Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 06 Cze 2012 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Mozesz dokupic pozniej, tutaj sprawdz sobie ceny: http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyczace-podrozy#regulations-tableoffees

Śródziemnomorski raj na Cyprze 🌊🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 1607 PLN Śródziemnomorski raj na Cyprze 🌊🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 1607 PLN
🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
#862 PostWysłany: 14 Cze 2012 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
hej wszystkim, jak Wizzaira mam opanowanego tak z ryanairem potrzebuje pomocy.
Brat ma rezerwacje na dwie osoby w jedna strone.
Okazuje ta druga osoba jednak nie moze leciec w tym terminie i chciałaby przełozyc lot na inny i pytania
Ile kosztuje w ryanie przebukowanie lotu ?
oraz czy jest to w ogole mozliwe jezeli na jednej rezerwacji widnieja dwie osoby ??

dobrego dnia !
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 14 Cze 2012 12:29 

Hej.

Mam pytania odnośnie bagażu podręcznego.
W Wizzarze jest następujący pkt:
"Wszystkie pojemniki z płynami nieprzekraczające limitu 100 ml pojemności powinny swobodnie mieścić się w przezroczystej, zamykanej torbie plastikowej o pojemności 1 l i wymiarach 20 cm x 20 cm."
Rozumiem, że ta torba nie może być mniejsza? Dostanę ją na każdym lotnisku?
I Czy do podręcznego można spakować dezodorant?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 15 Cze 2012 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Oczywiście, że może być mniejsza. Ja zawsze jeżdzę z małą, przezroczystą kosmetyczką. Kolega raz miał za dużą i go nie przepuścili. Z dezodorantem też nie powinno być problemów.
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 15 Cze 2012 13:47 
Awatar użytkownika

ayano napisał(a):
Rozumiem, że ta torba nie może być mniejsza?

Tak.

ayano napisał(a):
Dostanę ją na każdym lotnisku?

Nie

ayano napisał(a):

Tak.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 15 Cze 2012 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Awerik napisał(a):

ayano napisał(a):

Tak.

o ile nie przekracza 100 ml (czyli raczej dezodoranty w kulce lub sztyfcie, niewiele jest w spray (dobrych), które są poniżej tej wielkości)
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 15 Cze 2012 16:54 
Awatar użytkownika

srebrny
suszek napisał(a):
hej wszystkim, jak Wizzaira mam opanowanego tak z ryanairem potrzebuje pomocy.
Brat ma rezerwacje na dwie osoby w jedna strone.
Okazuje ta druga osoba jednak nie moze leciec w tym terminie i chciałaby przełozyc lot na inny i pytania
Ile kosztuje w ryanie przebukowanie lotu ?
oraz czy jest to w ogole mozliwe jezeli na jednej rezerwacji widnieja dwie osoby ??

dobrego dnia !

podbijam - czy ktoś może pomóc ?
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 16 Cze 2012 00:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Przez stronę zmienić można tylko dla wszystkich pasażerów. Pojedynczej osobie można telefonicznie.

Opłata za zmianę to różnica w cenie biletu + opłata za zmianę (zależna od kierunku i daty lotu, http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... ableoffees )

π x drzwi pewnie w 95% przypadków taniej wychodzi kupić nowy bilet.

#869 PostWysłany: 16 Cze 2012 10:30 
Awatar użytkownika

srebrny
oj dzieki Ci za odpowiedz ... sprawa wyglada tak ze razem z biletem jest wykupiony bagaz i chcielibysmy przeniesc calosc ale .... minuta rozmowy z ryan to ok 4 zl prawda ?
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 16 Cze 2012 14:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Człowieku, przecież wszystko jest na stronie Ryanaira - łącznie z odpowiedziami na poprzednie Twoje pytanie o zmianę lotu dla jednego pasażera. Nie możesz zrobić paru kliknięć, poczytać? Kontakt -> Polska?

http://www.ryanair.com/pl/pytania/konta ... i-klientow

http://www.ryanair.com/pl/pytania/

#871 PostWysłany: 16 Cze 2012 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
dziękuje za cierpliwość - mam tak zabiegany weekend, ze nie ogarniam wszystkiego, i masz racje, wystarczyło poklikać, swoja droga ... jak ja nie lubie czytać czegokolwiek na stronie Ryana ... te kolory i wyskakujace okienka :)
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 16 Cze 2012 16:07 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
mam takie pytanko odnosnie linii TAP:

czy zdarzylo wam sie aby przy check in naklejali wam metke na bagaz podreczny? tzn ogolnie chodzi mi o to czy biora walizke, waza albo cos. wiem ze niektore linie (np chyba lufa) metkuje podreczny bagaz. sam lecialem TAPem 2 razy i nic takiego nie mialo miejsca jednak pytam, poniewaz staram sie jakos spakowac po dlugim pobycie i jakos sie namnozylo tych rzeczy:) i chcialem przewazyc podreczny bagaz(limit 8kg).
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 16 Cze 2012 16:17 
Awatar użytkownika

Baranek napisał(a):

czy zdarzylo wam sie aby przy check in naklejali wam metke na bagaz podreczny? tzn ogolnie chodzi mi o to czy biora walizke, waza albo cos. wiem ze niektore linie (np chyba lufa) metkuje podreczny bagaz. sam lecialem TAPem 2 razy i nic takiego nie mialo miejsca jednak pytam, poniewaz staram sie jakos spakowac po dlugim pobycie i jakos sie namnozylo tych rzeczy:) i chcialem przewazyc podreczny bagaz(limit 8kg).

Możesz spokojnie przekroczyć dopuszczalny limit bagażu podręcznego, nikt się nie przyczepi.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#874 PostWysłany: 16 Cze 2012 16:32 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
dzieki, pytalem bo znalazlem tez cos takiego na stronie TAP: http://www.flytap.com/Portugal/en/PlanB ... andBaggage

w takim razie mam 23kg plus 10kg(promocja dla studentow) plus podreczny - moze jakos sie zmieszcze;)
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 20 Cze 2012 09:02 

Mam pytanie.

Dostałem informację mailową od Ryanaira, że mój lot (w obie strony) zmienił godziny, czyli o wcześniej wylatuje i wcześniejszej wraca.

W mailu proszę o kliknięcie adresu, ażeby zaakceptować nowe godziny lub napisać do nich, jeśli godzina nie pasuje i chciałbym zwrotu kasy.

Moje pytanie brzmi - do kiedy muszę się zdecydować (lot mam 07.08, powrót 17.08) na którąś z tych opcji, bo już drugi raz przysłali mi przypomnienie o jakiejkolwiek decyzji. A ja jeszcze nie wiem na 100%, czy będzie mi nowa godzina pasowała i chciałbym odłożyć to w czasie jak najdłużej (oczywiście nie do za 5 minut lot :) ).

I jak ewentualnie wygląda zwrot kasy? Ktoś miał już przygody z tym związane?
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 20 Cze 2012 19:45 

Awerik napisał(a):
Baranek napisał(a):

Możesz spokojnie przekroczyć dopuszczalny limit bagażu podręcznego, nikt się nie przyczepi.

A mogłby mi ktoś powiedzieć w jakim celu metkują bagaż podręczny?
Ja w maju na plecak dostałem naklejkę Hand Luggage od Turkish.

#877 PostWysłany: 20 Cze 2012 20:49 
Awatar użytkownika

ivanovic napisał(a):
Mam pytanie.
Dostałem informację mailową od Ryanaira, że mój lot (w obie strony) zmienił godziny, czyli o wcześniej wylatuje i wcześniejszej wraca.
Moje pytanie brzmi - do kiedy muszę się zdecydować (lot mam 07.08, powrót 17.08) na którąś z tych opcji, bo już drugi raz przysłali mi przypomnienie o jakiejkolwiek decyzji. A ja jeszcze nie wiem na 100%, czy będzie mi nowa godzina pasowała i chciałbym odłożyć to w czasie jak najdłużej (oczywiście nie do za 5 minut lot :) ).

I jak ewentualnie wygląda zwrot kasy? Ktoś miał już przygody z tym związane?

Ja niestety miałam i to kilka razy...

Poczytaj rozporządzenie UE nr 261/2004 link do PDFu na stronie Ryana:
http://www.ryanair.com/pl/pytania/co-si ... ie-ryanair

i punkt 9.1.2 z regulaminu Ryana:
"W sytuacjach innych niż opisane w art. 9.2 poniżej, jeżeli po dokonaniu rezerwacji lecz przed datą podróży przewoźnik zmieni godzinę odlotu o więcej niż trzy godziny, i taka zmiana jest dla pasażera niemożliwa do zaakceptowania a jednocześnie przewoźnik nie może dokonać dla pasażera rezerwacji na inny alternatywny lot zadowalający dla pasażera, pasażer będzie uprawniony do otrzymania zwrotu wszystkich kwot zapłacony w związku z rezerwacją zmienionego lotu, a przewoźnik nie będzie ponosił żadnej dalszej odpowiedzialności."

Jeśli zmiany lotu przekraczają 3h masz prawo do zwrotu pieniędzy, jeśli nie, to niestety musisz zaakceptować godziny, albo próbować jeszcze dzwonić na infolinie o zmianę trasy lotu. Do kiedy musisz się zdecydować, tego niestety nie wiem. Dodatkowe odszkodowanie Ci w tym przypadku niestety nie przysługuje, bo Ryanair poinformował Cię wcześniej o zmianach lotu.

Moja rada: Jeśli odwołasz lot, nie daj się namówić na voucher podróżny, bo za każdym razem będziesz musiał dzwonić na Call Centre, żeby podać im dane vouchera... :(

Temat postu: Bagaż w RYANAIR
#878 PostWysłany: 25 Cze 2012 13:48 

Chciałabym polecieć w jedną stronę z podręcznym+dodatkowym bagażem, a w drodze powrotnej wrócić już tylko z podręcznym. W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem, żeby koszt podróży był jak najniższy?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: BAGAŻE RYANAIR
#879 PostWysłany: 25 Cze 2012 14:19 
Awatar użytkownika

Podaj jakieś szczegóły - jaka linia, gdzie i kiedy/na jak długo lecisz. :)
Może być tak, że paczka wysłana jakąś linią przewozową wyjdzie taniej niż kupowanie bagażu u przewoźnika low-costowego. Nie polecam poczty polskiej - paczki zagraniczne idą nawet 3 tygodnie.

Temat postu: Re: Bagaż w RYANAIR
#880 PostWysłany: 25 Cze 2012 15:02 

Lot do Manchesteru z Ryanairem w połowie września i powrót 3 miesiące później-połowa grudnia. Zastanawiam się też czy po prostu nie kupić dwóch biletów w jedną stronę-chociaż cena podobna jak za bilet w obie z wykupionym bagażem rejestracyjnym. Ciekawe ile paczka np. 20 kg by wyniosła? Gdzie mozna to sprawdzić i jakiemu przewoźnikowi można zaufać?

(Później znowu podobna sytuacja czyli lot do Manchesteru w styczniu z bagażem podręcznym i powrót do Polski 3 miesiące później z dużym bagażem dodatkowym).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości