Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 75  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 05 Lis 2018 13:00 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Jak duza jest ta pomylka?
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#462 PostWysłany: 05 Lis 2018 13:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Zamiast Damian jest wpisane Paweł.

#463 PostWysłany: 05 Lis 2018 16:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
RKS1926 napisał(a):
Na prawdę nic innego nie da się z tym zrobić ?

@RKS1926 zadzwon jak najszybciej na infolinie Qataru, moze zrobia wyjatek i wspomnij ze kupiles 4 bilety. ;)
Czasami cuda sie zdarzaja. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 06 Lis 2018 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Próbowałem na wszelkie sposoby. Niestety - do 3 liter traktują jako literówkę... Paweł ma 5 liter..

#465 PostWysłany: 06 Lis 2018 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Oczywiście to kwestia mocno ryzykowna ale pytanie czy rzeczywiście będą na lotnisku sprawdzali dokładnie imię. Bo tutaj może być pole do popisu, tłumaczenie, że użyło się drugiego imienia itd.

#466 PostWysłany: 07 Lis 2018 01:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
RKS1926 napisał(a):
Próbowałem na wszelkie sposoby. Niestety - do 3 liter traktują jako literówkę... Paweł ma 5 liter..

Sprobuj jeszcze przeslac fax z dokladnym uzasadnieniem, screenem rezerwacji i kopia paszportu na fax: +974 4022 5336.
Moze zrobia wyjatek. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 07 Lis 2018 11:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam za sobą kolejne loty, więc pozwolę sobie na krótką recenzję.
Lecieliśmy w C na trasie WAW-DOH (A330), DOH-CAN (A380), CAN-DOH (A380) i DOH-WAW (A330).
Widzę, że blokada Kataru nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie QR. Pomijając dziadostwo, które odstawili w ramach Privilege Club, wszystko działa rewelacyjnie. Ich C naprawdę zasługuje na najwyższe uznanie. Przemiła załoga, bardzo wygodne fotele (w obu modelach w czasie tej podróży), rozbudowany system rozrywki ze świetnym monitorem i bardzo dobrze wugłuszającymi słuchawkami (szczególnie ważne w czasie snu), świetna oferta gastronomiczna, niemal doskonały salon(ik) w DOH, no po prostu nie ma się do czego przyczepić.
Z nowości, dużym zaskoczeniem były ogromne (jak na warunki lotnicze) i grube, a przy tym bardzo ładne koce. Nie miałem z takimi do czynienia w żadnej innej linii. Do tego również zaskakująco duże (i też bardzo gustowne) poduszki. Piżamy też mają chyba nowe, a w każdym razie lepiej niż poprzednio dopasowane do moich rachitycznych gabarytów :D

Co by jednak nie było tak różowo, mam też uwagi krytyczne.
Po pierwsze lotnisko, a w zasadzie tamtejsza kontrola paszportowa (opuszczaliśmy lotnisko w celu zwiedzenia miasta w czasie tranzytu). Pracujący tam rdzenni (jak się domyślam) Katarczycy prezentują iście pańskie podejście do pasażerów. Mają na wszystko wylane. Zwłaszcza na pasażera. Efekt jest taki, że na kontrolę naszych paszportów czekaliśmy w kolejce godzinę, mimo że nie była wcale szczególnie długa. Tu muszę jednak uczciwie przyznać, że nie byłoby tego problemu, gdybym nie był pierdołą i nie zapomniał o tym, że dla pasażerów z C jest osobna kontrola paszportowa (o ile pamiętam, można ją przejść w Arrival Lounge). Tak, czy inaczej, nie działa to na pewno zachęcająco do kolejnych wizyt w Katarze (a wydaje mi się, że mocno o to zabiegają, choćby różnymi ofertami pobytów stop overowych).
Po drugie, zrobili mnie w konia w zakresie rozrywki pokładowej. W drodze powrotnej, na początku listopada, w A380 załadowali już nowe filmy. Wtedy chciałem jednak spać i odłożyłem seans na kolejny lot. Tymczasem na trasie DOH-WAW filmy były nadal październikowe :( No, ale to raczej drobiazg. Na marginesie, polecam monodram Billego Crystala pt. "700 Sundays" :)

Cóż, teraz mam już uzbierane tyle qmiles, ile potrzebuję na przyszłoroczny lot w C i będzie to prawdopodobnie ostatni w najbliższym czasie lot tą linią. Produkt mają świetny, ale to co porobili ze swoim programem lojalnościowym woła o pomstę do nieba (i powstrzymuje przed dalszym lataniem z nimi). Jednocześnie inne linie, które nie wymagają miedzylądowania na Bliskim Wschodzie, dają również bardzo dobre warunki lotu, więc przy podróży na wschód jest w czym wybierać. A widoków na kolejne megapromocje QR zbyt dużych chyba nie ma. No, a jak wystąpią z oneworld (co zapowiadają co jakiś czas), to już w ogóle będzie kicha...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#468 PostWysłany: 07 Lis 2018 11:46 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Ta kontrola paszportowa to rzeczywiście porażka. My staliśmy chyba z półtorej godziny mimo iż mieliśmy przylot w okolicach 2, czy 3 w nocy. Fakt, że były tłumy, ale szło bardzo powoli.
tropikey lubi ten post.

#469 PostWysłany: 07 Lis 2018 12:43 

HON fly4free
tropikey napisał(a):
Produkt mają świetny, ale to co porobili ze swoim programem lojalnościowym woła o pomstę do nieba (i powstrzymuje przed dalszym lataniem z nimi). Jednocześnie inne linie, które nie wymagają miedzylądowania na Bliskim Wschodzie, dają również bardzo dobre warunki lotu, więc przy podróży na wschód jest w czym wybierać. A widoków na kolejne megapromocje QR zbyt dużych chyba nie ma. No, a jak wystąpią z oneworld (co zapowiadają co jakiś czas), to już w ogóle będzie kicha...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

Ja wiem czy powstrzymuje? Przecież póki co można mile z ich lotów naliczać do różnych innych niezłych FFP i je tak czy inaczej tam wykorzystywać, także na loty QR w przyszłości. A produkt jest rzeczywiście świetny - w moim prywatnym rankingu QR jest póki co niezmiennie na pozycji nr 1 w kategorii C :)
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#470 PostWysłany: 07 Lis 2018 12:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Fakt, póki są w OW zaliczać można też gdzieś indziej. Dotąd tego nie robiłem, bo zawsze kupowałem bilety w ramach jakiejś promocji zwielokrotniającej qmiles, więc wolałem wrzucać do Privilege Club. No nic, zobaczymy, może będą jeszcze jakieś fajne oferty, to może się skuszę. To już jednak raczej nie w 2019, bo ten rok będzie przeznaczony na konsumpcję mil ;)
 Profil Relacje PM off
hubson lubi ten post.

#471 PostWysłany: 07 Lis 2018 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Ja z drugiej strony bez kolejki przekroczyłem granicę. Takze chyba kwestia przypadku. Sama kontrola, szybka i bezproblemowa.
Na powrocie owszem była kolejka, ale szło szybko. Także raczej standardowo.
tropikey lubi ten post.

#472 PostWysłany: 07 Lis 2018 13:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Zazdroszczę :D
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 07 Lis 2018 13:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tropikey napisał(a):
Po pierwsze lotnisko, a w zasadzie tamtejsza kontrola paszportowa (opuszczaliśmy lotnisko w celu zwiedzenia miasta w czasie tranzytu). Pracujący tam rdzenni (jak się domyślam) Katarczycy prezentują iście pańskie podejście do pasażerów. Mają na wszystko wylane. Zwłaszcza na pasażera. Efekt jest taki, że na kontrolę naszych paszportów czekaliśmy w kolejce godzinę, mimo że nie była wcale szczególnie długa.

Rzeczywiscie te kolejki w Doha sa dlugie, niekiedy obslugiwane tylko 2 okienka, bez wzgledu na ilosc ludzi i mozna spokojnie spedzic nawet do 2h.
Nalezy uwzglednic, jesli ktos planuje krotki stopover w Doha. ;)
Zdarza sie, ze niekoniecznie trzeba az tak dlugo czekac, ale z reguly nikt z urzednikow sie tam nie przejmuje.
That's arabic way of life. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 08 Lis 2018 20:37 

Czesc,

Czy kupował ktoś z Was kiedys bilety QA poprzez pośrednika (np gotogate)? Czy mozna pozniej otrzymanym numerem rezerwacji w jakiś sposób zalogować się na stronie Qatar i wybrać miejsce i posiłek specjalny?

Kupujac bilety za pośrednictwem gotogate wybor posilku i miejsca to dodatkowe 100 zł do biletu podczas gdy kupując bilety bezpośrednio na stronie przewoźnika nie dosc ze sa one bezpłatne to mozna tam tez zarządzać wszystkim i zmieniac wybory dowolna ilosc razy az do momentu odprawy.

Dzieki,
Kamil
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 08 Lis 2018 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
kupowalem przez budgetair i bezproblemowo mozna zarzadzac rezerwacja, wybrac miejsca i posilki
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 08 Lis 2018 23:15 

Dziękuję @tunczaj . Jeśli ktoś jeszcze ma opinie nt. innych pośredników, a szczególnie gotogate to chętnie się dowiem jak to wygląda.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 08 Lis 2018 23:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Kamil Nowak 2, Sky Tours i zero problemow.
Btw zdarzalo sie, ze jak roznica byla niewielka to wolalem kupic bezposrednio na stronach linii. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 11 Lis 2018 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Loty MAN-DOH-AKL RT w biznes, z marcowej promocji.

MAN-DOH A350-900 w ukladzie 1-2-1, jak wspomnial @tropikey, duze puchate koce i poduszki. Pizamy z White Company weszly chyba w uzycie stosunkowo niedawno, jak rowniez kosmetyczki BRIC. Fotel wygodny, jedzenie w porzadku. W Doha bramka autobusowa daleko od terminala, przy zbiornikach paliwa czy tez ichniej stacji paliwowej.

Mialam w sumie 2.5h na przesiadke (przylot okolo polnocy), ale przez bus gate stracilam co najmniej 20 minut na dostanie sie do terminala, potem kontrola bezpieczenstwa i kolejka do prysznicy w saloniku. W jednej z lazienek zero obslugi, nikt nic nie wie, wszystkie prysznice zajete, w drugiej kolejka. Dodam, ze panowie mieli znacznie dluzsza kolejke, ja bylam pierwsza czekajaca, ale i tak zajelo to pol godziny. Panow bylo tak duzo, ze zapisywali sie na konkretna godzine. Ledwo zdazylam cos przekasic w stolowce przy prysznicach. Nie wiedzialam, ze w drugiej czesci saloniku na pietrze jest bufet, w ogole tam nie doszlam z braku czasu.

Boarding na kolejny lot z bramki autobusowej D, wiec trzeba bylo zostawic rezerwe czasowa na dostanie sie do bramki. Tam okazalo sie, ze jest boarding ekonomicznej, a biznes ma czekac. Szkoda, ze nie wiedzialam, bo nie spieszylabym sie z saloniku, zeby potem siedziec na niewygodnych krzeslach i czekac, az ekonomiczna zapakuje sie do autobusow. Nie rozumiem skad ten zwyczaj trzymania pasazerow biznes na koniec. Cos podobnego widzialam w Dubaju na locie do WAW, ale nie wiedzialam, ze Qatar ma podobny zwyczaj.

DOH-AKL B777LR, niestety nie trafil sie zaden z Q-Suites, chociaz widzialam ze dwa razy byly w pazdzierniku, obserwowalam FlightRadar na biezaco. Uklad siedzen 2-2-2, ja lecialam sama, wiec srednio jak dla mnie. Pierwotnie mialam miejsce w 6 rzedzie, ale zauwazylam, ze brakuje tam jednego okna, wiec w Manchesterze poprosilam o zmiane na 1 rzad, bo byly wolne miejsca. W samolocie okazalo sie, ze przypadkowo rozdzielam rodzine i dwa razy proszono mnie o zmiane na 6 rzad, ale pozostalam w pierwszym. Niestety nie jest to idealne miejsce, bo kurtyna podnosi sie praktycznie co chwila i ruch jak na Marszalkowskiej. Jak dla mnie te siedzenia 2-2-2 sa zbyt twarde, wiec musialam polozyc na siedzeniu wspomniany wyzej puchowy koc. Przez caly lot bylo jedzenie na zadanie, co oznacza ze mozna bylo zjesc posilki w dowolnej kolejnosci i o dowolnej porze. Ja bylam juz najedzona po pierwszym locie, wiec ciezko bylo zmiescic kolejne pare dan.

AKL-DOH B777LR, tym razem 3 rzad, cisza i spokoj. Przesiadka w Doha znowu dramat, bo tylko 1h15min. Samolot wyladowal przed czasem, ale znowu bus gate, zanim przyjechaly schody, autobus i wywiezli nas do terminala, to minelo 15 minut. Ponowna kontrola bezpieczenstwa. Chcialam isc do saloniku, ludzac sie, ze moze zdaze wskoczyc pod prysznic, ale zabladzilam do saloniku pierwszej klasy, a potem tego na karte PP. W rezultacie stracilam 10 minut na to bladzenie i odswiezylam sie w toalecie dla niepelnosprawnych (tak, mozecie mnie ukrzyzowac za to). Jak doszlam do bramki odlotowej, to byl juz Last Call. Nie dosc, ze bylam jednym z ostatnich pasazerow, to zafundowano mi dodatkowa kontrole elektroniki przy bramce. Bylam zachwycona, ze po raz kolejny musze wygrzebac sprzet z plecaka, a potem go upychac. Obok mnie byl pasazer, ktory mial 30 minut na przesiadke, biegl miedzy bramkami i bardzo zbulwersowal sie ta dodatkowa kontrola.

DOH-MAN A350-900, podobnie jak w przeciwna strone.

Rozrywke pokladowa uwazam za slaba i tak jak @tropikey mialam problem z dostepnoscia filmow. Zaczelam ogladac serial na jedym locie, ale nie bylo go w rozrywce pokladowej na drugim. A350 mial wiekszy wybor filmow. Emiraty bija na glowe Qatar w tej kategorii. Wyglad kabiny na plus w stosunku do Emiratow, ktore maja za duzo drewna i zlota.

Na wszystkich lotach bardzo dobra obsluga, caly czas dolewano drinki, sprzatano i pytano sie czy cos jeszcze sobie zycze. Na lotach do i z AKL posciel i poszewka na poduszke, na lotach z MAN i do MAN brak poscieli. Loty super, ale przesiadke uwazam za porazke i Qatar na pewno nie bedzie na mojej top liscie, jesli nie bedzie co najmniej 2.5h przesiadki miedzy lotami.

Wziawszy pod uwage, ze moje wrazenia z lotow i przesiadek w Dubaju byly lepsze, to chyba wybralabym Emiraty w tej samej cenie biznes. Jedyna wada Emiratow, ze nie mam gdzie zaliczyc mil (chyba ze codeshare z Qantas), mile i punkty z Qataru poszly do BA, jak rowniez daly mi przedluzenie statusu. Stosunek jakosci do ceny za te konkretne loty uwazam za dobry.

Kolekcja zdjec:

MAN-DOH, A350-900
Image

Image

Starter.
Image

Danie glowne, nie pamietam juz co to bylo.
Image

Lody na deser.
Image

DOH-AKL, Mini sliders, burger z kurczakiem i wieprzowina. Alternatywa dla omletu na sniadnie, ktory nie byl juz dostepny. Po prawej widac sok marchewkowy.
Image

AKL-DOH, B777LR.
Image

Starter, wolowina z mozarella.
Image

Zupa z dyni.
Image

Danie glowne, wolowina.
Image

Sniadanie.
Image

Image

DOH-MAN. Siedzenia jak wyzej. W nocy do wyboru 4 snacki z menu, wybralam te same burgery, co wyzej. Na sniadanie do wyboru bylo pare rzeczy, ale postawilam na owoce po przejedzeniu.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka 12 Lis 2018 11:05, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#479 PostWysłany: 11 Lis 2018 19:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam takie pytanko odnośnie lotu z Warszawy do Zanzibar przez Docha.
Ilośc bagażu rejestrowanego to 30kg/os ale czy mogą to byc dwa bagaże 2x15kg na osobę ? Klasa ekonomiczna to jest :)
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 11 Lis 2018 20:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@tomula06 wydaje mi sie, ze przejdzie, ale zadzwon na infolinie aby sie upewnic. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1483 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 75  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości