Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Sty 2018 11:13 

krystoferson112 napisał(a):
To wszystko do kupienia w sklepie Majorane lub podobnie do godz. 18.00, za zasłonką. Uwaga sklep otwartu dłużej po 18.00 stoisko za barykadowane. ;) W Agadirze spokojnie można wypić piwo na ulicy z kulturą oczywiście. W Marakeszu bym się nie odważył. Na promenadzie piwo dostępne w retseuracjach, w hotelach również. Polecam wino z gatunku Griss, nazywane szarym podobno tylko w Maroko produkowane.

Jakie ceny alkoholi sa na miejsc w Agadirze?
Lepiej kupic sobie jakis alkohol na lotnisku w Polsce czy na miejscu jest ceny sa ok?
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#22 PostWysłany: 03 Sty 2018 11:43 

Zbanowany
niebieski
Jak pamiętam w sklepie piwo exportowe było po ok.6-8pln za małą puszkę,tańsze było wino , whisky sporo droższe niż w Polsce. Osobiscie kupiłem na wolnocłowym w Berlinie 1l Jasia Wędrowniczka za 10 ojro ale oczywiście tylko w celach...higienicznych co skutkowało bardzo pozytywnie :lol: :lol: :lol: . Na sukach i ulicznych sklepach sprzedawcy ,,mocno,, pytali o polską wódke wiec jak zakupisz to masz ewentualnie dobrą kartę przetargowa przy zakupach wszędobylskich ,,podróbek" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 03 Sty 2018 12:43 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Nie pamiętam cen, ale ja miałem 1 l Wyborowej z Okęcia była bardzo tania, lecisz poza UE to i ceny niższe, piwa absolutnie nie wydawały mi się takie drogie jak pisze kolega w szczególności w sklepie, w knajpach owszem, wino najtańsze i na prawdę dobre...
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Sty 2018 13:09 

Zbanowany
niebieski
nie pamiętam cen piwa marokańskiego bo kupowałem jak pisałem exportowanego Heinekena i cena trochę ,,zmroziła" :lol: :lol: Była w granicach jak napisałem ale pamiętam , ze właśnie tańsze było wino marokańskie i do tego b.dobre :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Sty 2018 14:28 

niebieski
Piwo marokańskie również jest drogie. Kosztuje 7-8 PLN za 0,33l.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Sty 2018 15:20 

W Agadirze polecam sklep Uniprix. Duża bubloteka z pamiątkami,chińszczyzną itp.Dział alkoholowy zaopatrzony należycie.I ważne-ceny nie podlegają negocjacji-duża wygoda.Sklep blisko promenady i plaży.Po drodze nad morze-Paradise Valley-miły spacer
 Profil Relacje PM off
bartoszj01 lubi ten post.
bartoszj01 uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 03 Sty 2018 15:57 

Zbanowany
niebieski
Byłem także w nim. Zabawnie i z podziwem patrzyłem na,,zabytkową" kasę i kasjera któremu kolejny pracownik podawał każdy towar klienta osobno mówiąc cenę. Znał wszystkie ceny ze sklepu na pamięć. :P :P :P
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Sty 2018 16:57 
Awatar użytkownika

srebrny
W Agadirze jest też duży Carrefour, z tym że alkohol sprzedawany jest nie na głównej hali, a w piwnicy.
Za to np. Taghazout nie ma, ani w sklepach ani w knajpach.
Miejscowi wskazywali jedno miejsce - hotel Sol House Taghazout Bay - Surf, na Południe od miejscowości. Faktycznie, duże piwo można kupić za 55 dirhamów, małe 35 (dla porównania małe w Carrefourze około 9). To już bardziej opłaca się wziąć taksę do Agadiru i zrobić zapas ;-)
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:08 

Zbanowany
niebieski
dobrze , że nie byłem zatem w Taghauzat bo straciłbym ,,fortunę" na taksówki do Careffour :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off
Ancyna lubi ten post.

#30 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Swoją drogą Stork Première i Spéciale Flag są ohydne (tzw. skunks). Jedyne, które dało się wypić to Casablanca.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#31 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
A nie lepiej cos zwiedzic za te pieniadze, albo przeznaczyc na dobra kolacje, zamiast trwonic na alkohol? :D
Dobra herbatka z miety potrafi potrafi zastapic alk.
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:44 

Zbanowany
niebieski
-- 03 Sty 2018 17:42 --

Ta herbatka zawsze była dobrą odskocznią na poranne alko zmeczenie :lol: :lol: :lol:

-- 03 Sty 2018 17:44 --

BTW...alko pijam tylko na wyjazdach. To było takie moje noworoczne postanowienie chyba z 10 lat temu :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:51 

Loty: 83
Kilometry: 171 414
cccc napisał(a):
A nie lepiej cos zwiedzic za te pieniadze, albo przeznaczyc na dobra kolacje, zamiast trwonic na alkohol? :D
Dobra herbatka z miety potrafi potrafi zastapic alk.
Pozdr.

Może i lepiej ale herbatka przeczyszcza a alkohol hamuje :-)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 03 Sty 2018 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
@HandSome
...i od 10 lat jeszcze w domu nie byłeś :)

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Ancyna lubi ten post.

#35 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kumara napisał(a):
ale herbatka przeczyszcza :-)

Czy normalna herbatka przeczyszcza, w moim przypadku jest akurat odwrotnie.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:08 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Alkohol i Maroko to akurat słabe połączenie. Nie mają żadnych liczących się tradycji w produkcji. Co innego z innymi substancjami, powiedzmy, palnymi. Ale to nie moja bajka.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:22 

Zbanowany
niebieski
Trzeba być gościnnym więc i ichniego alko musiałem spróbować. A jak było alko to i spojrzenie na damską ludnośc także robiło się wyostrzone. I trzeba przyznać...młode Marokanki OK :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 03 Sty 2018 20:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Ponieważ ktoś przeniósł mój w dużym procencie procentowy wpis do innego tematu, pozwolę sobie umieścić jego alkoholową część ponownie tutaj - i trochę ją rozbudować.

Polecam bardzo smaczne białe wino Gazzelle, produkowane w okolicach Essaouiry. 70-75 MAD, te tańsze wina (40-50) to jednak tanie wina
W Essa jest sklep monopolowy po wyjściu z medyny 150 m wprawo za Baab Doukkala, uliczka wzdłuż muru medyny. Duże stoisko monopolowe jest też przy carrefourze (wyjazd z miasta).

To wyżej polecane piwo Casablanca też fajne jest.

W Sidi Ifni jest tajniacka (legalna, ale dobrze schowana) knajpka gdzieś w okolicy Suerte Loca i druga przy takim większym hotelu przy parku.

W Tarudancie jest knajpka z muzyką na żywo przy Palais Salam - dawniej pałacu, obecnie to wypasiony hotel, do którego w dzień warto zajrzeć na zwiedzanie. W knajpce bardzo fajna atmosfera, ale małe piwo (0.25) kosztuje niebagatelne 20 MAD.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 15 Sty 2018 14:04 

Świeżo po powrocie z Maroko kilka uwag odnośnie alkoholu i jego cen.

Najbardziej opłaca sie kupic alkohol jeszcze w Polsce na strefie bezcłowej.
Grants 1 litr w platiku 60 zł
Grants 0.5 l w plastiku 30 zł
Johnny Walkerm 1 litr 53 zł (szkło)
Byly jeszcze tanie whisky za 22 i 25 zł za 0.5 litra.

W sklepie Uniprix najtańsze Whisky jakie znalazłem było za ok 120 MAD za 0.5 litra.
Grants kosztwał juz ok 250 MAD za 0.75 L
Jack Daniels ok 360 MAD za 0,75 L

Wódki (w sklepie) zaczynają sie od ok 100 MAD za 1 litr

Piwo w sklepie najtańsze 15-20 MAD za 0.5L, Casablanca za ok 30 MAD za 0,33l,

Piwo w lokalu od 20 MAD za 0,33, duze piwo jest dostępne w małej ilosci lokali od 30 MAD za 0.5L
Wino w lokalu od ok 50 MAD za kieliszek.

Ogólnie w Agadir jest sporo restauracji w których w ogole nie ma alkoholu, o wiele wiecej jest kawiarni.
Zdziwiłem sie podczas meczu piłki noznej ich reprezentacji gdzie wszyscy w lokalu pili kawe i wode.

Jako bonus dodam ze Shisha kosztuje ok 60 MAD i miałem wrażenie ze jest bez ograniczej bo co chwile przychodzil kelner i dokładał nam.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Lut 2019 09:13 

Loty: 54
Kilometry: 80 729
O ile carrefourach nie ma problemu z kupieniem lokalnego piwa i wina, to nie widziałem wódki figowej. Było coś lokalnego o nazwie Fresh Vodka Nature, ale etykieta podobna do sprzedawanej kiedyś TV Wódki nie zachęcała :) Wódka figowa była za to dostępna na bezcłówce na lotnisku w Marrakeszu w cenie 20 euro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość