Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lista dostępnych kart w PL

Travel Elite Lions Idea Bank
https://www.lionsbank.pl/uploads/doc/14 ... 7%20r..pdf

Pekao World Elite Mastercard
https://www.pekao24.pl/_usercontent/_fi ... odrozy.pdf

MILLENNIUM MASTERCARD WORLD ELITE
https://www.bankmillennium.pl/delegate/ ... 652/latest

MASTERCARD WORLD BANK ZACHODNI WBK S.A.
https://static3.bzwbk.pl/asset/W/a/r/Wa ... _55620.pdf

MasterCard BGŻ BNP Paribas World Elite
https://www.bgzbnpparibas.pl/_fileserver/item/1508145

MASTERCARD ELITE NOBLE BANK
https://noblebank.pl/public/upload/pdf/ ... czenia.pdf

World Elite MasterCard mBank S.A.
https://www.mbank.pl/pdf/pb/regulamin-o ... -elite.pdf

MasterCard World Elite Alior Bank
https://www.aliorbank.pl/dam/jcr:e2379d ... 012017.pdf

MASTERCARD WORLD SIGNIA/WORLD ELITE Raiffeisen Bank Polska S.A.
https://raiffeisenpolbank.com/doclib/Ka ... 2017-1.pdf

Citibank MasterCard World Signia Ultime / World Elite MasterCard Ultime
https://www.online.citibank.pl/files/do ... Ultime.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 25 Paź 2018 11:13 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
ja w millenium mam nielimitowany PP co do wejsc i ilosci gosci.

mam tez ubezpieczenie mnie i calej mojej rodziny - nie musze nawet placic karta za wycieczke.- jedyny warunek to przekroczenie granicy
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪 Teneryfa i Marrakesz w jednej podróży za 366 PLN 🌤️🏖️🕌🐪
City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Pobyt w 4* hotelu z widokiem na morze za 699 PLN 😎
#342 PostWysłany: 31 Paź 2018 16:42 

Kian napisał(a):
ja w millenium mam nielimitowany PP co do wejsc i ilosci gosci.

mam tez ubezpieczenie mnie i calej mojej rodziny - nie musze nawet placic karta za wycieczke.- jedyny warunek to przekroczenie granicy

Tak, ALE masz tylko 1 kartę. Gdy np. żona chce lecieć bez Ciebie to już nie ma karty i musi płacić. Warunek przekroczenie granicy dla ubezpieczenia w razie wypadku. Ale są też dodatkowe ubezpieczenia. np. jak zaginie bagaż, na spóźnienia - wtedy również masz to w ubezpieczeniu (nawet bez zapłacenia za lot lub zakwaterowanie?). W mBank jest też standardowe ubezpieczenie, gdzie nie musisz płacić kartą, ale jak chcesz użyć dodatkowych ubezpieczeń na bagaż, spóźnienie itp. to wtedy trzeba lot, zakwaterowanie lub chociaż paliwo zapłacić kartą.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 03 Lis 2018 12:02 

czy możemy mówić że karta WE MC wydawana przez mBank jest najkorzystniejsza w porównaniu do innych kart WE MC wydawane przez inne banki ?
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 03 Lis 2018 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Tak

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#345 PostWysłany: 03 Lis 2018 14:25 

Ja bym powiedział że jest 2 zwycięzców - w zależności od sposobu używania:
* mBank - bo do 4 kart które mogą być używane niezależnie (+ dobre warunki ubezpieczenia)
* Millenium - bo podróżując w większych grupach można zaprosić do saloniku wszystkich, także dzieci
 Profil Relacje PM off
inuxpl lubi ten post.

#346 PostWysłany: 03 Lis 2018 14:59 
Awatar użytkownika

niebieski
a karty z Milenium nie jest czasem o wiele cięzej dostac niz z mBanku? :D
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 03 Lis 2018 15:09 

Lexx napisał(a):
* mBank - bo do 4 kart które mogą być używane niezależnie (+ dobre warunki ubezpieczenia)
* Millenium - bo podróżując w większych grupach można zaprosić do saloniku wszystkich, także dzieci

Może lekko rozwinę:

Dochód netto poniżej 15k:
ING - jedna karta PP (jak ma się powyżej 12,5k netto)
Millenium (ale płaci się 2k zł za rok, więc prawie 2 karty PP)

Dochód powyżej 20k netto (i aktualnie absolutnie nie ma możliwości przekonania pracowników, że mam 18k i milion lat konto w mbanku, nie ma takiej możliwości. 20k+ i koniec. Zmieniona polityka w ostatnim roku. Kiedyś przechodziły niższe dochody, teraz nie przejdą.:
mBank

Private banking:
większość banków za free da nam kartę, ale jak ma ktoś private to raczej ma inne zmartwienia niż oszczędności tego rzędu :)
 Profil Relacje PM off
George1 lubi ten post.

#348 PostWysłany: 03 Lis 2018 15:15 

złoty
W tym Millenium faktycznie jest free dla calej rodziny? Trzeba miec bańke na koncie?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 03 Lis 2018 15:59 

Tak, albo 1mln aktywów (ale nie licz, że sobie przelejesz na 1 dzień i bedzie spełniony warunek :) - trzeba przez chyba 3 albo 6 ostatnich miesięcy mieć średnio minimum 1mln na koncie :)
Mogą być akcje,obligacje...

Ew. zadzwoń do Millenium bo jest ta opcja z 2000zł / rok opłaty, i tam chyba takich warunków nie było, ale musisz ocenić czy Ci się opłaca za 2000zł mieć 1 kartę priority pass.
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 03 Lis 2018 16:09 

złoty
Jednorazowe wejscie to 28E.
Dla rodziny robi sie ok 500zl za jedno wejscie. Przy podrozy z przesiadka 2 wejscia w 1 strone to daje 2000zl.

Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 03 Lis 2018 16:19 

A zapoznałeś się chociaż z 1 stroną tego tematu? Przecież cały czas jest mowa o kartach PP, a Ty piszesz o wejściach z ulicy, których praktycznie nikt nie robi i w większości miejsc nawet nie można zrobić.
Dodatkowo dla dzieci jest za darmo wejście w większości saloników. Czyli płacisz za 2 wejścia. 28 euro nigdzie nie ma. Jest 25 dolarów albo 20 euro zazwyczaj. Są wyjątki droższe, ale mówię o większości.

Twój przykład - Poszedłem do Lidla - same drogie rzeczy tam są. Kupiłem 10 ekspresów do kawy i musiałem wydać 15 tysięcy...

Inny przykład: kupujesz normalnie 2 karty PP w standardowej cenie za 15 miesięcy 1350zł, i masz bez limitu wejść dla 2 osób z dziećmi.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 03 Lis 2018 16:21 

złoty
Dane mam ze strony prioritypass

Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 03 Lis 2018 16:22 

George1 napisał(a):
czy możemy mówić że karta WE MC wydawana przez mBank jest najkorzystniejsza w porównaniu do innych kart WE MC wydawane przez inne banki ?

Mbank za "wyskie loty"

Nie wiem czy wiecie ale na całym świecie, dla tych kart, są dodtakowe profity w postaci zniżek, upgrad'ów w hoteleach czy wypożyczalniach samochów.
Na zagranicznych stronach znalazłem foldery gdzie jest wyszczególnione co i jak.Niestety w Polsce czegoś takiego nie ma.

Generalnie jestem średno zadowolny z tej karty.
Plusy
- dostałem zwrot za wyskie loty.
-PP choć wskakuje na wyższy lewel MM i też będę miał wejścia do saloników -przynajmniej tych, z których najczęściej korzystam.

Minusy
-Consierge - sam wyszkuje sobie hotele i to taniej niż oni mi dają z 10% upusty na hotels.com.
Często hotele dają kody zniżkowe na stronie(wiadomo wolą bym brał bezposrednio niż przez pośrednika.
- Dwa razy chciałem bilety na mecz. Nie chodzi o finał LM ale zwykły, ligowy mecz np w Turynie.Na stronie Juve nie już nie było a consierge też nie załatwił.
Myslałem, że mają jakieś swoje kanały ale niestety.Taka to "eliite" jesteśmy.

Ubezpieczenia nie oceniam bo, na szczęscie, nie musiałem korzystać.

Rok z kartą się kończy, obrót spokojnie wyrobiłem wiec gdyby nie fakt, że dostałem ją za darmo oraz że kolejny rok za darmo-to chyba jeszcze ją będę trzymał dla wyskich lotów-bo to, jak dla mnie, jedyny profit.
A może po tej "elitarności" za dużo oczekiwałem??
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 03 Lis 2018 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
inuxpl napisał(a):
Może lekko rozwinę:

Dochód netto poniżej 15k:
ING - jedna karta PP (jak ma się powyżej 12,5k netto)

Może lekko doprecyzuję: dochód wymagany w ING to 10k netto miesięcznie.
Karta kosztuje 650 PLN rocznie, ale z tej opłaty jesteśmy zwolnieni, jeśli rocznie dokonamy transakcji na 150k (czy też 12.5k).

Natomiast nie interesował mnie temat większej liczby PP, więc nie inwestygowałem jak wygląda kwestia PP dla kart dodatkowych.

[edit] zajrzałem jeszcze na stronę ING - jest nowa promocja do końca stycznia 2019. Opłata roczna nie jest pobierana przy 5 transakcjach miesięcznie, niezależnie od ich wysokości: https://www.ingbank.pl/indywidualni/kar ... mastercard
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#355 PostWysłany: 03 Lis 2018 18:34 

@shadowofacloud jak rozliczane są transakcje zagraniczne? po kursie organizacji?
 PM off  

#356 PostWysłany: 03 Lis 2018 19:20 
Awatar użytkownika

Używam tej karty w tandemie z revolutem, więc nie dowiadywałem się u źródła.

Natomiast z tego, co czytałem na forach, mamy rozliczenie po kursie organizacji plus 3% prowizji za przewalutowanie. Będę w stanie potwierdzić to w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 03 Lis 2018 22:26 

niebieski
Lexx napisał(a):

Zapomnieliście o karcie Citibank Ultime. Nie wiem dlaczego tak się nazywa, bo to chyba także World Elite.
Transakcje w obcych walutach lecą do PLN po kursie Mastercard bez prowizji. I jest w pakiecie ubezpieczenie wypożyczanego samochodu, więc oszczędzamy ok 300 zl nie kupując w icarhireinsurance.
Niestety nie mam pomysłu jak tą kartę zdobyć...
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 03 Lis 2018 22:43 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Jak sie interesowalismy to żeby golda wymienic na to cudo, 1 mln depozytu na 3 miechy.
A to ubezpieczenie na samochod znosi tylko wklad wlasny. Nie ma tych bajerow jak oszukiwanie na paliwo itp. Chyba ze cos sie zmienilo ;)
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 03 Lis 2018 22:48 
Awatar użytkownika

@pasta: rozmawiałem ostatnio z Citi, gdzie mam szereg rachunków. Warunki to min. 30k netto dochodu miesięcznie (chyba najbardziej wyśrubowane warunki w PL) albo, jak napisał @gruby_inversia, 1m depozytu.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 03 Lis 2018 23:46 

z innej beczki , już nie mam siły do poziomu profesjonalizmu i kompetencji doradców od doradców Alior Banku , wykonałem chyba 3 telefony w sprawie warunków otrzymania ich karty WE MC , i za każdym razem inna odpowiedż , w końcu na pisałem do nich a po 2 miesiącach mam następującą odpowiedż:

Szanowny Panie,
na wstępie przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.
Uprzejmie informuję, że wspomniana karta MasterCard World Elite może zostać wydana w Oddziale Banku.
Wspomniana oferta karty jest skierowana do klientów posiadających dochód netto w wysokości minimum 10 000 PLN.
Nadmienię także, że wspomnianą kartę można wydać wyłącznie do rachunku karty World Elite.
Jeżeli byłby Pan zainteresowany szczegółami wspomnianej oferty, zachęcam do samodzielnej wizyty w Oddziale.

może ktoś się skusi bo ja się boję że ta wizyta w oddziale banku to strata paliwa :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 956 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 48  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: scomin oraz 5 gości