Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Gru 2018 22:11 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Witam.
Nie znalazłem nic podobnego. Mamy w planie jechać rodzinnie przy pomocy taniej linii lotniczej z dzieckiem. Na bank nie wystarczy nam bagaż podręczny (darmowy). Co lepiej opłaca się jak chodzi o bagaż? Jakie są opcje, bo pewnie poza jednym dużym bagażem reszta będzie pokładowych rozmiarów.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 26 Gru 2018 11:14, edytowano w sumie 1 raz
tytuł
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#2 PostWysłany: 25 Gru 2018 22:14 

niebieski
O jakiej linii lub chociażby jakim kierunku mowa?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2018 22:39 

niebieski
Ryan na południe, np. Chorwacja lub coś w tej strefie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Gru 2018 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Bierzesz tyle rejestrowego ile potrzebujesz i na ile pozwala ci budżet. Pamiętaj ze dzieciaki liczą się jak pełna osoba i przysługuje im normalny podręczny zgodny z polityka linii, a zazwyczaj maja mniej bagażu niż dorośli.
Ja podróżuje 2+ 2 i jeśli jest potrzeba bierzemy 1 rejestrowy tam moje panie głownie maja swoje kosmetyki, ewentualnie mamy jakieś jedzenie które ma podróżować z nami, plus potrzebne ciuchy
e-prezes lubi ten post.
e-prezes uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:22 

niebieski
U nas tylko jedno dziecko. Niemniej chodziło mi o to czy ze względu na bagaż i wykupienie rejestrowanego nie lepiej lecieć jakimiś rejsowymi liniami?
No i druga kwestia - miejsca. Lot niby niedługi, ale jak nie trafią się 2 miejsca obok to będzie kicha. Samo dziecko nie wytrzyma bez dozoru.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Jak dzieciak mały to z automatu masz przyznane miejsca (dorosły i dziecko razem). Co do stawek za rejestrowy w maju w LO płaciłem bodajże 80 PLN za POZ-TLV-POZ to cena zbliżona do FR, ale niech się wypowiedzą fachowcy :)

#7 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:26 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z dziećmi chyba zmusza na wykupienie miejsc w samolocie i tak
Jeśli chodzi o opłacalność, wejdź na stronę Ryanair czy Wizzair, wpisz 2+1, wybierz date, dorzuc bagaże I zobacz ile Ci wyliczy. To samo zrób na stronie np. LH I porównaj :) pamiętaj, że teraz dużo linii normalnych ma taryfę basic bez rejestrowanego I tak

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:31 

niebieski
Czyli najprostszą taryfę + rejestrowany i porównać?!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:37 

srebrny
Tak,taka symulacja da ci możliwość porównania.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:47 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 463 037
niebieski
W Ryanair możesz dodać pakiet Family, w ramach którego masz chyba 2 walizki podręczne, 2 rejestrowane i wybór miejsc w cenie.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Gru 2018 23:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

e-prezes napisał(a):
Czyli najprostszą taryfę + rejestrowany i porównać?!
Porównaj to co Ci potrzebne, jeden czy dwa rejestrowane, jak wolisz :) bardziej chciałem uczulic, że wiele normalnych linii nie ma już bagażu rejestrowanego w najtańszej taryfie (LO, EW, PS)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 26 Gru 2018 00:02 

Zbanowany
niebieski
Warto dodać, że wiele linii czarterowych ciągle ma ten bagaż wliczony w cenę.
Ostatnio szukałem na ferie lotu do Dubaju i z Krakowa flydubai ma nieprzyzwoicie wysokie ceny, a jednocześnie Smartwings z Pragi był za niecałe 5400 Kč, w to wliczony bagaż rejestrowany 20kg.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 26 Gru 2018 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Latam 3+2. Zazwyczaj zauważalnie taniej wychodzi jednak tania linią, szczególnie jeśli dobierze się daty do tańszych cen. Dokupuje dwie duże walizki i zdarza się że są one droższe niż sam koszt biletów. Ale w niektórych terminach tania linia nie jest nic tańsza niż normalna. Jeśli możliwe staram się takie terminy omijać czasem wystarczy się przesunąć o dzień czy dwa.
Co do bagażu to raczej nie bawię się w optymalizacje, żeby każdemu dać wypchaną kabinowke i próbować oszczędzić jedną torbę, ale jeśli ktoś się uprze to pewnie do zrobienia.

#14 PostWysłany: 26 Gru 2018 07:47 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Sprawdz czy rzeczywiscie potrzebujesz bagaz. Ubrania dzieci sa mniejsze. Gdy latam z dziecmi mieszcze sie bez problemu w podrecznych i jeszcze zostaje mi miejsce. Czesto biersemy tylko 2 podreczne gdy mozemy 4.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#15 PostWysłany: 26 Gru 2018 09:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
e-prezes napisał(a):
Witam.
Nie znalazłem nic podobnego. Mamy w planie jechać rodzinnie przy pomocy taniej linii lotniczej z dzieckiem. Na bank nie wystarczy nam bagaż podręczny (darmowy). Co lepiej opłaca się jak chodzi o bagaż? Jakie są opcje, bo pewnie poza jednym dużym bagażem reszta będzie pokładowych rozmiarów.

@e-prezes napisz jakie kierunki poza Chorwacja i jaki masz max. budget do ogarniecia za przeloty, bedzie latwiej doradzic.
BTW jesli ma byc taniutko to sprawdz rowniez oferty last minute, ja mialem nawet z bagazem rejestrowanym oraz hotel 4* i jak porownywalem do wypadu na wlasna reke to bym mocno przeplacil. :D

samemu-czy-z-biurem,18,14763?start=60#p1159641 post #64

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 26 Gru 2018 10:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Latamy z malym dzieckiem i nam wystarczają dwa bagaże do 10 kg.
Czy jest sens brania rejestrowanego żeby zabrać kosmetyki?
To chyba bardziej oplacalne dokupić brakujące na miejscu niż płacić za bagaz rejestrowany ok. 300 zł
Tym bardziej, że teraz w Ryanair można nadać ten do 10kg i sprawa kosmetyków rozwiązana.
Teraz chyba bardziej oplacalne jest nadać swoj bagaz i bagaż dziecka oba po 10kg niż jeden rejestrowany dorosłego do 20kg.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Gru 2018 11:23 

niebieski
@cccc Np. Cypr, Malta, Sycylia. Dzięki wszystkim za rady. My zwykle pakujemy się w jedną dużą i jedną mniejszą, ale nie ważyłem ich, bo zwykle jeździliśmy samochodem.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 26 Gru 2018 12:44 
Awatar użytkownika

srebrny
@e-prezes

To bardziej opłacalne będzie zabranie 3 mniejszych walizek do 10kg (3 x10 kg) niż jednej mniejszej do 10 kg i jednej większej do 20 kg.(1 x 10kg + 1 x 20 kg).
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Gru 2018 13:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
e-prezes napisał(a):
Na bank nie wystarczy nam bagaż podręczny (darmowy).

Kwestia przemyslenia, a co takiego tam pakujecie, ze na bank podreczne nie wystarcza, jesli mozna zapytac?
Wczesniej podobnie myslalem i zawsze doplacalem do rejestrowanego jak nie byly wliczone, az sie przekonalem, ze normalnie podreczne wystarczaja, a wiele drobnych rzeczy mozna kupic na miejscu. ;)
Nie wspominam ile razy walizka rejestrowana zginela po drodze...

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#20 PostWysłany: 26 Gru 2018 13:15 

@e-prezes Dokup jeden rejestrowany i starczy.
Sam w tym roku kupiłem lot na 3 osoby z rejestrowanym. Nigdy więcej nie popełnię tego błędu.
Żona zapakowała wszystko co mogła, po czym okazało się że 3/4 z tego nigdy nie zostało użyte.
Ganiaj potem z tymi tobołami. Duży podręczny jak dla nas jest optymalny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości