Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2921 PostWysłany: 21 Paź 2018 14:32 

srebrny
Można włączyć geolokalizację, wtedy nikt nie wypłaci kasy z miejsca innego, niż miejsce twojego pobytu.
Sam wpadłem w sidła przez siebie zastawione, gdy na lotnisku przylotu chciałem wypłacić kasę przy włączonym trybie samolotowym w telefonie i ostatnim logowaniu telefonu na innym kontynencie.
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2922 PostWysłany: 22 Paź 2018 07:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyjaśnijcie proszę jedną rzecz.
Jeśli przykładowo wiem, że będę płacił coś w THB, GBP itd. to jest różnica czy założę "subkonto" w tych walutach i je wcześniej kupię w odpowiedniej ilości, czy nie i będę miał tylko złotówki?
Rozumiem, że Revolut działa tak, że jak mam tylko złotówki na koncie, to jeśli płacę np. GBP a nie kupiłem funtów, to przeliczy transakcję po aktualnym kursie, bez wielkich spreadów i ściągnie ze złotówek.
Ale jeśli np. założę subkonto w THB i kupię sporo tej waluty i coś w niej zapłacę to wówczas Revolut nie pobiera złotówek tylko tę walutę którą mam kupioną w aplikacji wcześniej.
Czyli wynika z tego, że jeśli transakcje dzieją się w dni mniej więcej (dla Londynu) robocze to nic nie stracę nie kupując waluty wcześniej, a stracę jedynie gdy dokonam transakcji w brytyjskie weekendy i święta bo wtedy kursy walut obcych będą mniej korzystne?
Dobrze to wszystko rozumiem?
(Bo w tej chwili nazakładałem subkont dla wielu walut i mam mętlik w stanie kont :D )
 Profil Relacje PM off  

#2923 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:01 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Dobrze rozumiesz
rdw lubi ten post.

#2924 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
@rdw jedna dodatkowa uwaga: revolut w pierwszej kolejności spróbuje obciążyć rachunek w walucie, w której dokonujesz płatności, a jeśl nie masz tam wystarczającej kwoty, to rachunek z najwyższym saldem. Na przynajmniej jednym z rachunków musi być kwota wystarczająca na dokonanie tej płatności - revolut nie rozbija płatności między rachunkami.
 Profil Relacje PM off
rdw lubi ten post.

#2925 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:56 

srebrny
W pierwszej kolejności waluta w której płacisz, jak nie ma wystarczających środków na wykonanie transakcji to w całości waluta podstawowa (dla nas PLN), jeśli nie ma PLN to waluta z najwyższym saldem.
Można też tymczasowo zablokować rachunki konkretnych walut jak nie chcemy aby z nich pobierało.
rdw lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2926 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:40 

Cześć,
Czy ktoś mógłby mi pomóc...
Nie mogę nigdzie znaleźć potwierdzenia w pdf przelewu jaki dokonałem płacąc za bilet on line.
Motam się i szukam po aplikacji.
Widzę tylko iż nastąpiło przewalutowanie i aktualny stan konta w walucie pomniejszony o zakup biletu.
Ale nie wiem jak mam znaleźć potwierdzenie tej transakcji.
Proszę o pomoc. Działam na OiS.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2927 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Kliknij w szczegóły transakcji (kliknij na nią) -> Wyciąg. Otworzy się dokument, który możesz wydrukować (= zapisać do pdf)
 Profil Relacje PM off  

#2928 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
SPLDER napisał(a):
Można też tymczasowo zablokować rachunki konkretnych walut jak nie chcemy aby z nich pobierało.

DOBRE! O takiej opcji nie wiedziałem. To może się przydać, gdy trzyma się na koncie walutę na konkretny wyjazd.

#2929 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:19 

michzak napisał(a):
Kliknij w szczegóły transakcji (kliknij na nią) -> Wyciąg. Otworzy się dokument, który możesz wydrukować (= zapisać do pdf)

No własnie jest problem że nie widze tej transakcji...
Jest transakcja wymiany i ten wyciąg mogę pobrać, ale brak jest operacji zakupu biletu on line.
Jedynie pomniejszyło się saldo w walucie. Czy doszło w ogóle do transakcji?
Potwierdzenia nie widzę a stan konta jest pomniejszony o zakup biletu, jakaś przedziwna sytuacja.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2930 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@jacekL, a czy na pewno patrzysz na dobre konto? Jesli mowisz ze byla transakcja wymiany to mozliwe ze platnosc bedzie widoczna na koncie w innej walucie.
Przesun palcem w lewo na saldzie konta zlotowkowego zeby zobaczyc historie kont w winnych walutach.
 Profil Relacje PM off  

#2931 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:46 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@jacekL: ile czasu minęło od transakcji? może jest dopiero blokada z opisiem "przetwarzanie" na górze.
 Profil Relacje PM off  

#2932 PostWysłany: 23 Paź 2018 13:04 

xyrxis napisał(a):
@jacekL, a czy na pewno patrzysz na dobre konto? Jesli mowisz ze byla transakcja wymiany to mozliwe ze platnosc bedzie widoczna na koncie w innej walucie.
Przesun palcem w lewo na saldzie konta zlotowkowego zeby zobaczyc historie kont w winnych walutach.

Takie to proste :))))
Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2933 PostWysłany: 23 Paź 2018 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 582 793
niebieski
Ja już jesteśmy przy "prostych" pytaniach - podpowiedzcie proszę jak w aplikacji w zakładce Płatności usunąć jakieś kontakty telefoniczne - coś kiedyś nacisnąłem wskoczyły mi nr telefonów znajomych i teraz mnie to denerwuje :)
Można się tego pozbyć?
Mam napis: Nie jest jeszcze w Revolut i lista telefonów pod spodem
pozdrawiam

#2934 PostWysłany: 23 Paź 2018 14:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Usuń dostęp do kontaktów dla aplikacji Revolut
 Profil Relacje PM off  

#2935 PostWysłany: 23 Paź 2018 19:36 
Awatar użytkownika

srebrny
A da się jakoś edytować/usunąć zapisane dane bankowe? Robiłem przelew dla brata, wprowadzając dane niechcący wpisałem swoje imię i nazwisko i teraz jego nr konta mam zapisany w aplikacji ppd swoim imieniem i nazwiskiem. Trochę to mylące.

#2936 PostWysłany: 24 Paź 2018 00:56 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Na liście odbiorców, trzymając tego co chcesz edytować czy też usunąć, przesuń go w lewo, pokażę się edytuj i usuń.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#2937 PostWysłany: 24 Paź 2018 05:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Największe wady Revoluta to wg. mnie:
- brak gwarancji depozytów, bo nie są bankiem i nie jesteśmy chronieni jak w BFG
Ale to mała wada, bo przecież nikt tam mega oszczędności nie trzyma tylko raczej kasę na wyjazdy/płatności międzynarodowe
Bardziej drażnią mnie jego kolejne wady:
- brak stabilności, jasnych reguł działania i pewności funkcjonowania - Mi i tak samo znajomemu Revolut zablokował na kilka godzin (mi) oraz wiele dni (znajomemu) konta za to że wysłaliśmy z Revoluta symbolicznej wysokości przelewy w walutach takich jak CHF, GBP celem sprawdzenia że przelewy chodzą i jak szybko (blokada dostępu do aplikacji bez żadnego powiadomienia ani uzasadnienia, czekanie na łaskę pana, nie wiadomo ile, bez możliwości prostego kontaktu w celu wyjaśnień)
- kolejna wada to sama funkcjonalność - ukradną mi telefon lub przestanie działać i zajmie mi wiele dni odkręcenie dostępu do aplikacji, odzyskanie środków
Na koniec, tu nie wiem jak to działa, ale jestem ciekaw jak Revolut rozpatruje reklamacje kartowe (chargeback) w razie gdy nas oszuka kontrahent itp.

Gdy 1 raz musiałem się skontaktować z obsługą Revoluta (blokada transakcji w tajskich liniach lotniczych) włos mi się na głowie jeżył, gdy najpierw musiałem gadać z botem by połączyć się łaskawie z kimś żywym, tłumaczyć problem ponownie, poddać się weryfikacji itp.
Ten moment, kiedy żywy człowiek przejmuje czata od bota a aplikacja żąda dostępu do aparatu fotograficznego bo ktoś będzie sprawdzał, czy my to my - ci ze zdjęcia dowodu które kiedyś dostali. Prywatność też jest tu nie bez znaczenia, bo konsultant z czata weryfikujący nasz wizerunek nawet nie ostrzega, że będzie nas oglądał z telefonu.
Z takimi uprawnieniami dla aplikacji to byle niewiarygodna aplikacja na smartfonie i już nas podsłuchują i podglądają :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2938 PostWysłany: 24 Paź 2018 09:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zagubiony przelew, zagubiona pani Basia i bot, który nie umiał się odnaleźć (w sytuacji). Czy Revolut ma problem… cywilizacyjny?
https://subiektywnieofinansach.pl/zagin ... -odnalazl/
 Profil Relacje PM off  

#2939 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:08 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@skrzat: no tak - podczas instalacji powinno być ostrzeżenie że w chwili obecnej support dostępny jest tylko w jednym języku i problemu by nie było - użytkownik byłby świadom. Revolut bardzo szybko rośnie, podgryza bankom powoli pewną gałąź przychodów więc będzie co raz bardziej punktowany.
 Profil Relacje PM off  

#2940 PostWysłany: 25 Paź 2018 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
Wróciłem z Kos w Grecji... i z płatności kartą Revoult jestem zadowolony są super, ale większość bankomatów ma prowizje za wypłatę(2-3 Euro), na szczęście wyraźnie o nich informuje przed wypłatą i trzeba to zaakceptować.... Sam znalazłem Alfa Bank, który miał wypłatę za darmo.
Takie praktyki to norma w wielu krajach Europy czy tylko Grecja i ichny kryzys finansowy?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości