Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2901 PostWysłany: 18 Paź 2018 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Hehe, to prawda :twisted: Ja sam korzystam z revoluta i zdarzyło mi się obracać po kilka tysięcy euro i nie było problemów

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2902 PostWysłany: 18 Paź 2018 15:46 

srebrny
luftairways napisał(a):
Skoro nie chcesz im pokazać dokumentacji dochodów tzn. że masz coś na sumieniu

no niekoniecznie, niektórzy mają w umowach o pracę wpisaną klauzulę poufności i po prostu nie mogą podać firmie trzeciej takich danych (Revolut nie jest zarejestrowany jako instytucja finansowa w PL).
Swoją drogą chyba też miałbym opory, aby dzielić się swoim PITem z panią z warzywniaka, nawet takiego warzywniaka, który ma ładną stronę i aplikację mobilną.
 Profil Relacje PM off  

#2903 PostWysłany: 18 Paź 2018 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
becek napisał(a):
skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

Sens jest taki, że jeśli jedziemy poza UE, gdzie internet jest drogi / b. drogi, to lepiej doładować więcej naraz, jeszcze w Polsce przed wyjazdem, a potem to co nie zostanie użyte przelać sobie z powrotem na konto, niż bulić za transfer danych, żeby doładowywać Revoluta "w miarę potrzeb".
Konrad_PL lubi ten post.

#2904 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:32 

niebieski
Niektore wpisy przypominaja mi akcje z Raiff, ktory naliczyl oplaty za transakcje na poczcie: "przecież to naturalne, ze natłukłem 200k w miesiąc na terminalu poczty polskiej "płacąc rachunki za gaz" i nikomu nic do tego!"

Wytyczne co do prania kasy itp sa calkiem logiczne a niektórzy zwyczajnie nie pisza calej swojej historii:)

W czasach big data powinniście choc slyszec o tzw profilowaniu.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2905 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Raphael napisał(a):
becek napisał(a):
skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

Sens jest taki, że jeśli jedziemy poza UE, gdzie internet jest drogi / b. drogi, to lepiej doładować więcej naraz, jeszcze w Polsce przed wyjazdem, a potem to co nie zostanie użyte przelać sobie z powrotem na konto, niż bulić za transfer danych, żeby doładowywać Revoluta "w miarę potrzeb".

jedynie w Chinach, Iranie i Birmie miałem problem z netem-ale w tych krajach nie trzeba za dużo wypacać albo trzeba mieć cash
w każdym innym kraju miałem go praktycznie co noc-za darmo

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2906 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:51 
Awatar użytkownika

Mi zablokowali konto za samo dodanie karty płatniczej.
Nie zgodzę się, że ich wytyczne sa logiczne, wręcz przeciwnie, support na 99% sam nie wie, w jaki sposób to działa.
Bezwarunkowe blokowanie środków już *po* wykonaniu transakcji to już w ogóle bezczelność. Jeśli ich super algorytm faktycznie wykrył nieprawidłowość, to np. doładowanie konta powinno być zablokowane przed, a nie po fakcie.
 Profil Relacje PM off  

#2907 PostWysłany: 18 Paź 2018 18:24 

srebrny
makdeb napisał(a):
Hehe, to prawda :twisted: Ja sam korzystam z revoluta i zdarzyło mi się obracać po kilka tysięcy euro i nie było problemów

Poza tym, opisują swoje historie osoby "skrzywdzone", wiec proponuję nie nadawać "reprezentatywnosci" temu opisowi.
Nikt zadowolony nie pisze o swoich przygodach. Ja tez obróciłem tysiącami euro i to w przelewach i o żadne zarobki nikt mnie nie pytał. Swoją drogą korzystam często z tej karty podczas zakupów, nawet po kilka euro, wiec historię mam długą.
@asnahtful support ktorego banku zna jego tajemnice?! :shock:
nawet gdyby sie jakiś bystry pracownik trafił, to i tak się z tobą, tą wiedzą nie podzieli. I bardzo dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#2908 PostWysłany: 18 Paź 2018 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Czytam ten temat i jestem lekko zszokowany. Używam Revoluta od niedawna i nawet do głowy mi nie przyszło, że konto może zostać zablokowane za robienie przelewów ? Nie mówię o jakichś karuzelach ale po prostu o płaceniu np. rachunków z zasilenia z kk. Jeśli tego nie można robić to po co w ogóle jest taka opcja!? Swoją drogą zajrzałem do regulaminu i jedyne co znalazłem to zapis mówiący o tym, że niedozwolone jest wypłacanie gotówki z zasilenia kk, ale nic o tych przelewach. Jest rzeczywiście taki punkt?
Nawiasem mówiąc, z tą gotówka to też absurd, bo znowu, po co w ogóle taka funkcjonalność skoro to zabronione!? Gdyby nie dokładne wczytanie się w obszerny regulamin to do głowy mi nie przyszło.

#2909 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:37 

wypłacałem gotówkę z bankomatu BZWBK, dzisiejszego Santandera, żadnych komunikatów o prowizji, Revolut poinformował mnie o pobraniu 102 zł, przy wypłacie 100 zł, może trzeba uzupełnić górę o bankomaty innych firm, które za wypłatę pobierają prowizję ?
 Profil Relacje PM off  

#2910 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:44 

niebieski
A może wystarczy napisać, by nie używać Revoluta w Polsce - bo po co?
 Profil Relacje PM off  

#2911 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:45 

srebrny
@dziamu
A nie przekroczyłeś limitu darmowych wypłat?
 Profil Relacje PM off  

#2912 PostWysłany: 18 Paź 2018 21:01 

niebieski
Przekroczył, 2pln to jakby nie liczyc regulaminowe 2% od stówki;)

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#2913 PostWysłany: 18 Paź 2018 21:43 

niebieski
bankomaty wbk nie pobierają prowizji
w przypadku mc proponuje przewalutowanie z gbp
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#2914 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:02 

w statystyce pokazuje mi, że w X pobrałem 280 zł, poprzednio 660 zł 23.9., więc albo bezprowizyjne 800 zł liczy się od daty wypłaty, a nie w miesiącu kalendarzowym, albo jest opłata w WBK, mam kartę visa, nie było pytania o to w jakiej walucie wypłacam
 Profil Relacje PM off  

#2915 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
a ja akurat dzisiaj skorzystałem z sieci euronetu i wypłaciłem 50zł bez prowizji :twisted:

#2916 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Liczy się od daty założenia konta pewnie. Są okresy rozliczeniowe, które nie pokrywają się z miesiącami.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2917 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
Jest dokładnie tak, jak mówi @Darek M. Okresy rozliczeniowe nie pokrywają się z miesiącami, tylko datami założenia konta albo datami uruchomienia płatnej opcji.
 Profil Relacje PM off
dziamu lubi ten post.

#2918 PostWysłany: 19 Paź 2018 11:20 

@dziamu można sprawdzic ile wybrałeś w danym okresie rozliczeniowym
Wiecej - Profil - Plan taryfowy

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2919 PostWysłany: 21 Paź 2018 12:22 

Czy trzeba zglaszac wyjazd aby nie zablokowali konta będąc poza granicami kraju zamieszkania?
 Profil Relacje PM off  

#2920 PostWysłany: 21 Paź 2018 12:22 

srebrny
Nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości