Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 231  Następna
Autor Wiadomość
#2321 PostWysłany: 31 Sie 2018 07:37 

Loty: 10
Kilometry: 19 403
Jeśli jeszcze jest zainteresowanie tematem przydzielania miejsc:
KTW-TGD - odprawa w dzień wylotu, miejsca 30A i 30C (rozdzielone już zajętym) - dodam, że były to jedyne wolne miejsca z tyłu samolotu, z przodu dość luźno.

TGD-KTW - odprawa zaraz po powyższej, pół samolotu wolne, miejsca 8A, 25B. Przy czym to 25B jest w pustym rzędzie, a 8A "zapchajdziurą" w rzędzie 8.
 Profil Relacje PM off  

Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
Zbiór lotów Ryanair ✈️😎 Bilety na Sycylię z 5 polskich miast od 192 PLN 🌤️🌊👣 Zbiór lotów Ryanair ✈️😎 Bilety na Sycylię z 5 polskich miast od 192 PLN 🌤️🌊👣
#2322 PostWysłany: 02 Wrz 2018 16:20 

Loty: 32
Kilometry: 36 289
a propos przydzielania miejsc. Nigdy nie rozdzielili mnie z osobami podróżującymi, ale może dlatego ze latam z dwójką dzieci, a oni chyba nie moga siedziec same bez opiekuna ? I odprawiam sie od razu, jak tylko rusza taka odprawa. Jeszcze kiedys kiedys w 2014: bodajze, jak nie bylo chyba (?) przydzielania miejsc przez system to tuz przy wejsciu na poklad, steewardesy sadzaly mnie z dziecmi malymi wtedy (3 i 4 lata) w pierwszych rzedach, i jeszcze zawsze dostawalam bezplatne wejscie rio na lotnisku. ( WAW i BCN)
 Profil Relacje PM off  

#2323 PostWysłany: 03 Wrz 2018 18:43 

Kojarzycie czy jest ograniczona ilość zabookowanych biletów na wizzair? Jeden mi nie wchodzi i pokazuje status "WSTRZYMANO". Obecnie mam 5 zabookowanych biletów
 Profil Relacje PM off  

#2324 PostWysłany: 03 Wrz 2018 18:44 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 504 083
srebrny
Podaj więcej informacji jaki lot i na kiedy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2325 PostWysłany: 03 Wrz 2018 19:47 

BERGEN - SZCZECIN na 19.12
 Profil Relacje PM off  

#2326 PostWysłany: 04 Wrz 2018 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
Mam pytanie odnośnie odprawy.

Standardowy czas to 48 godzin przed odlotem. Ja natomiast lecę z różnych lotnisk i nie będę miał czasu na odprawę na lot powrotny. Podczas rezerwacji miejsc jest napisane:

Jeśli nie wybierzesz miejsca, możesz odprawić się dopiero na 48 godzin przed odlotem, a jedno z pozostałych miejsc zostanie Ci przydzielone podczas odprawy.
- Usiądź obok osoby, z którą podróżujesz.
- Ciesz się wygodą dzięki dodatkowej przestrzeni na nogi.
- Zarezerwuj ekskluzywne miejsce w pierwszym rzędzie.
- Usiądź przy oknie.
- Zyskaj więcej czasu na odprawę. Do 30 dni przed wylotem.
Zarezerwuj miejsce teraz, bo później zapłacisz więcej. Zaoszczędź do 20%!

Wybór miejsca z tyłu kosztuje 6 dolarów, a z przodu 8. Jednak kiedy pominę wybór miejsc to w dalszym etapie jest opcja odprawy na lotnisku za 10 dolarów.

Nie pasuje mi to, żeby wybór miejsc, razem z wcześniejszą odprawą kosztował mniej od samej odprawy z losowo przydzielonym miejscem? Ktoś korzystał z tej opcji i wie jak to w praktyce wygląda?
 Profil Relacje PM off  

#2327 PostWysłany: 04 Wrz 2018 00:29 

srebrny
Cena miejsc bywa różna,ale nic w tym dziwnego,że znalazłeś taniej niż koszt odprawy na lotnisku.wybierz miejsce za te 6-8 dolarów i zrobisz sobie odprawę 30 dni przed lotem,co załatwi twój problem.Działa to w praktyce nie musisz się martwić ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2328 PostWysłany: 04 Wrz 2018 12:38 

Witam.Pierwszy raz będę leciała samolotem w związku z czym czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda odprawa.Będę leciała do Eindhoven o 7.25 z Gdańska,mam tylko bagaż podręczny.Ile wcześniej muszę być na lotnisku,jak wygląda krok po kroku odprawa na lotnisku,czy jak mam rezerwację na aplikacji w telefonie to czy mogę się odprawić na tej aplikacji dzień przed wylotem ale wówczas chyba trzeba coś wydrukować tak?Czy może lepiej odprawić się w jakiś sposób na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#2329 PostWysłany: 04 Wrz 2018 12:42 

https://www.fly4free.pl/rezerwacja-bile ... -poradnik/

Odprawa dostępna 2 dni przed lotem po godzinie 7;25
 PM off  

#2330 PostWysłany: 04 Wrz 2018 15:58 

ktoś może mi odpowiedzieć, dlaczego nie mogę kupić 6go biletu na wizzair? Pozostałych 5 jest opłacone
 Profil Relacje PM off  

#2331 PostWysłany: 04 Wrz 2018 16:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
Zadzwoń do Wizzair i się spytaj

#2332 PostWysłany: 04 Wrz 2018 17:32 

srebrny
Meegi napisał(a):
Witam.Pierwszy raz będę leciała samolotem w związku z czym czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda odprawa.Będę leciała do Eindhoven o 7.25 z Gdańska,mam tylko bagaż podręczny.Ile wcześniej muszę być na lotnisku,jak wygląda krok po kroku odprawa na lotnisku,czy jak mam rezerwację na aplikacji w telefonie to czy mogę się odprawić na tej aplikacji dzień przed wylotem ale wówczas chyba trzeba coś wydrukować tak?Czy może lepiej odprawić się w jakiś sposób na lotnisku?

Przyjeżdżasz na lotnisko, wchodzisz drzwiami, idziesz do odprawy, bierzesz tacki- wykładasz płyny do 100ml, w strunowym przeźroczystym worku, elektronikę
na kolejną tackę bagaż, jeśli masz kurtkę to też ją ściagasz
jak masz aplikację to odprawiasz się 48h przed wylotem po 7.25 i już, nic nie drukujesz
z bagażem nie wiem, bo wciąż zamieszanie, ja bym brała do bramek
Jeśli lecisz pierwszy raz, to dla twojej spokojności najpóźniej byłabym ok.6, przy kolejnych lotach zweryfikujesz to.
Na lotnisku jak się odprawisz to płacisz
proszę

#2333 PostWysłany: 04 Wrz 2018 17:35 

Na lotnisku jak się NIE odprawisz to płacisz
 PM off  

#2334 PostWysłany: 04 Wrz 2018 19:34 

katka256 dziękuje,na lotnisku będę już o 4 rano,ponieważ inaczej nie mam dojazdu z mojej miejscowości. Czy już wtedy mogę się odprawić czy lepiej gdzieś posiedzieć i poczekać?
Nie wiem czy w dobrym temacie to piszę ale najwyżej przekierujecie mnie gdzie mogę uzyskać takie informacje. Chodzi o to iż nie mogę zarejestrować się do aplikacji wizzair, konkretnie chodzi o wpisanie numeru telefonu. Nie mogę wpisać swojego polskiego numeru ponieważ nie wiem w jakim formacie go wpisać i jest tam wymagane numer operatora tutaj właśnie nie wiem jaki numer mam wpisać dla mojego numeru (moim operatorem jest orange).
 Profil Relacje PM off  

#2335 PostWysłany: 04 Wrz 2018 19:59 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
@Meegi czytałaś, co napisał Ci @gorny77 ?
Odprawić się możesz 2 dni przed lotem.
Na lotnisku idziesz do kontroli security, gdzie sprawdzają Ci bagaż i idziesz pod gate.
E. Przy rejestracji wpisuję normalnie swój 9-cyfrowy numer tel i mi go przyjmuje.

Załączniki:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 26.7 KiB | Obejrzany 1849 razy ]

#2336 PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:14 

jekyll jeśli wpisuję w taki sam sposób swój numer telefonu jak ty to pokazuje mi komunikat Invalid country code i nie chce puścić mnie dalej
 Profil Relacje PM off  

#2337 PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:48 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
To może masz inną wersję językową, a nie polską?

#2338 PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:50 

Nie wiem czy to ważne, ale by się odprawić na stronie Wizzair nie trzeba zakładać konta myWizz

Ale trzeba przeczytać podany poradnik ze zrozumieniem
 PM off  

#2339 PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:55 

Loty: 32
Kilometry: 36 289
@Meegi
jeszcze a propos bagazu podrecznego,. nie napisalas jakie sa jego wymiary, teraz zgodnie z nowa polityka bagazowa, jesli twoj bagaz podreczny jest wiekszy niz 40x30x18 MUSI zostac oddany na check in czyli stanowisku odprawy, do Pani przy "stanowisku" Wizzair, czyli przed pojsciem do kontroli bezpieczenstwa gdzie sa te tacki itd ;)
i tamta Pani/ Pan bedzie od Ciebie chciala karte pokladowa, ktora otrzymasz dopiero PO ODPRAWIE (jqk dziala ci aplikacja to pokazujesz obsludze swoja karte a jak nie to moze lepiej wydruku by sie nie stresowala ;)) i przy tym stanowisku , zabiora od Ciebie bagaz jesli wymiary jak powyzej napisalam.

jak nie dziala ci aplikacja, odprawisz sie z kompa przez strone www , jak juz napisano 48h wczesniej i wydkukuj sobie krate pokladowa, Taka odprawa jest za darmo,

@jekyll
a numer nie musi miec 11 cyfr, tak jak w przykladzie podanym przez Ciebie ? tj kod kraju to dla Polski 48 i dalej numer telefonu @Meegi ??
 Profil Relacje PM off  

#2340 PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:59 

-- 04 Wrz 2018 20:55 --

Wszystko pisze mi po polsku więc raczej polska. A ja chcę się zalogować ponieważ będę latać częściej a teraz skorzystalam z aplikacji narzeczonego ponieważ nie mogłam założyć sobie konta

-- 04 Wrz 2018 20:59 --

Nimeska będę zabierala ze sobą chyba walizkę taka średniej wielkości i do tego chce zabrać mała torebkę na ramię na portfel telefon itp. A ten numer próbowałam też z 48 także +48 i nic z tego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4601 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 231  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości