Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#801 PostWysłany: 16 Kwi 2012 12:16 
Awatar użytkownika

brigante32 napisał(a):
Co prawda coś tam już wyczytałem, ale chciałbym mieć pewność. Lecę LOT-em do Tbilisi i na ich stronie jest info, że nie ma internetowej odprawy tylko odprawa na lotnisku. W związku z tym pytanie. Jak ona przebiega? Co muszę mieć ze sobą (nr rezerwacji z maila?). Gdzie dostaję kartę pokładową? Przy nadaniu bagażu?

Przebiega dokładnie tak samo jak w każdej innej linii. Kartę pokładową odbierasz przy stanowisku check-in. Nie musisz mieć ze sobą niczego poza paszportem, na wszelki wypadek warto gdzieś zapisać numer rezerwacji.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#802 PostWysłany: 16 Kwi 2012 12:28 

Zbanowany
a z ciekawości, jakie srodki higieniczne przewozicie w bagażu podręcznym ? wszystko przechodzi ?
- pasta do zębów
- dezodorant w sprayu
- perfuma raczej nie przejdzie prawda ?
- zele w sztyfcie ?
 Profil Relacje PM off  

#803 PostWysłany: 16 Kwi 2012 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
lotek napisał(a):
a z ciekawości, jakie srodki higieniczne przewozicie w bagażu podręcznym ? wszystko przechodzi ?
- pasta do zębów
- dezodorant w sprayu
- perfuma raczej nie przejdzie prawda ?
- zele w sztyfcie ?

wszystko co jest w opakowaniu poniżej 100ml
nie jest jak Ty, ale ja mam perfumy głównie w 50 lub 100, więc nigdy nie miałam z tym problemu
co do pasty do zębów to na podróż kupuje 75ml (a nie 125ml) i też przechodzi

reszta na ten temat znajduje się tu co-mozna-a-czego-nie-mozna-przewozic-w-samolocie,15,496
 Profil Relacje PM off  

#804 PostWysłany: 16 Kwi 2012 15:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Obserwował ktoś może jak zmieniają się ceny w OLT?
Tzn. obecnie dany kurs w taryfie ECO kosztuje 249zł, jak uważacie - jest szansa, że wróci ona do "normalnej" tzn. 99?

pzdr

#805 PostWysłany: 16 Kwi 2012 15:11 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
miki3475 napisał(a):
Obserwował ktoś może jak zmieniają się ceny w OLT?
Tzn. obecnie dany kurs w taryfie ECO kosztuje 249zł, jak uważacie - jest szansa, że wróci ona do "normalnej" tzn. 99?

Jeżeli wierzyć temu jak OLT opisywał zasadę działania tych promocji to NIE, NIE WRÓCI. (poza tym to właśnie 99 NIE jest normalna ;) ).

#806 PostWysłany: 16 Kwi 2012 15:32 
Awatar użytkownika

Mam pytanie dot. darmowej odprawy on-line w Ryanair.
Czy jest jakiś ogólna zasada którą kieruje się Ryanair umożliwiając (bądź nie) DARMOWĄ odprawę online? Może istnieje jakaś lista lotnisk/lotów, gdzie dają możliwość całkowicie darmowej odprawy online, i ta informacja jest podana przy wyborze biletów?

A może udzielicie mi konkretnej odpowiedzi - czy na któreś z podlondyńskich lotnisk (Stansted/Luton) mogę zakupić bilet korzystając jednocześnie z DARMOWEJ odprawy online? :)

dzięki z góry,
Paweł
 Profil Relacje PM off  

#807 PostWysłany: 16 Kwi 2012 15:55 
Awatar użytkownika

floydpinkk napisał(a):
Mam pytanie dot. darmowej odprawy on-line w Ryanair.
Czy jest jakiś ogólna zasada którą kieruje się Ryanair umożliwiając (bądź nie) DARMOWĄ odprawę online? Może istnieje jakaś lista lotnisk/lotów, gdzie dają możliwość całkowicie darmowej odprawy online, i ta informacja jest podana przy wyborze biletów?

A może udzielicie mi konkretnej odpowiedzi - czy na któreś z podlondyńskich lotnisk (Stansted/Luton) mogę zakupić bilet korzystając jednocześnie z DARMOWEJ odprawy online? :)

dzięki z góry,
Paweł

Odpowiedź na wszystkie Twoje pytania brzmi niestety "nie".

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#808 PostWysłany: 16 Kwi 2012 23:34 

Parę miesięcy temu kupiłem sobie bilet na lot z Warszawy do Kopenhagi i z powrotem za pośrednictwem Expedii (było taniej niż przez stronę LOT).

Niepokoi mnie jednak jedna rzecz, która odkryłem dopiero teraz spoglądając na potwierdzenie od Expedii, a mianowicie informacja, że

Prices do not include baggage fees or other fees charged directly by the airline.

Pytanie brzmi oczywiście czy mam bagaż w cenie tego biletu czy nie? Z założenia wydaje mi się, że tak - przecież LOT to nie Wizz czy Ryanair, tu zawsze jedna sztuka jest w cenie. Ale jeśli tak to czemu taki zapis w potwierdzeniu rezerwacji?

Będę wdzięczny za odpowiedź, wylot już w piątek :/

#809 PostWysłany: 16 Kwi 2012 23:37 
Awatar użytkownika

Tak, masz bagaż w cenie biletu.

marr.85 napisał(a):
Ale jeśli tak to czemu taki zapis w potwierdzeniu rezerwacji?

A co widzisz nielogicznego w tym zapisie? Jest napisane wyraźnie "cena nie uwzględnia opłaty za bagaż lub innych opłat pobieranych przez linię". LOT opłaty za jedną sztukę bagażu nie pobiera.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#810 PostWysłany: 20 Kwi 2012 09:53 

Witam,

Wczoraj dostałem od Wizz Air maila, że:

"Jeden lub więcej portów docelowych w rezerwacji wymaga podania informacji o dokumentach podróży w celu zapewnienia zgodności z obowiązującymi przepisami bezpieczeństwa. Aby wypełnić formularz, należy kliknąć tutaj.

Dane muszą zostać dostarczone nie później niż 4 godziny przed odlotem. W przeciwnym razie pasażer może nie uzyskać pozwolenia na podróż.

Jeśli dostarczyli już Państwo wymagane dane, prosimy o zignorowanie tego e-maila."

Oczywiście znalazłem tu na forum post, o tym, że Wizz wysyła te maile do wszystkich. Tylko, że odprawę on line zrobiłem we wtorek (lot jest jutro rano). Wszystkie dane podałem o które proszą. Ale dziś znów przysłali tego maila!!

Zastanawiam się czy jedyne dane to te które podaje się przy Odprawie On line ? Czy może jeszcze gdzieś w koncie WIZZ... ??

z góry dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#811 PostWysłany: 20 Kwi 2012 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Raczej nikt nie sprawdza recznie czy odprawiles sie juz czy nie. Mail idzie z automatu do wszystkich iles tam dni przed, a pozniej godzin przed lotem. (Stad tez zapis o zignorowaniu go jesli juz sie odprawiles)

#812 PostWysłany: 23 Kwi 2012 19:04 

Szybkie pytanie (przepraszam jesli było).

Muszę dziś kupic w ryanair bilet na sierpień (dobra promocja), a w lipcu musze wymienić dowód. Co jesli bede miał inny nr dowodu osobistego w momencie zkaupu i w momencie wylotu?
 Profil Relacje PM off  

#813 PostWysłany: 23 Kwi 2012 19:10 

Numer paszportu lub dowodu podajesz dopiero przy odprawie / online najwczesniej 15 dni przed odlotem / . Przy kupnie biletu nie jest Ci potrzebny numer dowodu.
 Profil Relacje PM off  

#814 PostWysłany: 23 Kwi 2012 19:12 

Do zakupu bilet numer dowodu nie jest ci potrzebny. Wpisujesz tylko imię i nazwisko. Dane dowodu będziesz wprowadzał aż podczas odprawy online 15dni aż 4godziny przed wylotem. spokojnie więc kup bilet.
 Profil Relacje PM off  

#815 PostWysłany: 23 Kwi 2012 19:12 

Dziekuje! :)
 Profil Relacje PM off  

#816 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:01 

Chciałem zapytać o paszport.
Otóż w czerwcu zamierzam się wybrać do Anglii. Data ważności paszportu kończy mi się w maju.
Różne są opinie na ten temat stąd może ktoś będzie mi w stanie wyjaśnić jak to jest ;)
Wiadomo, jesteśmy w Unii ale może w tej kwestii wygląda to jakoś inaczej.
Jest on mi potrzebny czy nie? Czy sam dowód wystarczy.
Lecę jak coś Ryanair.
 Profil Relacje PM off  

#817 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:03 
Awatar użytkownika

Platini napisał(a):
Chciałem zapytać o paszport.
Otóż w czerwcu zamierzam się wybrać do Anglii. Data ważności paszportu kończy mi się w maju.
Różne są opinie na ten temat stąd może ktoś będzie mi w stanie wyjaśnić jak to jest ;)
Wiadomo, jesteśmy w Unii ale może w tej kwestii wygląda to jakoś inaczej.
Jest on mi potrzebny czy nie? Czy sam dowód wystarczy.
Lecę jak coś Ryanair.

Oczywiście, że wystarczy, WOSu w szkole nie miałeś?

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#818 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:05 

Miałem, nie wiem co to za znaczenie ;)
Nigdy w Anglii nie byłem więc nie wiem jak jest skoro ktoś kto tam leciał mówi mi, że potrzebny jest paszport a inna osoba twierdzi że nie to więc chyba mogę zasięgnąć opinii kogoś tutaj :)
 Profil Relacje PM off  

#819 PostWysłany: 25 Kwi 2012 01:12 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.msz.gov.pl/index.php?page=14 ... ment=25696
Kod:
Dokumentem podróży uprawniającym do bezwizowego wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Wielkiej Brytanii jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Wystarczy dowód.

#820 PostWysłany: 26 Kwi 2012 18:11 

Loty: 18
Kilometry: 30 540
Pierwszy raz będę leciał samolotem i mam pytanie - lot będzie trwał prawie 3 godziny i zastanawiam się jak zagospodarować ten czas. Powiedzcie mi czy ryanair podczas lotu wyświetla jakieś filmy? Trzeba za to jakoś zapłacić? Ile?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości