Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#2641 PostWysłany: 29 Mar 2019 10:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@gorny77 Akurat w planie mam FR :) Zakładałem, że będzie podobnie.

😍Super😍 Bardzo tanie loty na Maltę od 160 PLN ☀️🔥 😍Super😍 Bardzo tanie loty na Maltę od 160 PLN ☀️🔥
Powitaj nowy rok na styku dwóch kontynetów❗😲 Stambuł za 1087 PLN 🥂🥳 Loty i noclegi Powitaj nowy rok na styku dwóch kontynetów❗😲 Stambuł za 1087 PLN 🥂🥳 Loty i noclegi
#2642 PostWysłany: 29 Mar 2019 10:55 

No właśnie nie, dlatego nalezy pisać z praktyki :!:

Swego czasu lecąc z PMI Ryanair zdziwiłem się kolejką do nadania bagazu na lot W6, stali Ci nawet bez dużych bagaży
 PM off
wtak uważa post za pomocny.

#2643 PostWysłany: 29 Mar 2019 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 59 474
Chciałem przedwczoraj zakupić bilety, wybrałem sobie miejsce i termin uzupełniłem wszystkich pasażerów i zaznaczyłem żeby ściągnęło z konta wizz ile tam jest a resztę dopłacam kartą.
Jednak zgodnie z instrukcją na stronie zanim wpisałem numer karty i potwierdziłem to sprawdziłem jeszcze raz szczegóły podróży i zobaczyłem że pomyliłem się z datami o tydzień więc nie wpisałem numeru karty kredytowej ani nie potwierdziłem płatności. Sprawy służbowe oderwały mnie od dokonania zmian w rezerwacji i zanim wróciłem to wylogowało mnie z systemu i kazało ponownie robić.
Dobra, to nie problem i zaczynam od nowa z nowymi datami bo cena jest ta sama i widzę na końcu że konto wizowe z punkami jest zerowe. Więc zaczęło się sprawdzanie co się stało.
...
Wizz sam sobie potwierdził i zamknął moją rezerwację w czasie jak mnie wylogował z sytemu, i wysłał potwierdzenie rezerwacji oraz żądanie dopłaty pozostałej kwoty jaka brakowała po ściągnięciu punktów. Co mi z powodu złych terminów nie pasowało.
Więc dzwonię na infolinie i po opisaniu sytuacji wydawałoby się miła Pani mówi że nie może nic z tym zrobić, ani tego skasować ale może zmienić mi termin jak dokończę rezerwację i dopłacę brakującą kwotę. Niby cudownie i porządnie ze strony firmy, ale jakoś im niedowierzam więc się dopytuję i okazuje się że za zmianę terminu mnie skasują zgodnie z cennikiem co skrzętnie wcześniej pomijała w swojej propozycji zmiany bez problemu.
Napisałem więc meila z reklamacją i czekam.

Można cokolwiek więcej zrobić, oprócz oczywiście dopłacenie teraz i czekania na zmiany lotów i wtedy przesunąć sobie termin, lub zarezerwowania nowego terminu a walczyć reklamacjami o zwrot punktów i anulowanie poprzedniej niedokończonej przez mnie rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#2644 PostWysłany: 29 Mar 2019 17:01 

Wiesz, ze oni Cię mogą

Było, zapewne po 5 czy iluś tam dniach anulują rezerwację, bo jest nieoplacona
Następnie sami czy po telefonie bez niczyjej łaski pkt mają wrócić

A dlaczego: bo rezerwacja nieoplacona oraz nie wybrano blokady ceny
 PM off  

#2645 PostWysłany: 29 Mar 2019 17:09 
Awatar użytkownika

Z drugiej strony to jest też sposób w takim razie na symbolicznie płatne rezerwowanie sobie ceny na te ileś dni, 1 zł z konta dam jako dopłata i czekam aż samo zamknie a potem sobie za 2-3 dni albo place albo czekam aż się sama anuluje?
 Profil Relacje PM off  

#2646 PostWysłany: 29 Mar 2019 17:19 

Niekoniecznie, podbijasz sobie cenę lub ceny potem mogą nie być już atrakcyjne
 PM off  

#2647 PostWysłany: 29 Mar 2019 17:27 
Awatar użytkownika

Jak podbijam cenę skoro mam potwierdzoną przez nich rezerwacje za cenę pierwotną i tylko czeka na dokonanie dopłaty, więc dopóki nie zostanie anulowane to płacę cenę pierwotną. Podbijam czy tracę jak nie zapłacę i będę rezerwował ponownie w późniejszym terminie.
 Profil Relacje PM off  

#2648 PostWysłany: 29 Mar 2019 17:34 

Chaos, widzę chaos

Zastanów się w jakiej sprawie piszesz

Do takich celów służy wybranie opcji oplacenia całości czy reszty przelewem, ma się czas jak piszesz na przemyślenia

Ale też rozterki czy pkt wizz wrócą ;)
 PM off  

#2649 PostWysłany: 29 Mar 2019 20:15 

Witam wszystkich,

Kupiłem bilety na lot z Katowic na Teneryfę, jednak dostałem informację o zmianie daty powrotu i gdy próbuję się odprawić to pojawia się informacja: " odprawa online nie jest możliwa w przypadku przerwanych lotów". I teraz mam pytanie czy będę musiał się odprawić na lotnisku czy jak to będzie wyglądać. Ktoś spotkał się z taką sytuacją?
 Profil Relacje PM off  

#2650 PostWysłany: 29 Mar 2019 20:51 

srebrny
Najpierw powinna być akceptacja zmienionego lotu, potem odprawa na 48 godzin przed lotem,chyba że masz dokupione miejsca lub taryfę pozwalającą na odprawę na 30 dni przed podróżą.Nie piszesz czy lot tam już się odbył i został do realizacji tylko powrót?Czy jeszcze oba odcinki przed tobą?
 Profil Relacje PM off  

#2651 PostWysłany: 29 Mar 2019 21:01 

Posiadam wizz priority i mam przed sobą obydwa loty. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.
 Profil Relacje PM off  

#2652 PostWysłany: 29 Mar 2019 21:21 

niebieski
Cześć , mam nadzieję ze to jakiś błąd w systemie Wizz. Wracam jutro z Lwowa i dziś otrzymałem info mailem o zmianie w rezerwacji , patrząc na godziny było ok a nie zauważyłem że zmienia się ....długość lotu ;) . Dołożyli dodatkowo bagaż rejestrowy w gratisie do rezerwacji. Lot z Lwowa do Katowic ma trwać prawie 24h i przylot w dniu następnym. Chyba maja jakiś chaos......

Załączniki:
Screenshot_2.jpg
Screenshot_2.jpg [ 121.45 KiB | Obejrzany 1518 razy ]

#2653 PostWysłany: 29 Mar 2019 21:33 

srebrny
@tomaszl75 To sobie polatasz.Zabierz jakiś prowiant bo przy takim locie może im zupek i kanapek zabraknąć. ;) A tak poważnie to raczej do jutra sprawa się wyjaśni,wygląda na jakiś przedwczesny prima aprilis. :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2654 PostWysłany: 29 Mar 2019 21:41 

Ich aplikacja mobilna jest stabilniejsza i zawsze należy tam sprawdzać czy potwierdzać błąd na stronie głównej Wizzair
Edit: faktem jest, że na locie z Lwowa wyskoczył dziwny czas lotu, może przez zmianę czasu
 PM off
tomaszl75 lubi ten post.

#2655 PostWysłany: 29 Mar 2019 22:02 

srebrny
@Davve Ile masz do wylotu?Mniej niż 48 h? Jeśli tak to odprawa na lot tam powinna być dostępna,a na lot powrotny jeszcze nie.Jeśli nic się nie zmieni to zawsze możesz spróbować kontaktu telefonicznego
Tańsza infolinia: (22)1284905
 Profil Relacje PM off  

#2656 PostWysłany: 29 Mar 2019 23:27 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
[quote="tomaszl75"]Cześć , mam nadzieję ze to jakiś błąd w systemie Wizz. Wracam jutro z Lwowa i dziś otrzymałem info mailem o zmianie w rezerwacji , patrząc na godziny było ok a nie zauważyłem że zmienia się ....długość lotu ;) . Dołożyli dodatkowo bagaż rejestrowy w gratisie do rezerwacji. Lot z Lwowa do Katowic ma trwać prawie 24h i przylot w dniu następnym. Chyba maja jakiś chaos......[/quote

Właśnie to samo mamy ,jutro o 8ej dzwonię na infolinię czy to prima aprilis czy faktycznie lot jest przeniesiony na niedzielę jak nie to zostaje zwrot kasy i o 11:20 wracamy pociągiem.]
 Profil Relacje PM off  

#2657 PostWysłany: 29 Mar 2019 23:36 

Raczej będzie ciężko

Polska infolinia działa 9-18, czasu ukraińskiego 11-20
Przez Maltę na teraz łączy z calodobową angielską infolinią

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835&p=1198393&hilit=Wizzair#p1198393
 PM off  

#2658 PostWysłany: 29 Mar 2019 23:45 

srebrny
Anonymous napisał(a):

Polska infolinia działa 9-18, czasu ukraińskiego 11-20

Czas ukraiński na chwilę obecną to +1 h w stosunku do naszego. ;)
 Profil Relacje PM off  

#2659 PostWysłany: 29 Mar 2019 23:53 

Oczywiście, czasiwo operuję czasem kanaryjskim stąd przekłamanie :)
Ale podsumowując biletu na pociąg z Lwowa bym póki co nie kupował
Swoją drogą ciekawa trasa: 37-39 minut lotu
 PM off
miriam lubi ten post.

#2660 PostWysłany: 30 Mar 2019 00:01 

srebrny
Też nie sądzę by lot jutro nie miał odbyć się planowo.Taka nagła duża zmiana zbyt wiele by ich kosztowała ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości