Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 231  Następna
Autor Wiadomość
#2661 PostWysłany: 30 Mar 2019 00:44 

Loty: 835
Kilometry: 1 531 576
niebieski
Odnośnie jutrzejszego lotu W6 1296 z LWO do KTW , uważam jednak że to błąd w ich systemie ponieważ samolot wykonuję rotację Katowice->Lwów->Bratysława->Lwów->Katowice. Całość jest zgodna z planem lotów więc nie ma problemu ;) Kolega @gorny77 już wspomniał że w aplikacji mobilnej wszystko jest Ok.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2662 PostWysłany: 30 Mar 2019 01:07 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
Właśnie ja sprawdzam tylko w aplikacji i to aplikacja pokazuje mi lot 24 godzinny lub przeniesiony lot z soboty na niedzielę ale też mam nadzieję że to tylko jakiś błąd systemu i jednak jutro wrócimy planowo do Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#2663 PostWysłany: 30 Mar 2019 13:56 

Cześć,
Chcę zrobić rezerwację w Wizzair na 4 osoby, a mam WDC na 2 osoby. Czy da się zrobić tak, żeby zniżka objęła 2 osoby na jednej rezerwacji, czy muszę robić dwie osobne rezerwacje 2x2osoby?
 Profil Relacje PM off  

#2664 PostWysłany: 30 Mar 2019 14:02 

3 rezerwacje, gdyż na kazdej musisz być

Wykupienie wdc grupa czy tez dopłata lub osobna rezerwacja dla tych 2 osob bez zniżki wdc

Trzeba policzyć
 PM off  

#2665 PostWysłany: 30 Mar 2019 14:03 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Musiałbyś kupować 3x po dwa bilety, bo posiadacz zniżki musi być objęty rezerwacją. Może po prostu dokup WDC Grupa?
edytka: @gorny77 mnie wyprzedził :)
 Profil Relacje PM off  

#2666 PostWysłany: 30 Mar 2019 22:04 

-- 30 Mar 2019 22:04 --

Albo po prostu kupienie zwyklego wdc dla jednej z pozostalych dwoch osob :) moze wyjdzie taniej niz grupa.

-- 30 Mar 2019 22:04 --

Albo po prostu kupienie zwyklego wdc dla jednej z pozostalych dwoch osob :) moze wyjdzie taniej niz grupa.
 Profil Relacje PM off  

#2667 PostWysłany: 31 Mar 2019 14:39 

-- 31 Mar 2019 14:30 --

Zmienili coś w odprawach online? Wylot mam 2 kwietnia - odprawiłem się, powrót jest 4 kwietnia i muszę czekać na 48h przed godziną odlotu. Od kiedy nie można się tak odprawić na powrót?

-- 31 Mar 2019 14:39 --

Juz widzę, że https://www.fly4free.pl/wizz-air-darmow ... wa-online/ skrócili, tylko o co chodzi? W grudniu odprawiałem się normalnie na powrotny, 8 dni przed datą wylotu.
 Profil Relacje PM off  

#2668 PostWysłany: 31 Mar 2019 14:55 

srebrny
@bobbyg W grudniu jakimś zbiegiem okoliczności chyba blokada na te 48 h nie działała,gdyż też udało nam się odprawić na powrót z większym wyprzedzeniem.Obecnie chyba uszczelnili lukę.Szczerze to nie mam pojęcia co im przeszkadzało w starym systemie,który pozwalał odprawić się na RT jeśli powrót był w okresie 15 dni.Za wszelką cenę chcą zmusić do płatnego wyboru miejsca ;) .Dobrze,że już większość lotnisk respektuje odprawę na telefonie.
 Profil Relacje PM off
bobbyg uważa post za pomocny.

#2669 PostWysłany: 31 Mar 2019 16:38 

Loty: 96
Kilometry: 123 351
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$
bobbyg lubi ten post.

#2670 PostWysłany: 31 Mar 2019 23:09 

Loty: 24
Kilometry: 30 624
Anonymous napisał(a):
Taki Wizz Hungary zaleca od zawsze PassWallet

A od siebie dodam, że rewelacyjnie się sprawdza prosty zrzut ekranu karty pokładowej 8-)
Raczej polecał....
Wydaje mi się, że od kiedy apka Wizzair prezentuje karty pokładowe to zniknęła możliwość pobrania/otwarcia mobilnej karty pokładowej w zewnętrznej aplikacji, takiej jak chociażby Passwallet.
Na dzień dzisiejszy według mnie zostają dwie opcje - instalacja apki na drugim telefonie lub ściągnięcie karty pokładowej w pdf'ie i okazanie jej na innym urządzeniu. Raczej nie powinno być problemów z akceptacją takiej karty, chociaż pewności nigdy nie ma... W WAW nieraz widziałem jak pokazywano pdfy np. na czytniku książek i było to akceptowane.
 Profil Relacje PM off  

#2671 PostWysłany: 01 Kwi 2019 00:34 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Darek_2003 napisał(a):
.. ściągnięcie karty pokładowej w pdf'ie i okazanie jej na innym urządzeniu. Raczej nie powinno być problemów z akceptacją takiej karty, chociaż pewności nigdy nie ma... W WAW nieraz widziałem jak pokazywano pdfy np. na czytniku książek i było to akceptowane.
Ostatnio taka opcja została przetestowana i bez problemu wszystko poszło jak trzeba. :D
 Profil Relacje PM off  

#2672 PostWysłany: 04 Kwi 2019 13:38 

Cześć, chciałem zarezerwować bilet na lot Wizz RAK - WAW, 12 lutego 2020 (W6 1598) Jestem w WDC. Cena to 19.99 EUR z WDC i 29.99 bez WDC.
Do płatnośći użyłem vouchera na kwotę, wydaje mi się 105 zł oraz 1 EUR z konta Wizz. Wciąż jednak muszę dopłacić 10.99 EUR.
Dlaczego? i czy jeśli nie zrobię nic to kwota z voucheru zostanie pobrana?

Załączniki:
IMG-1735.jpg
IMG-1735.jpg [ 174.02 KiB | Obejrzany 1165 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#2673 PostWysłany: 04 Kwi 2019 13:49 

Coś tu nic się nie zgadza: cena 19,99 euro a blokuje 24,99 itp itd

Nie znam warunków vouchera: spróbuj o ile nie zablokowało nr. vouchera jako wykorzystany zarezerwować jeszcze raz przez apkę lub spróbuj może pomogą pod tym tanim nr.:
Tańsza infolinia: (22)1284905
 PM off  

#2674 PostWysłany: 04 Kwi 2019 15:55 

Dziękuje za numer. Otóż tak cena wzrosła z 19.99 EUR do 24.44 EUR dlatego, że tyle warty był voucher (Pani na infolinii nie wierzyła), z vouchera zostało pobrane tylko 11.99 EUR bo to jest opłata za bilet, a pozostałe 8 EUR do opłata administracyjna. Dowiedziałem się też, że z vouchera można korzystać tylko raz, więć niestety połowa jego wartości przepadła :( Dopłaciłem więć to 10 EUR, gdybym nie dopłacił rezerwacja by przepadła, razem z całą wartością vouchera. Pani powiedziała, żebym kontaktował się z działem reklamacji w sprawie wzrostu ceny...
 Profil Relacje PM off  

#2675 PostWysłany: 04 Kwi 2019 23:02 

Loty: 27
Kilometry: 78 405
Cześć!

Robiłem odprawę dla 9 osob na lot z Polski do Islandii i nie musiałem poddawać żadnych danych z dowodu czy paszportu czy coś się pozmienialo ? Jeszcze w styczniu jak leciałem Londyn Polska musiałem wypisywać A tu , proszę - nie wyskoczyło żadne okienko i nawet nie było możliwość gdzieś wpisać tych danych z dowodu.Znalazlem też taka notkę na wizzair"jeśli podrózujesz w granicach strefy Schengen, nie musisz wypełniać informacji o dokumentach podróżnych podczas odprawy online,ponieważ te informacje nie są wymagane" Niby piszą że nie trzeba ale jakoś mnie to martwi jednak że coś jest nie tak

czy ktoś miał może podobna sytuacja podczas lotu na Islandię lub w inne miejsce strefy Schengen?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Kwi 2019 00:42, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#2676 PostWysłany: 04 Kwi 2019 23:10 

srebrny
Dobrze,że masz tylko takie zmartwienie,bo łatwo cię pocieszyć ;) Wszystko jest tak jak piszą,dane z dowodu niepotrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#2677 PostWysłany: 05 Kwi 2019 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 59 474
Anonymous napisał(a):
Chaos, widzę chaos

Zastanów się w jakiej sprawie piszesz

Do takich celów służy wybranie opcji oplacenia całości czy reszty przelewem, ma się czas jak piszesz na przemyślenia

Ale też rozterki czy pkt wizz wrócą ;)

Generalnie piszę w sprawie następującej.

Dlaczego Wizz automatycznie bez mojego potwierdzenia zakończył rezerwację pobierając mi punkty i wysyłając żądanie dopłaty pozostałej części. Czy takie samopotwierdzenie rezerwacji jest zgodne z ich regulaminem?
 Profil Relacje PM off  

#2678 PostWysłany: 05 Kwi 2019 10:44 

srebrny
A jest w tej sprawie jakiś pkt. ich regulaminu? Ostatnio bywają u nich błędy systemu tylko potem trudno to udowodnić.Po reklamacji i braku dopłaty powinni ci to anulować za zwrotem,również pkt.Trzeba ich jednak trochę pomęczyć ;)
 Profil Relacje PM off  

#2679 PostWysłany: 05 Kwi 2019 11:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
Kamil8197 napisał(a):
Dziękuje za numer. Otóż tak cena wzrosła z 19.99 EUR do 24.44 EUR dlatego, że tyle warty był voucher (Pani na infolinii nie wierzyła), z vouchera zostało pobrane tylko 11.99 EUR bo to jest opłata za bilet, a pozostałe 8 EUR do opłata administracyjna. Dowiedziałem się też, że z vouchera można korzystać tylko raz, więć niestety połowa jego wartości przepadła :( Dopłaciłem więć to 10 EUR, gdybym nie dopłacił rezerwacja by przepadła, razem z całą wartością vouchera. Pani powiedziała, żebym kontaktował się z działem reklamacji w sprawie wzrostu ceny...

Nawet mając WDC możesz kupić bilet bez WDC. Wtedy cena 29,99 EUR - 8 EUR = 21,99 EUR. Wykorzystałbyś większość kwoty z vouchera.

#2680 PostWysłany: 06 Kwi 2019 13:32 

Loty: 158
Kilometry: 117 483
Cześć wszystkm! :)

Niestety mam bardzo przykrą sytuacje (która wciąż jest w toku) związaną z dokonywaniem zmian rezerwacji z otwartymi dowami zakłądami w oknie przeglądarki z którymi chciałbym się podzielić z Wami. W listopadzie kupiłem bilety na oddzielnych rezerwacjach na trasie WAW-NCE i powrót NCE-KRK. Rozkład lotów zmienił się w przypadku dwóch tras (osobne rezerwacje), i chciałem skorzystać z przysługującego mi prawa do zmiany dat podróży.

Po otrzymaniu infomracji, że rozkłąd lotów się zmienił. Sprawdziłem czy zmiana terminu lotu jest możliwa na dogodny dla mnie termin w przypadku dwóch połączeń. Dokonałem tego w dwóch osobnym zakładach w jednym oknie przeglądarki – ważne. Zmiana daty podróży była możliwa w przypadku dwóch połączeń. Następnie w pierwszej zakładce dla lotu WAW-NCE postępowałem zgodnie z formularzem zmiany daty podróży, przechodząc przez kolejne etapy zmiany daty podróży (także tymi związanymi z wyborem usług dodatkowym, miejsc, etc.) aż do finalnego potwierdzenia zmiany daty podróży. Po zaakceptowaniu formularza otrzymałem na maila potwierdzenie zaakceptowania pierwotnej daty drugiego lotu, w którym nie dokonywałem jeszcze żadnych zmian (NCE-KRK). Rezerwacja dla tej podróży otwarta była w drugiej zakładce, ale nie dokonywałem na niej żadnych zmian.

Podsumowując nie otrzymałem potwierdzenia zmiany daty podróży dla pierwszego lotu (WAW-NCE), pomimo tego, że dokończyłem cały proces zmiany daty podróży, a na ekranie monitoru została wyświetlona informacja, że zmiana została dokonana. Zamiast tego otrzymałem potwierdzenie pierwotnej daty podróży dla lotu NCE-KRK. Gdzie proces zaakceptowania zmian w godzinach połączeń jest znacznie prostszy i szybszy niż dokonanie zmiany terminu podróży. Po analizie zaistniałem sytuacji, wywnioskowałem że do powyższej sytuacji mogły doprowadzić jednocześnie otwarte dwie zakładki z osobnymi numerami rezerwacji. Nie zajmuję się systemami informatycznymi, ale uważam że otwarcie dwóch zakładek mogło w tym przypadku doprowadzić do błędnego przetwarzania formularza zmiany daty podróży.

W celu weryfikacji wniosku. Spróbowałem dokonać rezerwacji biletów lotniczych na dwa losowe połączenia w jednym oknie przeglądarki ale w dwóch różnych zakładach. Moje przypuszczenia okazały się słuszne, z tym że w przypadku rezerwacji biletów lotniczych dokonanie rezerwacji biletów w drugim oknie przeglądarki okazało się niemożliwe. Wyświetlał się komunikat „Ups. W międzyczasie rezerwacje na ten lot zostały zamknięte, ponieważ samolot odlatuje za 3 godziny”. Poniżej znajdują się screenshoty z systemu rezerwacyjnego Wizzair.

System rezerwacyjny Wizzair.com w widoku panelu pierwszej zakładki
Załącznik:
w6 1.png
w6 1.png [ 87.41 KiB | Obejrzany 1149 razy ]

System rezerwacji Wizzair.com z widoku panelu drugiej zakładki – komunikat uniemożliwiający dokonanie rezerwacji
Załącznik:
w6 2.png
w6 2.png [ 112.78 KiB | Obejrzany 1149 razy ]

W przypadku rezerwacji biletów lotniczych dokonanie rezerwacji z dwóch zakładek w panelu przeglądarki jest zablokowane, a w przypadku dokonywania zmian w rezerwacji już nie... I teraz pytanie do Was. Jak uważacie kogo jest to wina? Moja czy W6? Czy moge coś z tym zrobić? Wysłałem już reklamację do W6. Jestem absolutnie pewny, że nie zaznaczyłem pola „Accept changed flight” dla lotu NCE-KRK, oraz że wypełniłem cały formularz zmiany lotu dla połączenia WAW-NCE do ostatniego kroku – włącznie z informacją, że zmiany zostały dokonane. Rezerwacje oraz zmiany w rezerwacjach biletów lotniczych dokonuję ze szczególną ostrożnością oraz skupieniu.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 231  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości