Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 452 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 07 Gru 2015 00:09 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@br1989 Wybieramy się w podobnym okresie na Teneryfę. Wybraliście już coś może?
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#222 PostWysłany: 09 Gru 2015 11:14 

Loty: 34
Kilometry: 68 143
yoshi napisał(a):
@br1989 Wybieramy się w podobnym okresie na Teneryfę. Wybraliście już coś może?

Tak, na airbnb znalazłem apartament.
Jeśli chcesz to dam Ci namiar do polki, która też coś wynajmuje. Na PW.
yoshi lubi ten post.

#223 PostWysłany: 23 Gru 2015 22:37 

niebieski
Witam
wybieram się z żoną w dniach 06-17.03 na Teneryfę. Poleci ktoś jakieś tanie lokum na południu. Niekoniecznie luksusowe bo planujemy tam głównie spać a wynajmujemy samochód żeby trochę pojeździć po wyspie
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 30 Gru 2015 08:41 

W marcu wybieram sie na Teneryfe. Zdecydowałem już że zamieszkam w części południowej ze względu na lepsze warunki atmosferyczne. Mam jednak teraz problem, która miejscowość wybrać. Prosiłbym o Wasze opinie. Przy wyborze lokalizacji zalezy mi na:

- pogodzie
- dostępu do marketów w okolicy
- centrum rozrywki
- dobrej bazie wypadowej (wypozyczam auto)
- ladnych plazach w okolicy

Poniżej przedstawiam dwie lokalizacje.

Image

Image

#225 PostWysłany: 30 Gru 2015 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
br1989 napisał(a):
Przy wyborze lokalizacji zalezy mi na:

- pogodzie
- dostępu do marketów w okolicy
- centrum rozrywki
- dobrej bazie wypadowej (wypozyczam auto)
- ladnych plazach w okolicy

Nie ma tu dokładnych lokalizacji, ale te dwie dzieli zaledwie 10-20 min. jazdy autem. Jak masz zdecydowanie różny standard noclegów czyli masz wybór między "norą" a 5* to nie przejmuj się lokalizacją, bo i tak pewnie będziesz codziennie w okolicach Costa Adeje.

- pogodzie -ze wskazaniem na 2 lokalizację, przy los Gigantes "tam u góry" jest o wiele zimniej.
- dostępu do marketów w okolicy- zdecydowanie 2, masz Lidla, Mercadone, McDonalda
- centrum rozrywki - zdecydowanie 2, ale i tak jeszcze dalej na południe masz np. Siam Park
- dobrej bazie wypadowej (wypozyczam auto) - 2, pierwsza lokalizacja jest dobra tylko na Masce i los Gigantes, Buenavista, ew. Puerto de la Cruz, chociaż do P. de la Cruz ja z Costa Adeje wolałem jechać autostradą "na około"
- ladnych plazach w okolicy - 2 polecam El Duque, ew. Fanabe i okoliczne, bo na tych w los Cristianos, playa de la Americas mocno wieje.

#226 PostWysłany: 30 Gru 2015 09:22 

Zdecydowanie polecam Los Gigante. Cieplej niż na południu i nie wieje. Marketów nie brakuje, Dino, Lidl, Mercadona. Doskonała , choć nie duża plaża La Arena. No i dojazd do głownych atrakcj, Masca, Teide lepszy niż z południa.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 30 Gru 2015 09:38 

Jeśli bedziesz mobilny to warto szukać w miejscowościach z tańszymi noclegami na południu Callao Salvaje, czy El Medano, gdzie wbrew opowieścią wcale tak bardzo nie wieje, a ceny noclegów są nawet o połowę niższe.
 PM off  

#228 PostWysłany: 30 Gru 2015 11:00 

Dzięki Panowie za podpowiedzi. Widać jednak, że każdy ma inne zdanie w tym temacie.

#229 PostWysłany: 30 Gru 2015 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 22 554
Wszystko zależy od tego jak chcesz spędzać czas i czy planujesz dużo jeździć. My zatrzymywaliśmy się w Callao Salvaje. Na miejscu cudów nie ma - kilka sklepów, kilka knajp, ale i tak większość dnia byliśmy w trasie. Jeśli chcesz spędzić np. kilka dni na miejscu bez wyjeżdżania poza okolicę to nie polecam bo się zanudzisz.
Jeśli znów planujesz głównie jeździć to nie patrzyłbym aż tak na lokalizację co na dostępność parkingu w okolicy i na stosunek cena/jakość. Market pod nosem nie jest aż tak istotny jeśli codziennie jesteś w innej części wyspy, a sklepów po drodze nie brakuje.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 05 Sty 2016 21:48 

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Tak się składa, że w marcu wypadają urodziny mojej ukochanej, moje również, a do tego obchodzimy piątą rocznicę związku.
I w związku z tym planuje zorganizować dwutygodniową wyprawę na Teneryfę od 15 do 30 marca. Czytając opinie i różne fora
zdecydowałem się na południową część wyspy. Postawiłem sobie na cel, aby samemu zorganizować taką wycieczkę rezerwując bilety lotnicze
i nocleg i nie korzystać z biur podróży. Jeżeli chodzi o przelot dowiedziałem się kilku istotnych rzeczy i udało mi się zorganizować podróż dla
2 osób w dwie strony w okolicach 1000 zł. Teraz przyszedł czas na nocleg. Nie oczekuję że będzie to wysokiej klasy apartament, zależy mi aby było
przytulnie i w miłej atmosferze oraz ciekawej okolicy. W związku z naszą wyprawą mam do Was pytania:
:D :D :D
-Czy ktokolwiek z Was organizował już podróż na teneryfę na własną rękę?
-Czy możecie polecić jakieś konkretne miejscowości?
-Znacie może jakieś osoby, które wynajmują miejsca noclegowe?
-O czym koniecznie warto pamiętać organizując wyprawę na Teneryfę?
-Czy znacie bardziej niszowe strony z możliwością rejestracji hotelu/hostelu w możliwie korzystnych cenach?

:) :) :)
Planujemy znaleźć możliwie korzystną ofertę noclegową, aby w to miejsce zwiedzić kilka ciekawych miejsc już na miejscu.
Wszystkim pomocnym z góry serdecznie dziękuję za pomoc, a gdyby znaleźli się tacy, którzy w naszej sytuacji mogą zaoferować jakiś nocleg lub mają pomocne informacje
proszę o kontakt na adres m.k1990@o2.pl
;) ;) ;)
Pozdrawiam,
Michał !!
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:15 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć Michał, witaj na forum...

na początek drobna uszczypliwość:

Misiakos napisał(a):
-Czy ktokolwiek z Was organizował już podróż na teneryfę na własną rękę?

to trochę tak, jakbyś na forum Polskiego Stowarzyszenia Piekarzy i Cukierników (o ile takie istnieje) pytał, czy ktokolwiek z jego uczestników wypiekał kiedykolwiek kajzerki :D

Już biorąc pod uwagę wątek, w którym zadajesz swoje pytania, można się domyślać, że osób, które udawały się na Teneryfę na własną rękę jest tutaj cała masa. Ja byłem tam 3 razy, w tym 2 razy organizowałem wyjazd samodzielnie, z jeden raz polecieliśmy z biurem podróży (była bardzo dobra oferta).
Teneryfa to jedno z tych miejsc, do których dostać się na własną rękę i zapewnić sobie w ten sam sposób wszystko na miejscu jest bardzo łatwo i przyjemnie. Przeloty, noclegi, jedzenie, komunikacja - wszystko to jest do ogarnięcia bez większego kłopotu.
Zanim ktokolwiek odpowie na Twoje pytania, proponuję, byś uważnie przestudiował forum fly4free (m. in. ten wątek), bo o Teneryfie jest tu masa informacji, również w sprawach, o które pytasz. Dopiero, gdy potem będziesz miał dalsze wątpliwości, wal śmiało...
A gdy będziesz pytał o noclegi, podpowiedz chociaż, jakie są Twoje oczekiwania (i możliwości) finansowe, bo rozstrzał cenowy jest tam ogromny.

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off
ewaolivka lubi ten post.

#232 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:28 

niebieski
Bartek ma 100% racji. Teneryfa, jak i pozostałe z archipelagu są idealne do samodzielnych wyjazdów-noclegów duzy wybór (w zróżnicowanych cenach), jedzenie w przyzwoitych-świetne markety, np. tania Mercadona, bary, restauracje, wypożyczenie samochodu lub komunikacja publiczna, tez niedroga. Ludzie mili.Drogi dobre. Pogoda idealna. Tylko lecieć :) A podczas 2 tygodni zobaczycie wszystko, jeszcze Gomerę (koniecznie!).
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:33 

niebieski
br1989 napisał(a):
Dzięki Panowie za podpowiedzi. Widać jednak, że każdy ma inne zdanie w tym temacie.

ktoś kto Ci polecił Los Gigantes przy twoich preferencjach chyba nie był na Teneryfie..
Zdecydowanie opcja druga...Okolice Adeje
Cieplej,szansa na pogodę zawsze większa...Na północ od Los Gigantes pogoda bywa już różna
Los Gigantes to głównie klify i plaż jest znacznie mniej..
Sklepów,restauracji również zdecydowanie mniej.Los Gigantes jest dużo spokojniejsze ale o tańszy nocleg w tych okolicach łatwiej..
Od Los Cristianos ciągnie się pasaż dobre 4-5 km aż do Adeje na którym jest zawsze gwarno,sklepy,restauracje i nocne kluby w okolicach Playa de las Americas.
Jednym słowem zależy kto co lubi :P
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:37 

Tropikey,
Po pierwsze dzięki za samą odpowiedź, w międzyczasie na kilka pytań uzyskałem już odpowiedź poprzez studiowanie, została mi w sumie jedna kwestia - sam nocleg no i miejscowość.
Na sam nocleg zamierzam przeznaczyć ok 1,5 tys. zł. Myślę, że jest to realna opcja do zrealizowania. Najchętniej to wynająłbym średniej klasy apartament prywatnie od poleconej osoby lub pokój w rekomendowanym hotelu.
Wierzę, że już niebawem znajdzie się ta dobra dusza, która podpowie lub przedstawi mi ofertę, na którą czekam.

Pozdrawiam !!
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Skorzystaj z poradnika dt szukania taniego noclegu, link do którego dostałeś w mailu powitalnym.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 05 Sty 2016 22:53 
Awatar użytkownika

platynowy
1500 zł., to z grubsza 350 EUR. W tej cenie trzeba będzie skupić się rzeczywiście na apartamentach wakacyjnych. Proponuję, byś zaczął poszukiwania od homeaway.com (względnie fewo-direkt.de - to to samo, tylko niemiecka odnoga), albo holidaylettings.co.uk lub ferienwohnungen.de. Jest tam masa ofert.
Co do miejscowości, to myślę, że w marcu wskazane jest trzymać się nadal południowego wybrzeża, by mieć lepszą pogodę, choć przyznaję, że w tym miesiącu nie byliśmy, więc mogę się mylić.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 05 Sty 2016 23:06 

W marcu pogoda nie wiele się zmienia. Na południu najcieplej. 350 euro za 2 tygodnie to raczej coś bardzo skromnego jeżeli w ogóle da się wyszukać, biorąc pod uwagę, że 250 -300 euro to dobra cena za tydzień. Szukałbym raczej po 2 rzędnych miejscowościach typu el Medano, Costa de Silencio, albo całkiem na północy bo z takim budżetem to chyba raczej niemożliwe.
 PM off  

#238 PostWysłany: 05 Sty 2016 23:12 

niebieski
Zawsze możesz zarezerwować coś z możliwością anulowania i czekać na jakąś promocję.
Tutaj w wątku masz Kasię i Michała, którzy mieszkają na Teneryfie i oferują noclegi.
Zaglądnij:
teneryfa-pomoc-noclegi-transfery-wycieczki-etc,1390,7981&p=163456#p163456
Sam miałem u nich nocować tyle, że nie mieli wolnego pokoju (za późno się do nich zgłosiłem). Oczywiście będziesz musiał zwiększyć budżet ;)
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 10 Sty 2016 19:11 

niebieski
Zarezerwowałem w niezłej cenie apartament w Puerto de Santiago od Rosjanki, byli już u niej Polacy i zostawili pozytywne opinie, po powrocie również ocenię dla potomności.
https://www.airbnb.pl/rooms/2323888
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 10 Sty 2016 20:23 

niebieski
Byłam w ub. roku na Teneryfie (ferie zimowe)
Pierwszy tydzień mieszkaliśmy w okolicach Los Gigantos w hotelu Dragos Ocenoa go na 6+ Super lokalizacja przy samym oceanie, ale zarazem w centrum. Super jedzenie-mięliśmy opcję HB, duże kompletnie wyposażona apartamenty z szerokim balkonem i widokiem na morze (aparthotel) I cena mega tania (rezerwowałam przez travelrepublic)
Podczas drugiego tygodnia pobytu mieszkaliśmy bardziej na północy wyspy w hoteli Diverhotel. Hotel może nieco gorszy niż poprzedni (choć 4****) ale takiego wypasu jeśli chodzi o wyżywienie nigdzie dotychczas nie spotkałam. Aha-i ewenement: mięliśmy znów opcję HB Jednak wszystkie napoje, w tym piwo, wina, szampany były gratis (do obiadokolacji i śniadania)
Rezerwowałam także przez travelrepublic, było bardzo tanio
Pzdrw
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 452 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość