Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#841 PostWysłany: 21 Maj 2012 13:19 

W celu upewnienia się co do bagażu (sprawdzałem niby, ale wolę żeby ktoś potwierdził:

Iberia: podręczny 10kg / rejestrowany: 23 kg

Wizzair: podręczny 10 kg / rejestrowany: 32 kg

City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊 City break w cieniu Etny 🌋😍 Wycieczka na Sycylię za 639 PLN (loty + noclegi ze śniadaniami 🌞🍊
💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴) 💙 First minute: piękna grecka wyspa Tasos od 2550 PLN🏝️🌞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży (z 🍴)
#842 PostWysłany: 21 Maj 2012 13:29 
Awatar użytkownika

KoBi88 napisał(a):
W celu upewnienia się co do bagażu (sprawdzałem niby, ale wolę żeby ktoś potwierdził:

:shock: :shock: :shock: Nie bardzo rozumiem - nie ufasz informacjom ze stron przewoźników, czy jak?

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#843 PostWysłany: 21 Maj 2012 13:43 

Awerik napisał(a):
KoBi88 napisał(a):

:shock: :shock: :shock: Nie bardzo rozumiem - nie ufasz informacjom ze stron przewoźników, czy jak?

No są rózne jajca, źle ułożyłem pytanie. Czy te bagaże są w cenie biletu? U niektórych jest to dosyć dziwnie powyjaśnianie dlatego wolałem potwierdzić. Już np: wyszedłem z błędu w jakim byłem i zabuliłem 116 zł za bagaż w wizz air :| Mam nadzieję że w Iberia jest w cenie te 23 kg.

#844 PostWysłany: 21 Maj 2012 16:09 

niebieski
KoBi88 napisał(a):
Awerik napisał(a):
KoBi88 napisał(a):

No są rózne jajca, źle ułożyłem pytanie. Czy te bagaże są w cenie biletu? U niektórych jest to dosyć dziwnie powyjaśnianie dlatego wolałem potwierdzić. Już np: wyszedłem z błędu w jakim byłem i zabuliłem 116 zł za bagaż w wizz air :| Mam nadzieję że w Iberia jest w cenie te 23 kg.

W Iberii jest, a Wizzie nie jest, dlatego zabuliłeś.
 Profil Relacje PM off  

#845 PostWysłany: 23 Maj 2012 14:52 

Boję się overbookingu, istnieje te zjawisko w low-coście? Ponoć jedną z skutecznych metod jest odprawa on-line ileś tam czasu przed odlotem i po sprawie. W singapurskim Tiger Airways takiej opcji nie ma :shock: Zatem niestety czeka mnie tradycyjny check-in na lotnisku mimo lecenia tylko z podręcznym. Czy w tym przypadku powinnam rekonfirmować (jak to dokładnie wygląda? nigdy tego nie robiłam i nie było problemu) bilet kilka dni przed wylotem?
 Profil Relacje PM off  

#846 PostWysłany: 23 Maj 2012 16:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tanie linie lotnicze nie stosują overbookingu.
 Profil Relacje PM off  

#847 PostWysłany: 23 Maj 2012 22:36 
Awatar użytkownika

kemot napisał(a):

Część linii (w tym Tiger) jak najbardziej stosuje overbooking.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#848 PostWysłany: 23 Maj 2012 22:40 

Awerik napisał(a):
kemot napisał(a):

No właśnie, więc co powinnam zrobić w tej sytuacji? Po prostu być jedną z pierwszych w kolejce do check-inu? Czyli polaczkowate (choć nie wiem czy to narodowa cecha latających lowcostami) pchanie się :) Zdecydowanie wolę coś w stylu rekonfirmacji, tylko nie jestem pewna czy takie coś funkcjonuje i jak to zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#849 PostWysłany: 24 Maj 2012 08:43 
Awatar użytkownika

Pama napisał(a):
Awerik napisał(a):
kemot napisał(a):

No właśnie, więc co powinnam zrobić w tej sytuacji? Po prostu być jedną z pierwszych w kolejce do check-inu? Czyli polaczkowate (choć nie wiem czy to narodowa cecha latających lowcostami) pchanie się :) Zdecydowanie wolę coś w stylu rekonfirmacji, tylko nie jestem pewna czy takie coś funkcjonuje i jak to zrobić.

Absolutnie nic, szansa że wbrew swojej woli zostaniesz na lotnisku z powodu overbookingu jest tak mikroskopijna, że nie powinnaś w ogóle zaprzątać sobie tym głowy.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#850 PostWysłany: 25 Maj 2012 23:21 

Żeby nie zakładać głupiego tematu i zaśmiecać forum, spytam tutaj - czy można cofnąć kupno biletu lotniczego? Chodzi mi o to, czy jak jutro kupię bilet z WizzAir do Londynu, a jednak okaże się za jakiś czas, że nie będę leciał, to da się jakoś to cofnąć, czy zostanę z biletem i straconymi pieniędzmi nigdzie nie lecąc?
 Profil Relacje PM off  

#851 PostWysłany: 25 Maj 2012 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Hektorek napisał(a):
Żeby nie zakładać głupiego tematu i zaśmiecać forum, spytam tutaj - czy można cofnąć kupno biletu lotniczego? Chodzi mi o to, czy jak jutro kupię bilet z WizzAir do Londynu, a jednak okaże się za jakiś czas, że nie będę leciał, to da się jakoś to cofnąć, czy zostanę z biletem i straconymi pieniędzmi nigdzie nie lecąc?

możesz wykupić opcję flex (dodatkowo płatna) i jak nie możesz lecieć w tym terminie to wtedy za darmo przebukują Ci na inny (jeśli będzie droższy to wtedy musisz dopłacić różnicę w cenie)
 Profil Relacje PM off  

#852 PostWysłany: 26 Maj 2012 12:37 

sylwia_pl napisał(a):
Hektorek napisał(a):

możesz wykupić opcję flex (dodatkowo płatna) i jak nie możesz lecieć w tym terminie to wtedy za darmo przebukują Ci na inny (jeśli będzie droższy to wtedy musisz dopłacić różnicę w cenie)

Wizzair ma opcję Flex?

edit: Wow, naprawdę nie wiedziałem o tym, nigdy tej opcji nie widziałem :shock:
 Profil Relacje PM off  

#853 PostWysłany: 26 Maj 2012 12:59 

niebieski
45 zł za pasażera
http://wizzair.com/travel_services/wizz ... anguage=PL
 Profil Relacje PM off  

#854 PostWysłany: 28 Maj 2012 15:37 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
Witam,
Ile musi być jeszcze ważny dowód osobisty by móc wyjechać na jego podstawie za granicę UE? Mianowicie chodzi o Norwegię.

#855 PostWysłany: 28 Maj 2012 20:59 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.msz.gov.pl/index.php?page=14 ... ment=25696

Wystarczy, że jest ważny. Norwegia jest w Schengen.

#856 PostWysłany: 31 Maj 2012 15:58 

Czy kupując bilety w OLT przez internet w cenie biletu jest bagaż rejestrowany i podręczny czy za rejestrowany dodatkowo płacimy? Konkretnie chodzi mi o bilety na trase Katowice-Szczecin.
 Profil Relacje PM off  

#857 PostWysłany: 31 Maj 2012 16:09 

Już sam znalazłem.

Waga jednej bezpłatnej sztuki bagażu rejestrowanego Pasażera nie może przekroczyć 16 kg. Każdy dodatkowy kilogram jest traktowany jako nadbagaż. Za każdy kilogram nadbagażu pobierana jest opłata 25 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#858 PostWysłany: 31 Maj 2012 19:33 

Loty: 121
Kilometry: 264 274
Potrzebuje 2 biletów na 5.10.2012 z Salonik do Paphos.
Obecnie interesujący mnie kosztuje 40€; ewentualnie na 4.10.2012 19€ ale jest napisane że to ostatnie 4 miejsca (choć wolałbym 5.10.2012)
Czy możliwe że mimo iż jest napisane ostatnie 4 miejsca w tej cenie, po jakimś czasie bilety będą w podobnie niskiej cenie?

Na najbliższe tygodnie (czerwiec, lipiec) bardzo duży wybór biletów po 15-25€
 Profil Relacje PM off  

#859 PostWysłany: 31 Maj 2012 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
pierscien napisał(a):
Potrzebuje 2 biletów na 5.10.2012 z Salonik do Paphos.
Obecnie interesujący mnie kosztuje 40€; ewentualnie na 4.10.2012 19€ ale jest napisane że to ostatnie 4 miejsca (choć wolałbym 5.10.2012)
Czy możliwe że mimo iż jest napisane ostatnie 4 miejsca w tej cenie, po jakimś czasie bilety będą w podobnie niskiej cenie?

Na najbliższe tygodnie (czerwiec, lipiec) bardzo duży wybór biletów po 15-25€

Możliwość jest, ale nie ma gwarancji. Ale owszem zdarza się tak (ostatnio widziałem na Maltę tak wyglądała sprawa).

#860 PostWysłany: 06 Cze 2012 11:45 

Czesc, mam pytanie dotyczace bagazu w liniach Ryanair. Chodzi mi o to czy kupujac bilet bez bagazu, moge go pozniej dokupic i jak mniej wiecej wyglada to cenowo? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości