Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 452 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 17 Lis 2014 21:37 

Owe 25% mogą ściągnąć w każdej chwili z karty wskazanej podczas rezerwacji (pilnuj wystarczającego salda na koncie) lub całość po przybyciu (choć to następuje rzadziej bo wtedy hotel nie ma żadnej pewności, że przybędziecie). Wskazane jest jak bardzo ci zależy potwierdzenie rezerwacji, choćby dzwoniąc przy okazji zapewne rozwieją twoje wątpliwości (+44 116 326 3266)
 PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#142 PostWysłany: 17 Lis 2014 21:55 

niebieski
Wiem, że mogą te pieniądze ściągnąć w każdej chwili. Tylko myślałem, że jest to kwestia najwyżej kilku, a nie kilkunastu dni.
Poczekam jeszcze na odpowiedź mailową, a jeżeli nie otrzymam to będę dzwonił.
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Polska -> Teneryfa
#143 PostWysłany: 17 Lis 2014 23:21 

Ale piszę bo ja zamierzam przeżyć bez noclegu z wyjątkiem nocy na wulkanie. Może masz jakieś propozycję jeśli się interesowałeś już gdzie można by tam przekimać.
pozdrawiam TKF[/quote]
Weż spiwór i śmiało możesz na leżaku po jakąś palmą,przy plazy np.w Los Christianos widziałem kilka lużnych w nocy.
 PM off  

Temat postu: Re: Polska -> Teneryfa
#144 PostWysłany: 17 Lis 2014 23:33 

Loty: 152
Kilometry: 273 788
A bezpieczeństwo ? wiadomo jak z kradzieżami napadami i gwałtami ? :)
A wiecie czy idzie albo jak długo zajmuje wejście na wulkan idąc pieszo z Costa Adeje ?
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 18 Lis 2014 14:03 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
niebieski
Nie wiem czy dobry temat, ale dotyczace transportu to mysle ze moge tutaj zapytac, otoz bede w Callao Salvaje i mysle nad wyjazdem do Teide samochdem zeby zobaczyc okolice itp. widze ze google proponuje dwie trasy, jedna bardziej kreta a druga mniej ale jest "ciensza" na mapie. Teraz pytanie do doswiadczonych, ktora trase wybrac ? Chodzi mi glownie i komfort jazdy, bezpieczenstwo no i widoki, czy ktos jechal dwoma tymi trasami i moze jest opisac po krotce ?

Załączniki:
Mapy Google.png
Mapy Google.png [ 182.78 KiB | Obejrzany 1187 razy ]

#146 PostWysłany: 18 Lis 2014 14:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
https://maps.google.pl/maps?q=Teneryfa& ... ic&dg=ntvo

uzyj street view - nei ma sensu nikogo o nic pytac
sam zobaczysz kazdy zakret, kazdy podjazd
miłej zabawy "na sucho"
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 18 Lis 2014 14:16 

niebieski
Wiem robilem tak, ale jednak jak ktos doswiadczyl tych drog "namacalnie" a nie tylko ze zdjec to moze mi cos wiecej powiedziec, lepiej czasem sie upewnic na podstawie badziej doswiadczonych uzytkownikow, niz wszystko robic na czucie na podstawie map i stretview.

#148 PostWysłany: 18 Lis 2014 16:25 

lukasz354 napisał(a):
Chodzi mi glownie i komfort jazdy, bezpieczenstwo no i widoki

zazwyczaj wiekszy komfort i bezpieczeństwo jazdy oznacza gorsze widoki, a te sa super w drodze z Santiago del Teide do Punta de Teno przez Masce uważam ta trase za najpiękniejsza na Teneryfie ale i najtrudniejsza do jazdy
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 18 Lis 2014 17:04 

Szukam hotelu dobrej klasy min. 4* na drugą połowę grudnia na Gran Canarii lub Teneryfie. Wiem, że to okres dużego ruchu turystycznego na Wyspach, lecz mimo to proszę o wskazanie jakiejś wyszukiwarki (poza stronami booking i hotel4.free) z konkurencyjnymi cenami lub konkretnej oferty hotelu na wysokim poziomie na 1-2 tyg. - start po 12.12.2014, pobyt ma obejmować Święta, nie musi (choć może) obejmować Sylwestra - wtedy ceny, niestety, pikują, która wydaje się wam atrakcyjna cenowo.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 18 Lis 2014 17:14 

niebieski
Dzieki Seba za interesujaca trase, to moze ktos powie jakie fajne trasy samochodowe mozna zrobic ? Pewnie do los Gigantes i na Teide tylko co jeszce, mysle na ile dni samochod brac.

#151 PostWysłany: 18 Lis 2014 18:05 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
pytanie na ile jedziesz ? ja brałbym na cały pobyt ( chyba,że jedziesz na 3 tygodnie to nie)
czasem lepiej wziąć auto na dłużej niż planujesz jeździć bo wyjdzie niewiele drożej ( im dłużej tym taniej liczą za dzień) i nie musisz się spinać. Nawet jak auto zostanie pod hotelem przez 1-2 dni to nic się nie stanie a wieczorem zawsze możesz wyskoczyć gdzieś. No i transfer na i z lotniska jest bezproblemowy :)
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 18 Lis 2014 18:38 

niebieski
Można pojechać autostradą na północ: Santa Cruz de Tenerife, punkt widokowy na plaże Las Teresitas, góry Anaga. Po drodze mekka dla windsurferów El Medano i pyszne lody. Albo klimatyczna Candelaria

Lub jazda w drugą stronę Garachico, Icod de los Vinos, Puerto de la Cruz. Po drodze super widoki albo deszcz i mgła :)
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 18 Lis 2014 18:57 

złoty
szeptana napisał(a):
Lub jazda w drugą stronę Garachico, Icod de los Vinos, Puerto de la Cruz. Po drodze super widoki albo deszcz i mgła :)

I jeszcze dalej na zachód na Punta Teno (droga i klify robią wrażenie).
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 19 Lis 2014 11:45 

lukasz354 napisał(a):
mysle na ile dni samochod brac.

ja chciałem brać auto na 4 dni ale jak sprawdziłem różnicę ceny między 4 a 7 dni to była różnica 30 euro więc brałem na cały pobyt odchodzą wtedy koszty dojazdów na lotnisko i męki targania walizek

a co do trac to super jest w górach anaga z La laguny do Playa de Las Teresitas, najbardziej zielone miejsce wyspy :)
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 19 Lis 2014 12:31 
Awatar użytkownika

srebrny
lukasz354 napisał(a):
Dzieki Seba za interesujaca trase, to moze ktos powie jakie fajne trasy samochodowe mozna zrobic ? Pewnie do los Gigantes i na Teide tylko co jeszce, mysle na ile dni samochod brac.

Za parę dni lecę na Teneryfę i mam rozpisanych kilka punktów, które chcę zobaczyć, może Cię zainspiruję. Makaronezyjski las wawrzynolistny (Laurisilva). Najlepiej pojechać do Cruz del Carmen, jest tam krótka trasa trekingowa prowadząca właśnie przez las laurowy ok. 1,5 km, nazywa się Sendero de Sentidos (szlak zmysłów), wygooglaj sobie zdjęcia.
W okolicy można też prawdopodobnie napotkać jaszczurki Lagarto Tizon.
Poza tym w okolicy są 2 punkty widokowe Mirador de Jardina i Mirador Pico del Ingles
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#156 PostWysłany: 26 Lis 2014 23:38 

mogę się dołączyć do pytania poprzednika odnośnie noclegu z zastrzeżeniem że nie interesują mnie gwiazdki tylko miejsce gdzie można spędzić noc i dalej ruszyć w celu zwiedzania wyspy.
Za wszelkie wskazówki, porady serdecznie dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 27 Lis 2014 12:20 
Awatar użytkownika

polecam stronę TravelRepublic, może jeszcze jakieś hotele będą mieć otwartą sprzedaż.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 28 Lis 2014 11:32 

niebieski
kazels napisał(a):
(poza stronami booking i hotel4.free)

Wejdź sobie na jakąś wyszukiwarkę np. http://www.trivago.pl/. W wyszukiwarce znajdziesz różne oferty różnych pośredników. Więc później możesz szukać bezpośrednio na ich stronach.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 29 Lis 2014 18:41 

niebieski
zauważyłem, że wersje hiszpańskie większości portali mają trochę niższe ceny;

zakupu dokonałem ostatecznie na rumbo.es z przekierowania z trivago.es;
bezpośrednio do tej oferty trudno się dostać, ew. zakładka "hoteles" i potem "destinos nationales"
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 30 Lis 2014 18:29 

Dziękuję właśnie o taką poradę (hiszpańskie strony mogą okazać się tańsze) mi chodziło. Na Majorce z doyuospain wychodziły rewelacyjne ceny (teraz akurat na Kanary nie jest aż tak tanio).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 452 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość