Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Projekty wyjazdów
#1 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:04 

Cześć
Tak szukalem ale nie znalazlem podobnego tematu. Sluchajcie, natknalem sie w necie na kilka juz „agencji” „organizacji” „brokerow” ktorzy nie sa organizatorami turystyki, tylko kreatorami wyjazdow- planow podrozy. Korzystaliscie moze z czegos takiego? W zasadzie to mam wrazenie ze fajna opcja, bo chcialbym jechac zwiedzic Hiszpanie (generalnie popularne miejsce) ale wlasnie, chcial bym zwiedzic ja w tych MALO turystycznych miejscach np na polnocy. Takie „biuro” przygotowuje dla mnie program-indywidulany- razem z lotem itd, zalezy jaki pakiet wybiore (rezerwuja bilety lub nie itd) place z to jakas tam kwote (wychodzilo ok 399pln) i praktycznie biore taki zbior wiedzy itd, i lece odkrywac te miejsca. Place sam za hotele, transport, wiec nie ma ukrytych kosztow. Generalnie ich zysk to chyba tylko ta oplata za program. Macie jakies doswiadczenia? Dajcie znac. Osobiscie nie mam czasu na szukanie lotow hoteli i fajnych promocji, a tutaj to wszystko tworzone jest pod moja osobe czyli czy chce zobaczyc stare niasto, muzea a moze szlakiem kuchnii itd czyli mam wybor.
Przekonuje mnie to ze mam podane na tacy, a nie lece na all inclusive j tak naprawde nie poznaje Hiszpanii tylko hotel.

Dzieki za pomoc i jakie info!!!

Ostatnio edytowany przez krasnal, 12 Mar 2018 08:43, edytowano w sumie 1 raz
H, H
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
 Temat postu: Re: Projekty wyjazdów
#2 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
luki_wedrowniczek napisał(a):
... ale wlasnie, chcial bym zwiedzic ja w tych MALO turystycznych miejscach np na polnocy....

A wiesz czemu istnieją mało turystyczne miejscowości? Bo tam NIC nie ma. Do Radomia/Sosnowca pojedź to poczujesz o czym mówię.
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli myślisz, że ktoś Ci wyszuka "fajne" promocje i jeszcze będzie to tanio to raczej jesteś naiwny. Nie widzę żadnej przewagi takiej oferty nad zwykłym przewodnikiem. Natomiast widzę duże pole dla popisu wszelkiej maści doradców (to samo jest w każdej innej działce w życiu, doradcy od wszystkiego ;/).
Z drugiej strony, nie wiem, naprawdę, jaki sens ma organizacja jakiegoś planu wyjazdu do Hiszpanii. Serio, przewodnik już nie wystarczy? Wyluzuj, kup bilet na przelot, zarezerwuj noclegi na portalu rezerwacyjnym i leć.

Ostatnio edytowany przez invasion, 12 Mar 2018 01:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#4 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:18 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Szukają jeleni. I ich znajdują...
 Profil Relacje PM off
invasion lubi ten post.

#5 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:43 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
Za 399 to dokupisz z kilka lotów/rejsów autobusem/podróży pociągiem lokalnie. To czego się nauczysz zaprocentuje później.
Chyba, że badasz rynek. Chyba zły portal. Jeśli jednak taka agencja przyciągnie klientów to może okazać się dla nich tańszym rozwiązaniem niż po prostu biuro podróży.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Mar 2018 01:50 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@luki_wedrowniczek

Hiszpania
 Profil Relacje PM off
krasnal lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Mar 2018 02:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Sluchajcie, natknalem sie w necie na kilka juz „agencji” „organizacji” „brokerow” ktorzy nie sa organizatorami turystyki, tylko kreatorami wyjazdow- planow podrozy. Korzystaliscie moze z czegos takiego?
Dzieki za pomoc i jakie info!!!

Takie agencje, ktore niby nie sa biurami turystycznymi w klasycznym tego slowa znaczeniu, niekiedy posrednicza miedzy klientem, a lokalnymi biurami turystycznymi.
Ja korzystalem 1 raz z podobnej opcji, a chodzilo o kraj trzeciego Swiata, ale nie interesowal mnie tylko sam plan trasy, ale rowniez prywatne auto z kierowca, hotele, przeloty wewnetrzne, oprocz przelotow z Europy i lokalnych przewodnikow.
Ogolnie bylem zadowolony, szczegolnie jak sa dobre hotele i sie sprawdzaja na miejscu. :D
Mysle, ze przydatne dla kogos, kto zalatwia na szybko, nie ma zoltego pojecia o danym kraju, a szczegolnie czasu albo ochoty na ustalanie planow podrozy czy wyszukiwaniu ciekawych miejsc w internecie.
Mozna wtedy zaoszczedzic na kupowaniu przewodnikow, ktorych i tak nie kupuje od lat, ale przede wszystkim zmniejsza sie ryzyko zostac oszukanym na miejscu przez lokalna agencje, wada sa niestety dodatkowe koszty. ;)
Wydaje mi sie, ze nie bardzo jest sens korzystac z takich opcji w Europie. 8-)
@luki_wedrowniczek mozesz smialo popytac na forum i mysle, ze otrzymasz pomoc w ustaleniu planu podrozy, ktory powinien Cie zadowolic.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
luki_wedrowniczek lubi ten post.

#8 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:12 

namteH napisał(a):
... ale wlasnie, chcial bym zwiedzic ja w tych MALO turystycznych miejscach np na polnocy....

A wiesz czemu istnieją mało turystyczne miejscowości? Bo tam NIC nie ma. Do Radomia/Sosnowca pojedź to poczujesz o czym mówię.

Bez przesady ;) myślę, że jest pełno ciekawych miejsc, gdzie nie ma fali turystów, a jest co zwiedzać i zobaczyć...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Macie jakies doswiadczenia? Dajcie znac.

pomyliłeś fora
na tym siedzą sami kreatorzy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:32 

Dzięki za informacje!

Generalnie, zastanawiam się nad skorzystaniem, ze względu na brak czasu...i to jest główny powód moim zainteresowaniem taką agencją. Chciałem się dowiedzieć jaka jest Wasza opinia, czy są to miejsca wiarygodne, czy informacje jakie dostarczają są zadawalające, czy to nie jest "kopiuj" "wklej" z Wikipedii...czy po prostu ktoś korzystał.

Czy szukają jeleni i czy znajdują...jak ktoś ma czas przeglądać forum i szukać fajnych ofert to zazdroszczę. Ja nie mam, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania. Zresztą nie wszyscy muszą się na tym znać...może i to nie jest jakieś super trudne, ale skoro oszczędzam jakiś czas na wakacje, to nie chciałbym się rozczarować, bo coś źle zarezerwowałem lub są w tym ukryte koszty...

Rzeczywiście, lokalni przewodnicy to też fajna opcja. W zeszłym roku trafiłem tak do rodzinnej agroturystyki we Włoszech, gdzie Polka na miejscu pomogła mi znaleźć fajne, spokojne miejsce z klimatem, ale no właśnie, miałem czas żeby takiej osoby poszukać, zresztą to był wyjazd na 5 dni w jedno miejsce i koniec i zwiedzane tylko okolicznych miast w zasięgu 20 km.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:36 
Awatar użytkownika

srebrny
na pisanie dyrdymałów masz czas, na poszukanie czegoś już nie
jesteś zwykłym leniem i TAK, skorzystaj z czyjejś oferty
miłego wypoczynku

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@luki_wedrowniczek zasada tego forum jest taka, albo masz dodatkowa kase, kontaktujesz sie z agencja i oni ustalaja Ci plan, albo omijasz agencje i pytasz tutaj na forum. ;)
Udanego tygodnia.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Mar 2018 10:45 

becek napisał(a):
na pisanie dyrdymałów masz czas, na poszukanie czegoś już nie
jesteś zwykłym leniem i TAK, skorzystaj z czyjejś oferty
miłego wypoczynku

Gościu, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie odpisuj...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Mar 2018 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja jestem wiarygodna (tyle lat i postów na forum :lol: ), zrobię to po taniości - 380 zł brutto (wystawiam FV). To jak, północna Hiszpania? 8-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 12 Mar 2018 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 804 434
platynowy
@luki_wedrowniczek

Trochę w dziwnym miejscu pytasz, bo forum Fly4free to kopalnia pomysłów na podróże.
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie co więcej niż wiedza z forum byłaby potrzebna do zwiedzania - masz podane na tacy wszystko: jak dolecieć, jak dojechać z lotniska, gdzie spać, gdzie jeść, co zwiedzać.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Mar 2018 13:35 

Agencje o których wspominasz są dość popularne w UK, korzysta się z nich głównie przy projektach typu RTW, tyle że ich pomoc nie ogranicza się do układania planów i doradztwa, ale przede wszystkim wykorzystują sieć swoich kontaktów lokalnych do załatwiania tańszych biletów, transportu itp. Polskiego rynku nie znam do końca, ale jeśli pisząc tu miałeś na myśli wątpliwej jakości "ofertę" grupki celebrytów blogowych, to możesz sobie odpuścić i zaoszczędzić te 300 czy tam 400 zł. Wszystko zorganizujesz sobie sam z pomocą przewodników i neta. PS, jak ktoś słusznie napisał, miejsca "nieturystyczne" sobie daruj (Radom dobrym przykładem jest ;-) ), północna Hiszpania jest całkiem "turystyczna", tyle że odwiedza ją nieco inny profil podróżujących niż ci spotykani w kurortach wybrzeża śródziemnomorskiego...
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#17 PostWysłany: 12 Mar 2018 13:46 

otakesan napisał(a):
PS, jak ktoś słusznie napisał, miejsca "nieturystyczne" sobie daruj (Radom dobrym przykładem jest ;-) ), północna Hiszpania jest całkiem "turystyczna", tyle że odwiedza ją nieco inny profil podróżujących niż ci spotykani w kurortach wybrzeża śródziemnomorskiego...

Dzięki bardzo za odpowiedź!

Z tymi miejscami nieturystycznymi to bardziej mi chodziło o to, że ciężko jest znaleźć w popularnych biurach podróży ofertę wyjazdu w takie właśnie miejsca gdzie chcą jeździć podróżni "innego profilu".
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 12 Mar 2018 13:51 

Fakt, w Polsce która pamiętam nie było oferty dla kierunków nieoczywistych. Wszystko było skrojone "na jedno kopyto" pod jeden typ podróżującego. Jeśli dalej nie możesz znaleźć to nic się nie zmieniło. Pozostaje Ci skorzystać albo z oferty zagranicznej, albo, co zdecydowanie polecam, poświęcić mimo wszystko trochę czasu (nie potrzeba go wiele) i przygotować sobie wyjazd samemu. Satysfakcja gwarantowana :-)
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#19 PostWysłany: 12 Mar 2018 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
otakesan napisał(a):
Satysfakcja gwarantowana :-)

Powiedziałabym nawet podwójna satysfakcja gwarantowana ;) I z samego wyjazdu i z faktu, że samemu się "ogarnęło temat" ;) A za zaoszczędzone pieniążki można sobie pozwolić na lepszy nocleg albo wypasioną kolację w dobrej restauracji albo weekendowy wyjazd. Czas poświęcony na planowanie wyjazdów to też jest przyjemność i szkoda z niej rezygnować i jeszcze za to płacić :lol:
Proponuję pierwszy wyjazd zorganizować dość stacjonarnie z jedną lub dwiema bazami wypadowymi, skąd ławo i tanio można dostać się do innych miejsc. Jeśli w grę wchodzi komunikacja publiczna to duże i średnie miasta są najlepszą opcją, bo zwykle oferują i połączenia kolejowe i autobusowe po całym regionie. W przypadku auta ogranicza Ciebie tylko to jak długo czasu chcesz spędzić za kółkiem.
Jeśli absolutnie nie wiesz co zwiedzać - zapytaj (w istniejącym albo nowym temacie), ale podaj trochę szczegółów zwłaszcza:
- czas przeznaczony na wyjazd,
- punkt startu i końca,
- sposób przemieszczania się (auto, komunikacja publiczna),
- zainteresowania - zwiedzanie muzeów, małych miejscowości czy atrakcji przyrodniczych albo lokalnych winnic itp.
A na zachętę wskazuję temat z nieoczywistymi atrakcjami Hiszpanii, całej, nie tylko północnej ;) :
hiszpanskie-atrakcje-escapada-rural,1255,115961
 Profil Relacje PM off
otakesan lubi ten post.

#20 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:10 

niebieski
@luki_wedrowniczek, leć do Santander, weź auto i masz cudną krainę do oglądania :) . Lub nawet komunikacją publiczną. Jest co oglądać, co zjeść.I naprawdę to forum da Ci dużo :) . Przejrzyj posty na temat północnej Hiszpanii, nie zajmie to za wiele czasu. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości