Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2141 PostWysłany: 28 Cze 2018 18:56 

niebieski
Pytanie do expertow od Revoluta
Probuje rozpoczac przygode z tym
Dodalem karte USD ale pokazuje ze jest ona w PLN .? Dodalem GBP i tez jest w PLN
Mam nadwyzke dolarow i funtow i chcialem tam wplacic z karty debetowej i dupa. Czemu jest kazda karta jako PLN? Nawet juz dodajac dolarowa podalem jako kraj USA :( i nic
Nie chce ryzykowac wplaty bo kwota minimalna to az 10 funtow :(
Pomozcie jak dodac karty walutowe poprawnie?
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2142 PostWysłany: 28 Cze 2018 19:00 

niebieski
dodaj konta w GBP i USD i dopiero je zasil z odpowiedniej karty

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#2143 PostWysłany: 28 Cze 2018 19:09 

niebieski
kruczi napisał(a):
dodaj konta w GBP i USD i dopiero je zasil z odpowiedniej karty

pozdrawiam

Konta walutowe GBP i USD mam, one sa od razu na start. Chyba ze jakos specajlnie nalezy je dodac.
Mimo wszytko przy mojej karcie mam PLN. Sam zobacz na screen
Widac ze mam juz konto USD
 Profil Relacje PM off  

#2144 PostWysłany: 28 Cze 2018 19:25 

niebieski
karta wydana w Polsce i tak ją rozpoznaje
możesz śmiało doładowywać, nie będzie dodatkowych przewalutowań

p.s.
czasami kartę revoluta polskie bankomaty rozpoznają jako GBP i proponują przewalutowanie
jak się nie zgodzisz to obciążają w PLN

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#2145 PostWysłany: 28 Cze 2018 19:43 

beata123 napisał(a):
Dodalem karte USD ale pokazuje ze jest ona w PLN .? Dodalem GBP i tez jest w PLN
Mam nadwyzke dolarow i funtow i chcialem tam wplacic z karty debetowej i dupa. Czemu jest kazda karta jako PLN? Nawet juz dodajac dolarowa podalem jako kraj USA :( i nic

Revolut jest ok, bo szybko z dowolnej karty można zasilić konto zł i bez wymiany na dolary, levy, korony czy forinty kupować mając fajne przewalutowanie z zł
W takiej sytuacji jak twoja mając funty, dolary lepiej sprawdza sie Alior Kantor głównie z powodu fizycznych oddziałów, gdzie wpłacisz i wypłacisz te waluty za free, szybko sprzedaz kupisz z wymianą na zl mając fizyczne darmowe w prowadzeniu karty walutowe
Praktycznie revolut jest nieco przereklamowane głównie z powodu dostępności zasileń z kk
 PM off  

#2146 PostWysłany: 28 Cze 2018 20:12 

niebieski
-- 28 Cze 2018 21:11 --

kruczi napisał(a):
karta wydana w Polsce i tak ją rozpoznaje
możesz śmiało doładowywać, nie będzie dodatkowych przewalutowań

p.s.
czasami kartę revoluta polskie bankomaty rozpoznają jako GBP i proponują przewalutowanie
jak się nie zgodzisz to obciążają w PLN

pozdrawiam

Support odpowiedzial ze mieszkam w PL wiec mam PLN karty
Jesli chce inne musze im pismo z banku wyslac ale skad ja je wezme - w alior kantor nie widze takiego pisma

-- 28 Cze 2018 21:12 --

Anonymous napisał(a):
beata123 napisał(a):

Revolut jest ok, bo szybko z dowolnej karty można zasilić konto zł i bez wymiany na dolary, levy, korony czy forinty kupować mając fajne przewalutowanie z zł
W takiej sytuacji jak twoja mając funty, dolary lepiej sprawdza sie Alior Kantor głównie z powodu fizycznych oddziałów, gdzie wpłacisz i wypłacisz te waluty za free, szybko sprzedaz kupisz z wymianą na zl mając fizyczne darmowe w prowadzeniu karty walutowe
Praktycznie revolut jest nieco przereklamowane głównie z powodu dostępności zasileń z kk

No tez nie do konca, bo mam w dolarach i chce placic w wegierskich forintach. Jakby sie dalo dolarami zasilic Revoluta bo oszedze na przewalutowaniach Forint-Dolar
 Profil Relacje PM off  

#2147 PostWysłany: 28 Cze 2018 20:22 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@beata123: wszystko jest OK - nie masz się czego obawiać. Karty zapewne zostały wydane w .pl a to że do rachunków w innych walutach o tym bank nie wie (to nie wynika z BIN) - zatem nie przejmuj się że pokazuje Ci PLN - jak masz kartę na której masz USD to doładuj w USD - co prawda Revolut napisze ostrzeżenie że ta karta pewnie wydana jest do rachunku w PLN i sprawdź dobrze aby uniknąć niekorzystnego przewalutowania ale ostateczna decyzja należy do Ciebie - i jak dasz kontynuuj we wskazanej walucie wszystko pójdzie jak należy. Tez w ten sposób doładowywałem sobie EUR z rachunku walutowego i wszystko odbyło się poprawnie - z konta pobrało EUR na Revolucie pojawiły się środki w EUR bez żadnego przeliczania.

@gorny77: w czym kantor jest lepszy? Jak masz walutę to po prostu walutą zasilasz Revoluta i cieszysz się wszystkimi zaletami tego serwisu - nie ma znaczenia czy zasilasz w PLN EUR czy GBP jak płacisz w innych walutach to kurs jest lepszy (z wyjątkiem weekendów) oraz nie trzeba pamiętać jaka karta do jakiej waluty.
 Profil Relacje PM off
beata123 lubi ten post.

#2148 PostWysłany: 28 Cze 2018 20:37 

Jest łatwiejsza w zasileniu i używaniu, ale w fizycznym używaniu np. posiadając fizycznie waluty j/w lepszy jest Alior Kantor
A z kantorem mi bdb współpracuje Raiff, a tego revolut nie potrafi i tyle w temacie, macie głowy to kombinujcie

Ostatnio edytowany przez Anonymous 29 Cze 2018 17:50, edytowano w sumie 2 razy
 PM off
maczala1 lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#2149 PostWysłany: 28 Cze 2018 21:14 

niebieski
W sumie dla mnie Revolut jest lepszy w temacie kusow, bo sa troche lepsze oraz egzorycznych walut
 Profil Relacje PM off  

#2150 PostWysłany: 29 Cze 2018 15:25 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Mam karty dodane do revoluta w GBP i EUR i wszystkie mają dopisek PLN, a doładowywałem z nich odpowiednio funty i Eur i było wszystko ok. Co do USD - to kiedyś była prowizja za doładowanie USD, nawet z karty debetowej. W aplikacji w pomocy widzę, że revolut może pobrać opłatę przy doładowaniu z karty USD.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
beata123 uważa post za pomocny.

#2151 PostWysłany: 29 Cze 2018 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 64 407
Anonymous napisał(a):
A z kantorem mi bdb współpracuje Raiff, a tego revolut nie potrafi

Co masz na myśli?

#2152 PostWysłany: 29 Cze 2018 16:27 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
Nie idź tą drogą tutaj ;)
 Profil Relacje PM off  

#2153 PostWysłany: 29 Cze 2018 18:49 

niebieski
mrmrooz napisał(a):
Co do USD - to kiedyś była prowizja za doładowanie USD, nawet z karty debetowej. W aplikacji w pomocy widzę, że revolut może pobrać opłatę przy doładowaniu z karty USD.

Ehhh gdzie sie spojrzy to jakies gwiazdki.
A mozesz dac linka do tego o czym pisales?
 Profil Relacje PM off  

#2154 PostWysłany: 30 Cze 2018 18:12 

Spokojnie zrób doładowanie. Miałem podobną sytuację. Mam kartę USD mbanku, z racji tego że chciałem kartę zlikwidować (Revolut zastąpił świetnie w stanach ich kartę) musiałem coś zrobić z resztą kasy jaka została mi na koncie USD (całe 10,22$), przelew nie wchodził w grę na Revoluta bo mbnak krzyczał 7$ za samo wysłanie przelewu. Więc wybrałem konto USD w Revolucie i zasiliłem kartą USD mBanku. Pokazało mi że karta jest PLN, ale wpisałem te 10,22$ i tyle zeszło mi z konta w Mbanku. Mbank USD czysty, a ja mam pełną kwotę na Revolucie z którą mogę zrobić co chcę.
 Profil Relacje PM off  

#2155 PostWysłany: 01 Lip 2018 16:55 

niebieski
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomo ... 10128.html

#2156 PostWysłany: 01 Lip 2018 16:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Wczoraj chciałem zapłacić 17 USD i pieniądze wyszły, ale po stronie odbiorcy informacja, że transakcja odrzucona. Sądziłem, że po raz pierwszy trafił mi się przypadek jakiejś niekompatybilności karty Revoluta ze sprzedawcą, ale dziś widzę:

Image

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2157 PostWysłany: 01 Lip 2018 17:00 

niebieski
Ja dziś chciałem zapłacić ponad 300 € na tripair.pl za bilety WAW-PDL, ale płatność nie przeszła a pieniądze narazie nie wróciły na Revolut.
 Profil Relacje PM off  

#2158 PostWysłany: 01 Lip 2018 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
jest awaria

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
Elmo Reserve uważa post za pomocny.

#2159 PostWysłany: 01 Lip 2018 17:43 
Awatar użytkownika

platynowy
niedzwiecki.pl napisał(a):
Ja dziś chciałem zapłacić ponad 300 € na tripair.pl za bilety WAW-PDL, ale płatność nie przeszła a pieniądze narazie nie wróciły na Revolut.
U mnie o tyle lepiej, że pieniądze po kilkunastu minutach wróciły.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2160 PostWysłany: 01 Lip 2018 17:53 

Dziś dwukrotnie, próbowałem zapłacić kartą, w pierwszym sklepie transakcja odrzucona, w drugim przyjeta, kasjer dostał komunikat że transakcja zaakceptowana. Wyszedłem ze sklepu, przyjechałem do domu i patrze, że pieniądze wróciły. Dzwoniłem już do sklepu i mają do mnie oddzwonić. Dobrze, że zawsze mam dwie karty platnicze bo bym się wstydu w pierwszym przypadku najadł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] oraz 1 gość