Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 13 Kwi 2016 10:32 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Dokładnie. Zastanów się dobrze.
Człowiek młody to różne głupoty robi?które później ciągną się za tobą przez całe życie.
Po mieszkaj wspólnie rok może dwa i dopiero później wariuj.
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#62 PostWysłany: 13 Kwi 2016 10:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Z każdym postem wzrasta prawdopodobieństwo, że potencjalna narzeczona natknie się - wskutek działań swoich bądź osób trzecich ;-) - na tę dyskusję i wyciągnie wnioski. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:06 

Cześć,

Wiecie że to moje pierwsze forum jakie założyłem w swoim życiu, zawsze unikam takich miejsc - koleżanka mnie namówiła: "spytaj tych ludzi, Oni w tym siedzą, znają się - na pewno Ci doradzą..."
Po wpisach wnioskuję że połowa z Was to osoby które wiedzą wszystko o wszystkim i na każdy temat - ale średnio mnie interesują Wasze poglądy, rady na życie oraz przynależność polityczna i religijna... Jeżeli chodzi stricte o oświadczyny to nie macie się co martwić - wszystko SAM zorganizuje - spokojna Wasza rozczochrana!

Bardziej mi chodzi o miejsce romantycznej podróży, pewnie podróżujecie sporo i wiecie gdzie jest taniej, który hotel jest lepszy i gdzie są piękne widoki albo które linie lotnicze są wygodniejsze. Tylko tyle.

Zarazem bardzo dziękuję osobom które służą pomocną radą i dały mi kilka ciekawych pomysłów :)
Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie to z miłą chęcią przeczytam, przeanalizuję i zapiszę!!! DZIĘKI

Odpowiedzi na niektóre pytanie jakie padły:
-dziewczyna to typ "cichej wody",
-od 10 lat na stałe mieszkam w Krakowie,
-nie mam paszportu ponieważ niedawno stracił ważność, w ostateczności zawsze mogę wyrobić,

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
A.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#64 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Panczenista napisał(a):
Po wpisach wnioskuję że połowa z Was to osoby które wiedzą wszystko o wszystkim i na każdy temat (...)

Witaj na f4f 8-) :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:13 
Awatar użytkownika

niebieski
michzak napisał(a):
Panczenista napisał(a):
Po wpisach wnioskuję że połowa z Was to osoby które wiedzą wszystko o wszystkim i na każdy temat (...)

Witaj na f4f 8-) :lol:

Nie ma się czego dziwić :D Po swiecie jezdzimy to i rozległe horyzonty wszyscy mają :D :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#66 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:14 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
jak mieszkasz w Krakowie, to opcję z Budapesztem masz na wyciągnięcie ręki
zalety już wcześniej Ci napisali więc nie będę powtarzać ;)

edit: opowiem jeszcze pewną historię znajomych (może po części ku przestrodze aby nie przekombinować w pomysłach) - wybrali się w podróż samolotem, chłopak miał zamiar oświadczyć się w czasie lotu więc ugadał wszystko z linią przed podróżą, pod pozorem udania się do toalety opuścił swoją wybrankę po czym po dłuższej jego nieobecności obsługa nadaje komunikat (nie wiem jak on brzmiał, wiem że pojawiły się jego i jej imiona i nazwiska), dziewczyna nie znająca angielskiego o mało na zawał nie zeszła bo zdążyła pomyśleć, że ten jej ukochany pewnie wypadł z samolotu :? po czym objawił się przyszły pan młody z bukietem i pierścionkiem a obsługa wszystkim pasażerom polała szampana :D brawa dla obsługi za pomoc w aranżacji choć do dziś się zastanawiam czy "tak" wynikało z prawdziwego uczucia czy bardziej ze strachu i zaskoczenia :lol:

Ostatnio edytowany przez ara, 13 Kwi 2016 11:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Panczenista lubi ten post.

#67 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Panczenista napisał(a):
Po wpisach wnioskuję że połowa z Was to osoby które wiedzą wszystko o wszystkim i na każdy temat

Ale nie oszukujmy się, kto Ci lepiej doradzi niż ludzie znający się na wszystkim? :twisted:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#68 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:20 

Podróże kształcą...

Na co narzekasz? Dostałeś przecież propozycje (są wśród tych postów z różnego typu poradami). Pasują Ci one, poświęciłeś chociaż kilka minut by się nad nimi zastanowić? Masz jakieś przemyślenia co do tych podpowiedzi?
Nie spodziewaj się, że będziemy rozkminiać teraz temat hoteli, skoro jeszcze nie zdecydowałeś gdzie będziesz się oświadczał. Najprościej podejść do tematu hotelu w ten uniwersalny sposób: lepsze są te, które mają dobre opinie na booking.com (nie jest tam najtaniej ale warto wykorzystać serwis chociażby do oceny jakości hotelu) - są lepsze od tych, które mają gorsze opinie. Proste i skuteczne.

Bez przesady z tymi oświadczynami, bo nie rodzą Ci się pięcioraczki by robić z tego taki szum. Jedź do Cinque Terre albo do lasu w Hiszpanii i się oświadcz. Jak się nie zgodzi, to będziemy się martwić dalej :)

Z takim miejscem, które może Twojej wybrance przypaść do gustu, jest jak z kupnem bielizny. Zawsze problem z rozmiarem, coś co na oko pasuje, potem okazuje się że niekoniecznie. Trafisz albo nie trafisz, rada która tutaj otrzymasz może być dobra albo niedobra. Decyzje bierzesz i tak na siebie.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 13 Kwi 2016 11:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Panczenista napisał(a):
wiecie gdzie jest taniej, który hotel jest lepszy i gdzie są piękne widoki albo które linie lotnicze są wygodniejsze.

Ale nie znamy Twojej dziewczyny, a kobieca intuicja mi podpowiada, że nie chciałaby np. po latach dowiedzieć, że pomysł na jeden z najbardziej romantycznych dni w Jej życiu nie zrodził się w głowie ukochanego, ale rzucił go na forum @JakiśFredekZKrainyKredek, a 74% użytkowniczek uznało, że jest megaromantyczny.

Gdybym była facetem, który ma się oświadczyć, to po przypomnieniu sobie, które miejsca wywołują entuzjazm ukochanej bądź są w jakiś sposób ważne dla Was obojga (i wzięcie poprawki na to, że kiedyś możecie chcieć powiedzieć dzieciom/ wnukom: "To tu się oświadczyłem Mamie/ Babci i Ona powiedziała tak/ owszem/ nareszcie ;-) / itd." albo "To tu Tata/ Dziadek [...]" plus warto, żeby wtedy to miejsce istniało i nie było np. wysypiskiem), przyjrzałabym 2 wątki wskazane na 1. stronie, kliknęłabym na link do search.php, a potem przeszukała np. relacje z Europy czy Azji pod kątem "sierp*" czy "romant*".

NB, wydaje mi się, że w ww. sposób można się szybko dowiedzieć, że sierpień w Dubaju to raczej kiepski pomysł, wklepanie w Google "dubai august average temperature" pozwoli poznać szczegóły. A i Sycylia niekoniecznie musi być optymalna. Natomiast dowolną rekomendację hotelu mogą unieważnić sąsiedzi z pokoju/ -ów obok czy awaria wodociągu...
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 13 Kwi 2016 12:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kara napisał(a):
Panczenista napisał(a):
ale średnio mnie interesują Wasze poglądy, rady na życie oraz przynależność polityczna i religijna...

Ale nie znamy Twojej dziewczyny, a kobieca intuicja mi podpowiada,...
Gdybym była facetem,...

Przecież wyraźnie napisał, że nie potrzebuje tego typu rad...

[...] us­ta za­mykają się wte­dy, gdy mają do po­wie­dze­nia coś ważnego.
P.C.
2 ludzi lubi ten post.

#71 PostWysłany: 13 Kwi 2016 12:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH po cytacie z takiego mistrza, mogę ci tylko przytakiwać. A teraz chętnie przeczytam Twoją (konstruktywną) odpowiedź na:
Cytuj:
Możecie coś doradzić, podrzucić jakiś przelot lub chociaż pomysł [...]
Jeżeli macie jakieś pomysły to będę wielce rad za podzielenie się informacjami.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Białoruś. Twoją lube zwali z nóg jak powiesz, że zabierasz do kraju Łukaszenki.

Papierosy kupisz tanie no i wódkę na wesele.
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#73 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Zwali ja z nóg informacja ze jak nie przyjmie oświadczyn to ja tam zostawisz
:idea:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#74 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:41 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
@Don_Bartoss tekstz pięcioraczkami zwalił mnie z nóg;p;p
bo jeszcze chłopu wykrakasz przyszłośc;p;p hahahahha

a tak swoją drogą nie każda laska marzy o tym, żeby było jak w bajce.... grunt to element zaskoczenia i właściwie to co powiesz... bo możesz lecieć na drugi koniec świata, klęknąć i walnąć taki tekst, że przyszłe pokolenia będą go słuchać jako anegdotki.... ;)

#75 PostWysłany: 14 Kwi 2016 08:53 

Loty: 2
Kilometry: 16 498
Polecam z własnego doświadczenia Budapeszt i górę Gellerta na oświadczyny :) Są tam od strony rzeki takie tarasy, gdzie nie ma tylu ludzi jak pod pomnikiem wolności (czasem są pary) bo miejsce bardzo romantyczne :)
 Profil Relacje PM off
rydzo lubi ten post.

#76 PostWysłany: 14 Kwi 2016 09:09 

niebieski
Mam znajomego z Kaukazu. Niestety nie pamiętam Jego narodowości bo naród malutki 2-5 tys. a może tylko jedna wioska czyli -set osób. Mają zwyczaj że przyszłą żonę się porywa (zwyczaj nie tylko praktykowany u nich). I nie ma dyskusji że coś się komus nie podoba. Jej czy Jego rodzinie a przede wszystkim samej (nie) zainteresowanej. Tak powinien zrobić sprawca tego posta. Po kiego te wszystkie ceregiele? Zresztą nawet w Biblii "brało się " kogoś za żonę a nie żeniło, oświadczało, dokonywało formalności. Pomysł z Krajem Łukaszenki niegłupi. Ale czy nie lepiej porwać i w zależności od stanowiska wybranki(ofiary) zaproponować łoże albo ciemną piwnicę? W końcu zmięknie a nawet się zakocha. Typowy syndrom sztokholmski.

Odnośnie Sztokholmu to zakładam osobny wątek dotyczący art. na głównej, podróży tamże, itd. Jak wątek utworzę to tu dołożę do niego linka.

e: 1-eur-nocleg-w-sztokholmie,1366,92445

A może to pomysł na tę smutną powinność?

#77 PostWysłany: 14 Kwi 2016 09:11 

srebrny
maarcin1938 napisał(a):
BTW
Jak można nie miec paszportu :o to jakbym nie miał reki :)

Ja sobie tydzień temu wyrobiłem, ale tylko dlatego, że dowód pewnie zaraz zgubię.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 14 Kwi 2016 09:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Witam

Jesli moge cos doradzic, to posluchaj glosu wlasnego serca i tym Ciebie kieruj.
Nikt nie zna ani Ciebie, ani Twojej dzieczyny i nie wie czego oczekujesz, cos Jej i Tobie sie podoba etc.; jeden/a lubi zielone a inny/a czerwone.
Jesli dziewczyna Cie na prawde kocha, to mozesz wybrac tansze miejsce z kolacja przy swiecach i nie koniecznie musi byc zagranica.
Wtedy sie okaze, czy to Ty jestes dla niej najwazniejszy w zyciu.
W koncu to Ty jej sie oswiadczasz, a nie Wenecja czy Florencja etc.
W PL tez sa b. fajne i romantyczne miejsca.
A co bedzie, gdy sie wykosztujesz, a ona powie ze musi najpierw to przemyslec, przespac sie z tym tematem?
Znow kolejny kosztowny wyjazd na kolejne oswiadczyny?
Zaczynajac od wyjazdu za granice na Oswiadczyny, zaczynasz cos co powinno byc pozniej kontynuowane, przy kolejnych rocznicach i nie zapominaj o tym.
De facto, czy tyle osob w tym forum musi koniecznie wiedziec, ze sie oswiadczasz, czy nie lepiej byloby to zrobic przed wyjazdem i dopiero wtedy zapytac tu o sam romantyczny wyjazd dla 2 osob?
Jak wyjdzie za Ciebie to calkiem inna sprawa, wtedy mozesz znow sie odezwac gdzie pojechac w podroz poslubna.
Gdyby Twoja dziewczyna przez przypadek sie dowiedziala, ze pytasz tu w forum, nie wiem czy bylbys zadowolony z jej reakcji.
Ja mieszkam na stale za granica, ale mam nadzieje ze PL sa profesjonalne biura, ktore zajmuja sie takimi wyjazdami dla zakochanych i maja doswiadczenia.
Pewnie duzo lepiej byloby sie tam zglosic, niz pytac tu w forum.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez cccc, 14 Kwi 2016 10:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 14 Kwi 2016 10:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
szumny napisał(a):
...Mają zwyczaj że przyszłą żonę się porywa ...

Tak samo jak Borat z Pamelą ;)

#80 PostWysłany: 14 Kwi 2016 10:28 
Awatar użytkownika

niebieski
cccc napisał(a):
Jak wyjdzie za Ciebie to calkiem inna sprawa, wtedy mozesz znow sie odezwac gdzie pojechac w podroz poslubna.

Albo przeszukać forum, bo pomysłów na różne warianty "miesiąca" miodowego też jest multum. ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości