Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat ten dotyczy: Informacji praktycznych lotniska

Pytania dotyczące dojazdów zapraszam tu:
Z TLV do Jerozolimy: lotnisko-ben-gurion-jerozolima,1166,31013
Z TLV do Tel Awiwu : lotnisko-ben-gurion-tel-aviv,1166,55458

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Lis 2017 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Byliśmy większą grupą. Na wylocie mieliśmy rozmowę z czterema różnymi osobami. Potem dwie wybrane osoby (oczywiście ja + kolega) mieliśmy rozmowy na bocznicy :) Ogólnie rozmowa dość sztywna. Zero uśmiechu wśród osób pytających. Powaga, pełne skupienie i wzrok wpatrzony głęboko w oczy. Miałem przepytywankę na temat wyjazdu do Kataru x2, ZEA x2, Maroka, Turcji x3.
Pytania:
- dlaczego byłem trzy razy w Turcji
- co robiłem w w/w miejscach
- dlaczego przyjechaliśmy do Izraela
- co robiłem w Maroku
- skąd się znam ze znajomymi
- czy są wśród znajomych pary
- ile lat się znamy
- gdzie pracujemy
- czy ciągle razem podróżujemy
- czy się odłączaliśmy
- jak poruszaliśmy się po Izraelu
- czy nikomu nic nie przywieźliśmy
- czy nic nie wzięlismy
- czy mamy w Izraelu znajomych
- czy byliśmy w Palestynie

A i jeszcze jedna historia. Staliśmy przed lotniskiem i kolega nakręcił "snapa" jak ptaszki latały i zawinęli go od razu ochroniarze i miał przypytywanke dlaczego kameruje teren. :)

🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍 🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍
Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu
#102 PostWysłany: 29 Lis 2017 13:16 

Super opis, dzięki Tobie zmieniłam trochę plan wycieczki ;)
Chciałam tylko się upewnić : autobus do Jerozolimy odjeżdża już z Terminala 3 czy trzeba podjechać na 1 ?

effronterie napisał(a):
Niedawno leciałam na trasie Wrocław-Ben Gurion liniami LOT. Moja trasa przebiegała na linii: Wrocław – Ben Gurion – Jerozolima – Tel Awiw – Ben Gurion. Kilka porad:

Dolatujemy na Terminal 3; po przejściu przez kontrolę paszportową znajdujemy się na sali odbioru bagażu. Na środku hali znajduje się kantor – korzystającym z publicznego transportu radzę wymienić kilka dolarów na lokalną walutę. Uwaga – kantor pobiera opłatę za wymianę (im więcej wymieniamy – tym więcej pobiera), a kurs, jak to na lotniskach, nie jest najkorzystniejszy. Na początku lipca wymieniłam 10$, co pozwoliło mi spokojnie dotrzeć do Jerozolimy.
Po wyjściu z hali odbioru bagażu również znajdziemy kantory – nie wiem niestety, czy tam pobierana jest opłata za wymianę, są za to większe kolejki. Jeśli komuś zależy na czasie, może zaoszczędzić go korzystając z kantoru na hali odbioru bagażu.

Do Jerozolimy można dotrzeć na kilka sposobów, ja wybrałam najtańszy: autobus linii 485. Aby do niego dotrzeć, należy wejść na drugie piętro i wyjść w okolicy bramki 23/29 (niestety nie pamiętam numeru). Przed nami znajduje się kilka przystanków autobusowych – znajdź ten, z którego odjeżdża nr 485. Na przystanku, kiedy się tam pojawiłam, nie było rozkładu – autobus odjeżdża o pełnych godzinach (12:00, 13:00, …) a koszt dotarcia do Jerozolimy to 16NIS. Jest to zdecydowanie najtańsza opcja dojazdu do miasta.

Autobus dojeżdża na przystanek Central Bus Station, ale nie na samą stację – znajduje się ona po drugiej stronie drogi, za budynkiem przed którym wysiądziecie. Rysunek poglądowy poniżej.
Image
Niebieskim kółkiem zaznaczyłam przystanek, na którym wysiądziecie z 485, czerwonym i zielonym – przystanki tramaju nr 1 oraz trasy dojścia do niego. Sama na miejscu "wynalazłam" trasę czerwoną (wiodła w dół, a nie pod górkę:)), z zielonej nie korzystałam, ale na pewno da się tak przejść. Czas podróży to około 50 minut.

Jednorazowy bilet komunikacji miejskiej kosztuje 5.9NIS i należy go kupić (walutą lokalną lub za pomocą karty) jeszcze na przystanku tramwajowym. W tramwaju nie ma możliwości kpna biletu (wyjątek stanowią karty komunikacji miejskiej, ale to inna sprawa – jeśli ktoś jednak zamierza dużo korzystać z komunikacji miejskiej, może się tym zainteresować).

Trasę Jerozolima - Tel Awiw pokonywałam autobusem 405, który odjeżdża z Central Bus Station z platformy 14. Koszt przejazdu w lipcu 2017 również wynosił 16NIS, autobusy odjeżdżają bardzo często (około 10-15 minut). Czas podróży – około 50 minut.

Trasa Tel Awiw - Ben Gurion to w moim przypadku pociąg odjeżdżający ze stacji HaHagana. Koszt pociągu to 13.5NIS, pociągi jeżdżą co 20 minut, czas dotarcia na lotnisko to około 10 minut. Dojeżdżamy na Terminal 3, z którego też odlatuje LOT.

Podróżowałam jedynie z bagażem podręcznym, więc ominęłam pierwszą halę, w której nadaje się bagaż. Po przejściu na część odlotów w pierwszej kolejności należy skierować się do kolejki po lewej stronie, gdzie znajduje się Security Check. Po okazaniu paszportu i karty pokładowej pracownik zada kilka pytań i naklei odpowiednią naklejkę na paszport. Numery naklejek zaczynają się od cyfr 1 do 6, gdzie 1 oznacza najmniejsze potencjalne zagrożenie. Sama po kilkunastominutowej (!) rozmowie, podczas której dokładnie wypytywano się o wszystkie szczegóły mojej podróży po Izraelu, ale też innych podróżach, których "ślady" miałam w paszporcie, dostałam numer zaczynający się od 5. Pytania, których możecie się spodziewać, mogą być dziwne (kto pakował twój bagaż, jak nazywają się twoi rodzice, czy mieszkasz sama, wiek i zawód osób, z którymi podróżowałaś wcześniej), ale wszystko przebiega w miłej atmosferze – mnie pracownik poinformował, że to kontrola wynikająca z tego, że obawia się, że ktoś mógł mi podrzucić coś niebezpiecznego do przetransportowania za granicę.

Po przejściu security check, zależnie od numeru na naklejce, pracownicy wskazują kolejkę, do której powinniśmy się udać. W przypadku "niższych" numerów jest to standardowa kontrola lotniskowa, w moim przypadku (numer 5) trwa trochę dłużej i jest bardzo dokładna. Pracownicy otwierają twój bagaż i specjalnym urządzeniem skanują całą zawartość; pod koniec zostałam również zaproszona do specjalnej maszyny rentgenowskiej (ale zauważyłam, że nie zdarza się to wszystkim, nie wiem jednak jaka jest zależność).

Mnie przejście tych dwóch kroków zajęło 2 godziny, a w kolejkach prawie w ogólnie nie czekałam – warto więc zarezerwować sobie trochę więcej czasu. Tutaj też nadmienię, że na każdym kroku pracownicy pytali się mnie, o której godzinie mam samolot – jako, że ja miałam czas, wszystko przebiegało w "standardowym" tempie, ale może w przypadku nieodległego lotu jakoś przyśpieszają procedurę. Po zabraniu swojego bagażu pozostaje już tylko przejść przez kontrolę paszportową – i tutaj miła niespodzianka dla posiadaczy biometrycznych paszportów: można poradzić sobie bez stania w długiej kolejce. Po prawej stronie sali znajduje się kilka maszyn, na których wystarczy zeskanować swój paszport, a wzamian otrzymać różowy kawałek papieru (podobny do tego niebieskiego, który otrzymaliśmy na wstępie). Papierek ten, skanując na bramkach, wpuści nas do hali odlotów – a tam już wszyscy sobie poradzimy :)

Z ciekawostek dodam, że w każdym "skrzydle", w okolicy bramki z numerem 9, znajduje się kiosk, o którym pisał(a) Juve – a więc nie tylko w skrzydle C. Potwierdzam ceny: woda 0,5l – 1,5$, 1,5l – 2$.

Mam nadzieję, że pomogłam:)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 29 Lis 2017 21:37 

sranda napisał(a):
birtur napisał(a):
Jeżeli na początku grudnia zachód słońca jest o 18.15, to około 20.15 rusza komunikacja miejska? Pytam bo przylot z LUZ do TLV mam o 22.10.

Skąd wziąłeś info, że na początku grudnia zachód słońca jest o 18:15?
W niedzielę był ok. 16:30, więc za kilka dni może być jeszcze parę minut wcześniej.

Masz rację moja pomyłka dziś zachód słońca 16.28.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 29 Lis 2017 21:41 

niebieski
@agnesbol: z terminala 3 (stoją 10 metrów przed tymi autobusami na terminal 1)
 Profil Relacje PM off
agnesbol lubi ten post.

#105 PostWysłany: 29 Lis 2017 21:49 

Dyrdymała napisał(a):
birtur napisał(a):
samaki9 napisał(a):
Czy ten pociag z Tel Avivu na Ben Gurion jezdzi w sobotę po zachodzie słońca (czyli po szabasie) ?

Jeżeli na początku grudnia zachód słońca jest o 18.15, to około 20.15 rusza komunikacja miejska? Pytam bo przylot z LUZ do TLV mam o 22.10.

My lądujemy w sobotę lecąc z LUZ, ale z tego co kojarzę - przylot jest jakoś po 21 (sprawdziłam - 21:20, wylot mamy z TLV o 22:10) . Tak czy owak - z tego co się orientowałam o 22:35 jest pociąg, a kolejny 23:35.

Witam serdecznie, myślisz że jest szansa złapać ten pociąg o 22.35? Czy oznacza to że pociągi kursują co godzinę? O której odchodzi ostatni?
My lecimy w tą sobotę z LUZ, planujemy dotrzeć pociągiem do stacji HaHagana, a następnie autobusem lub pieszo w okolice starej Jaffy.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 30 Lis 2017 13:21 

To dokładnie tak jak my - pociąg do HaHagana i autobus w kierunku starej Jaffy, ew. pociągiem o jedną stację dalej (trochę na okrętkę, ale to wersja awaryjna). Na to liczę, w razie czego kolejny i ostatni 23:25.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 30 Lis 2017 14:00, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 30 Lis 2017 14:07 

Loty: 289
Kilometry: 289 377
niebieski
Moje doświadczenia z przejazdu z Tel-Avivu do Jerozolimy:
- przylot w sobotni wieczór z Lublina Wizzarem 25 listopada ok. 21:20
- przejście przez bramkę od ręki, zero kolejek, zero sprawdzania bagażu, z trzy ogólne pytania i wydruk niebieskiej karteczki
- lotnisko duże, trzeba się nachodzić
- do Jerozolimy można przejechać autobusem nr 485, nie pamiętam dokładnie stanowiska, ale każdy z obsługi podpowie
- autobus jedzie z terminala 3 i 1, na przystanku są dokładne opisy trasy, godzin itp. po angielsku
- bilet kupuje się u kierowcy, kosztuje 16 szekli
- autobus klasy turystycznej, nie miejski, jechało może z 10 osób na 50 miejsc
- przejazd do Jerozolimy zajmuje ok. 40-60 minut w zależności od korków
- trzeba wysiąść na przystanku Central Bus Station (uwaga - to nie jest ostatni przystanek tego autobusu, więc należy dopytać kierowcy!). Punkt charakterystyczny przed przystankiem: wysoka estakada (a'la most) tramwajowa, migająca kolorowymi światełkami
- autobus nie wjeżdża do budynku CBS, tylko staje przy ulicy na zwykłym przystanku
- CBS jest z zewnątrz dość wysokim budynkiem, na dole którego są sklepy i nie jest w ogóle oznakowany, że jest dworcem
- gdy wysiądzie się, na sąsiedniej ulicy jest linia tramwajowa (jeździ jedna linia nr 1 co kilka, kilkanaście minut). Jedziemy w stronę przeciwną, niż stoi estakada.
- bilet należy kupić w automacie na przystanku, nie można kupić u kierowcy
- maksymalny akceptowalny w automacie nominał to wg miejscowych 20 szekli
- jechałem dwa razy tramwajem i raz trafiłem na kontrolę, więc warto zainwestować w bilet
- jedzie się kilka przystanków, spiker mówi, gdzie się znajdujemy i dodatkowo wyświetlany jest tekst po angielsku
- po wyjściu z tramwaju Jaffa Gate jest po prawej stronie, nieco w obniżeniu terenu
- alternatywnie można zrobić sobie spacer wzdłuż torów tramwajowych (ok. 3 km) i nie da się nigdzie zgubić, bo tory nie rozjeżdżają się w różne strony, tylko biegną na wprost

A teraz w drugą stronę, czyli na lotnisko w Tel Avivie spod Central Bus Station:
- jedziemy linią 485 (nie jest to pierwszy przystanek tej linii!)
- odjazd nie jest z budynku dworca, tylko z ulicy przed nim!
- należy stanąć plecami do CBS i spojrzeć w lewo - po kilkunastu metrach jest pierwszy przystanek, który pomijamy i idziemy ok. 50-60 m w lewo na kolejny przystanek, na którym jest oznakowanie 485
- bilet u kierowcy, również 16 szekli
- z samego CBS i jego okolic jeździ sporo autobusów, jest wiele przystanków i można łatwo się pogubić, czego doświadczyłem; moja powyższa porada jest najlepszym sposobem na dotarcie na właściwy przystanek
- przejazd 40-60 minut, autobus jedzie pod terminal 1 i 3 (ciekawostka - nie ma terminala nr 2)

A jak na lotnisku? Przed odlotem wydrukowaliśmy karty LOT-u z automatu, podeszliśmy do stanowiska Fast Track dla osób z bagażem podręcznym (obok stanowisk VIP). Pracownica zadała kilkanaście mniej lub bardziej dziwnych pytań (np. ile lat jestem z dziewczyną, czy mieszkamy razem itp.) i dosłownie po 2 minutach przykleiła żółte kartki na paszport. Podeszliśmy potem do "bramy" przed security check, gdzie zeskanowano nam bilety i poszliśmy na sprawdzanie bagażu. Nie trzeba było wyjmować niczego z toreb (nawet kosmetyków), nikt nie otwierał naszych bagaży, czy w nich grzebał, tylko spokojnie przejechały przez maszynę. Ostatnim punktem było foto przy maszynie drukującej karteczkę koloru żółtego i znaleźliśmy się na sali oczekiwań do odlotu.

Podsumowując: albo mieliśmy szczęście, albo nie jest tak strasznie, jak opisywano na forum. Przy przylocie i odlocie sprawy załatwione na bieżąco, nie czekaliśmy na nic, nie grzebano w bagażach, nie robiono przesłuchań, nikt nie robił żadnych trudności, wszystko grzecznie, bez strachu, czy groźnych spojrzeń. Szykowaliśmy się na dwugodzinną procedurę przed wylotem, a zajęła może z 8 minut.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#108 PostWysłany: 30 Lis 2017 14:18 

I ja potwierdzam, że procedura przy wylocie była szybka i sprawna. Pani zapytała jedynie o to czy nikt nie dał mi czegoś do przewiezienia. Podczas security nie kazano mi zdejmować np. ani paska, ani zegarka. To pierwszy taki przypadek od lat :-) Oczywiście także bagaż podręczny przejechał jedynie przez skaner bez wyciągania czegokolwiek.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 01 Gru 2017 15:26 

Dyrdymała napisał(a):
To dokładnie tak jak my - pociąg do HaHagana i autobus w kierunku starej Jaffy, ew. pociągiem o jedną stację dalej (trochę na okrętkę, ale to wersja awaryjna). Na to liczę, w razie czego kolejny i ostatni 23:25.

Witam ponownie, zatem wybieramy się w tym samym kierunku. Czy jutro macie wylot z LUZ, jeśli tak poproszę o kontakt na priv. Wersja awaryjna dopuszcza w późniejszej godzinie dojazd autobusem w okolicę starej Jaffy? Nas interesuje dojazd na przystanek Yerushalagin Blvd/Marzuk and Azar.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 04 Gru 2017 13:36 

Na jakies stronie sprawdzacie autobusy i pociagi z ben Guriona do tel awiwu?? Z którego terminala odjeżdząją autobusy w kierunku miasta i słyszałem ze rezerwujac bilet online jest taniej??
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 04 Gru 2017 14:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
tfu tfu tfu na psa urok dotad czytalem z przymruzeniem oka opowiesci o trudnosciach na lotnisku

- lot Katowice Ovda oblozenie max 50%, pierwsze fotele tak z 7-8 rzedow kompletnie puste, na pokladzie moj ulubiony steward Marcin jakos czesto jego sciezki zawodowo i moje wloczykijowe sie krzyzuja, wysiadam jako pierwszy zaraz zgarnia mnie na rozmowe pracownik bezpieczenstwa, skad, dokad, po co opowiadam moj napiety plan, wszystko naprawde w atmosferze luzu nie wiem na ile udawanego przez niego, odprowadza mnie do stanowiska gdzie podaje moj paszport, wymienia kilka zdan po hebrajsku, dostaje od reki wizy welcome to israel - wiec skad te opowiesci o tych trudnosciach

- powrot z Tel Avivu, jednym slowem katastrofa - zaproszony na indywidualna rozmowe, pierdyliard pytan, dwa dni w Maroku no moga byc, dwa dni w ZEA podejrzane, dwa dni w Gruzji alarm, ale dwa dni w Turcji to juz pozar. Na moja odpowiedz czy gdybym byl tylko dzien w Turcji to mniej zachwialbym bezpieczenstwem Izraela odpowiedzial ja tu zadaje pytania - i to byl blad z mojej strony - caly bagaz na wylot, lacznie z rozebranie telefonu. Randka sie przeciagnela o kolejne serie pytan. Grzecznie pozniej pomogli spakowac rzeczy do plecak, zaporosili do ponownej wizyty - na co juz w myslach odpowiedzialem a wez Pan spierd......
 Profil Relacje PM off
krystoferson112 lubi ten post.

#112 PostWysłany: 09 Gru 2017 11:47 

Nasze doświadczenia z przepytywaniem są bardzo przyjemne. Podeszliśmy do pierwszego stanowiska, gdzie kobieta w miłej atmosferze zadała kilka prywatnych pytań - m.in. kim jest dla mnie osoba z którą podróżuje, jak długo się znamy, czy mieszkamy razem itd. Na tym ostatnim pytaniu przy odpowiedzi "nie" poprosiła, żebyśmy zaczekali, bo ona musi się z kimś skonsultować. Pomyślałam "zaczyna się, chyba dostaniemy żółtą naklejkę i będą nas sprawdzać na każdym kroku"... Wróciła, poprosiła żebyśmy przeszli na bok i poczekali na supervisora. Po +/- 5 minutach przyszła do nas kolejna kobieta, która na wstępie przeprosiła jeśli pytania się powtórzą i uprzedziła, że będą prywatne. Przykłady:

- Czy to pierwsza wspólna podróż?
- Gdzie byliśmy razem ostatnio?
- Jak często się widujemy ?
- Co robimy w Polsce na co dzień?
- Czy poznaliśmy kogoś w Izraelu, czy mamy tu jakąś rodzinę?
- Czy sami pakowaliśmy bagaż?

Ta rozmowa też należała raczej do miłych - Pani pogratulowała zaręczyn, życzyła powodzenia w szukaniu pracy, a po uzyskaniu odpowiedzi na wszystkie pytania dostaliśmy białą naklejkę. Myślałam, że to tylko początek naszej przygody z przepytywaniem, kontrolą itd., a okazało się, że po 10 minutach przeszliśmy całą kontrolę i tym samym mieliśmy 2 i pół godziny czekania. Niestety terminal 1, z którego lata Wizzair nie jest zbyt atrakcyjny pod względem sklepów, kawiarni itp., więc trochę się nasiedzieliśmy.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.
mzukowski uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 27 Gru 2017 18:02 

Witam. Mam pytanie, lece tylko z bagażem podrecznym. Muszę się odprawic przy odprawie biletowo - bagazowej stojąc w kolejce czy może w kiosku dokonać osobiście odprawy.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 27 Gru 2017 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Zależy jakimi liniami lecisz. Reguła jest taka, że zawsze możesz dokonać odprawy przez app mobilną czy też poprzez stronę internetową linii.

#115 PostWysłany: 27 Gru 2017 21:23 

Lece LOT. Pierwszy raz lece linia regularna a tak to zawsze leciałem Ryanair i robiłem odprawe przez aplikację mobilną. W Izraelu nie będę mieć dostępu do drukarki żeby wydrukować kartę.

Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 27 Gru 2017 21:25 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Możesz bez problemu odprawić się na lotnisku przy stanowisku LOTu.

#117 PostWysłany: 27 Gru 2017 21:34 

Tak wiem. Tylko że lecę z bagażem podrecznym w sumie leci 7 osób i nie wszyscy znają język angielski i trochę się obawiam tych kontroli na lotnisku że to będzie długo trwać przy 7 osobach.

Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 27 Gru 2017 21:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Podroz z bagazem podrecznym nie wyklucza mozliwosci odprawy i otrzymania biletu na lotnisku. Co to 7 osob w porownaniu do calego samolotu, zawsze mozesz pomoc znajomym jako tlumacz. Po rosyjsku tez mozna rozmawiac.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 27 Gru 2017 22:03 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Są automaty do automatycznej odprawy, po wybraniu na ekranie LOT domyślnie będzie język polski. W automacie po podaniu kilku danych wydrukujesz sobie bilet.
chcni lubi ten post.
chcni uważa post za pomocny.

#120 PostWysłany: 01 Sty 2018 22:36 

niebieski
Tak czytam i wiekszosc jest o LO i Wizz a co z Ryan na stronie jest,że Ryan obslugiwany jest z T1, czy tam tak samo jak z Wizz przylot na T3 a wylot z T1 lub opcja tylko z podrecznym odrazu na T3 ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości