Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Mar 2016 14:03 

Dzień dobry. Rano przylatuję do Dubaju i chciałabym odrazu zacząć zwiedzanie, a do hotelu udać się dopiero wieczorem. W związku z tym chciałabym walizkę zostawić w jakiejś przechowalni bagażu, a ze sobą zabrać tylko bagaż podręczny. Stąd moje pytania:
1) Czy najlepsze będzie zostawienie jej w przechowalni bagażu na lotnisku i wieczorem wracać się po nią i dopiero jechać do hotelu?
2) Czy jest taka przechowalnia np. na dworcu autobusowym AL GHUBAIBA BUS STATION, gdyż stamtąd będę rozpoczynać zwiedzanie?
3) Czy najlepszą opcją będzie po wylądowaniu jechać do hotelu, gdzie mam nocleg (chociaż doba hotelowa dopiero od południa) i dopiero rozpocząć zwiedzanie?
Jaki jest ewentualny koszt zostawienia takiego bagażu w przechowalni. Dziękuję za odpowiedź jeśli ktoś wie coś na ten temat.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎 All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎
Zobacz widoki jak z pocztówki 🇮🇹 Loty do Bari od 160 PLN 😍✨ Zobacz widoki jak z pocztówki 🇮🇹 Loty do Bari od 160 PLN 😍✨
#2 PostWysłany: 24 Mar 2016 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
Trochę ogólnikowo napisane. Nie wiadomo o której przylatujesz i jaki masz hotel. Ja bym spróbował zostawić jednak bagaż w hotelu i w żadne przechowalnie się nie bawić.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Kwi 2016 10:17 

Hej, jutro wylatuję do Dubaju (DBX) na jeden dzień (przesiadka). Przylatuję na Terminal 3 a kolejnego dnia startuję z terminalu 2. Chciałabym na ten dzień bagaż rejestrowany zostawić w przechowalni bagażu. Z informacji na stronie wynika, że przechowalnie są tylko na terminalu 1, 3. A terminal 2 jest oddalony od pozostałych.
Byłabym wdzięczna za poradę jak najlepiej logistycznie ogarnąć przechowalnie, przylot i wylot z różnych terminali? Zaznaczam, ze mam bardzo ciężki plecak (który chcę owinąć folią i nie rozwijać na ten dzień) dlatego ważne jest dla mnie, żeby go nie nosić. Czy mozna ewentualnie nadać bagaż na Terminalu 3 mimo, że odlatuję z 2?
Help plis
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Paź 2016 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
Mam 11h przesiadkę w Dubaju ze zmianą lotniska (wylot w6 z DWC).
Jaki najlepszy sposób na przechowanie bagażu? Latanie z plecakiem w taki upał jakoś mnie zniechęca :).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Paź 2016 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Na terminalu pierwszym jest przechowalnia bagażu. Za największy bagaż 1,5 roku temu płaciliśmy 30aed za 12godzin.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Paź 2016 11:43 

Witam,

Czy orientujecie się czy na dworcu autobusowym jest przechowalnia bagażu?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Gru 2016 13:25 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
czy w hotelach/hotelach są przechowalnie bagażu? ( za darmo) tzn pewnie są ale jak to wygląda? może ma ktoś wiedzę w tym temacie. dziękuje za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Gru 2016 14:00 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
radziu89 napisał(a):
czy w hotelach/hotelach są przechowalnie bagażu? ( za darmo) tzn pewnie są ale jak to wygląda? może ma ktoś wiedzę w tym temacie. dziękuje za odpowiedź

Chyba sie nie da ogólnikowo odpowiedzieć na to pytanie, wiadomo każdy hotel rządzi się swoimi prawami :P Ja miałam w hotelu darmową przechowalnię, dają Ci karteczkę z nr pokoju/nazwiskiem (juz nie pamietam co tam bylo) po calym dniu wracasz, oddajesz kartkę i odbierasz bagaż.
radziu89 uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 22 Gru 2016 15:15 
Awatar użytkownika

srebrny
PatrycjaR napisał(a):
radziu89 napisał(a):

Chyba sie nie da ogólnikowo odpowiedzieć na to pytanie, wiadomo każdy hotel rządzi się swoimi prawami :P Ja miałam w hotelu darmową przechowalnię, dają Ci karteczkę z nr pokoju/nazwiskiem (juz nie pamietam co tam bylo) po calym dniu wracasz, oddajesz kartkę i odbierasz bagaż.

da się. PRzechowalni jako takich nie ma, natomiast jeśli spało się w danym hotelu, to bez prolbemu można bagaż zostawić.
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 06 Sty 2018 12:35 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Witam, czy orientujecie się może jak wygląda sprawa przechowania bagażu w Dubaju po wymeldowaniu z hotelu? Czy na stacjach metra można taki bagaż zostawić w schowkach jak tak to za ile? Wymeldowanie mamy o 13:00 a wylot wo nocy o 2:35 więc cały dzień mamy na zwiedzanie :) Problem gdzie zostawić bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Sty 2018 12:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba najprościej będzie jak napiszesz do hotelu, w którym się zatrzymujecie, i zapytasz, ale raczej nie powinno być problemu. Jeśli chodzi o stacje metra to nie kojarzę, żeby były tam schowki na bagaże, ale ponieważ nie szukałem to i nie zwracałem na to uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sty 2018 17:38 
Awatar użytkownika

niebieski
hotel - zależy od hotelu
stacja metra - 99 % nie
centra handlowe - chyba widziałem tam przechowalnie
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Sty 2018 13:16 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Dziękuję za informacje. Jak wrócę 27 lutego to potwierdzę wszystko :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Sty 2018 03:06 

Ze swojej strony dorzucę serwis przewożący bagaże - https://dubz.com/index.html
Korzystaliśmy we wrześniu (jeszcze fajne promo wtedy wpadło) - bagaż odebrany rano z hotelu w Marinie, dostarczony prosto na lotnisko wieczorem.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Sty 2018 03:15 

104 AED za jeden bagaż :roll: Przy 3 188 AED niestety dość sporo.
 PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lis 2018 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Nie mogę nigdzie dotrzeć do jakichś sprawdzonych info. Dawno nikt tu nic nie wrzucił.
Mam dość długa przesiadkę w Dubaju. Potrzebuję zostawić gdzieś podręczny bagaż. Przechowalnia na lotnisku to chyba około 40 dirhamów. Czytałem o jakiejś tańszej przed terminalem T1 w cargo village. Czy ktoś korzystał i może coś konkretnie na ten temat? Może korzystaliście z przechowalni gdzieś indziej (miasto?)? Myślę, że nie tylko ja będę zainteresowany nowymi wiadomościami.

#17 PostWysłany: 19 Lis 2018 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
40 to nie jest aż tak dużo ale za to wychodzisz z samolotu zostawiasz bagaż, wracasz na lotnisko metrem i odbierasz sobie bagaż. Najprostszy i najwygodniejszy moim zdaniem sposób zwłaszcza jeśli jeszcze przylot i odlot jest z tego samego terminala. My tak zrobiliśmy i uważam że było to dobre rozwiązanie, lepsze niż szukanie przechowalni tańszej o kilka monet a potem po wycieczce jeszcze powrót aby odebrać bagaż. A nasze 16h zleciało tak szybko że baliśmy się o czas kiedy metrem wracaliśmy na T1

Ale oczywiście decyzją należy do Ciebie.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Lis 2018 11:13 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Rozumiem doskonale, ze 40 to nie majatek, ale jestesmy na forum gdzie rozmawiamy o mozliwosciach tanszego podrozowania. Twoje racje mnie przekonuja, ale chyba nie Twojej ofpowiedzi oczekiwalem. Najprostszy sposob to ja znalem dawno.

#19 PostWysłany: 19 Lis 2018 14:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@tomwie tutaj masz za 25-30 AED. ;)

Cytuj:
Left luggage

If you’ve checked out of your hotel but have time before your flight, or you’re on a short stopover in Dubai, why not deposit your luggage at the airport, leaving you free to explore the city without being weighed down by bags.

The left luggage facility is in the Arrivals area of Emirates Terminal 3, and can be used by both arriving and departing passengers.

Charges per bag:

Standard bag (maximum dimensions of 21 xby 24 xby 11 inches): AED 25 for 12 hours.
Non-standard bag (larger than 21 xby 24 xby 11 inches): AED 30 for 12 hours.
Valuables: AED 30 for 12 hours.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 13 Mar 2019 14:09 

niebieski
Wczoraj wróciłem z Dubaju.
Wchodząc do centrum handlowym Mall of Emirates łącznikiem od strony metra, po prawej stronie jest bezpłatna przechowalnia bagażu w godzinach otwarcia tegoż centrum handlowego. Sprawdzone wczoraj i działa
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości