Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Projekty wyjazdów
#21 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
Agencja to opcja dla wyjątkowo leniwych, nie tłumacz się brakiem czasu... bo kto go ma w nadmiarze? Ja na pewno nie. Tu na forum wszyscy działają dokładnie odwrotnie: sami robimy sobie projekty wymieniając się informacjami. Nie licz więc na teksty w stylu "tak, to świetny pomysł". Za to znajdziesz multum osób, które za darmo napiszą Ci co warto zobaczyć w danym rejonie, wystarczy wejść w odpowiedni temat.
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#22 PostWysłany: 12 Mar 2018 16:59 

niebieski
Nie kopcie leżącego.

Fakt pozostaje faktem - brakiem czasu się nie wykręci :-) Niestety, jak w każdym aspekcie życia jest to próba zrzucenia z siebie odpowiedzialości i próba usprawiedliwienia.

Nie chce Ci się, nie lubisz tego, nie masz ochoty tego robić - nie kombinuj po prostu bierz, ale nie usprawiedliwiaj się niepotrzebnie :-)

Miłych wyjazdów!
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#23 PostWysłany: 13 Mar 2018 11:38 

Dzięki bardzo! No właśnie, śmieszne jest to, że wszyscy mnie tu oskarżają o lenistwo itd. a tu w cale nie o to pytalem :) To jak bede podróżował to tylko i wyłącznie mój wybór i jeżeli bedę chciał skorzystać z usług jakiejś tam agencji to sobie skorzystam i nikomu nic do tego. Bardziej mnie interesowało, czy ktoś ma doświadczenie z tym związane i co o tym sądzi, czy było warto czy nie.

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez michzak, 13 Mar 2018 11:45, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Mar 2018 11:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@luki_wedrowniczek nie przejmuj sie, ale to forum nie funkcjonuje w oparciu o agencje turystyczne czy posredniczace, szczegolnie jesli chodzi o Europe, a nie kraje 3-go czy innego Swiata, dlatego porad ktorych oczekusjesz nie dostaniesz, z racji tego ze tutejsi wyjadacze i magicy taniego podrozowania nie zamawiaja programow czy wycieczek w agencjach. ;)

luki_wedrowniczek napisał(a):
Takie „biuro” przygotowuje dla mnie program-indywidulany- razem z lotem itd, zalezy jaki pakiet wybiore (rezerwuja bilety lub nie itd) place z to jakas tam kwote (wychodzilo ok 399pln) i praktycznie biore taki zbior wiedzy itd, i lece odkrywac te miejsca.

Przykladowo za ok. 100 zeta mozesz spedzic tydzien w Norwegii. :)

moje-wspomnienia-z-wypraw,189,28044&p=1053920#p1052687

Mialbys wydac 400 zeta za sam program podrozy to masz 4 tyg. w takiej drogiej Norwegii.

P.S.
Masz kase to wyprobuj takie wypady z programem i bez, porownaj i sam wyciagnij wnioski, wtedy inni chetnie poczytaja o Twoich doswiadczeniach. ;)
Poza tym warto poszperac i poczytac recenzje o tej agencji.

Pozdr. i udanego dnia.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Mar 2018 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
namteH napisał(a):
... ale wlasnie, chcial bym zwiedzic ja w tych MALO turystycznych miejscach np na polnocy....

A wiesz czemu istnieją mało turystyczne miejscowości? Bo tam NIC nie ma. Do Radomia/Sosnowca pojedź to poczujesz o czym mówię.

otakesan napisał(a):
(Radom dobrym przykładem jest ;-) )

Protestuję!!!
Już kilka lat temu proponowałem wyjazdy do Radomia - street survival.
Program:
1. Lokalny street food - Zapiekanka na Moniuszki.
2. Jak żyją blokersi, dreszczyk emocji dotknięcie prawdziwych slumsów - Zwiedzanie Ustronia a także wizyta w Decathlonie celem zakupu kija bejsbolowego.
3. Sportowe serce miasta - Zwiedzanie okolic stadionu Radomiaka i zakup szalika oraz koszulki klubowej.
4. Survival dla twardzieli oraz emocje transakcji nielegalnych - Zwiedzanie lokalnego targu nad rzeczką i zakup dresu Adibasa.
5. Slow food w zgodzie z naturą - kurczak od Grubego jedzony w Parku Kościuszki.
7. Warka, czy Warka Strong, a może Warka Strong + Warka Strong+ sztafeta 4X100gram
8. Clou programu - bojowo nastawieni, ubrani i wyposażeni w zakupione dobra udajemy się na Żeromę w okolice sympatyków Klubu Piłkarskiego - Broń.
9. Zakończenie imprezy, w zależności od stanu sprawności i upojenia Uczestnika - Brost lub SOR
Koszty - UWAGA prawdziwa promocja, koszt 0 PLN (TAK zerooooo!!!! złotych) plus koszty dojazdu. Organizator zastrzega sobie prawo udziału w zyskach kupców, jak też współpracujących "animatorów" z Żeromy

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 13 Mar 2018 13:22 

Loty: 205
Kilometry: 697 936
niebieski
Dzięki bardzo! No właśnie, śmieszne jest to, że wszyscy mnie tu oskarżają o lenistwo itd. a tu w cale nie o to pytalem :) m

Częściowo rozumiem chyba Twoje intencje i nie widzę zupełnie nic złego w takim pytaniu. Podróżować lubię i moje wyjazdy są różnie zorganizowane: na zmianę wycieczki z biura podróży oraz indywidualnie planowane, gdy wybieram trasę, loty, rodzaj transportu i noclegi. Dla mnie największą niedogodnością przy planowaniu indywidualnych wyjazdów są nieaktualne lub sprzeczne informacje których w Internecie sporo i które trzeba weryfikować i filtrować lub pozornie niewielkie niedopowiedzenia mające jednak istotne znaczenie na plan podróży.
Natomiast w przypadku takiego "programu skrojonego na zamówienie" mam wątpliwości, czy agencja tworząca program spełni moje oczekiwania, gdyż pewne kryteria trudno w kilku słowach zdefiniować a tym samym spełnić oczekiwania klienta tak, aby tygodniowy lub dwutygodniowy wyjazd był tym, co mu się spodoba. Sporo jest kwestii i czynników, które widać często w dyskusjach na forum, nawet w takiej typowej kwestii, jak wybór noclegu w mieście, w którym spędzimy 2-3 dni (centrum danego miasta, peryferia, spokojna dzielnica ale niedaleko atrakcji, wygodny dojazd metrem z lotniska czy bez znaczenia).
Kwota 400 zł to żadne pieniądze, więc z tego punktu widzenia można zaryzykować i jeśli wybór tego rozwiązania nie spowoduje, że będziemy niezadowoleni z wyjazdu (bo to wg mnie znacznie większa strata niż wydanie 400 zł) to można spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Mar 2018 13:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
namteH napisał(a):
A wiesz czemu istnieją mało turystyczne miejscowości? Bo tam NIC nie ma. Do Radomia/Sosnowca pojedź to poczujesz o czym mówię.

BTW Sosnowiec jest od dawna na mojej liscie miejsc, ktore bardzo chcialbym odwiedzic, wlasnie takie miejsca mnie interesuja. :D
Jest sporo ciekawych atrakcji:

http://www.polskaniezwykla.pl/web/place ... -1,-1.html

Ale programu zwiedzania bym nie zamawial, chyba ze z fajna przewodniczka. :D

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 19 Mar 2018 17:16 

Sosnowiec - cóż, jeżeli chodzi o wycieczki zagraniczne to ja polecałbym raczej Karaiby.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 19 Mar 2018 20:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Denis12 sorry, ale dla mnie Sosnowiec jest egzotyczny, a na Karaibach bylem juz kilka razy. :D
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Mar 2018 20:40 

srebrny
to moze zorganizujmy projekt wycieczki do nowej huty ? bylem, cale 2 godziny, widzialem, przezylem,
wrocilem do Krakowa caly i zdrowy :-)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 20 Mar 2018 13:49 

W Nowej Hucie pracowałem 8 lat, wykonując zawód hmmmm... "podwyższonego ryzyka" jeśli chodzi o kontakty z niektórymi autochtonami. Mogę spokojnie stwierdzić że reputacja tej dzielnicy jest nieco przesadzona. W Krakowie są znacznie weselsze miejsca ( Kozłówek, Piaski Nowe, część nomen omen Azorów polecam ;-) ). Nowa Huta "interesująca" była w latach 90, obecnie to już tylko dla emerytów z zachodu szukających reliktów komunizmu w wyprawach z Crazy Guides. Jej reputacje utrzymują jeszcze mity krążące pomiędzy słoikami rozpoczynającymi dopiero swoją przygodę z Krakowem, ale i one runą...
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 20 Mar 2018 13:55 

srebrny
no tak, kozlowek to jednak kozlowek :-)

co do huty to nie wiem, jak dla mnie jest obrzydliwa. bylismy z bratem tak no wiesz, o 15tej w sobote,
dresiarze sie krecili, ale z agresja sie nie spotkalem.
generalnie jak dla mnie to jedna z najbrzydzszych (jesli nie najbrzydsza) dzielnica Krakowa,
w zyciu bym tam nie chcial mieszkac.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 20 Mar 2018 14:22 

Fakt, pięknie to tam nie jest... Może okolice starej Mogiły i część niedaleko Parku Tysiąclecia są jeszcze OK, ale reszta jest milczeniem...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 20 Mar 2018 14:40 

srebrny
kiedys jeszcze podgorze bylo 'interesujace' i kazimierz w sumie tez przed boomem turystyczno-deweloperskim.

mieszkalem ze 4 lata na hucie, nie bylo tragedii. dzis to juz bardziej dzielnica turystyczna, wokol centralnego. pobudowali centra handlowe, kombinat zredukowal kadry. o awanture z maczeta w tle dzis trudniej ;-)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 20 Mar 2018 15:35 

srebrny
o awanture z maczetami to pewnie latwiej na starym kurdwanowie czy biezanowie imho jak juz :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości