Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 10 Paź 2014 21:21 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Z tymi cenami 80-120 za dwójkę, to myślę, że przesada, szczególnie na południu wyspy. Przynajmniej przeglądając hotele/apartamenty, nie spotkałem się z tak niską ceną.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#102 PostWysłany: 10 Paź 2014 21:37 

To, że Ty się nie spotkałeś, to nie znaczy , że nie ma.
Oczywiście najtaniej jest na północy. Zwłaszcza Puerto de la Cruz..
Ale na południu, teź można coś znaleźć. Ale o 6 zł dwójka drożej za dobę, niż podałem. :D

[url]http://www.booking.com/hotel/es/parque-verde.html?aid=391409&checkin=2015-01-10&interval=10&label=metahc-hotel-708269_lang-pl_curr-PLN_clkid-246435320&lang=pl&selected_currency=PLN&utm_source=hotelscombined&utm_medium=SPPC&utm_term=hotel-708269&show_room=70826901&tct=0/url]
 PM off  

#103 PostWysłany: 10 Paź 2014 21:42 

niebieski
Możecie polecić jakiś tani hotel na trasie od Puerta de La Cruz do wschodniego wybrzeża Teneryfy? Chcięlibyśmy odwiedzić stolicę wyspy ale ceny hoteli są zawrotne. Może korzystał ktoś z taniego noclegu np. w okolicach stolicy (mamy wypożyczane auto) lub zna taki hotel z HB poniżej stolicy? Wylatujemy z lotniska na południu
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:03 

Loty: 41
Kilometry: 92 000
Może źle się wyraziłem. Na południu, mam na myśli costa adeje/las americas naprawdę jest z tym krucho. Najtańszy Iberostar nie schodzi poniżej 300zł doba. Apartamenty są logiczną alternatywą, chociaż sam również fajnem airbnb nie jestem.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:09 

A ta słynna pani Kasia, to ta sama, która założyła ten wątek ???
I w pewnym momencie przestała odpowiadać na pytania zainteresowanych ???
I nagle wystąpiła reaktywacja ???
Bo jeśli tak to.....
I nie zapomnijcie o opłacie "serwisowej " itp.
Bo jest tendencja do pomijania tych "nieprzyjemnych" spraw.
Tylko sielankowe. "Do zobaczenia na Teneryfie"
Moja czerwona lampka już świeci mocno... :D
 PM off  

#106 PostWysłany: 10 Paź 2014 22:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja nie wiem czy to Ta sama (uwierz, że interesu w tym nie mam), ale mając kody jak @ klimas, to oferta może być fajna.

#107 PostWysłany: 10 Paź 2014 23:54 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
boogiePMPSD napisał(a):
Z tymi cenami 80-120 za dwójkę, to myślę, że przesada, szczególnie na południu wyspy. Przynajmniej przeglądając hotele/apartamenty, nie spotkałem się z tak niską ceną.

Jest całe mnóstwo hoteli, apartamentów i mieszkań w tej cenie a nawet niższej.
To co tu sobie znalazłeś na necie nijak ma się do tego co jest na miejscu, nie byłeś to nie wprowadzaj innych w błąd, a jak byłeś to tym bardziej. Wczoraj wróciłem z południa wyspy, dokładnie z Los Cristianos i na miejscu jest całe mnóstwo ofert.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 11 Paź 2014 11:27 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
która mieścina jest ciekawsza na nocleg i gdzie jest ładniesza plaża:
San Eugenio Alto, Adeje, Santa Cruz de Tenerife czy Granadilla ?
Bo mam wybrane 2 miejsca do spania zbliżone cenowo i komfortem a nie wiem gdzie lepiej się zatrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 11 Paź 2014 11:42 

Ja bym celował w Adeje i okolice, jesienią i zimą. Tam fajnych plaż nie brakuje.
Pogoda gwarantowana. Na północy, koło stolicy, nigdy nie wiadomo.
Co do noclegów. Z tym airbnb to jak z grouponami. Wystawia się jakąś absurdalnie wysoką cenę. Później przekreśla, albo daje kody zniżkowe i jest niby tanio.
Tak jak pisano wyżej. Tam są tysiące miejsc noclegowych. Często taniej niż w necie. Bo m.in. bez prowizji. Ja np. biorę nocleg na max 3 pierwsze dni. A później to już "organoleptycznie"
Ale każdy robi jak uważa.
Tam też jest lekki kryzys. Turystów mniej, a apartamentów pod wynajem zatrzęsienie.
 PM off
pieerx lubi ten post.

#110 PostWysłany: 11 Paź 2014 13:23 

niebieski
no niby też racja. Z drugiej strony takie coś:

https://www.airbnb.pl/rooms/3170399?guests=2

po rabatach na tydzień za 600złł to chyba niezła opcja?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 11 Paź 2014 14:21 

Jak Ci odpowiada standard i lokalizacja, to bierz.
Cena dobra. Tylko, że do osiągnięcia też, bez "cudów" z kodami itp.
Mam po prostu alergię na takie "zaprawki". :D
Wolę jednak wybierać na miejscu [a jest w czym]
Zdjęcia i opisy, a nawet rekomendacje innych, mogą odbiegać od oczekiwań.
 PM off  

#112 PostWysłany: 12 Paź 2014 13:44 

niebieski
był ktoś osobiście w Costa del Silencio?
Czy w okolicy jest coś sensownego - z internetu wygląda mi,ze plaże kamieniste i okolica taka sobie.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 12 Paź 2014 14:32 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Jacakatowice- czyli co , nigdy nie rezerwujesz hoteli poprzez booking.com , hrs , onhotels , airbnb...itp . , dopiero szukasz coś na miejscu po wylądowaniu , żeby na własne oczy się przekonac jak wygląda dany obiekt?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 12 Paź 2014 15:03 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
klimas napisał(a):
był ktoś osobiście w Costa del Silencio?
Czy w okolicy jest coś sensownego - z internetu wygląda mi,ze plaże kamieniste i okolica taka sobie.

Tam nie będzie nic sensownego, polecam Los Cristianos i okolice, piękne piaszczyste plaże, zimne piwo i gorące kobiety :D
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 12 Paź 2014 15:06 

Wszystko zależy kiedy lecisz. Jeżeli w miesiącach zimowych tj. sezonie to poziom rezerwacji na południu sięga 90%. Poszukiwanie ofert na miejscu w miejscowościach turystycznych może się skończyć koniecznością płacenia dość dużych kwot. Co innego w maju, czerwcu. W przypadku Teneryfy pozostaje oczywiście spanie na północy - tam noclegi pewnie będą, ale nie wiem czy to jest najlepsze rozwiązanie.
 PM off  

#116 PostWysłany: 12 Paź 2014 20:13 

samaki9 napisał(a):
Jacakatowice- czyli co , nigdy nie rezerwujesz hoteli poprzez booking.com , hrs , onhotels , airbnb...itp . , dopiero szukasz coś na miejscu po wylądowaniu , żeby na własne oczy się przekonac jak wygląda dany obiekt?

Najpierw przeczytaj, później komentuj.
Napisałem wyraźnie, 2 posty wcześniej, że rezerwuję, ale max na 3 dni, jeśli wiem, że na miejscu na pewno znajdę taniej.
Przykład nr 1.
Na Krecie byłem 7 dni.
Miałem hotel, klepnięty w necie po 23 euro/doba/dwójka.na 3 dni.
Okazał się świetny. Na miejscu przedłużyłem o kolejne 4 dni, po 18 euro/doba/dwójka.
Płatne gotówką do rączki właściciela, bez prowizji i podatku.
Przykład nr 2.
W Tbilisi klepnąłem nocleg, w necie ( na szczęcie, też tylko na 3 dni ) m.in. polecany na F4F, który okazaľ się jak dla nas totalną porażką. Nora, syf itp
Więc pozostałe 4 dni spędziłem niedaleko, już w znalezionym na miejscu pensjonaciku.
A tak musiaľbym męczyć się, już w tym zapłaconym ewentualnie za cały tydzień.
Czy moje wyjaśnienia Ci wystarczają ?

PS. Chyba , że jest jakaś max okazja, jak np. ostatnio z hotels.com.
To wtedy trzeba brać. I się nie zastanawiać.
 PM off  

#117 PostWysłany: 13 Paź 2014 13:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ale to nie jest takie proste. Kiedy szukasz zakwaterowania dla 4 osób, to już jest trudniej niż zwykłą dwójkę.
Przejrzałam masę ofert na Teneryfie, aby nam pasował apartament. Nie szukałam 2 łózek małżeńskich, to nie ten target, nie szukałam tez łóżeczek dziecinnych. Czyli nasza paczka nieco odbiega od standardów.
Dodatkowo nie znoszę ogromnych betonowych hoteli na wakacjach. Przeraża mnie betonowa dżungla wieżowców hotelowych z obudowanym basenem w środku. Wolę niższą zabudowę, małe kameralne osiedla. Ale z dobra infrastrukturą: komunikacja miejska, sklepy, knajpy, kluby.
I aby dane miejsce spełniało te warunku muszę się wcześniej rozglądać i dlatego rezerwuje wcześniej.

#118 PostWysłany: 14 Paź 2014 20:29 

niebieski
a co sądzicie ewentualenie o Costa del Silencio jako baza noclegowa?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 14 Paź 2014 20:46 

klimas napisał(a):
a co sądzicie ewentualenie o Costa del Silencio jako baza noclegowa?

Byłem tam w styczniu. Odpowiem NIE Tam jest 8 ulic na krzyż z hotelami,nie ma kawałka plaży i marketu.Wieje bardzo ,bo to taki Cape Town na Teneryfie. Odpuść sobie i wybierz Los Christianos lub coś obok, inny świat.
 PM off  

#120 PostWysłany: 14 Paź 2014 20:47 

niebieski
ok to wielkie dzięki za info!
A Santiago del Teide? :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 454 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość