Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1241 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Elmo Reserve napisał(a):
qbk napisał(a):
Jak otrzymac darmowa karte rejestrujac sie? Zarejestrowalem konto, klikam ze chce karte a oni kazami przelewac 20zl... A mialo byc darmowo :(?

Kartę otrzymujesz za darmo. 20 złotych to będą Twoje środki do wykorzystania. Możesz równie dobrze przelać sobie 50, 100, 500, ale 20 to minimum na początek.

Pobrało mi za kartę 24 zł, co zrobiłem nie tak, otrzymam zwrot?
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#1242 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:26 

Poczytaj kilka stron tego tematu: np. musiałeś mieć wirtualną
 PM off  

#1243 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślałem ze nie obowiązuje teraz ten warunek, skoro fizyczna karta miała być bezpłatnie.
 Profil Relacje PM off  

#1244 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:44 

Pod pewnymi warunkami, jakimi do znalezienia w 2 minuty np. tu w tym temacie

august87 napisał(a):
jakos nie byłem pewny tego revoluta i dowod zastrzeglem. niecale 10 minut gadania z NestBank i po problemie.słabe nerwy mam ... :D

Czyli teraz musisz pójść do urzędu miasta/gminy i wyrobić nowy dowód osobisty, ten ma obecnie wartość śmieciową

Większej bzdury czy "gów..burzy" o nic dawno nie czytałem :!:
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1245 PostWysłany: 08 Mar 2018 14:46 

niebieski
Niektórzy nie powinni korzystać ze wszystkich dostępnych instrumentów finansowych. A umiejętność czytania umów i logicznego myślenia powinna być uczona w szkole.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1246 PostWysłany: 08 Mar 2018 15:51 

Loty: 28
Kilometry: 53 132
august87 napisał(a):
jakos nie byłem pewny tego revoluta i dowod zastrzeglem. niecale 10 minut gadania z NestBank i po problemie.słabe nerwy mam ...

A były jeszcze przypadki wyłudzenia kredytów na unieważniony dowód...
 Profil Relacje PM off  

#1247 PostWysłany: 08 Mar 2018 15:57 

złoty
Nie boicie sie z domu wychodzic?
1.5 mln klientow i akurat na wasz dowod pralke kupią?
Wg prognoz w tym roku chca 150tys klientow w Polsce osiagnac. Oj bedzie pralek....

Wysłane z taptaka.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1248 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Właśnie, chyba jest większa szansa, że się wpadnie pod auto niż, że ktoś weźmie na Ciebie pożyczkę i na dodatek bez Twojego podpisu mu to ujdzie na sucho :D

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1249 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:59 

Zbanowany
niebieski
Przynajmniej kilkadziesiąt osób dziennie wpada pod samochód więc nawet spory% jest zatem możliwy jak widać :P
 Profil Relacje PM off  

#1250 PostWysłany: 08 Mar 2018 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nr dowodu osobistego i inne wrażliwe dane zasłoniłem karteczkami i wysłałem im zdjęcie i przeszło.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
becek lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#1251 PostWysłany: 08 Mar 2018 18:31 

W praktyce stosuje się również znak wodny na skanie dokumentu. Na przykład można dorobić w jakimś programie graficznym klauzulę o treści: "jedynie w celu weryfikacji konta revoult". Oczywiście po angielsku. Nie wiem tylko, jak takie coś by wyszlo w UK. W polsce generalnie działa.
 Profil Relacje PM off  

#1252 PostWysłany: 08 Mar 2018 18:40 

niebieski
A ja pozwolę sobie na niewielką dygresję: przepełniona obawami dyskusja na forum w republice bananowej, w której regularnie i programowo udziela się kredytów na czyjeś ksero dowodu.

Bo to przecież sprawa, wina i problem jedynie "obywatela", żeby nie paść ofiarą ewidentnie oszukańczego procederu wyłudzania kredytów bankowych- który nie był, nie jest i nie będzie możliwy bez czynnego i świadomego współudziału pracowników tegoż banku.
I rzeczywiście- to "obywatel" ma problem a o kredyciku dowiaduje się z obciążeń komorniczych.

Tak tak, wiem, że kwestia "kradzieży tożsamości" jest nieco szersza, ale głównie właśnie kredytów się obawiamy.

Bank, w którym doszło do chociaż jednego udowodnionego oszustwa tego typu, jako "instytucja zaufania publicznego", powinien bulić, wyrokiem sądu, grube miliony złotych osobom oszukanym a także fundacjom charytatywnym. A następnie regres wobec pracowników- oszustów plus wreszcie może odpowiednie procedury, które zapobiegłyby bandytyzmowi tego typu.

No, ale jesteśmy w republice bananowej, przecież.
Ciekawe, że nikt jeszcze nie wpadł na pomysł, że rzucę wodzę fantazji, uśmiercania kogoś fałszywym aktem zgonu, albo może coś bardziej frywolnego i fantazyjnego, np. zawarciem związku małżeńskiego między dwojgiem nieznanych sobie ludzi- o ile tylko mamy ich ksera dowodów. Możliwości są wręcz nieograniczone!

... Karta Multisport ma lepsze zabezpieczenia przed niepowołanym użyciem niż dowody osobiste obywateli III RP.
 Profil Relacje PM off  

#1253 PostWysłany: 08 Mar 2018 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
john_doe napisał(a):
Karta Multisport ma lepsze zabezpieczenia przed niepowołanym użyciem niż dowody osobiste obywateli III RP.
Tylko posłużenie się kartą multisport przez osobę nieuprawnioną może skutkować odmówieniem uzyskania korzyści wynikającej z jej posiadania a nieuprawnione posłużenie się czyimś dowodem podpada pod 275 KK. Subtelna różnica. :D

Dowód osobisty poza zabezpieczeniami mającymi utrudnić jego podrobieniem nie ma żadnych innych zabezpieczeń.
 Profil Relacje PM off
john_doe lubi ten post.

#1254 PostWysłany: 09 Mar 2018 11:42 

niebieski
Panowie, karta doszła, użyłem jej wczoraj po raz pierwszy w mcdonaldzie aby aktywować płatności zbliżeniowe, ale naszło mnie przy okazji takie pytanie...
Terminal samoobsługowy w maku po włożeniu karty Revoluta wyświetlił aktualny kurs GBP i spytał się, czy wyrażam zgodę na przewalutowanie. Byłem na to przygotowany, dałem NIE i wtedy płatność była już w złotówkach.

Na logikę - czy tak trzeba robić wszędzie na świecie? Będąc na przykład na lotnisku we Frankfurcie i kupując kawę w kiosku mam mówić sprzedawcy, żeby koniecznie wybrał obciążenie w EUR, a nie GBP?
Analogicznie - będąc w stanach muszę mówić, ze chce płacić w dolarach, a nie funtach?

Jest to chyba ostatnia rzecz, która jest dla mnie niejasna, wiec będę wdzięczny za podpowiedz ;)
 Profil Relacje PM off
Elmo Reserve lubi ten post.

#1255 PostWysłany: 09 Mar 2018 11:45 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeśli płacisz chipem, nie zbliżeniowo, to tak - karta wydana jest w UK, więc i domyślna waluta to GBP
 Profil Relacje PM off  

#1256 PostWysłany: 09 Mar 2018 11:56 

niebieski
Zawsze wybierasz płatność w walucie lokalnej.
 Profil Relacje PM off  

#1257 PostWysłany: 09 Mar 2018 12:37 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@f0ku5: wszędzie gdzie jest DCC będzie taki dylemat, tak samo jakbyś za granicą chciał używać polskiej karty to będzie pytać czy ma dokonać przewalutowania po ich (złym) kursie... ot taka upierdliwość systemu DCC :)

Ostatnio edytowany przez michzak, 09 Mar 2018 12:49, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1258 PostWysłany: 09 Mar 2018 12:50 
Awatar użytkownika

srebrny
michzak napisał(a):
Jeśli płacisz chipem, nie zbliżeniowo, to tak - karta wydana jest w UK, więc i domyślna waluta to GBP

A placac zblizeniowo, zawsze obciazenie bedzie w walucie lokalnej, bez dcc?

#1259 PostWysłany: 09 Mar 2018 12:51 
Site Admin
Awatar użytkownika

Głowy nie daję, ale z doświadczenia zawsze mnie w lokalnej obciążało
 Profil Relacje PM off  

#1260 PostWysłany: 09 Mar 2018 12:55 

niebieski
Zbliżeniowo zawsze w walucie lokalnej. Kwota na terminalu jest wpisywana przecież bez fizycznego użytku karty, a więc bez 'wykrycia' kraju jej wydania.
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 7 gości