Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Gru 2017 21:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Hejka

Pochwalcie sie prosze, gdzie bedziecie spedzac Sylwka i NR?
Ja planowalem w Ljubljanie, ale nie wypali, szukam inspiracji, pomyslow.
Dzis sprawdzalem dalsze, egzotyczne destynacje, ale ceny zarowno przelotow jak i hoteli nie zachecaja.
Wiem, ze za pozno o tym pomyslalem, ale moze cos sie wymysli.

Milego wieczoru.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
pawelos lubi ten post.

Drugie największe lotnisko świata za kilka lat zostanie zamknięte. Na jego miejscu stanie ogromne osiedle mieszkaniowe! Drugie największe lotnisko świata za kilka lat zostanie zamknięte. Na jego miejscu stanie ogromne osiedle mieszkaniowe!
Naładuj swoje baterie w pięknym zakątku Italii 😍⚡ Apulia okołoweekendowo za 852 PLN ☀️🌊 Naładuj swoje baterie w pięknym zakątku Italii 😍⚡ Apulia okołoweekendowo za 852 PLN ☀️🌊
#2 PostWysłany: 20 Gru 2017 21:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem, czy to ciekawe, ale my (czyt. ja i mój chłop) zgodziliśmy się nieopatrznie (po długiej i ciężkiej konsumpcji %) dołączyć do znajomych na sylwestrowym wypadzie do Walencji. Z tym, ze oni lecą wygodnie prawie spod domu Transavią, a my jedziemy najpierw przez pół Polski do Poznania, lecimy do Castellon, stamtąd podobno autobus na nas zabrać do Walencji, gdzie spędzimy aż 1 pełny dzień (31.12). Z powrotem oni wygodnie do domu z godzinach wieczornych, a my rano z Walencji do Modlina, a potem przez pół Polski do domu.
Także ten... Nie pij przed podjęciem decyzji ;)
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Gru 2017 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Może coś takiego, na pewno spełnia wymóg egzotycznej wyprawy.

Załączniki:
IKA.jpg
IKA.jpg [ 286.98 KiB | Obejrzany 7333 razy ]
cccc lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Gru 2017 21:52 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja będę miała szalone 25h we Włoszech. :D Lecimy do Bolonii, uciekamy stamtąd do Padwy (bo tam były najtańsze noclegi), tam Sylwek, potem rano jedziemy do Wenecji i wieczorem wylot z Treviso.

Ostatnio edytowany przez LaVarsovienne, 20 Gru 2017 23:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Gru 2017 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Wersja ze zwiedzaniem Aten.

Załączniki:
IKA2.jpg
IKA2.jpg [ 293.92 KiB | Obejrzany 7321 razy ]

Ostatnio edytowany przez Abcn, 29 Lis 2018 13:27, edytowano w sumie 1 raz
,
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#6 PostWysłany: 20 Gru 2017 23:44 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie wersje się zmieniały i o o ile wiem gdzie spędzę święta, to wciąż nie wiem gdzie spedzę NR.
Listopad spędziłem w Indiach, połowę grudnia w Tajlandii i tam planowałem zostać. Ale że co zimę korzystam z nieskrywaną przyjemnością 3- 4 miesiące z uroków skandynawskiego bezrobocia pobierając niemal pełną pensję ( płacę za to niemałe ubezpieczenie) to musze jednak spelnić jeden bardzo niewygodny warunek - raz w miesiącu odbyć wizytę w lokalnym urzędzie pracy.
Z racji tego, że wizyta może wypaść w okresie międzyświątecznym postanowiłem nie ryzykować lotu OW z Tajlandii. W wersji lastminute wyszłoby to zbyt drogo, więc usadowiłem się na zimnej i wietrznej ale łatwej do ewakuacji Gran Canarii i czuwam :) Plus jest taki że jak odbębnie wizytę, to Salwador w połowie stycznia zrobię już bez stresu. Ehh życie to piekło :evil:

@cccc Wiem że od Ciebie daleko, ale z DE i DK jest dużo fajnych ofert last minute. Z Lądka zdrój jest też Dominikana za drobne do kupienia teraz - kwestia dolotów.
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 20 Gru 2017 23:59 

Nie świętuję zmiany daty, więc ograniczam się do przyjęcia zaproszenia na domówkę, by nie wyjść na dziwaka. Świadomie ulegam społecznej presji.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 21 Gru 2017 00:07 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Nocleg w HGI Rzeszów za 5tys. pkt HH (jestem trakcie SM z LCAH) i nocny spektakl w teatrze. Lampka wina i takie tam. Lajtowo.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#9 PostWysłany: 02 Sty 2018 16:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dzieki wielkie za propozycje,
chcialem cos specjalnego i nie latwo bylo znalezc, ale w koncu udalo mi sie ogarnac na styk wypad weekendowy do HK z sylwestrem w Macau [] :)
Byl to z pewnoscia jeden z najbardziej szalonych i spektakularnych mega wyjazdow.
Mysle, ze przeplacilem, 5* linie, hotele, suity, helikoptery etc. gdyz w tym okresie ceny sa mocno zawyzone, ale za to nic nie brakowalo. :D
Po drodze zahaczylem krotko, tylko na jedna noc w Doha, a samego Sylwestra spedzalem na Macau Tower uprawiajac Sky Walk.
Z kolei Nowy Rok spedzilem z dwoma przesympatycznymi, sliczniutkimi turystkami z Chin.
Napiszcie prosze, jak Wam udalo sie spedzic Sylwestra i jeszcze raz Szczesliwego NR!

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 29 Lis 2018 13:31, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
metia lubi ten post.

#10 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:58 

Zbanowany
niebieski
Jeszcze nigdy tak grzecznie i spokojnie nie spędziłem Sylwestra. To chyba...już starość? :evil: :evil: :evil:
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#11 PostWysłany: 05 Sty 2018 18:53 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Zbanowany
No to co na następny rok? Macie jakieś pomysły? MI świta Wiedeń, Lwów lub coś na Bałkanach. Albo w końcu poza Europą. Kiedy szukać tanich opcji?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Sty 2018 19:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@ind_globtroter mysle, ze kwestia checi, nastawienia, zainteresowan, no i niestety ceny.
Jaki budget i czy szukasz czegos wywrotowego czy raczej spokojnego?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2018 20:07 

Zbanowany
Spokojnego, przy okazji coś zobaczyć a przy przełomie roku wypić lampkę szampana tudzież butelkę piwa:)

Budżet to zależy od tego czy Europa czy poza
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Sty 2018 20:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Japonia jest spokojna. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sty 2018 23:28 

Zbanowany
Dzięki za propozycje, ale w Japonii będę dwa razy a nie sądzę, że ten kraj spodoba mi się tak aby wracać do niego trzeci raz w tym samym roku.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 06 Sty 2018 00:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Nie ma sprawy, Japonia ma co prawda wiele ciekawych miejsc, ale rozumiem.
HK, Macau, Singapur, KL tez spoko, tylko hotele moga byc w tym czasie drogie, ja mialem wrazenie, ze place podwojnie, albo potrojnie. :D
W niektorych restauracjach w Macau doliczali nawet 20% SC do rachunkow, normalnie 10%.
Bardzo spokojny bylby Brunei, a z glosniejszych to BKK, albo Sajgon -> tam to dopiero by sie dzialo. :D
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 29 Lis 2018 00:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Szukam ciekawych pomyslow i jesli to nie tajemnica to gdzie spedzacie Sylwka w tym roku? :)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Kamczatka - ale jest relatywnie blisko Japonii, więc nie wiadomo, czy usatysfakcjonuje do końca.
cccc lubi ten post.

#19 PostWysłany: 29 Lis 2018 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Podwyższę skalę trudności - sylwester, ale żeby na miejscu ktoś zajął się 10-latkiem. W PL takie sylwestry są organizowane, że jest zabawa dla dzieci np od 20.00 do 02.00 w salach obok głównej sali balowej.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#20 PostWysłany: 29 Lis 2018 14:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Falka?! napisał(a):
Kamczatka - ale jest relatywnie blisko Japonii, więc nie wiadomo, czy usatysfakcjonuje do końca.

Kamczatka to ciekawa opcja, ale raczej nie na samego Sylwka. :D
Zreszta problem wizowy i moze byc mizerna infrastruktura.
Raz mialem raz stres, ze przez wize o malo nie zdazylem na Biegun.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez mashacra, 17 Gru 2018 18:55, edytowano w sumie 1 raz
sztress
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości