP choć wskakuje na wyższy lewel MM i też będę miał wejścia do saloników -przynajmniej tych, z których najczęściej korzystam.

Minusy
-[..]
A może po tej "elitarności" za dużo oczekiwałem??

Każdy ma nieco inne wymagania i inaczej korzysta. PP używam w salonikach w PL, bo SK na regionalnych nie jest honorowany, ale z kolei w Norwegii PP chyba nigdzie nie daje saloników, we Fra czy Muc tez trzeba mieć sporo czasu żeby skorzystać, podczas gdy na *G można wejść po drodze na kawę mając naście minut czasu.
Natomiast liczenie ile kosztuje wejście i jak szybko karta się zwróci jest wg mnie błędem logicznym. Gdy miałem okresy że nie miałem na co wejść do saloniku to... nie wchodziłem.

Dokładnie, PP to nie same saloniki i liczenie ile się oszczędzi i kiedy się zwróci.
Dla mnie to:
- Spokój, bo nie muszę zazwyczaj jeść śniadania, ani żadnego posiłku przed przyjazdem na lotnisko ani przed samym lotem - w ogóle się nad tym nie zastanawiam tylko po prostu idę na lotnisko, przechodzę security i na luzaku idę do saloniku i czekam na final call :) Bez stresu i zaoszczędzone minimum 30min na zjedzenie czegoś a i tak trzeba czekac.
- Spokój, bo nie zastanawiam się czy na lotnisku zapłacić 10$ czy może pączek i kawa to 20$ czy może jeszcze coś tam jest wliczone, albo podatek jest podany, albo nie, albo ... cokolwiek. Nie interesuje mnie to tylko spokojnie idę sobie do salinku, coś przekąszę, napiję się i spokojnie podróż przechodzi.
- Spokój, bo nie poluję na miejsca przy Gate jak mam np. 2h do lotu. Nie niszczę kręgosłupa na twardych krzesłach tylko w komfortowych warunkach spokojnie sobie czekam na final call w saloniku.
- Spokój, bo praktycznie nie muszę pilnować bagażu w saloniku. Są kamery plus zazwyczaj klientela w saloniku to nie są ludzie, którzy chcą sie okraść. A personel tak samo, wiadomo, że jest monitorowany plus zazwyczaj w saloniku jest mało osób. Mało kiedy zdarzyło mi się, że jakoś odczuwałem tłok w saloniku. Chyba tylko 1 raz w Dubaju. Więc Spokój o bagaż. Można spokojnie go zostawić, iść sobie po jedzenie, picie, do toalety..., zdrzemnąć się.
- Czasami są bonusy jak fast track (Bergamo, kiedyś Modlin)
itp. Tutaj nie chodzi o sam hajs, bo nie chcę przeliczać czy już zwróciło mi się mają PP czy nie. Liczę sobie, że mój komfort przy 2 lotach w roku (z przesiadkami) to już dla mnie PP ma sens.

Od kilku lat używam PP i trust me - tam gdzie nie ma saloniku to cierpię :) Jak już świnka przyzwyczaiła się do miękkiego legowiska to cierpi jak spada na gorsze :)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#363 PostWysłany: 04 Lis 2018 02:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Hehe, dokładnie tak. Tyle że u mnie to nie jest dwa razy w roku, a częściej dwa razy w tygodniu. Wiec oprócz spokoju zwróciło się na pewno.
A co do przyzwyczajenia, to ciagle nie mogę się pogodzić, że w Gdańsku zmienili dostawcę kanapek i nie ma już tej pysznej z jajkiem :(

#364 PostWysłany: 04 Lis 2018 03:25 

W Warszawie nie ma już Raffaello :( To jakiś skandal ! Serio kiedyś były całe puchary, a ostatnio bieda :(
I mega tip: W Basel ok 16-17 są genialne klopsiki, a od 18 pizza :) Ciepłe Menu zmienia się co 1h od 14:30 do 20 :)
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#365 PostWysłany: 04 Lis 2018 08:41 

oj tak , kilka tygodni temu skorzystałem z saloniku w Katowicach przed lotem do Sharm , smak podwójnego espresso był tak genialny w połączeniu z wygodnymi fotelami jak widok kolorowych rybek w morzu czerwonym . ale wracając do karty WE MC tak jak kiedyś pisałem, jak dla mnie jest to coś więcej niż benefity.. to dowód własnego sukcesu finansowego .
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 04 Lis 2018 10:06 

złoty
Fajnie dowiedzieć sie czegos od bardziej odświadczonych ;)
Uzywacie tych kart na co dzień?
Ja osobiscie mam kilka kredytowek ale nie uzywam ich bo nie potrzebuje odroczonego terminu platnosci. Wiadomo ze sa sytuacje w ktorych trzeba zaplacic kk, ale nie wydaje mi sie zeby ktos placil kk za dom lub samochod. A limity ok 1mln sa kosmiczne. Ale jak to mowia to co dla jednych jest sufitem dla innych jest podloga :)

:arrow: Kk z pp

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Lis 2018 20:27, edytowano w sumie 1 raz
Przekierowanie do wątku o pp
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 04 Lis 2018 18:07 

Teraz to jest wild night, chyba znów jakaś zmiana była ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Lis 2018 20:12, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 07 Lis 2018 14:40 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Przecie ten nowy platny revolut jest IDENTYCZNY jak elita xD

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 07 Lis 2018 14:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 13 Lis 2018 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanko: czy punkty w ramach promo "wysokie loty z mBankiem" są przypisywane od razu po zaksięgowaniu transakcji, czy dopiero w następnym miesiącu?
Przykładowo dziś tj. w listopadzie nabijam 30.000pln kartą. Punkty mam za kilka dni (jak zaksięgują transakcję), czy dopiero w grudniu? (po podsumowaniu miesiąca kalendarzowego)
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 13 Lis 2018 11:57 

niebieski
@ofer
punkty sa dopiero w nastepnym miesiacu.
Informuje o tym sms oraz wiadomosc w serwisie tranzakcyjnym.
 Profil Relacje PM off
ofer uważa post za pomocny.

#371 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:17 

Hej!

Udało mi się uzyskać kartę w mBanku, w sumie bez żadnych papierków, udowadniania dochodów i innych takich. Mam jednak pytanie co do ubezpieczenia. Lecę teraz na 3 tygodnie do Azji Pd-Wsch. Za bilety płaciłem wcześniej, nie tą kartą. Czy uważacie, że ubezpieczenie z tej karty wystarczy dla mnie i mojej narzeczonej, czy lepiej rozejrzeć się za jakimś dodatkowym, a na tym polegać gdy będę płacił także za loty tą kartą?

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:19 

złoty
Zgodnie z regulaminem ubezpieczenie tylko zdrowotne. Reszta tylko jesli zaplacilbys calosc karta.

Ps. Gratulacje sukcesu finansowego ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:27 

restonfrets napisał(a):
Hej!

Udało mi się uzyskać kartę w mBanku, w sumie bez żadnych papierków, udowadniania dochodów i innych takich.

Hej, jak to uczyniłeś?
 PM off  

#374 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:29 

złoty
Nie potrzeba nic udowadniać jesli wplywy na konto pochodza od pracodawcy, a kwota jest "wystarczająca".
W wypadku działalnosci proszą o potwierdzenie poprzez dostarczenie pit28 za poprzedni rok obrotowy

Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:47 

Co w przypadku kiedy zawnioskuję o ta karte przez formularz? Ich system jest na tyle bystry że sam sobie wszystko policzy i podejmie decyzje?
 PM off  

#376 PostWysłany: 13 Lis 2018 19:49 

niebieski
System nie, ale czlowiek, ktory weryfikuje wniosek juz tak ;)
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 13 Lis 2018 21:13 

Kilka postów wcieśniej napisałem listę potrzebnych dokumentów do uzyskania tej karty , reszta to bujna wyobrażnia kolegów forumowiczów
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 13 Lis 2018 21:45 

złoty
Nie masz racji.

Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 13 Lis 2018 21:56 

srebrny
Panowie, wydaje mi się, że nie warto sobie podnosić ciśnienie. Rację może mieć każdy :-)
Akurat w przypadku tej karty procedury nawet w tym samym banku mogą się bardzo różnić w stosunku do różnych klientów. Raczej nie jest to produkt powszechny i głównym kanałem przez który odbywa się jego sprzedaż są doradcy bankowości prywatnej. Zwykłe oddziały i infolinia o ile w ogóle mają, to zapewne śladowy udział w sprzedaży tego produktu. Z kolei doradcy bankowości prywatnej zazwyczaj doskonale znają swoich klientów, ich dochody oraz sytuację majątkową i o wiele rzeczy w ogóle nie potrzebują pytać. Tyle przynajmniej wynika z moich doświadczeń w dwóch bankach oraz rozmów ze znajomymi, którzy z tej karty korzystają (także wydanej przez jeszcze inne banki).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#380 PostWysłany: 15 Lis 2018 13:56 

George1 napisał(a):
Kilka postów wcieśniej napisałem listę potrzebnych dokumentów do uzyskania tej karty , reszta to bujna wyobrażnia kolegów forumowiczów

No i nie do końca :) Nie przedstawiłem żadnego dokumentu mBankowi, od chwili pierwsze karty kredytowej, poprzez różne podwyższania limitów, aż do otrzymania karty World Elite. Z racji bycia zarejestrowanym rolnikiem przychody mam bardzo nieregularne, ale w formularzu internetowym wpisałem 20.000 PLN dochód, nikt tego nie sprawdził widocznie. Aktywów też jakoś specjalnie dużo nie posiadam. Jedynym takim kruczkiem, dzięki któremu przyznano mi kartę to przekształcenie konta na konto Intensive. Tak mi polecił doradca w placówce. Najpierw mi przekształcili konto, następnie wnioskowałem o tą kartę i po 3 minutach była zgoda :)

A wracając do mojego pytanie: może ktoś podpowiedzieć jak z tym ubezpieczeniem? Niby nie problem się dodatkowo ubezpieczyć, ale jak nie trzeba to po co. Czy to ubezpieczenie zdrowotne jest wystarczające na podróż do Azji?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości