Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2621 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:32 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Zeus napisał(a):
Trzeba do matury dodać przedmiot: myślenie logiczne

Za dużo oczekujesz.
A przecież Aeroexpress to tylko początek wyzwania.
Potem trzeba się przesiąść na metro czyli: ogarnąć bilet na metro, znaleźć właściwą linię, znaleźć wejście na peron - gdzie metro jedzie we właściwym kierunku, wysiąść na właściwej stacji. Mega wyzwaniem będzie przesiadka.
W mieście nie lepiej, same trudności - wszystko w dziwnych literkach.
Gdzie jeść ? Gdzie jest mój hotel? Jak się rozmawia w hotelu?

Podejrzewam, że tylko zakup % nie będzie problemem.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎 Gorące all inclusive na Riwierze Tureckiej🏝️🍹 Tydzień w 5* hotelu przy plaży za 2679 PLN 😎
🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
#2622 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:35 

Niedobrze wrzucać wszystkich do jednego worka. Co nie zmienia faktu że jeśli ma się problem z odebranie FAN ID to bym usiadł i się zastanowił czy jechać poza mój kraj gdziekolwiek.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Cze 2018 20:45, edytowano w sumie 1 raz
Niektóre wyrazy łącznie :)
 Profil Relacje PM off  

#2623 PostWysłany: 05 Cze 2018 13:07 

Nikt nie wrzuca wszystkich do jednego worka. Niestety, ale ten wątek jest bardzo obciążony "dolnym 20%". Nie tylko ten, bo ta zaraza chodzi po innych tematach i pyta o rzeczy, które można stracić na kontroli bezpieczeństwa w wątkach poświęconym liniom lotniczym. Pyta o Pobedę w temacie o Aeroflocie, itd.

Rosjanie poszli na rękę i wprowadzili FAN ID - wysyłają go mailem, pocztą, niedługo FAN ID zacznie chyba wyskakiwać z lodówki, ale w tym wątku zbiorą się tacy, co mają z tym prostym do wyrobienia w 3 minuty dokumentem problem. Padają pytania ile razy listonosz z tym przychodzi do domu.

Rosjanie wprowadzili darmowe bilety na Aeroexpress, a tu ludzie pytają czy bilety będą wysyłane na maile. Przecież to jest tak skrajnie idiotyczny pomysł, że aż się przykro robi. Skąd oni mają wiedzieć, kto tam w jaki sposób przyjeżdża? Po co pytać tak głupio, przecież wystarczy chwilę zastanowić się. Szybciej pójdzie samemu pomyśleć niż stracić czas na założenie tu konta i napisanie posta.

Posty z sensem się tu dawno w sumie skończyły, choć ostatnio było kilka i jeden użytkownik wypisywał atrakcje miast, w których grają Polacy.

Ciekaw jestem jak wyglądają takie wątki w Kostaryce i Senegalu.

Jeszcze ciekawostka: za dwa lata jest to kuriozalne objazdowe Euro z Sankt Petersburgiem i Baku. Będzie się dopiero działo :)
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2624 PostWysłany: 05 Cze 2018 13:16 

srebrny
@luck1991 wkleil linka w innym watku, przeklejam tutaj

http://www.fifa.com/worldcup/news/fifa- ... st-viagogo

Cytuj:
Tickets purchased via unauthorised distribution channels, including all tickets purchased through viagogo AG, will be cancelled once identified. FIFA reserves the right to refuse entry to the stadium to any holder of such tickets. During the 2018 FIFA World Cup Russia™, FIFA and local authorities will conduct strict admission checks.

e: ten watek juz dawno stracil sens, sto tysiecy tych samych pytan o fan id, poczte, kuriera, listonosza albo cytuje 'ile hajsu bierzecie na wyjazd'. litosci.. zapytajcie mame.
 Profil Relacje PM off  

#2625 PostWysłany: 05 Cze 2018 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Nie wiem o co cały ten problem z FAN ID. Wyrabiasz na Request ID, otrzymujesz po kilku dniach opcje w pdf do wydruku a w mieście gospodarzu wymieniasz na prawidłowe zalaminowane FAN ID.
 Profil Relacje PM off  

#2626 PostWysłany: 05 Cze 2018 14:20 

Witam,

Mam do odstąpienia rezerwacje na miejsca noclegowe w Moskwie w terminie od 18 do 21 czerwca.

Oczywiście nic na transakcji nie zarabiam. Po prostu obecnie mam zarezerwowaną jeszcze 3cią, najlepszą opcję i z pozostałych dwóch chciałem zrezygnować. A nóż komuś się przyda tania opcja.

Opcje noclegowe:

1. Pokój 2os. w Rusapart in Lianozovo, Zonalnaya Street 20, 127253 Moscow, Russia (284zł za całość)
2. Pokój 2os. w Mini Hotel Tarleon, Ulitsa Aviamotornaya 44 b1, Lefortovo, 111024 Moscow, Russia (443zł za całość)

Noclegi rezerwowałem przez booking zaraz po losowaniu grup w grudniu. Całą operację wyobrażam sobie tak, że ja rezygnuję z miejsca poprzez booking a Ty od razu rezerwujesz dla siebie.
Nie wiem czy po mojej rezygnacji ceny pozostaną takie same ale być może warto spróbować.

Zainteresowanych zapraszam na priv, chociaż nie wiem czy bede mógł odpowiedzieć bo widze że funkcja pisania wiadomosci dostępna jest od 5ciu postów a ja tylu jeszcze nie mam na swoim koncie.
W razie gdybym nie mógł odpisać to edytuje ten wpis.

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off
andyhetman lubi ten post.

#2627 PostWysłany: 05 Cze 2018 14:25 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
turecky napisał(a):
Zeus napisał(a):
Trzeba do matury dodać przedmiot: myślenie logiczne

Za dużo oczekujesz.
A przecież Aeroexpress to tylko początek wyzwania.
Potem trzeba się przesiąść na metro czyli: ogarnąć bilet na metro, znaleźć właściwą linię, znaleźć wejście na peron - gdzie metro jedzie we właściwym kierunku, wysiąść na właściwej stacji. Mega wyzwaniem będzie przesiadka.
W mieście nie lepiej, same trudności - wszystko w dziwnych literkach.
Gdzie jeść ? Gdzie jest mój hotel? Jak się rozmawia w hotelu?

Podejrzewam, że tylko zakup % nie będzie problemem.

O właśnie, tu zapowiada się największy problem! :lol: Przestańcie pieprzyć już o tej FAN id.
Ponoć w dzień meczu, dzień przed i po ma być zakaz sprzedaży alkoholu w miastach gdzie są rozgrywane mecze. Podczas mojego pobytu odbędą się 2 mecze w Moskwie i według moich wyliczeń nie kupię tam nic. Mam wwozić do Rosji alkohol z Polski czy jak? Wszystkiego mogłem się chyba spodziewać ale nie tego...
Jakieś adresy ruskich melin może zna ktoś? :)

#2628 PostWysłany: 05 Cze 2018 14:28 

niebieski
Obawiam się, że to tak nie zadziała - pokoje mogą nie wrócić do puli z automatu.
Skoro masz rezerwację ze 100% zwrotem kasy - po prostu je oddaj.
Jeśli chcesz komuś przekazać rezerwację - sprawdź, czy możesz ją zmienić na booking.com wstawiając inne dane gościa albo napisz maila wprost do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#2629 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:34 

Jak podchodzić do obowiązku meldunkowego? Będą na to uwage zwracać czy raczej nie bardzo?
Mamy wynajęty apartament 4osobowy przez booking, jednak jedzie nas 5 osób i obawiam sie że jedna osoba może zostać bez meldunku. Facet będzie robił problemy czy raczej jest możliwość dogadania się za dodatkowe djengi?
 Profil Relacje PM off  

#2630 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oby ten mundial się skończył jak najszybciej...
Poszukaj meldunek albo dział Rosja...

Nie wspomnę, ze na wynajęte mieszkanie dla 4osób będzie 5 was...
 Profil Relacje PM off
Floyd_Kulis lubi ten post.

#2631 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
maxim8888 napisał(a):
Facet będzie robił problemy czy raczej jest możliwość dogadania się za dodatkowe djengi?

Kolego, a skąd my mamy to wiedzieć, przecież nie znamy tego faceta :D

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Ancyna lubi ten post.

#2632 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:48 

Zeus napisał(a):
Nie wspomnę, ze na wynajęte mieszkanie dla 4osób będzie 5 was...

Możesz jaśniej?
 Profil Relacje PM off  

#2633 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:48 

Jeszcze ważne info w sprawie darmowych przejazdów. Z tego co przeczytałem w mailu, w którym dostałem elektroniczne Fan id , wynika że tylko laminowany dokument uprawnia do darmowych przejazdów.

You must have a FAN ID in a laminated form to access the stadium on the match day and to be entitled to free travel on the territory of the Russian Federation in the host cities of the 2018 FIFA World Cup

Co do Aeroexpressów to bardzo jestem ciekawy jak to będzie wyglądało w praktyce. Planuje zostawić plecak na dworcu białoruskim, pojechać po plecak po meczu i stamtąd Aeroexpressem na lotnisko. Niby jeździ co pół godziny, ale zastanawiam się, czy dla wszystkich starczy miejsca w pociągu jak parę tysięcy ludzi będzie chciało pojechać. Pewnie nikt nie zostanie na dworcu, ale potrafię sobie wyobrazić, że trzeba będzie w jakiejś kolejce sporo poczekać i odjechać kilka pociągów później niż się pierwotnie planowało. No, ale pożywiom, uwidim, czy jakos tak to leciało :D

Ps Bardziej żenujące od głupich pytań jest to pouczanie pytających z mentorskich pozycji i śmieszkowanie sucharami na pół strony.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof Kobus lubi ten post.

#2634 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:48 
Awatar użytkownika

Co tu wyjaśniać, facet wam powie że tylko 4 i basta, będziecie wyciągać zapałki
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2635 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja już nie wierzę co czytam
Już współczuję pracownikom konsulatu i ambasady
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2636 PostWysłany: 05 Cze 2018 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
mach79 napisał(a):
Ps Bardziej żenujące od głupich pytań jest to pouczanie pytających z mentorskich pozycji i śmieszkowanie sucharami na pół strony.

Kolego, no cóż jest to forum dla osób z pewnym obyciem podróżniczym. Więc nie dziw się pewnej irytacji userów. To tak jakbyś na Politechnice pytał ile to jest 2+2.
Jest wiele portali, np piłkarskich, gdzie tego typu sprawy są omawiane i raczej tam początkujący powinni skierować swoje kroki.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2637 PostWysłany: 05 Cze 2018 16:42 

Zeus napisał(a):
Ja już nie wierzę co czytam
Już współczuję pracownikom konsulatu i ambasady

Daj spokoj. Przyznaj tez ze Fan ID, system sprzedazy Fify niedzialajacy to sa niejako nowosci I nikt wczesniej zebow na tym nie lamal. Do Francji czy Polski jechalo sie bezposrednio bez zadnych wiz, bilety mogly byc na kogokolwiek I jedyna kwestia do dyskusji byla jak daleko stadion od berzy czy lotniska I jakim lokalnym trunkiem sie nawalic.
 Profil Relacje PM off
pascal lubi ten post.

#2638 PostWysłany: 05 Cze 2018 16:43 

Trochę się nie zgadzam z łatwością wyrabiania FAN ID. Ja dopiero dzięki forum się zarejestrowałem, bo nie jest wcale dla nikogo oczywiste, że należy w jedno okienko z imieniem wpisać pierwsze i drugie imię, drugie okienko z imieniem pozostawiając puste.
A komunikat "service temporary unavaliable" należy zignorować.
To takich rzeczy dzięki forum można się dowiedzieć i gdyby nie to forum, pewnie do dziś bym się wściekał, że kupiłem bilety i nie mogę pojechać.
Z innych informacji: na tickets.transport2018.com są już bilety do wydrukowania!
 Profil Relacje PM off  

#2639 PostWysłany: 05 Cze 2018 16:57 

niebieski
W temacie %
Na Pucharze Konfederacji obowiązywał zakaz sprzedaży alkoholu w sklepach w promieniu 2km od stadionu i obowiązywał w przeddzień meczu i w dniu meczu.
Link do zarządzania https://www.mos.ru/news/item/25425073/

Odnośnie FIFA 2018:
Na razie jest tylko komunikat prasowy; na stronie odpowiedniego departamentu merostwa Moskwy nie ma oficjalnego zarządzenia.
Komunikat: https://rsport.ria.ru/russia2018_news/2 ... 17189.html
Komunikat mówi, że będą ograniczenia w promieniu dwóch kilometrów od stadionu w dzień meczu i w przeddzień.
Inne komunikaty które znalazłem mówiły też, że tym razem ograniczenia obejmą poza sklepami, także lokale gastronomiczne oraz sprzedaż napojów bezalkoholowych w szklanych opakowaniach.

Oczywiście z zakazu zostanie wyłączona strefa kibica w Moskwie :-) położona na Worobiowych Wzgórzach - blisko Łużnik.
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.

#2640 PostWysłany: 05 Cze 2018 17:00 

Witam , kupiłem bilet na mecz Polska Senegal na Mistrzostwa Świata w Rosji przez stronę viagogo.com . Bilet doszedł do mnie w piątek 1.06.2018 ( Prawie 3 tygodnie później niż pierwotnie było podane. Chciałem już składać wniosek o zwrot pieniędzy) . Dzisiaj próbowałem złożyć wniosek o fan id i pojawiają się problemy bo pojawia się błąd i nie mogę dokończyć rejestracji - numer zamówienia oraz numer biletu . Nie ukrywam że jest moim marzeniem zobaczyć mecz Polaków na żywo . Czy mogą mi Państwo jakoś pomóc?. Czy ktoś miał podobne problemy

Próbowałem dodzwonić się do PZPN centrali oraz śląskiego oddziału i nikt za bardzo nie był zainteresowany aby udzielić pomocy.
Nie wiem gdzie się zgłosić jak sprawdzić czy bilety , które kupiłem są oryginalne czy muszę coś zmienić np. na stronie z fify

Nie ukrywam że liczę po cichu na jakąś pomoc z Waszej strony bo wydaje mi się że akurat macie więcej kontaktów i będziecie wiedzieli kto mógłby mi pomóc w tej sytuacji .
W piątek 8.06.2018 wylatuję na wakacje i nie będzie mnie tydzień w kraju
i chciałbym załatwić tą sprawę przed wyjazdem aby wykupić sobie lot do Moskwy i zarezerwować jakiś pokój .
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość