Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 01 Gru 2014 00:12 

niebieski
U mnie chodziło akurat o obiekt gdzie indziej już niedostępny. Byłem na tyle zestresowany dokonując rezerwacji po hiszpańsku ostatnich miejsc, że już nie testowałem czy działają jakieś kody z internetu.

Wiele innych obiektów na stronach .ie, czy .de miało ceny wyższe np. o 2-3 EUR za osobodzień niż na .es.
Jeśli obiekt jest dostępny w wielu miejscach to w Black Friday lub może jutro w Cyber Monday można o wiele więcej zyskać.
Na moje terminy były ciekawe promocje opcji HB tańszej niż bez wyżywienia, np. IFA Buenaventura w Playa del Ingles na niektórych GDS (np. wątek o otel.com). Dodając do tego kody wychodziły rozsądne ceny.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#162 PostWysłany: 01 Gru 2014 00:21 
Awatar użytkownika

nicky napisał(a):
mogę się dołączyć do pytania poprzednika odnośnie noclegu z zastrzeżeniem że nie interesują mnie gwiazdki tylko miejsce gdzie można spędzić noc i dalej ruszyć w celu zwiedzania wyspy.
Za wszelkie wskazówki, porady serdecznie dziękuję.

to moze hostel, jesli podrozujesz sam/sama.

#163 PostWysłany: 11 Gru 2014 11:04 

Hej! Mam pytanie odnośnie noclegów. Jedziemy w 4 osoby(2 pary) końcem marca na teneryfę. Niecały tydzień, wiek 20-25 lat. Wypożyczamy na cały okres samochód. Plan jest taki: zwiedzanie + trochę zabawy(tzn. żeby zawsze można było wieczorem gdzieś wyjść)

Czy to jest jeszcze końcówka sezonu czy już po sezonie i wszystko pozamykane?
Najbardziej bym chciał w okolicach Costa Adaja, Los Cristianos, czyli jak najbliżej Playa de la Americas, ale czy jest sens, jeżeli np: Callao Salvaje są noclegi(podobny standard) np. o 30 zł za dobę tańsze. Czy ktoś był w tym okresie? Czy Playa de la Americas jest przez cały rok 'głośne', czy np. w okresie postu wszystkie puby, kluby zamykają?

Chodzi mi po prostu o to czy nastawić się 'tylko' na plażowanie+zwiedzanie. Bo w takim wypadku mogę mieć po prostu lepszy hotel ;)
Byłem w tym roku w Funchal na Maderze i tam np po 22 nie było już co robić. ;)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 12 Gru 2014 19:22 

Witam,
Mam problem z wyborem hotelu

Laguna Park 2 czy Chayofa Country Club.

Pomóżcie!!!!
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 12 Gru 2014 20:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli nie sprawdzałeś, to może to pomoże:
- http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... lands.html

- http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... lands.html

Masz tam m.in. autentyczne zdjęcia podróżnych.

#166 PostWysłany: 12 Gru 2014 20:38 

Dzięki ..takie strony studiuje na bieząco :)
Chodzi mi o opinie kogoś kto byl tam lub przejeżdżal

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 13 Gru 2014 15:47, edytowano w sumie 1 raz
cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 12 Gru 2014 21:24 

Też szukam noclegu na Teneryfie i biorę pod uwagę te dwie lokalizacje. Z jednej strony Chayofa Country Club ma lepsze opinie i jest teańsze, a z drugiej Laguna Park 2 jest blisko Playa de las Americas. Kiedy lecisz? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 12 Gru 2014 23:45 

Lecimy 28.01. na 6 dni.
Czy Laguan blizej Playa Las Americas to bym polemizowal bo zjazd na Las Americas masz bezposredni z Chayofa...:) z Laguny robisz kółko
Laguna jakas taka ,,opskurna''.. poogladaj filmy na yotube :)
Jesli ten sam termin może by jakiś większy apartamanet na pół :)

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 13 Gru 2014 15:48, edytowano w sumie 1 raz
nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 13 Gru 2014 15:30 

Racja, pomyliłem Lagunę z innym hotelem. Mimo gorszych opinii i tak z racji lokalizacji wydaje mi się atrakcyjniejsza od Chayofa. My lecimy dopiero w marcu.

Napisz co wybrałeś ;)
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 13 Gru 2014 15:47 

OK .wyśle na priv jak juz klepne . No i oczywiscie podziele sie wrazeniami z pobytu po przyjeździe.

Może ktoś jeszcze coś wie był słyszął widzial ma namairy na osoby prywatnie wynajmujace apartamenty w okolicy Costa Adeje Las Americas?

Ostatnio edytowany przez zbyhu, 13 Gru 2014 15:48, edytowano w sumie 1 raz
nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:12 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 22 554
Na początku kwietnia wybieramy się pierwszy raz na kanary - na Teneryfę. Początkowo szukałem noclegów na południu, ale z racji tego, że nie interesuje nas za bardzo plażowanie i i tak wynajmiemy samochód, to zacząłem kombinować z noclegiem na - jakby nie patrzeć tańszej - północy.

Padło na stolicę i tu pierwsze pytanie - czy wg Was jest to dobry wybór na tygodniową bazę wypadową gdzie plan zakłada przede wszystkim jak najwięcej jeżdżenia autem? Hotel mam upatrzony w okolicy tego centrum: http://www.ccmeridiano.com/
Interesuje mnie parking w pobliżu. Czy ktoś się orientuje czy centrum ma całodobowy parking? Jeśli tak to jaka tam może być stawka, bo na ich stronie nie potrafię tego znaleźć :(.

Na google earth znalazłem w pobliżu 2 parkingi:
http://goo.gl/MpZ5VM
i
http://goo.gl/x0xGzt

Czy ktoś z Was próbował zostawiać tam samochody? Czytałem, że jest okey, ale to były wypowiedzi osób parkujących w dzień na czas zwiedzania stolicy, a ja szukam głównie parkingu na noc.

Z góry dzięki za wszelką pomoc i wskazówki.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja parkowałem bardzo blisko drugiej Twojej lokalizacji, wzdłuż ulicy->w dół, co prawda tylko w dzień, ale nie ma żadnego zakazu i opłat za noc (no chyba, że są jakieś opłaty ustatowe zapisane w prawach miejskich,a ja o nich nie wiem i Oni też nie informują).
http://goo.gl/maps/8g0Ey
Parkingiem się nie przejmuj,tyle.
Tylko lokalizacja -Santa Cruz- nie jestem pewien czy najlepsza. Najlepiej zaznacz sobie na mapie ile razy w którą stronę musisz jechać i siłą rzeczy wyjdzie Ci gdzie najlepiej nocować (zakładam, że południe wyspy nie jest dla Ciebie najważniejsze).
Jeśłi tylko raz pojedziesz w góry Anaga, a co najmniej 2-3 razy w kierunku Buenavista, Puerto de Santiago, Loro Park i itp, wybrałbym Puerto de la Cruz ewentualnie San Cristobal (oczywiście wiochy między nimi są OK), tylko jednak raczej będzie deszczowo.
Byliśmy w tym roku na przełomie marca/kwietnia i na północy zawsze padało, ale mimo wszystko "ładniej" jest.
Arrival lubi ten post.

#173 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 22 554
Dzięki. Tak właśnie myślę, że chyba w Santa Cruz weźmiemy tylko 2 pierwsze noclegi, żeby zobaczyć stolicę, wtedy może nawet jeszcze bez samochodu, a dopiero potem wziąć samochód i każdy nocleg w kolejnym miejscu.
Pogoda lepsza na południu, ale trochę przeraża mnie "kurortowatość" okolicy na zdjęciach/street view. Inaczej kiedy można sobie pozwolić na hotele za 8-10 tys+/tydzień, a inaczej kiedy budżet jest 3-4x mniejszy, wtedy ciężko o coś sensownie wyglądającego :(.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:02 

Witam
Poszukuję niedrogiego noclegu w miejscowości Costa Adeje od 21 stycznia do 26 stycznia 2015 , może być pokój lub apartament - studio, czy ktoś ma jakiś ciekawy namiar lub stronkę z lokalnymi ogłoszeniami gdzie mogę znaleźć taki nocleg ???

dziekuję i pozdrawiam
Arti
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:12 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
niebieski
Podbijam, będę od 14 do 19 stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 30 Gru 2014 13:42 

ja korzystam z airbnb

https://www.airbnb.pl/s/Costa-Adeje--Hi ... d=dy2169e3
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 01 Sty 2015 23:28 
Awatar użytkownika

Arrival napisał(a):
Dzięki. Tak właśnie myślę, że chyba w Santa Cruz weźmiemy tylko 2 pierwsze noclegi, żeby zobaczyć stolicę, wtedy może nawet jeszcze bez samochodu, a dopiero potem wziąć samochód i każdy nocleg w kolejnym miejscu.
Pogoda lepsza na południu, ale trochę przeraża mnie "kurortowatość" okolicy na zdjęciach/street view. Inaczej kiedy można sobie pozwolić na hotele za 8-10 tys+/tydzień, a inaczej kiedy budżet jest 3-4x mniejszy, wtedy ciężko o coś sensownie wyglądającego :(.

to może poszukajcie casa rural albo prywatnego mieszkania do wynajęcia zamiast hotelu? wimdu i tego typu portale? kilka dni na północy i kilka na południu byłoby najlepszym rozwiązaniem. poza tym w stolicy przez dwa dni się wynudzicie :P wystarczy jeden na Santa Cruz de Tenerife i La Lagunę, chyba że będziecie w okresie karnawału, to rozumiem dwa dni.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 29 Sty 2015 14:08 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

czy ktoś z Was szedł kiedyś jakąś ścieżką/szlakiem do podnóża, albo na szczyt klifów Los Gigantes, albo w jakieś inne bliskie ich sąsiedztwo?
Będziemy w Puerto de Santiago przez jakiś czas i pomyślałem, że mogłaby to być ciekawa wycieczka. Nie wiem tylko, gdzie najlepiej zacząć (może być też w zupełnie innym miejscu, bo będzie samochód), ani ile taka trasa może zająć czasu, ani też, jakich trudności się ewentualnie spodziewać.
Będę wdzięczny za podpowiedzi...

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 03 Mar 2015 21:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Czy ktoś ma doświadczenia z wynajmem dużych domów? Poszukuję domu z 4 sypialniami dla 8 osób :) Jakiś sprawdzony pośrednik może? AirBNB niestety mnie zblokowało za japońskie ekscesy. :roll: Będziemy mieli 2 auta i w sumie lokalizacja dowolna może być.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 03 Mar 2015 22:22 
Awatar użytkownika

Roku napisał(a):
Czy ktoś ma doświadczenia z wynajmem dużych domów? Poszukuję domu z 4 sypialniami dla 8 osób :) Jakiś sprawdzony pośrednik może? AirBNB niestety mnie zblokowało za japońskie ekscesy. :roll: Będziemy mieli 2 auta i w sumie lokalizacja dowolna może być.

Nie powinno być problemów,tu jest dużo sporych domów.
Poszukaj na segundamano i milanuncios bądź wimdu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości