Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 908 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
Autor Wiadomość
#901 PostWysłany: 24 Maj 2023 18:34 

złoty
W Turo pożyczasz od prywatnej osoby nadzwyczajniej, więc jeśli zepsuje ci się auto w odległości np. 500 km. od właściciela, to macie dodatkowe atrakcje. Turo umożliwia wykupienie ubezpieczenia, zniesienie wkładu, są warianty do wyboru.

Broker czy bezpośrednio? Tam gdzie jest taniej. Zarówno broker, jak i ubezpieczalnie oferują różne warianty ubezpieczenia, wybierz takie jakie ci odpowiada.

Lepiej wynająć auto na lotnisku, bus do miasta jedzie długo, zatrzymuje się na sporej ilości przystanków, przy okazji zaliczając wszystkie czerwone światła na kolejnych skrzyżowaniach.

Żeby zgubić się w Nevadzie czy Arizonie to trzeba być wybitnie uzdolnionym. Przecież to są pustynie z pit stopami na załadowanie węglowodanów ;)

W Las Vegas z parkingami jest różnie. Większość hoteli ma własne za szlabanami, jeżeli piszemy o Stripie czy Fremont. Peryferia LV to inna historia, parkuje się wszędzie.

Na waszym miejscu w Turo bym nie wchodził, tym bardziej że kwotę za wynajem rozbijacie na dużą grupę.

Co do wyboru samochodu to widać, że kompletnie nie masz pojęcia co chcesz zrobić, a chcesz strzelić swojej grupie w kolana. To że samochód przystosowany jest do przewozu 7 czy 8 osób nie oznacza, że taka podróż będzie komfortowa. Nie będzie. Jeździłem Fordem Explorer który niby powinien pomieścić 7 osób. Moim zdaniem mieści 5, tylko jest więcej miejsca do wrzucania toreb po fast foodach i jest spory bagażnik. Image
 Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#902 PostWysłany: 24 Maj 2023 19:29 

Ok dzięki. To już wiem że nie Turo. Bus 15 os jakoś mnie nie przekonuje. To jak autobusem jeździć. Weźmiemy wiec 2x osobówkę 5 os . Co prawda myślałem o cabrio ale tu znów wiem że os z tyłu miałyby problem przez 2 tyg :)

Ile może kosztować wykupienie ubezpieczenia na miejscu i czy są problemy z nierezydentami USA?
 Relacje PM off  

#903 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:42 

złoty
Najpierw chciałeś wsadzić 8 osób do SUV'a, a kiedy kolega @tropikey podrzuca ci świetny pomysł, ty myślisz o cabrio.

Dzisiaj w Vegas są 32 stopnie, w czerwcu może być 40 i więcej. Powodzenia ;)
 Relacje PM off  

#904 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:46 

srebrny
Wypożyczyłem kiefyś kabriolet i to był mój pierwszy i ostatni raz. ;)
To jest auto do melanzu na Ocean drv a nie podróży po stanach

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#905 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:54 

Ok - czyli 2 sedany. Zawsze cabrio możemy wypożyczyć na Turo na 1 dzień np w LA do fotek na insta :)))

To jeszcze odnośnie ubezpieczenia - czy pakiet LDW i SLI wystarczy?
 Relacje PM off  

#906 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:55 

złoty
Otwórz T&C i sam oceń, czy ci wystarczy.
 Relacje PM off  

#907 PostWysłany: 24 Maj 2023 22:10 

Ok, dzięki

To jeszcze ost kwestia - co sądzicie o takich brokerach jak AutoEurope czy economycarrentals? Zawsze brałem coś z bookingu (bo taniej jak się ma rezerwację hotelową) albo rentalcars. A tych 2 ww nie znam. Można zaufać? Wychodzi u nich po prostu najtaniej. A AutoEurope jeszcze ma fajne pakiety typu 3kierowców gratis i bak paliwa w cenie
 Relacje PM off  

#908 PostWysłany: 06 Cze 2023 14:00 

Brałem ponad 20 razy przez economycarrentals i nigdy nie było problemów. Aczkolwiek jeszcze nie zdażyły mi się żadne problemy typu stłuczka, mandaty itp.

[ 908 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości