Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2901 PostWysłany: 18 Paź 2018 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Hehe, to prawda :twisted: Ja sam korzystam z revoluta i zdarzyło mi się obracać po kilka tysięcy euro i nie było problemów

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2902 PostWysłany: 18 Paź 2018 15:46 

srebrny
luftairways napisał(a):
Skoro nie chcesz im pokazać dokumentacji dochodów tzn. że masz coś na sumieniu

no niekoniecznie, niektórzy mają w umowach o pracę wpisaną klauzulę poufności i po prostu nie mogą podać firmie trzeciej takich danych (Revolut nie jest zarejestrowany jako instytucja finansowa w PL).
Swoją drogą chyba też miałbym opory, aby dzielić się swoim PITem z panią z warzywniaka, nawet takiego warzywniaka, który ma ładną stronę i aplikację mobilną.
 Profil Relacje PM off  

#2903 PostWysłany: 18 Paź 2018 16:57 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
becek napisał(a):
skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

Sens jest taki, że jeśli jedziemy poza UE, gdzie internet jest drogi / b. drogi, to lepiej doładować więcej naraz, jeszcze w Polsce przed wyjazdem, a potem to co nie zostanie użyte przelać sobie z powrotem na konto, niż bulić za transfer danych, żeby doładowywać Revoluta "w miarę potrzeb".
Konrad_PL lubi ten post.

#2904 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:32 

niebieski
Niektore wpisy przypominaja mi akcje z Raiff, ktory naliczyl oplaty za transakcje na poczcie: "przecież to naturalne, ze natłukłem 200k w miesiąc na terminalu poczty polskiej "płacąc rachunki za gaz" i nikomu nic do tego!"

Wytyczne co do prania kasy itp sa calkiem logiczne a niektórzy zwyczajnie nie pisza calej swojej historii:)

W czasach big data powinniście choc slyszec o tzw profilowaniu.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2905 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Raphael napisał(a):
becek napisał(a):
skoro dorzucenie następuje w czasie rzeczywistym to nie widzę sensu pakowania tam przed wyjazdem tysięcy

Sens jest taki, że jeśli jedziemy poza UE, gdzie internet jest drogi / b. drogi, to lepiej doładować więcej naraz, jeszcze w Polsce przed wyjazdem, a potem to co nie zostanie użyte przelać sobie z powrotem na konto, niż bulić za transfer danych, żeby doładowywać Revoluta "w miarę potrzeb".

jedynie w Chinach, Iranie i Birmie miałem problem z netem-ale w tych krajach nie trzeba za dużo wypacać albo trzeba mieć cash
w każdym innym kraju miałem go praktycznie co noc-za darmo

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#2906 PostWysłany: 18 Paź 2018 17:51 
Awatar użytkownika

Mi zablokowali konto za samo dodanie karty płatniczej.
Nie zgodzę się, że ich wytyczne sa logiczne, wręcz przeciwnie, support na 99% sam nie wie, w jaki sposób to działa.
Bezwarunkowe blokowanie środków już *po* wykonaniu transakcji to już w ogóle bezczelność. Jeśli ich super algorytm faktycznie wykrył nieprawidłowość, to np. doładowanie konta powinno być zablokowane przed, a nie po fakcie.
 Profil Relacje PM off  

#2907 PostWysłany: 18 Paź 2018 18:24 

srebrny
makdeb napisał(a):
Hehe, to prawda :twisted: Ja sam korzystam z revoluta i zdarzyło mi się obracać po kilka tysięcy euro i nie było problemów

Poza tym, opisują swoje historie osoby "skrzywdzone", wiec proponuję nie nadawać "reprezentatywnosci" temu opisowi.
Nikt zadowolony nie pisze o swoich przygodach. Ja tez obróciłem tysiącami euro i to w przelewach i o żadne zarobki nikt mnie nie pytał. Swoją drogą korzystam często z tej karty podczas zakupów, nawet po kilka euro, wiec historię mam długą.
@asnahtful support ktorego banku zna jego tajemnice?! :shock:
nawet gdyby sie jakiś bystry pracownik trafił, to i tak się z tobą, tą wiedzą nie podzieli. I bardzo dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#2908 PostWysłany: 18 Paź 2018 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Czytam ten temat i jestem lekko zszokowany. Używam Revoluta od niedawna i nawet do głowy mi nie przyszło, że konto może zostać zablokowane za robienie przelewów ? Nie mówię o jakichś karuzelach ale po prostu o płaceniu np. rachunków z zasilenia z kk. Jeśli tego nie można robić to po co w ogóle jest taka opcja!? Swoją drogą zajrzałem do regulaminu i jedyne co znalazłem to zapis mówiący o tym, że niedozwolone jest wypłacanie gotówki z zasilenia kk, ale nic o tych przelewach. Jest rzeczywiście taki punkt?
Nawiasem mówiąc, z tą gotówka to też absurd, bo znowu, po co w ogóle taka funkcjonalność skoro to zabronione!? Gdyby nie dokładne wczytanie się w obszerny regulamin to do głowy mi nie przyszło.

#2909 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:37 

wypłacałem gotówkę z bankomatu BZWBK, dzisiejszego Santandera, żadnych komunikatów o prowizji, Revolut poinformował mnie o pobraniu 102 zł, przy wypłacie 100 zł, może trzeba uzupełnić górę o bankomaty innych firm, które za wypłatę pobierają prowizję ?
 Profil Relacje PM off  

#2910 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:44 

niebieski
A może wystarczy napisać, by nie używać Revoluta w Polsce - bo po co?
 Profil Relacje PM off  

#2911 PostWysłany: 18 Paź 2018 20:45 

srebrny
@dziamu
A nie przekroczyłeś limitu darmowych wypłat?
 Profil Relacje PM off  

#2912 PostWysłany: 18 Paź 2018 21:01 

niebieski
Przekroczył, 2pln to jakby nie liczyc regulaminowe 2% od stówki;)

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#2913 PostWysłany: 18 Paź 2018 21:43 

niebieski
bankomaty wbk nie pobierają prowizji
w przypadku mc proponuje przewalutowanie z gbp
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.

#2914 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:02 

w statystyce pokazuje mi, że w X pobrałem 280 zł, poprzednio 660 zł 23.9., więc albo bezprowizyjne 800 zł liczy się od daty wypłaty, a nie w miesiącu kalendarzowym, albo jest opłata w WBK, mam kartę visa, nie było pytania o to w jakiej walucie wypłacam
 Profil Relacje PM off  

#2915 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
a ja akurat dzisiaj skorzystałem z sieci euronetu i wypłaciłem 50zł bez prowizji :twisted:

#2916 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Liczy się od daty założenia konta pewnie. Są okresy rozliczeniowe, które nie pokrywają się z miesiącami.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2917 PostWysłany: 18 Paź 2018 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
Jest dokładnie tak, jak mówi @Darek M. Okresy rozliczeniowe nie pokrywają się z miesiącami, tylko datami założenia konta albo datami uruchomienia płatnej opcji.
 Profil Relacje PM off
dziamu lubi ten post.

#2918 PostWysłany: 19 Paź 2018 11:20 

@dziamu można sprawdzic ile wybrałeś w danym okresie rozliczeniowym
Wiecej - Profil - Plan taryfowy

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2919 PostWysłany: 21 Paź 2018 12:22 

Czy trzeba zglaszac wyjazd aby nie zablokowali konta będąc poza granicami kraju zamieszkania?
 Profil Relacje PM off  

#2920 PostWysłany: 21 Paź 2018 12:22 

srebrny
Nie trzeba.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości