Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 633 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 02 Wrz 2022 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Można się śmiać z tego, ale uważam że na FB w szczególności na grupach "polonijnych" wypowiadają się w większości ludzie z przypadku, co nie mają porównania w tym przypadku do innych wypożyczalni.
Ufam bardziej temu forum, bo na opiniach i radach tu zawartych jeszcze się nie przejechałem, uważam, że większość osób tu piszących ma lepsze rozeznanie w konkretnej sytuacji niż na FB.
Jak ktoś wynajmuję na tydzień w wakacje auto na Sycylii za 350EUR to chyba nie powinien spodziewać się auta jak z HERTZa czy innej topowej wypożyczalni, wiadomo, że auto będzie obite, starsze i z większym przebiegiem. Ale wiem każdy ma inne priorytety i inne spojrzenie na temat.

Reasumując @Marco Manno mógłbyś się podzielić swoją opinią na temat pani Dominiki?

Image
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

All inclusive na Majorce 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu przy plaży za 2349 PLN All inclusive na Majorce 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu przy plaży za 2349 PLN
Wycieczka na Islandię za 996 PLN 🥶🔥 Loty z weekendem i noclegi w hotelu Wycieczka na Islandię za 996 PLN 🥶🔥 Loty z weekendem i noclegi w hotelu
#482 PostWysłany: 02 Wrz 2022 22:43 

Tu znajdziesz opinię o wynajmie auta od p.Dominiki
https://www.cro.pl/sycylia-tak-po-prostu-t56693.html
str.1 i 16
Również jestem ciekawa innych opinii, zamierzam skorzystac w styczniu z nadzieją na niższe ceny :D
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 14 Wrz 2022 11:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy uda się gdzies wypożyczyć auto w Katanii ze zwrotem w Palermo ale bez karty kredytowej/depozytowej ?
Chetnie bym kupił full ubezpieczenie.
W związku z tym ze lece do Katanii a wracam z Palermo najbardziej interesuje mnie taka opcja multi-city odbior/zwrot.
Jakas lokalna (nie sieciowka) pozwoli na to ?
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 27 Wrz 2022 16:14 
Awatar użytkownika

Loty: 415
Kilometry: 749 426
HON fly4free
Centauro na CTA. Polecam. Nie wiem czy miałem szczęście ale udało się bez kolejki, do innych wypożyczalni w ogonkach stało wiele osób. Przy oddawaniu sprawdzenie paliwa i dość pobieżne obejrzenie samochodu. Samochód zostawiliśmy dość brudny ( w środku też - podróż z małym urwisem) i spodziewałem się co najmniej komentarzy z tego powodu, Nie było żadnych. Depozyt zwrócony następnego dnia. Wypożyczam na Sycylii już któryś raz i Centauro (przynajmniej na razie) najbardziej mi odpowiada.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#485 PostWysłany: 03 Paź 2022 10:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Właśnie zarezerwowałem przez rentalcars samochód w Centauro, wziąłem pełne ubezpieczenie,
W mailu pojawiła się informacja żeby wykupić ubezpieczenie na stanowisku odbioru aby zlikwidować wkład własny / kaucję. Ktoś brał to? Jaki jest koszt?

Image
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 09 Paź 2022 20:49 

Loty: 125
Kilometry: 265 458
Katania. Zazwyczaj biorę samochód z pełnym ubezpieczenie, tym razem brałem z rentalplus z ubezpieczeniem zewnętrznym. Cena za tydzień wyszła 89,18 euro. Wszystko bardzo szybko i sprawnie przy odbiorze i zdawaniu samochodu. Tylko cholernie ciężko było znaleźć biuro Rentalplus. Polecam
 Profil Relacje PM off  

#487 PostWysłany: 09 Paź 2022 23:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
kubus571 napisał(a):
Właśnie zarezerwowałem przez rentalcars samochód w Centauro, wziąłem pełne ubezpieczenie,
W mailu pojawiła się informacja żeby wykupić ubezpieczenie na stanowisku odbioru aby zlikwidować wkład własny / kaucję. Ktoś brał to? Jaki jest koszt?

Pełne ubezpieczenie w rozumieniu dodatkowe od rentalcars? Jeśli tak, to takie nie likwiduje wkładu własnego w wypożyczalni. Ubezpieczenie dokupione bezpośrednio w wypożyczalni będzie się różniło stawkami dziennymi w zależności od klasy samochodu. Polecam strony doyouitaly/ doyouspain - tam ceny ubezpieczenia będziesz miał ładnie opisane w warunkach, a na dodatek obstawiam, że będzie taniej niż przez rentalcars.
kubus571 uważa post za pomocny.

#488 PostWysłany: 14 Paź 2022 08:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak dodatkowe od rentalcars.

Porównałem doyouitaly z bezpośrednią ceną na centauro i wyszło praktycznie na to samo. Odmówiłem rentalcars i wziąłem bezpośrednio.

Image
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 31 Paź 2022 13:44 

Hej, brał ktoś auto w Sixt na lotnisku w Katanii? Czy przejdzie na kartę debetową? Bez karty kredytowej zmuszą mnie do jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia czy to standardowe przy rezerwacji online (udział 1500 euro) wystarczy?
 Profil Relacje PM off
szewczykxx uważa post za pomocny.

#490 PostWysłany: 31 Paź 2022 16:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Strona doyouspain twierdzi, że Sixt akceptuje również debetówki.

#491 PostWysłany: 31 Paź 2022 17:50 

dzięki. a jak można się jakoś dowiedzieć o ile cena podskoczy? albo czy będą kazali wykupić jakieś full ubezpieczenie? bo np w italy car rent mi napisali że muszę wykupić full insurance 25euro/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 05 Lis 2022 12:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Z pełnym przekonaniem mogę polecić Centauro w Katanii. 230Eur za 6 dni. Nowy Opel Corsa z pelnym ubezpieczeniem i dwoma fotelikami do tego w gratisie dodatkowy kierowca. Zdanie auta w mniej niż minutę, wypożyczenie tyle co dwie osoby w kolejce przede mną.
Co prawda nie oddali jeszcze depozytu za paliwo (100EUR) ale na mailowym potiwerdzeniu odhaczony zwrot, czekam na reakcję banku.
Na pewno lepsza oferta i obsługa niż u koleżanki co była z nami i wybrała opcje z doyouitaly z car rentals. Gdzie dostał gorszy, mniejszy i starszy samochód za 100eur więcej.

Image
 Profil Relacje PM off
miro13 lubi ten post.
miro13 uważa post za pomocny.

#493 PostWysłany: 14 Lis 2022 12:39 

złoty
Na lotnisku w Katanii wypożyczyłem Fiata 500 na 4 dni za 41 eur w Viaggiare. Biorąc pod uwagę niską cenę i doświadczenie z południowych Włoch myślałem, że będą problemy ze zwrotem depozytu, ale okazało się, że blokadę z karty kredytowej zdjęto w kilka dni. Minus taki, że przez kolejkę na odbiór czekałem ponad godzinę.

Dostałem nowego Fiata 500 hybrydę z manualną skrzynią biegów - nie wiem po co robią takie hybrydy, to w ogóle nie działało jak hybryda.
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 16 Lis 2022 20:48 

Podzielę się:
Szukałam wypożyczalni z full ubezpieczeniem, i jak najmnieszym depozytem. Przez doyouspain nawet przy full ubezpieczeniu nie wchodziły lusterka, opony i dach. Przegladalam jeszcze parę innych ofert przez neta ale ostatecznie nic ciekawego nie znalazłam. Na miejscu wyszło że najlepsza ofertę miał goldcar - 375e 2 tygodnie, full ubezpieczenie, i 100e depozytu za paliwo(już zwrocone). Jeden duży minus - full ubezpieczenie nie obejmuje kradzieży wtedy udział własny wynosi 1100e.
Dostałam Fiata 500 tak porysowanego że myślę że nikt by go nie chciał 🤣

#495 PostWysłany: 09 Gru 2022 18:10 

Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem z wypożyczalnią Target Rent i Viagiarre (lotnisko w Katanii)?
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 13 Gru 2022 01:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Katania CTA .

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Easycarhire

Samochód: miałem rezerwację na Volkswagen Polo lub podobny. Dostałem Citroena C3 w benzynie. Opcja full-full, bez limitu km.
Cena: 7,39 euro za 2 dni w listopadzie; zaliczka 0,89 EUR płatna w doyouspain, reszta do dopłaty przy odbiorze.

Odbiór samochodu: Po wyjściu z terminala trzeba skierować się w prawo do budynku przy parkingu z nazwą Cardpark (nie należy iść uliczką za znakami do zwrotu samochodów – my omyłkowo to zrobiliśmy i dotarliśmy nieco naokoło do budki na parkingu, w której tylko wydają samochody). W budynku mieści się kilka biur, w tym easycarhire. Formalności poszły szybko, wytłumaczyłem, że posiadam ubezpieczenie zewnętrzne i depozyt (750 EUR, a excess aż 1500 EUR) jest dla mnie OK. Nikt za bardzo nie naciskał na wykupienie ichniejszego, a czego przy podanej wyżej cenie można by oczekiwać. Niestety dopłaty za wynajem żądają tą samą kartą, której używamy do depozytu, a była to kredytówka rozliczana w PLN ze słabymi kursami wymiany – na szczęście kwota niewielka.
Idziemy na parking i tam wydają nam samochód – ktoś z obsługi razem z nami ogląda z każdej strony i nanosimy uszkodzenia na dokumentację. Stan licznika niecałe 41 tys. km, samochód zatankowany do pełna. „Grazie” i jedziemy. To kolejny wypożyczony Citroen i po raz kolejny nie mogę się do nich przekonać – jest mi w nich nie do końca wygodnie, często coś gdzieś brzęczy, silniki w tych w wypożyczalniach jakieś słabe mają. Denerwują mnie, ale także moją żonę, ich ekrany (trudno czasem się połapać w znajdowaniu funkcji) i tym razem dodatkowo problemy ze współpracą ze smartfonem, na którym korzystaliśmy z nawigacji. Przejechaliśmy 285 km. Może jestem stary tetryk, ale wiem, że prywatnie nigdy żadnego Citroena nie kupię. 8-)
W trakcie wynajmu zapaliła się kontrolka ciśnienia w oponach – prawdopodobnie "profilaktycznie", bo obejrzałem od razu wszystkie koła i żadne nie wyglądało, jakby było w nim za mało powietrza. :roll:

Zwrot samochodu:
Krótko, sprawnie – sprawdzenie stanu paliwa, pobieżne obejrzenie karoserii. Podpisy na dokumencie, sami pytają czy chcę zrobić fotkę formularza zwrotu, więc pstryknąłem. Depozyt miał zejść w ciągu 5-10 dni – zszedł chyba po 14 dniach. Dodatkowo po jakimś czasie karta kredytowa została obciążona jeszcze kwotą 0,01 EUR – nie wiem o co chodzi, ale przy takiej kwocie nie zadałem już sobie trudu, żeby się skontaktować z wypożyczalnią

Podsumowanie: Firma OK - cena bardzo dobra, obsługa w porządku. Na minus:
- konieczność płatności tą samą kartą, którą używamy do depozytu
- długi czas odblokowania depozytu
- dziwne obciążenie karty po wynajmie – w moim przypadku kwota pomijalna, ale na wszelki wypadek warto sprawdzać wyciągi po skorzystaniu z ich usług

Na minus u mnie jeszcze marka samochodu (jak wspomniałem wyżej), ale za niską cenę jestem w stanie to znieść. ;)
2 ludzi lubi ten post.

#497 PostWysłany: 03 Sty 2023 13:41 

Kashpir napisał(a):

Wiesz moze ile kosztowalo ubezpieczenie u nich? Ciagle czytam, ze jest problem potem odzyskac pieniadze z zew ubezpieczelnialni. Czesto obciazaja Ciebie, a potem musisz walczyc o zwrot od ubezpieczalni. Ciagle jestes jako posrednik.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 03 Sty 2023 13:45, edytowano w sumie 1 raz
skrócenie cytatu
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 03 Sty 2023 17:00 

Przegladalem rozne wyppzyczalnie pod katem pelnego ubezpieczenia i najlepsza cena wyszla na Drivalii. Ktos ma jakies doswiadczenia z ta wypozyczalnia (kiedys Leasys)? Na dodatek czy ten ich super cover zwalnia z depozytu?

Załączniki:
1.JPG
1.JPG [ 125.22 KiB | Obejrzany 6285 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 03 Sty 2023 19:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jorgus88 napisał(a):
Kashpir napisał(a):

Wiesz moze ile kosztowalo ubezpieczenie u nich? Ciagle czytam, ze jest problem potem odzyskac pieniadze z zew ubezpieczelnialni. Czesto obciazaja Ciebie, a potem musisz walczyc o zwrot od ubezpieczalni. Ciagle jestes jako posrednik.

1. to zawsze tak działa, że jeśli masz ubezpieczenie nie bezpośrednio z wypożyczalni, to w przypadku szkody twoja karta zostanie obciążona, a ty z dokumentacją zgłaszasz się do firmy z wnioskiem o zwrot kosztów do firmy, w której wykupiłeś ubezpieczenie.
2. nie wiem, gdzie ciągle czytasz, ale na forum jest wątek, w którym poczytasz o ubezpieczeniach i zwrotach, które uzyskali forumowicze ubezpieczenie-wynajetego-samochodu,1621,6151
3. nie wiem z pierwszej ręki, ile sobie życzy easycarhire za ubezpieczenie, ale na doyouspain w warunkach są podawane takie informacje - ponoć 22 EUR za dzień.

#500 PostWysłany: 03 Sty 2023 20:54 

Będąc na Sycylii miałam zewnętrzne ubezpieczenie w AXA- ktoś w nocy porysował nam na parkingu za szlabanem samochód. Wycena wypozyczalni ponad 1000 euro- zwrot bez problemu.
Na najblizszy wyjazd w styczniu wypozyczyłam z Centauto - maja promo, najpierw swiąteczne, teraz noworoczne. Wydaje mi się , że cena jest atrakcyjna a jest to ubezpieczenie premium bez depozytu. Może komuś się przyda:)
https://www.centauro.net/en/booking/car/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 633 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości